گوناگون

افت قیمت نفت در بازار‌های جهانی همچنان ادامه دارد/آمریکا جدال نفتی روسیه و عربستان را پایان می‌بخشد؟!

افت قیمت نفت در بازار‌های جهانی همچنان ادامه دارد/آمریکا جدال نفتی روسیه و عربستان را پایان می‌بخشد؟!

پارسینه: افت قیمت نفت خام همچنان ادامه دارد و به پایین‌ترین رقم خود در ۱۷ سال گذشته رسیده است.

به گزارش پادسینه به نقل از "سی‌ان‌بی‌سی" قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، دیروز ۳.۳ درصد سقوط کرد و به ۲۱.۸۷ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، بنچ‌مارک بین‌المللی هم با ۵.۲ درصد کاهش به عدد ۲۵.۵۸ دلار رسید.

با این وجود گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که سعودی‌ها از ماه آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی تا کنون، صادرات نفت خود را به ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز رسانده اند که ۳۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر از سهمیه تولید نفت این کشور بوده است. این افزایش تولید در شرایطی است که پیش بینی می‌شود که تقاضای نفت ۱۰ تا ۲۰ میلیون بشکه در روز کمتر شود. رضا پدیدار کارشناس انرژی در اینباره به پارسینه می‌گوید: بازار نفت از یک طرف با شوک مثبت عرضه مواجه هست و از طرف دیگر با شوک منفی تقاضا. این دو عامل در کنار یکدیگر می‌تواند به افت شدید قیمت‌ها در بازار‌های جهانی منجر شود.

به گفته او، شوک منفی تقاضا ناشی از ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از صنایع و شرکت‌های هواپیمایی و شوک مثبت عرضه ناشی رقابت روسیه و عربستان و افزایش تولیدات این دو کشور است.

فرستاده ترامپ ناجی بازار نفت می‌شود؟
این افت قیمت بیش از همه موجب نگرانی تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا شده است. رویترز در گزارشی اعلام کرده بود که دولت ترامپ قصد دارد یک فرستاده ویژه انرژی به عربستان بفرستد تا با پادشاهی این کشور درباره ثبات بازار‌های جهانی نفت مذاکره کند. با این وجود کهن هوش نژاد کارشناس انرژی احتمال عقب نشینی روسیه یا عربستان از جنگ قیمتی را بسیار ضعیف می‌داند. او به پارسینه گفت: تجربه سال‌های گذشته به ویژه دهه ۸۰ نشان می‌دهد که هر گاه اوپک تولید خود را کاهش داده اعضای غیر اوپک سهم خود را از بازار افزایش داده و عملا امکان افزایش نفت از بین می‌رفته است. به همین دلیل بعید است که اعضای اوپک تن به کاهش تولید بدهند.

این کارشناس انرژی همچنین ادامه می‌دهد: از طرفی اعضای اوپک و حتی اوپک پلاس معمولا به سهمیه‌های خود پایبند نیستند. به عنوان مثال در دسامبر ۲۰۱۹ قرار بر این شد که تولید نفت ۱.۵ میلیون بشکه کاهش پیدا کند، اما بازار واکنش زیادی به این توافق نشان ندارد چراکه روسیه معمولا خیلی به تعهدات خود در این خصوص میزان تولید عمل نمی‌کند.

مقاومت بالای روس‌ها در برابر اخاذی سعودی‌ها

از طرفی ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه هم اظهار کرده که تسلیم اخاذی نفتی سعودی‌ها نخوهد شد. معاون اول نخست‌وزیر روسیه هم عربستان را عامل اصلی افت قیمت دانسته و گفته که این کشور عربی همواره به دنبال تصاحب بازار نفتی روسیه است.

اطلاعات منتشر شد نشان می‌دهد که روسیه بودجه خود را بر مبنای نفت ۴۸ دلار بسته است که در مقایسه با نفت ۶۴ دلاری در بودجه سعودی‌ها وضعیت بهتری دارد. پدیدار رییس کمیسون انرژی اتاق بازرگانی تهران بر این باور است که روسیه در مقایسه با سایر اعضای اوپک و غیر اوپک از مقاومت بالاتری نسبت به افت قیمت نفت برخوردار است. از طرفی کهن هوش نژاد کارشناس انرژی هم معتقد است که نقش روسیه در بازار نفت جهانی طی سال‌های آینده پررنگ‌تر هم خواهد شد.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار