گوناگون

انشعاب در بزرگترین فراکسیون مجلس+ صوت

انشعاب در بزرگترین فراکسیون مجلس+ صوت

پارسینه: در روز های گذشته آنچه که بنظر فضای جناحی پارلمان را تحت تاثیر خود قرار داده است، تشکیل فراکسیون سوم مجلس و ایجاد انشعاب در بین اصولگرایان مجلس دهم بوده است. موضوعی مهم که بنظر حاکی از تداوم اختلاف ها در جبهه اصولگرایان در ساختمان مجلس است.

تحریریه پارسینه - فراکسیون های مجلس و تعداد اعضای آنها نشانگر خوبی برای پی بردن به وضعیت جناح بندی های درون پارلمان است. مجلس دهم هم که چندی است رسما آغاز به کار کرده است حالا در آستانه تشکیل فراکسیون‌ها قرار دارد. اصلاح‌طلبان و اصولگرایان مدتی است در برابر یکدیگر صف بندی کرده‌اند و وضعیت اعضای فراکسیون های آینده مجلس با حواشی ای همراه بوده است.

تا جاییکه اطلاح طلبان بارها تاکید کرده اند اصولگرایان کم‌کم باید قبول کنند که تعدادشان ۱۸۰ نفر نیست؛ چه اینکه هرچقدر وضعیت نهایی تشکیل فراکسیون‌ها مشخص‌تر می شود، عدد اصولگرایان آب می‌رود. در این بین سایت فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز نام ۱۲۴ نفر را تحت عنوان فراکسیون اصولگرایان منتشر کرده است.

جالب اینجاست که تعدادی از این ۱۲۴ نفر هم اصولگرای شش‌دانگ محسوب نمی‌شوند. از جمله نماینده یکی از شهرهای استان اصفهان که دور دوم با حمایت جدی لیست امید و سخنرانی تاجگردون وارد مجلس شد یا چند نفر از نمایندگانی که این روزها ساز جدایی از فراکسیون ولایت زده‌اند.

در روز های گذشته آنچه که بنظر فضای جناحی پارلمان را تحت تاثیر خود قرار داده است، تشکیل فراکسیون سوم مجلس و ایجاد انشعاب در بین اصولگرایان مجلس دهم بوده است. موضوعی مهم که بنظر حاکی از تداوم اختلاف ها در جبهه اصولگرایان در ساختمان مجلس است. با وجود اینکه برخی از چهره های اصولگرای مجلس موضوع انشعاب در بین اصولگرایان مجلس را رد می کنند اما بر اساس خبرهای منتشر شده در این خصوص برخی ازنمایندگان اصولگرای مجلس از تشکیل فراکسیون سوم مجلس گفته اند.

در حال حاضر تشکیل فراکسیون سوم مجلس و ایجاد انشعاب در بین اصولگرایان مجلس دهم به یکی از اساسی ترین موضوعات روز بدل شده است. تا جاییکه شنیده می شود جمعی از نمایندگان مجلس که عضو فراکسیون ولایت به شمار می‌روند به شدت به دنبال آن هستند که از این فراکسیون جدا شوند و فراکسیون جدیدی راه بیندازند.

با وجود همه این حرف‌ها هنوز جمعی از نمایندگان مجلس قاطعانه از تشکیل فراکسیون صد و هشتاد نفره دفاع می‌کنند. محمدرضا امیرحسن‌خانی نماینده مردم طبس از نمایندگانی است که می‌گوید این انشعاب جدی نیست و نباید به آن دامن زد.

برخی از نمایندگان نیز امیدوارند همزمان که عضو فراکسیون ولایت هستند، در زیرمجموعه آن فراکسیون خود را تاسیس کنند. فرهاد تجری نماینده قصرشیرین از جمله این افراد است که می‌گوید فراکسیون ولایت که فراکسیون طرفداران آقای لاریجانی است، فراکسیون اصلی آقای لاریجانی است و این امر قابل خدشه نیست. حتی اگر فراکسیون مستقلان هم تشکیل شود زیر مجموعه فراکسیون ولایت است.

به نظر می‌رسد فراکسیونی که با حضور طیف‌های مختلف اصولگرایی، از جبهه پایداری و یاران احمدی نژاد گرفته تا حزب اعتدال و توسعه و اصولگرایان حامی روحانی تشکیل شده بود، جز توافق بر سر انتخاب رئیس مجلس در هیچ جای دیگری توافق ندارند.

هر چند که برخی از تحلیلگران پیروزی لاریجانی برای نشستن بر مسند ریاست مجلس دهم را در موافقت اغلب اصلاح طلبان مجلس جستجو می کنند. به هرحال آنچه قطعی است اینکه طی روزهای آینده تعدادی از اصولگرایان مجلس به سمت فراکسیون های دیگر گرایش خواهند یافت. شاید به خاطر همین اختلافات «بزرگترین فراکسیون مجلس» هنوز نه اساسنامه دارد و نه اعضای مدیریت آن مشخص شده‌اند.

بهروز نعمتی یکی از این نمایندگان است که اتفاقا از سوی همان جمعی که فراکسیون ولایت خوانده می‌شد برای عضویت در هیات رییسه معرفی شد و اتفاقا رای هم آورد.

بهروز نعمتی حساب خود و دوستانش را از جمع فراکسیون ولایت جدا می‌داند. «جلالی، جعفرزاده و لاهوتی» دیگر نمایندگانی هستند که به گفته نعمتی نسبتی با فراکسیون ولایت ندارند و احتمالا ستون فقرات اولیه فراکسیون جدید مجلس هستند. فراکسیونی که به گفته لاهوتی ۱۰۰ عضو دارد.

سیداحسن علوی از جمله معدود نمایندگان کردی است که عضو فراکسیون امید نشده است. او می‌گوید خط مشی فراکسیون ولایت مشخص است و در ادامه راه، اقلیت تندروهای حاضر در این فراکسیون، باید مشی معتدل این فراکسیون که نمونه آن را در فراکسیون «رهروان ولایت» مجلس نهم دیدیم، بپذیرند.

البته ممکن است ۱۰ الی ۱۵ نماینده تندرو هم در دل این تشکیلات حضور داشته‌ باشند، اما قاعدتاً فراکسیون چارچوب و اساسنامه خواهد داشت و همه باید به آن تمکین کنند. علوی گفته که اگر این فراکسیون بخواهد نزدیک به اصولگرایان تندرو باشد در کنار نمایندگان مستقل فراکسیون دیگری تشکیل خواهد داد.

غلامعلی جعفرزاده نیز که با حمایت لیست امید به عنوان منتخب اول رشت وارد مجلس شده است، به ایلنا می‌گوید: در فراکسیون ولایت برخی دوستان پایداری حضور دارند که خط مشی مشخصی دارند که موجب می‌شود بسیاری از نمایندگان مجلس نتوانند با آنها دور یک میز جع شوند. بنابراین ما به این نتیجه رسیدیم که باید فراکسیون مستقل خود را تشکیل دهیم.



ارسال نظر

  • فارض

    مگه نديديد پس از انتخاب لاريجانى، رسانه هاى مدعى اصول خيلى گرد و خاك بپا كردند، قصه ها بافتند و لافها زدند ؟ اتفاقاً اين انشعابات باعث ميشه كه مرزها معلوم بشه و هيچ نماينده اى نتونه بندبازى كنه، از طرف ديگه مشخص ميشه كه وزن واقعى اصولگراها در مجلس چقدره
    ؟

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار