گوناگون

سگی مناسب برای نگهداری در آپارتمان انتخاب کنید

سگی مناسب برای نگهداری در آپارتمان انتخاب کنید

پارسینه: سگ‌ها حیوانات خانگی بی‌نظیری هستند. اما همه سگ‌ها را نمی‌توان در آپارتمان نگه داشت و اگر هم بشود باید امکانات خاصی برای آنها فراهم کرد.



همیشه دلتان سگ می‌خواسته اما چون در آپارتمان زندگی می‌کنید فکر می‌کنی نمی‌توانید سگ نگه دارید و در حق حیوان ظلم کرده اید؟ خب اگر سگی مناسب انتخاب کنید و برای او امکاناتی فراهم کنید، این طور نخواهد شد.

اگر همین حالا هم سگی در آپارتمان‌تان دارید می‌توانید با کارهای زیر او را خوشحال نگه دارید. اما بهترین راه انتخاب سگ مناسب است.

۱- لیستی از اولویت‌ها تهیه کنید. اگر همین حالا هم سگ دارید پس می‌دانید چه چیزهایی برای‌تان بهتر است. اما اگر تازه دارید به دنبال یک سگ می‌گردید، بهتر است ابتدا فکر کنید کدام سگ‌ برای شرایط خاص شما در آپارتمان‌تان مناسب‌تر است. چیزهایی که در یک سگ به دنبالش هستید را یادداشت کنید.

اولین چیزی که باید راجع به آن تصمیم بگیرید این است که توله سگ می‌خواهید یا یک سگ بالغ.
سگی می‌خواهید که توجه و مراقبت زیادی نیاز داشته باشد یا به به دنبال سگی نسبتا مستقل هستید؟
آیا کودکی اطراف سگ‌تان خواهد بود؟ بعضی نژادها بهتر با بچه‌ها ارتباط برقرار می‌کنند.
۲- به دنبال سگی کوچکتر باشید. فکر خوبی است که سگ‌تان را بر اساس محل زندگی‌تان انتخاب کنید. اگر در آپارتمان کوچک زندگی می‌کنید، سگی انتخاب کنید که خیلی بزرگ نشود. اگر همین حالا سگی بزرگ در خانه دارید، اگر می‌توانید آپارتمانی بزرگ‌تر بگیرید.

تحقیقات‌تان را انجام دهید و از اینترنت و کتاب‌ها مختلف استفاده کنید.
۳- از میان نژادهای آرام تر سگی انتخاب کنید. وقتی در آپارتمان زندگی می‌کنید همسایگان‌تان می‌توانند تمام صداهای درون خانه‌تان را بشنوند، پس در صورتی که در ساختمان تنها نیستید، سگی آرام نگه دارید تا همسایه‌ها کلافه نشوند. اگر سگ دارید سعی کنید او را آرام کنید تا کمتر واق واق کند.

نژادهایی از سگ هستند که بسیار آرام اند، از میان آنها سگی انتخاب کنید.
۴- سگی با میزان انرژی مناسب انتخاب کنید. سگ‌های متفاوت، میزان انرژی متفاوتی هم دارند. درست مانند خودتان، وقتی در آپارتمان زندگی می کنید سگ‌تان هم جای زیادی برای بازی و ورجه وورجه ندارد. پس بهتر است سگی برای آپارتمان‌تان انتخاب کنید که انرژی خیلی زیادی نداشته باشد و خیلی بازی نکند.

به دنبال سگ‌هایی باشید که نیاز نباشد همیشه آنها را مشغول نگه دارید.
اگر سگی پر انرژی دارید آن را چند بار در روز برای قدم زدن بیرون ببرید تا وقتی در خانه است خسته باشد و حوصله شیطنت نداشته باشد.
۵- با صاحب خانه صحبت کنید. قبل از اینکه سگ بخرید با صاحب خانه‌تان صحبت کنید. قوانین برخی آپارتمان‌ها اجازه نگهداری از حیوانات خانگی را به شما نمی‌دهد و برخی دیگر قوانین خاصی برای این کار دارند.

۶- به یک پناهگاه حیوانات بروید. بعد از اینکه مطمئن شدید چه نوع سگی مناسب است به پناهگاه حیوانات بروید و از آنها بپرسید آیا سگی با مشخصاتی که شما می‌خواهید دارند یا خیر. این را هم در نظر داشته باشید که هر کسی که قرار است با این سگ زندگی کند هم باید همراه شما باشد و در انتخاب سگ دخیل باشد.

فضایی امن برای سگ فراهم کنید
۱- همه فضاهای خانه را برای سگ ایمن کنید. فرقی نمی‌کند که تازه می‌خواهید یک توله سگ درون خانه بیاورید یا از قبل هم سگ داشته اید، باید فضا را برای سگ ایمن کنید. به درون تمام اتاق‌های خانه بروید و بررسی کنید آیا برای سگ‌تان ایمن هستند؟

می‌توانید کابینت‌ها و کمدهای خانه را با قفل نوزاد ایمن کنید.
حواس‌تان باشد که در خانه هیچ سیم آویزانی وجود نداشته باشد چرا که حیوان آن را می‌جود و برایش خطر آفرین خواهد شد.
اگر گیاه خانگی دارید تحقیق کنید که آیا این گیاهان برای سگ‌ها سمی هستند یا خیر. خیلی از گیاهان معمول خانگی برای سگ‌ها بسیار خطرناک اند.
۲- قوانینی تعیین کنید. برای سگ قوانین و محدودیت‌هایی تعیین کنید. ممکن است فکر کنید سگ از این کار خوشش نمی‌آید اما درست نیست.

تصمیم بگیرید آیا سگ اجازه دارد روی مبلمان برود. اگر خیر او را از این کار منع کنید.
سگ‌تان را تربیت کنید و فرمان‌های اولیه مانند "بشین" "بایست" و "نه" را به او یاد دهید.
۳- برای سگ‌تان فضایی خاص بسازید. سگ‌ها حیواناتی لانه دار هستند. این به آن معنی است که دوست دارند فضایی امن مخصوص خودشان داشته باشند. برای سگ لانه یا مکانی را در نظر بگیرید که در آن احساس امنیت کند و بتواند در آن تنها باشد.

۴- سگ‌تان را آموزش دهید. برای تربیت و آموزش سگ‌تان وقتی اختصاص دهید، این کمک می‌کند که بتوانید در فضای کوچک راحت‌تر با هم زندگی کنید و با هم تنش نداشته باشید.

۵- با اضطراب جدایی دست و پنجه نرم کنید. یکی از مشکلات نگه داشتن سگ‌ها تنها در خانه همین اضطراب جدایی است. این هنگامی رخ می‌دهد که شما باید برای کار کردن یا فعالیت‌های بیرون از خانه به بیرون بروید و سگ‌تان در خانه تنها باشد. این مورد در آپارتمان مشکل زیادی به وجود می‌آورد چون ممکن است همسایه‌هاتان را کلافه کند.

پارس کردن و زوزه کشیدن از نشانه‌های بارز اضطراب جدایی هستند اما متاسفانه ممکن است شما تا وقتی که همسایه‌ها شکایت نکرده اند متوجه آنها نشوید. شما باید در مواقعی که خانه نیستید هم حیوان را مشغول نگه دارید تا حوصله‌اش سر نرود و از نبود شما کلافه نشود. مثلا برای او بازی‌هایی وقت گیر تهیه کنید. همچنین باید به سگ‌تان آموزش دهید و به او کمک کنید با نبود شما در خانه کنار آید، برای این کار می‌توانید از یک مربی سگ کمک بگیرید. بد نیست سری هم به دامپزشک بزنید تا مطمئن شوید مشکلی در سلامتی‌ حیوان پیش نیامده.
منبع: فوت و فن

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار