حسن روحانی با ۲۳,۵۴۹,۶۱۶رأی پیروز انتخابات شد

پارسینه: انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر روستا و نخستین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت هشت صبح دیروز (جمعه) در ۶۳ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای در سراسر کشور آغاز شد.این خبر از آغاز رأی گیری تا اعلام نتیجه پیروز انتخابات مداماً در حال بروز رسانی میباشد:

گزارش لحظه به لحظه از انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را با پارسینه دنبال کنید:
رئیس جمهور در واکنش به نشست اعراب برای حل تروریسم در منطقه یادآور شد که این معضل با جلسه حل نمیشود و حامیان تروریسم هم نمیتوانند به مبارزه با آن بپردازند. به گفته وی، هیچ کس نمیتواند بگوید که بدون ایران میتوان در منطقه ثبات ایجاد کرد.
حجت الاسلام حسن روحاني در ادامه نشست خبري خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. سوالاتي که بسته به گرايش رسانهها متفاوت بود. مثلا المنار از نشست اعراب با ترامپ پرسيد و خبرگزاري تسنيم که از منتقدان دولت روحاني است، ليست بلندي از وعدههاي انتخاباتي روحاني را قرائت کرد. سوالي که شوخي رئيس جمهور را به همراه داشت که گفت " خب وعده هاي من را گفتي که چي بپرسي؟" او حتي سوال خبرنگار اين رسانه را هم متناسب با شعارهايش اصلاح کرد و گفت: من از ايجاد ۹۵۰ هزار شغل در سال سخن گفته بودم نه ۹۵ هزارتا!
در ادامه پرسش و پاسخ هاي اين نشست مطبوعاتي را بخوانيد:
ايسنا: شما چهارسال قبل خود را حقوقدان معرفي کرديد. امسال هم خودتان را وکيل مردم معرفي کرديد. منظورتان چه بود؟ آيا به منزله احقاق حقوق ملت بود؟
روحاني: يکي از اهداف ما در گذشته و امروز احقاق حقوق مردم در همه زمينه ها بوده است که بايد در سايه اجماع و انسجام ملي حاصل شود. اينکه در بحث هسته اي موفق شديم به دليل آن بود که همه مردم پشت سر رهبري جمع شدند و يک اجماع ملي ايجاد شد. ما هم توانستيم از تحريم هسته اي بگذريم. براي احقاق حقوق مردم در ديگر زمينه ها هم راهش اجماع همه قوا پشت سر رهبري است.
المنار: در ديدار سران عرب با ترامپ بار ديگر ايران تروريست خوانده شد و شرط پذيرش ايران در جامعه جهاني را منع حمايت از حزب الله دانستند. آيا اين زمينه ساز بحران ديگري در منطقه نيست؟
اجتماع در عربستان يک اجتماع نمايشي بود و هيچ ارزش سياسي و عملي نداشت و تاثيري نخواهد داشت. مبارزه با تروريسم با جلسه و اعطاي پول به يک ابرقدرت، پيش نمي رود و اين مساله اينگونه حل نمي شود. ملت عراق و سوريه و لبنان هستند که در مقابل تروريسم ايستاده اند. ملت ايران از طريق ديپلمات هاو مستشارانش به اين ملل کمک کرده و مي کند.
چه کسي باعث شده که امروز داعش در شهرهاي بزرگ و دمشق نباشد؟ جز ملت عراق و سوريه؟ ايران هم در کنار آنها بوده و خواهد بود. چه کسي مي تواند ادعا کند که بدون ايران، ثبات و امنيت کامل در منطقه حاکم خواهد شد؟ چه کساني با تروريسم جنگيدند؟ چه کساني به تروريست ها پول دادند و از آن حمايت کردند؟ حاميان تروريسم نمي توانند مدعي مبارزه با تروريسم باشند.
دولت آمريکا هرگز با تروريسم مبارزه نکرده اما مردم آمريکا با تروريسم مخالفند. حزب الله يک گروه قابل قبول مردم در لبنان است و با راي مردم در مجلس اين کشور حضور دارد. با اتهام زدن کاري حل نمي شود و بايد صادقانه با تروريسم مبارزه کرد.
تسنیم: در ايام انتخابات وعده هاي انتخاباتي متعددي همچون افزايش وام مسکن زوجين، يک سوم حقوق کارورزي، رفع فقر مطلق تا پايان دولت، ساخت مسکن اجتماعي براي محرومان، ۸ تا ميليون سبد غذايي در ماه و... را داديد. چقدر در اين وعده ها جدي هستيد و چه موقع به مردم گزارش عملکرد مي دهيد؟
متشکرم که برخي نکات مرا تکرار کرديد. البته برخي از حرف هايتان دقيق نبود. همه تلاشم اين است که به وعده هايم عمل کنم. به حمدالله تا حد زيادي هم موفق بودم در دولت گذشته. البته با کاهش نرخ نفت و درآمد کشور روبرو بوديم اما مردم کمک کردند. اما در صادرات غير نفتي حتما برنامه ريزي و تلاش مي کنيم. سالانه ۲۵ درصد بايد به سقف صادرات غير نفتي بيافزاييم. اين کار با شرايطي امکان پذير است.
بر اساس قانون برنامه بايد ۹۵۰ هزار شغل ايجاد کنيم البته شرط و شروطش هم آمده که چه مقدار بايد سرمايه گذاري کنيم که شغل پايدار ايجاد شود. ۷۷۰ ميليارد تومان سرمايه گذاري سالانه براي اين امر لازم است. بايد شرايط را به گونه اي نگه داريم که بتوانيم سرمايه خارجي را جذب کنيم. همه اينها با حضور و حمايت مردم امکان پذير است.
تلاشمان اين است که مستمري افراد نيازمند سه برابر شود و فقر مطلق را تا چهارسال آينده ريشه کن کنيم. هرچه گفتيم بر اساس کار کارشناسي و کتاب منتشر شده براي دولت دوازده است که مبناي قانوني آن هم آمده است. از همه مردم و رقبايم و احزاب و جناح ها هم کمک مي خواهم. من از مخالفانم هم کمک مي خواهم تا براي مردممان کار و کمک کنيم.
براي همه آنچه وعده داده ام تلاش مي کنم تا محققش کنم.
رئیس جمهوری کشورمان گفت: در این انتخابات مردم در طراز بالاترین دموکراسی های جهان حضور پیدا کردند. مردمی که دارای مشکلات متعدد اقتصادی هستند، مردمی که در روستاها با مشکلات زندگی می کنند. اما به پول نه گفتند.
حجت الاسلام والمسلیمن حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان، در اولین نشست خبری با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بسیار خوشحالم که امروز از طریق رسانه های جمعی می توانم با ملت بزرگ ایران سخن بگویم. ملت بزرگی که بزرگترین حضور خود را در انتخابات به نمایش گذاشت. ۴۲ میلیون جمعیت که اگر می توانستند رای همه آنهایی که در صف بودند اخذ شود انتخابات ما به ۴۵ میلیون رای می رسید. و می خواهم بگویم حضور ۴۵ میلیونی ملت ایران پای صندوق آرا که یک حضور بی نظیر در تاریخ ایران بود.
وی افزود: مردم با این حضور و انتخاب خواستند بگویند که در کشور ما تکثر به رسمیت شناخته شده است. هیچ گروهی و جناح و تفکری و هیچ ایده ای قابل حذف نیست. همه هستند همه حضور دارند و از همه باید برای ساخت ایران پرآوازه بهره بگیریم.
رئیس جمهوری منتخب گفت: در این انتخابات مردم در طراز بالاترین دموکراسی های جهان حضور پیدا کردند. مردمی که دارای مشکلات متعدد اقتصادی هستند، مردمی که در روستاها با مشکلات زندگی می کنند. اما به پول نه گفتند، مردم به خوبی اعلام کردند که ما میفهمیم آب شور اتش را کم نمی کند، مردمی که به فکر اقتصاد بزرگتر هستند، به درآمد ملی دو و نیم برابری تخیلی نه گفتند. نه مردم به فریبکاران مهمترین بخش آن بود تلاش کردند به مردم بگویند دین مردم در خطر است.
وی تاکید کرد: این افراد تلاش کردند به مردم بگویند سند ۲۰۳۰ که ریشه اش به سال ۱۹۹۰ می رسد علیه دین مردم است. سندی که نه ما بلکه هیچ کشوری آن را امضا نکرده است. سندی که اقدام عمل و توصیه است. سندی که دولت یازدهم به صراحت نوشته است که چون با قانون و دین و اخلاق ما سازگار نیست ما نمی پذیریم و کن لم یکن است. مردم ما به دین خودشان حساس هستند. اما این دروغ ها کارگر نیفتاد.
روحانی تصریح کرد: مردم نه گفتند به تحریم، مردم نه گفتند به سخنان غیردقیق. مردم آری گفتند به وحدت، اتحاد، تعادل؛ عقلانیت، اعتدال. بسیار مهم بود که مردم ما در این انتخابات به همه نهادها و ارگان ها گفتند هرکسی به جای خود. هرکسی به کار خود. مردم به نیروهای مسلح از عمق جان عشق می ورزند، مردم ما به رسانه ها هم علاقمند هستند، به قوای دیگر هم علاقمند هستند، اما نمی پذیرند که یک نهاد ملی یا حتی گاهی فراملی تبدیل شود به فروملی یا یک جناح.
رئیس جمهوری منتخب مردم خاطرنشان کرد: ولایت فقیه، مقام رهبری متعلق به کل ملت ایران همه مردم است. تعلق به گروه خاص یا جناج خاص ندارد. مردم پایین آوردن مقام رهبری را نه گفتند مقام سپاه و بسیج و ارتش را نه گفتند. سپاه تعلق به کل ملت ایران دارد. بسیج و نیروهای مسلح متعلق به کل مردم ایران هستند. مردم خواستند اعلام کنند که ما یک ملت هستند و صدای ما باید شنیده شود.
دقایقی پیش نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان با اصحاب رسانه آغاز شد.
این دهمین دیدار وی با رسانههای داخلی و خارجی است که در این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ می دهد.
آخرین نشست روحانی ۲۸ دی ماه سال گذشته برگزار شده بود .


وی ادامه داد: حسن روحانی با ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رای اکثریت آرا را کسب کرده و پیروز انتخابات است و ۵۷ درصد آرا را کسب کرده است.
کل آرای ماخوذه: ۴۱۲۲۰۱۳۱ رای
۱- حسن روحانی:۲۳۵۴۹۶۱۶
۲-براهیم رييسى :۱۵۷۸۶۴۴۹
۳-مصطفی ميرسليم:۴۷۸۲۱۵
۴-مصطفی هاشمى طبا:۲۱۵۴۵۰
موگرینی در ادامه نوشت: اتحادیه اروپا آماده است تا به همکاری برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک، تعاملات دوجانبه، صلح منطقهای و تحقق خواستههای تمام مردم ایران ادامه دهد.


رئیسی:۱۵۴۵۲۱۹۴
میرسلیم:۴۵۵۲۱۱
هاشمیطبا:۲۱۰۵۹۷
آرای ماخوذه: ۴۰۷۶۷۲۹
آرای صحیح: ۳۸۹۱۴۴۷۰
رئیس ستاد انتخابات در ادامه و پس از اعلام آمار نتیجه انتخابات گفت: همانطور که رهبری فرمودند پیروز واقعی ملت بزرگ ایران هستند که علیرغم همه برنامههای تبلیغاتی و تضارب آرا و افکار دست به دست هم برای ساخت کشور، تأمین امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور ایستادند.
احمدی در ادامه اظهار کرد: نتایج انتخابات مشخص شده است اما انشاءالله ساعت 14 وزیر کشور آمار نهایی را اعلام میکند.
مصطفی هاشمیطبا در پیامی با تبریک به ملت ایران که بلوغ و تشخیص مصالح خود را نشان دادندیادآورشد که روحانی تلاش هرچه بیشتر خود را برای ارجمندی ایران به کار خواهد بست.
متن پیام این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به این شرح است:
یک بار دیگر ملت رشید ایران با انتخاب جناب آقای دکتر حسن روحانی به ریاست جمهوری بلوغ و تشخیص مصالح خویش را نشان دادند.
با پایان یافتن دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با سپاس از رهنمودهای ارزنده مقام معظم رهبری، از مشارکت وسیع ملت بزرگ ایران، شورای نگهبان قانون اساسی، وزارت کشور، صدا وسیما و سایر دست اندرکاران انتخابات که در برگزاری خردمندانه و نیکوی این انتخابات تلاش وافر کردند قدردانی و تشکر نموده و توفیق هر چه بیشتر ایشان را از درگاه ایزد متعال مسئلت می نمایم.
با تبریک این پیروزی به جناب آقای دکتر حسن روحانی و آرزوی توفیق هر چه بیشتر ایشان در تداوم خدمت به ایران و ملت بزرگ ایران، رجاء واثق دارد که ایشان و دولت همراه، تلاش هر چه بیشتر خود را در حفظ و ارجمندی ایران به عنوان زیست گاه ایرانیان، قدرت و استقامت جمهوری اسلامی ایران، کمک به رفع محرومیت محرومین و مستحقان، به روز نمودن کشاورزی، ایجاد اشتغال کامل از طریق تولیدات صادراتی و نیز بهره برداری کامل از امکانات گردشگری به کار خواهند بست تا با یاری ملت شرافتمند ایران که با تأسی به راه شهدا و سیاست های دفاع مقدس آماده هر نوع ایثار برای سربلندی جمهوری اسلامی و ایران عزیز هستند، توفیق هر چه کامل تر را به دست آورند.
همچنین لازم می داند از آن دسته از هموطنان گرامی که علی رغم تاکیدم در اختصاص رای به جناب آقای دکتر روحانی، آرایی را به نام اینجانب به صندوق های رأی ریختند نیز سپاس گزاری کنم و توفیق ایشان و همه ملت بزرگوار ایران را از درگاه خداوند متعال مسئلت می کنم.
با درود بر ارواح پاک شهدا و سلام بر جانبازان و ایثارگران
سید مصطفی هاشمی طبا
٣٠اردیبهشت١٣٩۶
ضمن تشکر صمیمانه از حضور افتخار آفرین هموطنان ارجمندم در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، بویژه کسانی که بر مبنای شناختی بی شائبه، با رأی خالصانه شان به این جانب ابراز محبت فرمودند، مراتب تبریک خود را به رئیس جمهوری منتخب مردم که توانست اعتماد اکثریت را به خود جلب کند، تقدیم می کنم.
امیدوارم او بتواند، به فضل خدا در چهار سال آینده با عملکردی حقگرایانه و استفاده از همکاران پاکدست و اتخاذ مدیریت درست، موجب افزایش اعتماد مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی و یکپارچگی ملی و جبران فرصتهای سوخته گذشته و اعتلای شأن ایرانیان و پیشرفت میهن اسلامیمان و مقابله با محرومیت و فساد و ظلم و استکبار شود.
*روحانی: ۵۶.۳ درصد
*رئیسی: ۳۸.۹۹ درصد
*میرسلیم: ۱.۱۴ درصد
*هاشمیطبا: ۰.۵۳ درصد
حسن روحانی: ۱۴۶۱۹۸۴۸
ابراهیم رئیسی:۱۰۱۲۵۸۵۵
مصطفی میرسلیم: ۲۹۷۲۷۶
مصطفی هاشمی طبا: ۱۳۹۳۳۱
کلیه آرای ماخذوه ۲۵۹۶۶۷۲۶ رای
تعداد آرای صحیح ۲۵۱۸۲۳۱۰
اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری تا دقایقی دیگر
نتایج اولیه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران تا دقایقی دیگر اعلام میشود.
ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که نتایج اولیه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران تا دقایقی دیگر اعلام میشود.
اسامی اعضای منتخب اصلی و علیالبدل شورای شهر خرمشهر در پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا اعلام شد.
محمدجواد بچاری با 4 هزار و 686 رای، امیر ثامری با 4 هزار و541 رای، موسی مطوری جزیره با 3 هزار و 924 رای، علی بندری با 3 هزار و 847 رای، میلاد پورحمزاوی با 3 هزار و 829 رای، حاتم بندری با 3 هزار و 808 رای و فاخر ربیعی با 3 هزار و 717 رای به عنوان اعضای اصلی انتخاب شدند.
همچنین سیدمنصور فاخری با 3 هزار و 476 رای، احمدرضا یونسزاده شیرازی با 3هزار و 468 رای، احمد بوعذار با 3 هزار و 302 رای، مجید حیدری با 3 هزار و 301 رای و عادل چلداوی با 3 هزار و 175 رای به عنوان اعضای علیالبدل پنجمین دوره شورای اسلامی شهر خرمشهر انتخاب شدند.
ستاد روحانی: برگزاری جشن پیروزی قبل از اعلام نتیجه و در فضای باز ممنوع
رئیس ستاد انتخاباتی روحانی تاکید کرد که اعلام زودهنگام نتیجه، برگزاری جشن پیروزی قبل از اعلام نتیجه و در فضای باز ممنوع است.
متن نامه محمد شریعتمداری به ستادهای سراسر کشور به شرح زیر است:
معاونین محترم، روسای محترم ستادهای اقشاری و روسای محترم ستادهای استانی
سلام علیکم
حسب اعلام وزارت کشور، اعلام زود هنگام نتایج انتخابات و برگزاری مراسم جشن پیروزی قبل از اعلام رسمی بر خلاف قانون است. همچنین برگزاری جنش پیروزی از سوی ستادها در مکانهای محصور و اخذ مجوز امکانپذیر میباشد.
انشاءالله همه عزیزان و ستادهای کاندیدای ما همانطور که تا کنون نمونه قانونمداری و رعایت موازین اخلاقی بوده اند در این خصوص هم توجه لازم مبذول دارند.
فرماندار تهران گفت که بیش از ۶۰ درصد واجدین شرایط تهرانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری مشارکت داشتهاند.
عیسی فرهادی درباره میزان آرای شمارش شده تا کنون در تهران اظهار کرد: تاکنون شمارش بیش از ۵۰ درصد آرای تهران انجام شده و مابقی شمارش تا صبح به پایان خواهد رسید.
وی با اشاره به میزان مشارکت مردم تهران در انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم تهران بالای ۶۰ درصد در انتخابات مشارکت داشته اند.
فرماندار تهران تصریح کرد: نتایج شمارش آرا از طریق وزارت کشور اعلام خواهد شد.
فرهادی همچنین درباره زمان اعلام نتایج انتخابات شورای شهر تهران، ری و تجریش گفت: شمارش آرا شورای شهر به نحوه نوشتن مردم بستگی دارد اما با این وجود ۴ روز را برای شمارش آرای این انتخابات پیش بینی کردهایم.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفته است که براساس بررسی های اولیه، مشارکت مردم این استان در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری و شوراها حدود ۷۰ درصد برآورد می شود.
تا این لحظه نتیجه رسمی منتشر نشده است
سخنگوی وزارت کشور گفت که تا این لحظه نتیجه رسمی از شمارش آرای انتخابات منتشر نشده است.
سید سلمان سامانی در رابطه با انتشار نتایج نربوط به انتخابات ریاست جمهوری در فضای مجازی گفت:
تا این لحظه نتایج رسمی منتشر نشده است و آمار منتشر شده در فضای مجازی قانونی و رسمی نیست.
این مقام عالی انتظامی در ادامه با اشاره به نقش موثر پلیس امنیت عمومی ناجا در پیشبرد اهداف گفت: امروز پلیس در مسیر حرفه گرایی و تخصص گرایی حرکت می کند و این رویکرد بیانگر رشد و بالندگی نیروی انتظامی است، به کارگیری نیروهای متخصص ، متعهد و کارآمد در کنار بهره گیری از تجهیزات و تکنولوژی به روز از برنامه های اصلی و اولویت دار نیروی انتظامی است.فرمانده نیروی انتظامی در پایان گفت: خداوند را شاکریم که لباس سبز بر تن داریم و امید است سرباز شایسته ای برای امام زمان (عج) و مقام معظم رهبری باشیم.
مهلت اخذ رای تا ساعت ۲۳ تمدید شد.
با موافقت وزیر کشور زمان اخذ رأی در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر تا ساعت ۲۳ تمدید شد.
محمدی،با بیان اینکه رایگیری در کشورهای آسیای میانه،اقیانوسیه،شرق آسیا و همچنین مناطق اطراف کشورمان به اتمام رسیده است گفت: در اغلب کشورهای اروپایی نیز اخذ رای به اتمام رسیده و شمارش آراء آغاز شده است.وی تصریح کرد: اخذ رای در کشورهای آمریکای لاتین و همچنین ایالات متحده همچنان ادامه دارد.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۱۰۲ کشور برگزار شده است.
وی با بیان اینکه کسانی که وارد شعب اخذ رای میشوند باید براساس مقررات تشخیص هویت شوند، گفت: ما توانستیم در تعامل با هیئت نظارت شورای نگهبان در بخشی جاها منشی را اضافه کنیم که سرعت افزایش پیدا کند.معاون سیاسی وزیر کشور خاطر نشان کرد: وقتی هیئت اجرایی در زمان خود صندوق سیار پیشبینی میکند مسیر صندوق سیار نیز پیشبینی میشود و تغییر آن نیازمند هماهنگی با هیئت نظارت است و همکاران ما در تلاش بودند این کار را انجام دهند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه انتخابات شورای شهر، ریاست جمهوری و میاندورهای مجلس تا ساعت ۲۲ تمدید شده است، اضافه کرد: در مورد صندوقهای سیار بیشتر در کلان شهرها و شهرهای بزرگ با مشکل مواجه بودیم من با همه استاندارها در تماس بودم و راههای لازم را بررسی کردیم بزرگان نظام هم دغدغههایی داشتند که باید بررسی شود.
احمدی با بیان اینکه چاپ و ارسال تعرفهها به استانها و شهرستانها بیش از آمار واجدین شرایط بوده است تاکید کرد: ما در هیچ استان و شهرستانی کمبود تعرفه نداشتیم برخی مطالب میرسید که واقعیت نداشت و برخی هم نگران بودند من ابلاغ کردم که اگر تعرفههای مصرفی به هفتاد درصد رسید موضوع را اطلاع دهند که تعرفه جدید به شعب ارسال شود در دو سه نقطه مثل خراسان هم مواردی بود که با استاندار صحبت کردم و ایشان گفت به تعطیلی شعبه نرسیده و بلافاصله تعرفهها رسیده است.
فرماندار حوزه انتخابیه و رییس هیات اجرایی شهرستان تهران با اعلام اینکه تا آخرین مراجعه کنننده اخذ رای ادامه خواهد داشت تصریح کرد: جای هیچ گونه نگرانی از این بابت نیست.
به گزارش کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد انتخابات فرمانداری تهران "عیسی فرهادی" ضمن تشکر از حضور پر شور و نشاط شهروندان تهرانی از آنان به دلیل معطل شدن در صف رای دادن پوزش خواست.
متن پیام فرماندار تهران که شامگاه جمعه منتشر شد به شرح زیر است:
مردم شریف، بزرگوار و حماسه آفرین شهرستان تهران؛
ضمن تشکر از حضور حماسی شما در پای صندوق های اخذ رای و پوزش از طولانی شدن صف ها به دلیل استقبال گسترده، از مردم عزیز در خواست می نماییم در شعب اخذ رای همجوار که خلوت تر بوده و جمعیت کمتری را در حال پذیرش هستند، حضور پیدا کنید.
در ضمن تا آخرین لحظه حضور مردم، اخذ رای ادامه خواهد داشت و هیچ گونه جای نگرانی وجود ندارد.
محورهای اظهارات علی لاریجانی:
*گزارش هایی که وزارت کشور ارائه کرده این است که مردم با علاقه در دو انتخابات شوراها و ریاست جمهوری حضور پیدا کردند و با حضور معنادار خود، میخواهند سرنوشت کشور را در یک مسیر درست تضمین کنند.
*خیل جمعیت در پای صندوقهای رای و رسیدگی به همه آنان باعث خستگی مردم میشود که من در دیدار امروزم از وزارت کشور از آنان خواستم که این ازدحام مردم باید با رسیدگی درستی به جایی برسد که کار آنان برای انتخابات با سرعت زیادی انجام شود که البته امیدواریم برای این مهم سازوکاری تعیین شود.
*به من رقم خوبی اعلام شده است که از انتخابات سال ۹۲ نیز بالاتر است.
بر اساس گزارشهای دریافتی میزان مشارکت در انتخابات در کشور به مرز سی میلیون رای رسیده است.
دوازده ساعت از شروع اخذ راي انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري گذشته است. براساس آنچه شبكه يك سيما گزارش داد، میزان مشاركت در انتخابات به مرز ۴۱ ميليون نفر رسیده است.
بنابراين طبق اخبار اعلام شده ميزان مشاركت تاکنون ۶۴/۲ درصد بوده است. گفتني است راي گيري دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تا ساعت ۳۳ تمديد شد.
محمود صادقی با انتشار پستی در توییتر خود نوشت:
« قابل توجه مسئولین؛
با توجه به تراکم جمعیت و کندی أخذ رأی و احتمال کافی نبودن وقت، مردم درخواست دارند عند اللزوم زمان تا پس از ساعت ۲۴ نیز تمدید شود.
به نظر می رسد با توجه به ماده ۲۰ قانون انتخابات ریاست جمهوری تمدید امکان پذیر است.
ماده ۲۰- اخذ رأی در داخل و خارج کشور در یک روز انجام میشود و مدت آن ده ساعت است و در صورت ضرورت قابل تمدید میباشد.
تبصره ۱_ تشخیص ضرورت و مدت تمدید اخذ رأی در سراسر کشور به عهده وزیر کشور است.
تبصره ۲_ اخذ رأی باید در روز جمعه انجام گیرد.»
مشاور رئیس جمهور گفت: مردم به فکر سال های آینده باشند و در صف های اخذ رای صبوری کنند
حسام الدین آشنا، اظهار کرد: درخواست ما از همه مردم عزیز ایران این است که صبوری و تلاش کنند تا هیچ رایی از دست نرود.
وی افزود: ممکن است انتظار و صفها طولانی باشد اما چهار سال آینده وابسته به میزان صبوری ما است.
بنابر اعلام ستاد انتخابات، زمان رای گیری در همدان تا ساعت ۱۰شب تمدید شد.
وزارت کشور زمان رای گیری را به علت ازدحام رای دهندگان در شعب اخذ رای گیری تا ساعت ۱۰شب تمدید کرد.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی و رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان با اشاره به مشارکت ۸۰ درصدی در برخی شهرهای ییلاقی استان در حال حاضر، پیشبینی کرد با توجه به سفرهای پایان هفته به این مناطق این آمار به بالای ۱۰۰ درصد نیز برسد.
محمدرضا تابش در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات استان با اشاره به نقش رسانهها در انعکاس اخبار انتخابات و ترغیب مردم به مشارکت عمومی بیشتر در انتخابات، اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون مشارکت مردم در انتخابات از ۵۰ درصد فزونی یافته است و حتی در برخی شهرهای ییلاقی استان از ۸۰ درصد فراتر رفته است.وی با بیان این که مراکز شهرها همیشه در این ایام تعطیلی به ییلاقات مراجعه میکنند، بعید نیست که مشارکت در برخی از شهرهای ییلاقی حتی به بیش از ۱۰۰ درصد نیز افزایش یابد.
رییس هیئت نظارت بر انتخابات یزد از مردم خواست تا در ساعات باقیمانده با حضور در شعب اخذ رای، مشارکت خود را به لحظات پایانی موکول نکنند.وی با پیشبینی مشارکت حدود ۸۰ درصدی در این دوره از انتخابات، ابراز امیدواری کرد که مردم به گونهای برنامه ریزی کنند که در ساعات پایانی رای گیری شاهد ازدحام جمعیت در شعب نباشیم.
تابش در مورد مطالبات مردم از منتخبان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، گفت: خوشبختانه مردم به درستی به این حق مدنی خود واقف هستند ولی این حق باید به صورت دو طرفه بین مردم و مسئولان ایفا شود چرا که قطعا مردم در قبال رای خود مطالباتی را از منتخبین شان دارند.
وی یکی از وظایف دولتی که میخواهد روی کار بیاید را اصلاح ساختار هایفرسوده کشور خواند و تصریح کرد: متاسفانه ساختار قانونگذاری کشور مربوط به دوره مشروطه است و اداره مملکت با این ساختار برای هر دولتی مشکل است.این مسئول یکی دیگر از مطالبات از دولت دوازدهم را اجرای قوانین ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در کشور قانون کم نداریم ولی نیازمند دولتمردانی هستیم که بتوانند این قوانین را به خوبی اجرایی کنند.
تابش اضافه کرد: البته برای تحقق این دو مهم، نیازمند تحول در تمام زمینهها اعم از حوزههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هستیم چرا که اگر به عنوان نمونه در فرهنگ کشورمان تحول ایجاد نشود، مسائل اقتصادی و آسیبهای اجتماعی کشور نیز به سامان نخواهد رسید.این نماینده مجلس در پایان نیز تاکید کرد: دیگر کشور فرصتی برای آزمون و خطا ندارد چرا که کشور در مرحله تعیینکنندهای قرار دارد.
«سید ابوالفضل موسوی بیوکی» نماینده مردم یزد و اشکذر و عضو هیات نظارت بر انتخابات استان نیز در جمع خبرنگاران ستاد انتخابات استان اظهار کرد: حضور پرشکوه مردم در این دوره از انتخابات را هم به مقام معظم رهبری و هم به خود مردم تبریک میگوییم و امیدواریم جشن حضور را به اتفاق هم برگزار کنیم.وی با اشاره به شکل گرفتن یوم الله دیگری در تقویم جمهوری اسلامی، افزود: جدای از هر آنچه از صندوقهای آراء بیرون بیاید که قابل احترام است، تا این لحظه نیز اقتداری که میخواستیم را در مشارکت این دوره کسب کردهایم.
حسین طلا نماینده حجت الاسلام رئیسی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حاشیه بازدید از ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که اگر کاندیدای مورد حمایت شما موفق به کسب آرای لازم نشود، آیا به قانون پایبند هستید یا خیر، گفت: موضوعی که اظهر من الشمس است این است که کاندیدای ما خودش سی و چند سال اجرای قانون را برعهده داشته و در عمل هم آن را نشان داده و همه ما هم خودمان را به اجرای قانون ملزم میدانیم.
وی افزود: آن چیزی که دستگاه های حاکمیتی از نتیجه انتخابات اعلام میکنند، ما هم آن را قبول خواهیم داشت اما معنای آن این نیست که اشکالاتی را که ما و همکارانمان میبینیم اعلام نکنیم و انتظار نداشته باشیم که پیگیری نشود ؛ امیدواریم اشکالاتی که اعلام میکنیم پیگیری شود.
نماینده حجت الاسلام رئیسی در شورای نگهبان اضافه کرد: امیدواریم با پیگیری دستگاههای مربوطه اشکالاتی که مطرح میکنیم با دقت مورد بررسی گیرد تا مشکلی در روند انتخابات پیش نیاید.طلا ضمن تشکر از مردم به خاطر حضورپرشور در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری و شوراها گفت: همه ما شاهد حضور پرشور مردم در این دوره از انتخابات هستیم.
وی ادامه داد: به هر تقدیر ملت امروز اراده خودش را حاکم میکند و مقدرات خودش را برای ۴ سال در حوزه اجرا میبندد؛ امیدواریم این مقدرات و آنچه تصمیم گرفته می شود و مردم انتخاب میکنند برای همه خیر باشد و موجب آبادانی، رشد و شکوفایی کشور شود.نماینده حجت الاسلام رئیسی در شورای نگهبان تصریح کرد: اما براساس آنچه که لازم است از زحمات مجموعه هیئت مرکزی نظارت و شورای نگهبان به دلیل کار ارزنده ای که انجام میدهند تشکر کنیم.
وی حجم استقبال مردم در این دوره از انتخابات را فوق العاده بالا دانست و افزود: ازدحامی که در شعب اخذ رأی وجود دارند نشان دهنده این واقعیت است که مردم به آیندهشان حساس هستند و انتظار این است که مجموعه اجرایی کشور تمهیدات لازم را برای آنها فراهم کند تا کمترین انتظار را برای انداختن رأیشان به صندوق بکشند و خیلی دچار مشکل و زحمت نشوند.نماینده حجت الاسلام رئیسی در شورای نگهبان ادامه داد: موضوعاتی را به مجموعه نظارت بر انتخابات اعلام کردیم و امیدواریم که دوستان با تلاشی که دارند و آن را پیگیری میکنند بتوانیم پاسخ های مناسبی را هم دریافت کنیم.
طلا در ارزیابی اش نسبت به روند برگزاری انتخابات و احتمال اشکالاتی از سوی هیئت های نظارت گفت: طبق قانون نمایندگان کاندیداها میتوانند در هیئت های اجرایی، شعب اخذ رأی و نیز در محل دستگاههای شمارش آرا حضور داشته باشند که درباره کاندیدای مورد حمایت ما دو بخش اول انجام شده اما خیلی جاها هم مشکلاتی را داشتیم بعضی ها علمی به قانون نداشتند که به همین خاطر مقداری دچار مشکل شد و بعضی تغییرات نرم افزاری در مجموعه وزارت کشور باعث شد که برای صدور کارتهای نمایندگان ما مشکلاتی ایجاد شود.
سردار قاسم سلیمانی امروز به همراه جانباز مدافع حرم سید حسن موسوی نژاد در انتخابات شرکت کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در وزارت کشور از ستاد انتخابات بازدید کرد.
امروز جمعه ۲۹ اردیبهشت، همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، سیدرضا صالحیامیری، با حضور در وزارت کشور از ستاد انتخابات کشور بازدید و در جریان امور اجرایی انتخابات قرار گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظهر امروز پس از انداختن رای خود در صندوق مستقر در حسینیه جماران در جمع خبرنگاران گفته بود: «یکی از عوامل اصلی در خصوص جهش آرای مشارکت مردم، حضور رسانهها است.»
وی افزوده بود: «انصافاً اصحاب رسانه گمنام هستند و از همینجا به آنها خسته نباشید میگویم زیرا حلقه اصلی واسط بین مردم و دولت هستند.»
سردار حسین اشتری در قرارگاه انتخاباتی پلیس امنیت عمومی ناجا اظهار کرد: خداوند را شاکریم که مردم ولایت مدار ایران اسلامی بار دیگر با حضور گسترده و پرشور در انتخابات ،حماسه دیگری آفریدند و از آغازین دقایق شروع انتخابات پای صندوق های رأی برای انتخاب کاندیدای مورد نظر خود برای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا حاضر شدند.
وی با اشاره به برخی ناامنی ها در منطقه و شرایط بین المللی افزود: به لطف الهی ، هدایت های داهیانه مقام معظم رهبری، هوشیاری نیروهای نظامی ، انتظامی و امنیتی و همچنین انسجام مردمی ، امنیت مطلوبی در کشور حاکم است و امروز نیز در صفوف پرشور انتخابات شاهد نظم ، امنیت و آرامش مثال زدنی هستیم.فرمانده ناجا با بیان اینکه ناجا طی یک برنامه ریزی منسجم و دقیق از مدتها قبل برای برگزاری انتخاباتی امن آماده شده است ، گفت: امروز کارکنان آماده و هوشیار ناجا با اقتدار مأموریت تأمین امنیت انتخابات را دنبال می کنند.
سردار اشتری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری؛ " برنده اصلی انتخابات مردم عزیز هستند و این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است" ، افزود: مشارکت، امانتداری، امنیت و سلامت انتخابات همواره مورد تأکید معظم له و رویکرد و هدف اصلی نیروی انتظامی است.وی تأکید کرد: نیروی انتظامی با آمادگی کامل، مقتدرانه و هوشمندانه مأموریت بزرگ " تأمین امنیت انتخابات" را دنبال می کند و دستگاه های مسئول نیز بر روند انتخابات نظارت و دقت کامل دارند.
رییس پلیس کشور خاطر نشان کرد: انتخابات پرشور و مشارکت حداکثری بیانگر هوشیاری و ولایت مداری مردم عزیز است، مردم بار دیگر با حضور حماسی و گسترده خود در انتخابات ، دشمنان نظام و انقلاب را ناامید کردند.وی خاطر نشان کرد: اشراف اطلاعاتی ، عملیاتی و فنی بر تمام ابعاد به ویژه کانون های تهدید و آسیب رویکرد محوری و اصلی نیروی انتظامی است و در این میان پلیس امنیت عمومی نقش مهم و موثری دارد.
وی به نقش برآوردهای اطلاعاتی در پیش بینی وقایع اشاره و بیان کرد: اشراف اطلاعاتی مقدمه و اصل مهم در انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش دستانه است.فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: همواره باید رویکرد دلسوزان نظام و انقلاب؛ شعار، گفتارو اقدام بر پایه مصلحت ، عزت و اقتدار کشور باشد.وی بر ضرورت هوشیاری کامل در رصد فضاهای حقیقی و مجازی تا پایان شمارش آراء و تعیین و تثبیت رئیس جمهور و شوراها تأکید کرد و گفت: تخلفات انتخاباتی جمع آوری و به مراجع مربوطه منعکس می شود.
وی در ادامه با اشاره به نقش موثر پلیس امنیت عمومی ناجا در پیشبرد اهداف گفت: امروز پلیس در مسیر حرفه گرایی و تخصص گرایی حرکت می کند و این رویکرد بیانگر رشد و بالندگی نیروی انتظامی است، بکارگیری نیروهای متخصص ، متعهد و کارآمد در کنار بهره گیری از تجهیزات و تکنولوژی به روز از برنامه های اصلی و اولویت دار نیروی انتظامی است.
براساس گزارش سایت پلیس، فرمانده نیروی انتظامی در پایان گفت: خداوند را شاکریم که لباس سبز بر تن داریم و امید است سرباز شایسته ای برای امام زمان (عج) و مقام معظم رهبری باشیم.
استاندار تهران از مردم خواست برای تسهیل روند رای گیری مردم به حوزههای خلوتتر مراجعه کنند.سید حسین هاشمی ضمن تشکر از مشارکت مردم در انتخابات اظهارکرد: مردم از ۸ صبح در پای صندوقهای رای حضور پیدا کردند، همان طور که از آن ها درخواست شده بود در ساعات اولیه صبح پای صندوق های رای حاضر شوند از لحظه باز شدن حوزه های رایگیری مشارکت کردند.
هاشمی خاطرنشان کرد: جا دارد از مردم تهران برای مشارکتشان تشکر کنم. تا این لحظه که در خدمت شما هستم تمام شعبات رای گیری تهران فعال است. البته بعضی از شعبات شلوغ است و برای این که کمکی در تسهیل رای گیری انجام شود با هیات نظارت استان تفاهم کردیم که دوتا منشی به بعضی از شعب اضافه کنیم تا روند رای گیری سریع تر انجام شود.
وی ادامه داد: بعضی مناطق صندوق سیار اضافه کردیم که کمک کند تا مردم منطقه زیاد در صف رای گیری نمانند. البته می دانیم باتوجه به این حضور باشکوه امکانات ما کم است و مردم باید با حوصله بیشتری در این رای گیری شرکت کنند.هاشمی خاطر نشان کرد: مشارکت در انتخابات تعیین سرنوشت تمام مردم است. از دوستانی که به تسهیل روند برگزاری انتخابات از جمله اضافه شدن صندوق ها و منشی ها کمک کردند تشکر می کنم.
وی ادامه داد: بعضی از حوزه ها شلوغ تر و بعضی خلوت تر است از مردم می خواهیم تا با حضور در حوزه های خلوت تر روند رای گیری را زودتر به انجام برسانند.استاندار تهران ادامه داد: با دستور وزیر کشور دوساعت بر ساعت اضافه رای گیری شده است این دستور کشوری است و شامل استان ما هم می شود. سابقه نشان داده است که مردم در ساعت های پایانی بیشتر حضور پیدا می کنند.
وی با اشاره به درخواست تعرفه های اضافی از سوی برخی از حوزهای رای گیری گفت: در برخی از حوزه های رای گیری هر کدام که ۷۰ درصد از تعرفه هایشان تمام شد برایشان تعرفه ارسال کردیم؛ بلافاصله بعداز گزارش به فرمانداری استان تهران تعرفه های اضافی را به حوزه ارسال می کنیم. تا این لحظه مشکلی در ارتباط با تعرفه نداشته ایم.
هاشمی گفت: اولین شمارش برای آرای ریاست جمهوری خواهد بود، این کار بر اساس در خواست ستاد انتخابات کل کشور است و ما هم بر همان اساس عمل می کنیم. پس از اتمام تعرفه های ریاست جمهوری آرای شورای شهر و روستا خوانده خواهد شد.
علی نیکزاد رئیس ستاد انتخاباتی حجتالاسلام رئیسی نامهای خطاب به اعضای هیئت نظارت بر دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری منتشر کرد.
متن نامه بدین شرح است:
اعضای محترم هیئت نظارت بر دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری
سلام علیکم
احتراماً همانگونه که مستحضرید ماده ۳۳ قانون انتخابات ریاست جمهوری مصادیق ارتکاب جرم در روند انتخابات را برشمرده است، اما آنچه در حال حاضر از ارتکاب این مصادیق با مدرک و سند مضبوط قابل ذکر است، از حد گزارش و شکایت گذشته است و به نظر میرسد محتاج ورود و برخورد جدی هیأت محترم نظارت جهت جلوگیری از ادامه این روند تخلفات دامنهدار است.
تخلفاتی همچون عدم اعلام شهرت حجتالاسلام رئیسی تا حدود ساعت ۱۵، تحویل تعرفه بدون مهر قابل ابطال به مردم، حضور غیرقانونی و تبلیغ هیأتهای اجرایی و طرفداران دولت مستقر، عدم صدور کارت حضور ناظران در شعب اخذ رأی، جلوگیری از ورود ناظران دارای کارت حضور در شعب اخذ رأی، عدم شروع به کار شعب اخذ رأی در ساعت مقرر و ... .
این تخلفات آشکار و رفتارهای غیراخلاقی در انتخاباتی که آرای آن حقالناس محسوب میگردد، قطعاً با نزدیک شدن به ساعات پایانی زمان رأی گیری تشدید خواهد گردید.
بر همین اساس از آن هیأت محترم درخواست میگردد با بررسی دقیق مطالب و ادعاهای فوق، تمهیدی جدی جهت صیانت از آرای مردم اندیشیده شود تا این رفتار غیرقانونی به نتیجه مدنظر طراحان آن منجر نگردد.
نتایج انتخابات شوراها به صورت یکجا اعلام می شود
او اصل مهم درانتخابات را مشارکت حداکثری مردم دانست و گفت: ملت ایران به خوبی به دعوت رهبر معظم انقلاب برای حضور در پای صندوق های رای لبیک گفتند و حماسه خلق کردند.صفری از مردم قدردانی کرد و گفت: هرجا که نظام به حضور مردم نیاز داشته مردم هم به خوبی حاضر شده اند و این حضور بسیار ارزشمند است.
عضو هیات عالی نظارت بر شوراهای اسلامی استان کرمانشاه در ادامه به برگزاری انتخابات در کمال امنیت و آرامش در استان اشاره کرد و گفت: ۲ هزار تن به عنوان ناظر، ۱۶۳ نفر به عنوان عضو هیات نظارت و ۱۹۵ نفر به عنوان بازرس در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی در استان کرمانشاه حضور دارند.
۹ هزار و ۲۴۸ نفر برای تصاحب پنج هزار و ۳۱۵ کرسی نمایندگی شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تلاش می کنند.وی همچنین کرسی های نمایندگی شورای شهر را ۱۶۷ مورد و کرسی های نمایندگی شورای روستاها را نیز پنج هزار و ۳۱۵ مورد عنوان کرد.دوره قبلی انتخابات یعنی چهارمین دوره انتخابات شوراها نیز همزمان با دوره یازدهم ریاست جمهوری در ۲۴ خرداد سال ۹۲ برگزار شد.
در دوره قبل آرا مردم استان کرمانشاه از هزار و ۸۲۷ شعبه شامل ۸۴۷ شعبه در مناطق شهری و ۹۸۰ شعبه در مناطق روستایی جمع آوری شد.بیش از پنج هزار نفر اکنون عضو شوراهای اسلامی شهر و روستای استان کرمانشاه هستند.
انتخابات ریاست جمهوری در ۱۰۲ کشور، ۱۳۳ نمایندگی ایران در خارج از کشور و ۳۱۰ حوزه انتخابیه برگزار می شود و مسئولان نمایندگی های ایران در خارج از کشور در صورت ضرورت و با توجه به میزان استقبال هموطنان جهت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری می توانند ساعات رای گیری را تمدید کنند.
در حال حاضر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در بسیاری از کشورها به جز تعدادی از کشورهای حوزه قاره آمریکا آغاز شده است.انتخابات ریاست جمهوری در ۴۱ کشور آسیایی با در نظر گرفتن ۱۵۸ شعبه اخذ رای در ۲۶ کشور اروپایی با ۶۱ صندوق رای در ۱۲ کشور قاره آمریکا با ۶۷ صندوق رای و در ۲۲ کشور آفریقایی با در نظرگرفتن ۲۴ صندوق رای برگزار شده است.
در اطلاعیه شماره ۲۸ ستاد انتخابات کشور آمده است:به آگاهی کلیه اعضای شعب اخذ رای ونمایندگان فرماندار می رساند از آنجاییکه تعرفه و برگ رای فاقد مهر انتخاباتی جزء آراء باطله محسوب می گردد، لذا تاکید می گردد نسبت به ممهور نمودن تعرفه و برگ رای های انتخابات ریاست جمهوری ، شوراهای اسلامی شهر وروستا واولین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به مهر اجرایی و نظارت انتخابات دقت لازم صورت گیرد.
پیشبینی میشود موج دوم مشارکت از حوالی یکساعت دیگر آغاز میشود.
رایدهندگان باید توجه داشته باشند سرنوشت و آینده کشور حتی با در هر صندوق یک رای اضافهتر تعیین میشود و نباید از صف و شلوغی خسته شوند و از رای دادن منصرف شوند.
وزیر کشور همچنین خاطرنشان کرد: مشخص نیست زمان اخذ رای تا چه مدت تمدید شود، مهلت قانونی تمدید تا ساعت ۱۲ امشب است، لذا از مردم می خواهیم زودتر به شعب مراجعه کنند تا مدت تمدیدها طولانی نشود.رحمانی فضلی ادامه داد: پس از اتمام زمان تمدید دستور بازگشایی صندوق های اخذ رای را خواهیم داد و ابتدا هم صندوق های انتخابات ریاست جمهوری بازگشایی و شمارش میشوند.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: نهایتا نتایج را با شورای نگهبان تطبیق داده و اعلام می کنیم و شورای نگهبان مسئول تایید صحت انتخابات است، بعد از اعلام نتایج ۳ روز فرصت اعتراض وجود دارد که شورای نگهبان بررسی می کند و سپس صحت انتخابات را اعلام می کند.
وزارت کشور مهلت اخذ رای انتخابات ریاست جمهوری را تا دو ساعت دیگر تمدید کرد.
با موافقت وزير كشور زمان اخذ رأی در انتخابات ریاست جمهوری به مدت دو ساعت يعنی تا ساعت ۲۰ در سراسر كشور تمديد شده است.
بر اساس اطلاعيه شماره (۳۰) ستاد انتخابات کشور نيز آمده است: نظر به موافقت وزیر کشور با یک ساعت تمدید مهلت اخذ رای اتنخابات شوراهای اسلامی شهر وروستا به آگاهي كليه اعضاي شعب اخذ رأي و نمايندگان فرماندار میرساند انتخابات پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا به مدت يك ساعت ديگر يعني تا ساعت ۱۹ تمديد گرديد .
میرسلیم در خصوص جعل بیانیه سردار سلیمانی در کانال روزنامه ایران گفت: این مسائل بسیار خطیر و مهم است و شورای نگهبان باید رسیدگی کند چون این اقدامات باعث تحولات در آرا میشود.
سیدمصطفی نیرسلیم کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ظهر امروز در مسجد قبا و بعد از انداختن رای خود به صندوق آرا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه انتخاباتهای زیادی از اول انقلاب برگزار شده که نتیجه بعضی از انها موافق و برخی دیگر مخاف نظر ما بوده، گفت: این بار هم اینگونه است و ما به قانون احترام میگذاریم.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت رای آوری کسی غیر شما اول اقدام شما چیست؟، اظهار داشت: اولین کاری که میکنم به او تبریک میگویم و دستاورهایی که از شناخت کشور دارم را در اختیارش میگذارم.میرسلیم درباره حضور مردم در انتخابات گفت: الحمدالله خیلی باشکوه است و انشاالله نتیجه مطلوب حاصل شود.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در توصیه ای به مردم اظهار داشت: همین مشارکت را در فرایندهای مردم سالاری به طور قاطع حفظ کنند و همچنین به طور قاطع به نظارت بپردازند و مردم بایدعملکرد مسئولان را نقادی کنند.میرسلیم در رابطه با تمکین به قانون گفت: اگر قانون را رعایت نکنیم سنگ روی سنگ بند نمی شود و باید حدود قانون را رعایت کنیم. خوشمان بیاید یا نیاد باید فانون را رعایت کرد چراکه اجرای قانون بد بهتر از بی قانونی است.
میرسلیم در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص بیانیه ای که کانال روزنامه ایران به نقل از سردار سلیمانی جعل کرده بود، تصریح کرد: این مسائل بسیار خطیر و مهم است و شورای نگهبان باید رسیدگی کند چون این اقدامات باعث تحولات در آرا میشود.وی افزود: خوشبختانه من تکذیبیه سردار سلیمانی را دیدم.میرسلیم تاکید کرد: این اتفاقات بیشتر در فضای مجازی صورت میگیرد و سلامت انتخابات را تحت تاثیر قرار می دهد.
تجری گفت: تا این لحظه ۲۰ میلیون نفر در انتخابات شوراها و ریاست جمهوری شرکت کردهاند.
فرهاد تجری سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور عصر امروز(جمعه ۲۹ اردیبهشت) در جمع خبرنگاران درباره تعداد شرکت کنندگان در انتخابات گفت: تا این لحظه۲۰ میلیون نفر در انتخابات شوراها و ریاست جمهوری شرکت کردهاند.
محمدباقر قالیباف در اردبیل اظهار داشت: تک تک آرای مردمی که بر صندوقهای رایگیری انداخته میشود، مهر تائیدی بر نظام اسلامی و جمهوریت نظام است که با این آرا پشتیبانی خود را از نظام به اثبات میرسانند.وی با اشاره به نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: در نظام اسلامی همواره بر نقش مردم در تعیین سرنوشتشان تاکید شده تا مردم بتوانند براساس تاکیدات نظام اسلامی و انقلاب اسلامی بر سرنوشت خود حاکم باشند.
قالیباف گفت: امروز با رایهای مردم و دخالت مستقیم آنها در آینده کشور اتفاق مهمی هم در شوراهای اسلامی شهر و روستا و هم در قوه مجریه خواهد افتاد و انتظار میرود این امر سرآغاز تحول اساسی در کشور شود.وی افزود: امیدواریم همه مسئولان این اعتقاد و باور را داشته باشیم که بتوانیم این حضور مردم را بتوانیم با کار و تلاش خود پاسخ مثبتی دهیم تا مهمترین چالش مردم که مشکلات اقتصادی است حل شود.
هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری در اطلاعیه شماره ۳ اعلام و تاکید کرد: هیج مرجعی به جز شورای نگهبان، حق توقف یا ابطال شعب اخذ رأی را ندارد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
«اطلاعیه شماره ۳
ضمن تشکر از حضور حماسی و غرورآفرین مردم بزرگوار در عرصه انتخابات و تأکید بر ضرورت ادامه رأیگیری تا پایان زمان قانونی، به اطلاع مردم شریف و سرافراز میرساند طبق ماده ۷ قانون نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاستجمهوری، هیج مرجعی به جز شورای نگهبان حق توقف یا ابطال شعب اخذ رأی را ندارد و هر گونه اقدامی که شائبه توقف انتخابات را داشته باشد، بدون کسب موافقت قبلی شورای نگهبان خلاف قانون است.
هیأت مرکزی نظارت بر دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری»
کمی دیر اقدام شد، روز جمعه بود و تعطیل ، اما هماهنگی ها همچون گذشته با همت سازمان زندان ها ساعت ۱۱ صبح انجام شد و ۱۱ و ۵۰ دقیقه بود که خبرنگار و عکاس با گذراندن فرایند بازرسی ها وارد حیاط ندامتگاه اوین شدند.خودرو داشت به سمت محوطه بندها حرکت می کرد چون گفته بودند صندوق ها در بندها مستقر است که تعدادی مامور زندان خبردادند؛ رای گیری در بندها انجام شده است و صندوق های رای در حال انتقال به باشگاه ورزشی اوین است.
صندوق های رای پایین آمد و در باشگاه ورزشی اوین مستقر شد. شاید باور کردنش کمی سخت باشد اما شور و هیجان مددجویان ، سربازان و کادر زندان اوین کمتر از دیگر شهروندان در سطح شهر نبود.رای دهندگان، تیشرت های زرد پوشیده بودند، گفتند: فرم زندان است.
صندوق ها مستقر شد و اسامی اعضای شورای اسلامی شهر و چهار نامزد ریاست جمهوری روی دیوار باشگاه ورزشی الصاق شد.پای صندوق های رای از هر چهره و صنفی حاضر شده بودند، از افراد مشهور در زندان گرفته که به دلیل مسائل مالی در حبس به سر می برند تا زندانیان سیاسی و امنیتی و زندانی های دیگر، همه و همه حاضر شدند تا با احترام به حق شهروندی خود به وظیفه دینی و ملی خود جامه عمل بپوشانند.حین اذان ظهر، دو فرش در گوشه ای از باشگاه پهن شد تا افراد بتوانند به فریضه نماز بپردازند.
غیر از نماینده فرماندار و شورای نگهبان و دیگر اعضای ناظر بر انتخابات، مصطفی محبی، مدیر کل استان های زندان تهران هم بعد از بازرسی از زندان های قزلحصار و رجایی شهر به این اوین آمد تا از نزدیک در جریان روند اخذ رای قرار بگیرد؛ البته رئیس زندان اوین و یگان حفاظت زندان ها قبل از رای گیری سر صندوق ها حاضر بودند تا خدای ناکرده خدشه ای به حق شهروندی مددجویان وارد نشود.
انتخابات از اساسی ترین اصول دموکراسی در کشور است که حق را برای همه مردم کشور محترم می شمارد و فرقی ندارد سالم باشی یا بیمار، پیر یا جوان باشی، زن باشی یا مرد، مجرم باشی یا فردی عادی. مهم ترین حسن انتخابات هم همین است.امروز در جای جای کشور شاهد حضور غرورآفرین مردم کشور هستیم که در حقیقت این حضور، ترجمان عشق است؛ عشق به وطن ، عشق به دین اسلام، عشق به نظام، عشق به امام راحل، شهدا و آرمان های انقلاب و عشق به رهبری.
مددجویان سراسر کشور هم همپای مردم ، امروز سر صندوق های رای حاضر شدند تا پیام صلح و امنیت ایران تا پیام عشق به نظام و وطن ایرانیان و پیام بالیدن به ایرانی بودن را به تمام دنیا فریاد بزنند.دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی امروز ۲۹ اردیبهشت ماه در سراسر کشور درحال برگزاری است.
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیهای بر لزوم ارائه و بررسی مدارک شناسایی برای اخذ رای تاکید کرد.
ستاد انتخابات وزارت کشور در اطلاعیه ای به لزوم بررسی مدارک در تمام انواع اخذ رای (سیار و ثابت) تاکید کرد.
شرح این اطلاعیه در ادامه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره (۲۶)
به آگاهی اعضای محترم شعب اخذ رأی سیار در سراسر کشور میرساند که نحوه اخذ رأی و بررسی مدارک در شعب سیار هیچگونه تفاوتی با شعب اخذ رأی ثابت ندارد و لذا از رأی دهندگان گرامی حتی در بیمارستان ها و پادگان ها نیز صرفاً در قبال ارائه شناسنامه و شماره ملی باید رأی گیری بعمل آید.
ضمناً مجدداً تأکید می نماید که متولدین ۱۳۷۸.۲.۲۹ و قبل از آن میتوانند در انتخابات شرکت نمایند .
محسن هاشمی گفت: انتخابات امسال نسبت به گذشته بسیار پرشورتر بوده و درصد مشارکت مردم در این دوره بسیار بالا است.
محسن هاشمی با حضور در حسینیه جماران در جمع خبرنگاران گفت: انتخابات کم هزینهترین مسیر برای اصلاح در کشور است و خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی این امکان را در اختیار مردم قرار داده تا هر چهار سال یکبار سرنوشت خود را با انتخابات رقم بزنیم .
وی با بیان اینکه دو تفکر سیاسی در انتخابات پیش رو روبروی هم هستند ادامه داد: در این راستا حرفهای زیادی زده شد و سیمای جمهوری هم وقت مناسبی گذاشت تا همه بتوانند حرفهایشان را بزنند؛ همچنین سخنرانیها و مراسمهای مختلفی در طول انتخابات برگزار شد.
هاشمی تاکید کرد: چه در زمان ثبت نام، چه در زمان تایید صلاحیتها و چه در زمان تبلیغات و مناظرات بسیار خوب عمل شده و خوشبختانه انتخابات به آرامی در حال برگزاری است و جا دارد از دولت آقای روحانی و مسئولان انتخابات در وزارت کشور و نیروهای انتظامی و امنیتی و همه کسانی که در برگزاری انتخابات تلاش کردند تشکر شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کاندیداها در جریان انتخابات نیز درخشیدند و حرفهایشان را زدند؛ گرچه حرفهای غیراصولی زده شد و تخریبهایی صورت گرفت اما این موارد در انتخابات طبیعی است و آنچه مهم است این است که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند نتیجه انتخابات هرچه باشد برنده اصلی مردم هستند و طرف مقابل باید تمکین کند و اجازه دهد نظراتش را به اجرا در بیاورند و حضور مردم مهم است؛ بنابراین من از همه کسانی که در سیاستهای امنیتی نظامی سیاسی تصمیم گیرنده هستند میخواهم اجازه دهند آن کسی که در کشور برنده شده نظراتش را در کشور پیاده کند.
هاشمی تصریح کرد: معتقدم جناب آقای روحانی با رأی بالایی برنده این رقابت میشود و باید آن قولی را که در برنامه تبلیغاتیشان به مردم دادند که دیگر تحریمهای غیر هستهای را نیز بردارند بتوانند عملی کنند. اگر آقای روحانی بتواند این کار را انجام دهد همه بندهایی که از طریق استکبار جهانی به پای اقتصاد ایران زده شده بود باز می شود و با پایین آمدن تورم و بهرههای بانکی سرمایهها به سمت تولید و اشتغال میرود و نتیجه آن شغل و رفاه است .
هاشمی با اشاره به عملکرد روحانی بیان داشت: علیرغم همه مزاحمتهایی که برای آقای روحانی ایجاد شد؛ عملکرد آقای روحانی با رفع تحریمهای هستهای، پایین آوردن نرخ تورم و ایجاد شرایط آزاد در فضای مجازی قابل قبول بود و این مسأله قابل ستایش است.
وی در ادامه درباره لیستهای اصلاح طلبان برای انتخابات شوراها گفت: بعید نیست این تشتت ضربه وارد کند اما مردم در حد انتخابات وضعیت بهتری نسبت به گذشته پیدا کردند و این را فهمیدند که اگر به لیستی رأی ندهند همه کرسیهای شورا به دست نمیآید؛ لذا رفتن یک یا دو و یا حتی ده نفر از یک لیست به شورا مشکلی را حل نمیکند همانطور که در شورای گذشته حل نکرد لذا علیرغم اینکه برخیها به لیست امید انتقاد داشتند اما به همه اعضا رأی دادند.
او در پاسخ به این سوال که آیا به لیست امید انتقاد دارد یا خیر گفت: چون یک تصمیم جمعی است همه به آن تمکین کردند اما هر کسی می تواند نظر مختلفی داشته باشد. من هم نسبت به لیست نمی گویم اعتراض داشتم، اما میدانم که اعتراضاتی وجود داشت.
ستاد کمیته اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در استرالیا در اطلاعیه ای اعلام کرد بار دیگر ملت حماسه ای وصف ناپذیر آفرید و به رغم هوای نامساعد و بارانی در ۶ شهر سیدنی، کانبرا، ملبورن، پرت، آدلاید و بریزبین این کشور با گرمی حضور خود در صفی طولانی سرنوشت کشور، خود و آینده فرزندانشان را رقم می زنند.
ستاد انتخابات ریاست جمهوری در استرالیا به دلیل این استقبال زمان رای گیری را تا ساعت ۲۳ به وقت محلی در این حوزه ها تمدید می کند 'تا گامی برای همراهی بیشتر با هموطنان برداشته باشد'.
پیش از این 'عبدالحسین وهاجی' بلندپایه ترین دیپلمات ایران در استرالیا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرده بود که استقبال ایرانیان مقیم استرالیا از انتخابات این دوره با توجه به تمهیدات اندیشیده شده خوب بوده است و برای اخذ رای هموطنان با توجه به افزایش شتاب برای مراجعت به مراکز اخذ رای، رای گیری تا ساعت ۲۱ به وقت محلی (۱۵ و ۳۰ به وقت تهران) ادامه می یابد.
وی تا زمان مصاحبه اعلام کرد دستکم چهار هزار تعرفه رای گیری در ۶ حوزه اخذ رای مورد استفاده قرار گرفته است، این در حالی است که چهار سال پیش و در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حدود دو هزار و ۳۰۰ تعرفه مورد استفاده قرار گرفته بود.سفیر ایران در استرالیا همچنین ابراز امیدواری کرده بود تعداد شرکت کنندگان ایرانی در انتخابات این دوره ریاست جمهوری در استرالیا به حدود ۱۰ هزار شرکت کننده برسد.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۱۰۲ کشور و ۳۱۰ شعبه برگزار می شود .در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، سیدمصطفی آقامیرسلیم، سید ابراهیم رئیسی،حسن روحانی و سیدمصطفی هاشمی طبا با هم به رقابت می پردازند.
۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفر واجدان شرایط حضور در انتخابات ۲۹ اردیبهشت هستند که از این تعداد ۱ میلیون و ۳۵۰ هزارو ۲۹۴ نفر رأی اولی هستند.در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود، در نخستین جمعه بعد از روز مرحله اول انتخابات، دور دوم برگزار خواهد شد.
متن کامل این اطلاعیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره (۲۳)
به اطلاع کلیه جوانان برومند میهن اسلامی ایران می رساند، سن انتخاب کنندگان در کلیه انتخابات جاری ۱۸ سال تمام می باشد. یعنی کلیه متولدین روز ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۸ و قبل از آن می توانند با حضور در شعب اخذ رای در انتخابات شرکت نمایند.
ستاد انتخابات کشور
حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان و رئیس ستاد هیات نظارت بر انتخابات خارج از کشور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: رایگیری در کلیه شعب خارج از کشور همچنان ادامه دارد و شمارش آرا آغاز نشده است
در این اطلاعیه آمده است:
احتراما نظر به اینکه آمار و ارقامی مبنی بر اعلام نتایج صندوق های رای در خارج از کشور در بعضی از کانالهای خبری درج گردیده است بدینوسیله ضمن تکذیب اخبار موجود به اطلاع میرساند رای گیری در کلیه شعب خارج از کشور همچنان ادامه دارد و شمارش آراء آغاز نشده است. بدیهی است پس از اتمام رای گیری از طریق مراجع قانونی اطلاع رسانی خواهد شد.
مدیرکل ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه اعلام کرد که برگزاری انتخابات ریاست جمهوی در کشورهای حوزه اقیانوسیه از جمله استرالیا و نیوزلند به اتمام رسیده است.
محمدی، با بیان اینکه طی یکی دو ساعت آینده نیز رأیگیری در جنوب شرق آسیا به اتمام میرسد، گفت: بعد از اتمام رأیگیری شمارش آرا آغاز میشود.وی افزود: نمایندگیهای ایران در خارج از کشور نتایج شمارش آرا را به وزارت امور خارجه ارسال میکنند و این وزارتخانه نیز به وزارت کشور اعلام میکند.
محمدی پیش از این اعلام کرده بود که نمایندگیهای ایران در خارج از کشور نمیتوانند نتایج شمارش آرا را رسانهای کنند بلکه باید نتایج را به ستاد انتخابات خارج از کشور در وزارت امور خارجه اعلام کرده و بعد از آن این وزارتخانه نتایج را به وزارت کشور اعلام کند.
ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیهای تاکید کرد که به غیر از کسانی که در شعبه اخذ رأی مسئولیتی به عهده دارند و نیز نمایندگان نامزدها فرد دیگری حق حضور در شعبه اخذ رأی را ندارد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
اطلاعیه شماره (۲۴)
به آگاهی کلیه اعضای شعب اخذ رأی و نمایندگان فرماندار میرساند به غیر از کسانی که در شعبه اخذ رأی مسئولیتی به عهده دارند و نیز نمایندگان نامزدها فرد دیگری حق حضور در شعبه اخذ رأی را نداشته و در صورت حضور به آنان تذکر داده شود که محل شعبه را ترک نمایند. نیروهای انتظامی حاضر در شعب اخذ رأی در این ارتباط همکاری لازم را معمول دارند.
ستاد انتخابات کشور
گاردین: در صفهای طولانی انتخابات ایران، روابط آینده با غرب انتخاب میشودبه گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، مردم ایران روز جمعه در حالی پای صندوقهای رای رفتهاند که گفته میشود نتایج آن میتواند مسیر این کشور برای یک نسل را مشخص کند. پیروز این رقابتها نه تنها بر آینده تاثیرگذار است، بلکه مسیر آینده کشور را تعیین خواهد کرد. رقبای اصلی در این انتخابات حسن روحانی رئیسجمهور ایران و ابراهیم رئیسی هستند.
روحانی که به عنوان فردی میانهرو شناخته میشود توانست در ژوئیه ۲۰۱۵ با گروه موسوم به ۱+۵ به توافقی هستهای دست یابد که منجر به رفع تحریم های ایران در ازاء محدودیت برنامه هستهای این کشور شد.
به نظر میآید رئیسی که از حزب اصولگرا و تندرو است، رویکردی بستهتر در تعامل با جامعه بینالملل دارد. اما چالش بزرگ روحانی برای پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری است.
گاردین نوشت: مردم ایران که در صفهای طولانی رایگیری را آغاز کردهاند، قرار است روابط آینده کشور با غرب را نیز انتخاب کنند.
متن اطلاعیه شماره ۱۰ هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور به شرح زیر است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور به اطلاع میرساند براساس گزارشات واصله، رای گیری الکترونیکی در حال حاضر در ۹ هزار و ۷۴۰ شعبه انتخابات بدون هیچ مشکلی در حال انجام است.
با توجه به تدابیر اتخاذ شده، در صورت ایجاد هرگونه مشکل در دستگاه های اخذ رای مکانیزه، رای گیری به صورت دستی انجام خواهد شد و هیچگونه محدودیت و توقفی در اخذ رای رخ نخواهد داد.»
رسانههای غربی همزمان با برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری در ایران تحلیلها و نظرات خود درباره این رأیگیری را مطرح کردهاند.
روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال روز جمعه این انتخابات را «پراهمیت» توصیف کرده و نوشته رقابت اصلی میان حسن روحانی، رئیسجمهور مستقر و سید ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی او است.
این روزنامه آقای روحانی را یک تکنوکرات توصیف کرده که «خواستار روابط دوستانهتر با دشمنان سنتی ایران از جمله آمریکا است، اگرچه آشتیجویی او هنوز با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مخاطبی نیافته است. دولت ترامپ تا کنون دو دور تحریم به بهانه برنامه موشکی علیه ایران وضع کرده است.»
والاستریتژورنال نوشته «تنها یک سال پیش روحانی پس از معماری توافق هستهای ایران با گروه ۱+۵ نامزدی دانسته میشد که شانس مسلم پیروز شدن در دور دوم به شمار میرفت.»
این روزنامه، علیرغم این در ادامه نوشته است: «اما مردم عادی ایران میگویند که منافع اقتصادی این توافق را ندیدهاند. نظرسنجیها نشان میدهند که محبوبیت آقای روحانی از آغاز سال گذشته، هنگامی که این توافق اجرایی شد به طور مداوم کاهش یافته است.»
والاستریتژورنال نوشته هواداران روحانی که بیشتر آنها را افراد جوان تشکیل میدهند هفته جاری در تهران جلوی عابران را گرفتند و آنها را به حمایت از این نامزد ترغیب کردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم در گزارشی با اعلام این خبر که انتخابات ریاستجمهوری در ایران آغاز شده نوشته که حسن روحانی پیشتاز این رقابت دانسته میشود اما او احتمالاً با رقابتی سخت از جانب رئیسی رو به رو خواهد بود.
شبکه خبری سیانان هم به صفهای طولانی رأیدهندگان ایرانی اشاره کرد و نوشت که این انتخابات به عنوان یک همهپرسی برای توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ به شمار میرود.
سیانان نوشته «رهبر عالی ایران آیتالله العظمی علی خامنهای از جمله اولین نفراتی بود که رأیش را به صندوق انداخت و از دیگران هم خواست که همین کار را انجام بدهند.»
شبکه خبری «انپیآر» هم همانند اکثر رسانهها این انتخابات را میدان رقابت روحانی و رئیسی خوانده است. این رسانه نیز به توافق هستهای دولت روحانی با گروه ۱+۵ اشاره کرده، اما نوشته این توافق علیرغم تسهیل مسیر توافقات ایران با شرکتهای بینالمللی هنوز مزیتی برای طبقه متوسط مردم این کشور نداشته است.
گراهام هریسون، خبرنگار روزنامه انگلیسی گاردین هم نوشته است: «صفهای طولانی از اوایل صبح در مراکز رأیگیری در پایتخت تشکیل شدهاند.»
روزنامه نیویورکتایمز هم علیرغم اشاره به نتایج یک نظرسنجی که روحانی را با ۴۲ درصد آرا در برابر رأی ۲۷ درصدی رئیسی پیشتاز نشان میدهد نوشته است: «بسیاری از رأیدهندگان معتقد به ایدئولوژی غربستیزانه جمهوری اسلامی یا کسانی که از فقر احساس مضیقه میکنند آقای رئیسی را منجیای میدانند که آماده بازگرداندن ایران به مسیر صحیح است.»
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، آیتالله هاشمیرفسنجانی فرصت حضور پیدا نکرد، حضوری که بنابر نظر کارشناسان و نظرسنجیها میتوانست با کسب رای بیسابقه ۳۰ میلیونی در انتخابات پیروز شود.
آیت الله هاشمی در بهمن ۹۲ گفت تحلیل ها این بود که اگر من در انتخابات ۹۲ بودم، رای بالای ۳۰ میلیون داشتم.
همچنین، محمد هاشمی، برادر «آیت الله» می گوید: همگان به خوبی میدانستند آیت الله هاشمی پیروز میدان انتخابات خواهد بود. همه به خوبی میدانستند ایشان ۳۰ میلیون رأی دارد.
وی افزود: هنگامی آیت الله هاشمی برای ثبت نام حاضر شد، موج جدیدی در آن روزها به وجود آمد و عدهای معتقد بودند که با حضور ایشان انتخابات پرشورتر میشود.محمد عطریانفر از تحلیلگران سیاسی نیز در این رابطه معتقد است: در انتخابات پيشين، براساس نظرسنجياي كه در سطح كشور براي آیت الله هاشمی صورت گرفته بود، ایشان می توانست با ۴۱ميليون راي به قدرت رسد.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد....
محمد محمودی شاهنشین رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا سهشنبه هفته جاری اول فروردین ماه ۹۶ از روند ثبتنام داوطلبان انتخابات شوراها بازدید به عمل میآورد.
گفتنی است؛ انتخابات پنجمین دورهٔ شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری ایران ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار می شود.
همچنین داوطلبان شوراهای اسلامی شهر و روستا تا ۶ فروردین ۹۶ می توانند برای ثبت نام مراجعه کنند.
انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در هشت شعبه اخذ رای در سوریه برگزار و ایرانیان مقیم این کشور و تعدادی از زائران عتبات عالیات که در سوریه به سر میبرند با مراجعه به این شعب اخذ رای، در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند.
سفیر ایران در سوریه و اعضای نمایندگی در این کشور نیز در دقایق اولیه رایگیری به وقت محلی در انتخابات شرکت کردند و رای خود را به صندوق انداختند.
محمد جواد کولیوند روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۶۶ هزارشعبه در کل کشور پیش بینی شده که هر لحظه براساس گزارش ها برآمار رای دهندگان اضافه می شود.
وی ادامه داد: تمام تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات شوراها در کشور یپش بینی شده است .
به دنبال گمانهزنی برخی رسانهها در خصوص رنگ خاص انگشتر رهبر انقلاب در زمان رایگیری؛ یک منبع آگاه در دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنهای با تکذیب این گمانهزنیها گفت: رهبر معظم انقلاب انگشترهای مختلف را به جهت استحباب آن استفاده کرده و تفسیر انتخاباتی از انگشترهای ایشان صرفا شیطنت برخی رسانهها است.

ستاد انتخابات كشور
همزمان با برگزاری دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری که از بامداد امروز ۲۹ اردیبهشت در سراسر کشور آغاز شده ، مردم آرای خود را برای تعیین اعضای پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا به صندوق ها می ریزند .از این رو انتخاب درست و آگاهانه شوراهای اسلامی شهر و روستا، نه تنها بر کارآمدی مدیریت متوسط و خرد جامعه می افزاید بلکه چشم انداز توسعه پایدار شهری را نیز در آینده نزدیک محقق می سازد.
اگر چه گپ و گفت های تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری در فضای کنونی غلبه دارد، اما اهمیت جایگاه و تاثیرگذاری شوراها در مدیریت شهری و روستایی کشور و همچنین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا امری انکارناپذیر است.در اصل هفتم قانون اساسی آمده است که «طبق دستور قرآن کریم « و امرهم شوری بینهم»، «و شاورهم فی الامر»، مجلس شورای اسلامی، شورای استان، شهرستان، شهر، محل، بخش، روستا و نظایر اینها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند. طرز تشکیل و حدود اختیارات وظایف شوراها را این قانون معین میکند.»
نخستین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در هفتم اسفند ۷۷ برگزار شد و در نهم اردیبهشت ماه ۷۸ نیز شوراهای منتخب مردم آغاز به کار کردند. از آن زمان تاکنون ۴ دوره انتخابات شوراها برگزار شده است و ۲۹ اردیبهشت ماه جاری نیز پنجمین دوره از این انتخابات همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود.
چنانکه گفته شد، شورا هم در اسلام و قانون اساسی و هم در مدیریت امور شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شوراها از یک سو مدیریت مردم بر مردم و از دیگر سو تقسیم مدیریت شهری در سطح محلی قلمداد می شوند. این موضوع بر اهمیت جایگاه شوراها در کشور می افزاید زیرا شوراها عرصه ای است که به وسیله آن مردم با توجه به شناخت و آگاهی درست و واقعی از محیط زندگی خود، می توانند در سطح خرد در سرنوشت شهر و محله تصمیم گیری کنند و با سیاستگذاری شهری و محله ای در عمران و پیشبرد وضعیت رفاهیِ منطقه و محله یا روستای خود تاثیرگذار باشند.
شوراهای شهر به ویژه با نقشی که در تعیین شهردار، تصویب امور و برنامه های شهرداری ها و همچنن نظارت و کنترلی که بر سیاست های پیاده شده از سوی شهرداری ها دارند، در مدیریت شهری تاثیری تعیین کننده و مستقیم دارند. از این رو کسانی که برای شوراهای اسلامی شهر و روستا انتخاب می شوند اگرچه از میان مردم هستند، اما در انتخاب آنان باید معیارها و ویژگی هایی لحاظ شود که هم شرط لازم و هم کافی برای تصمیم گیری و سیاستگذاری درست و مناسب در مدیریت شهری باشد و بتوانند به مطالبات و مشکلات شهری جامه عمل بپوشانند.
هرچند مردم در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا مشارکت فعالی دارند اما در انتخاب شوراها، آنگونه که باید و شاید، معیارهای انتخاب درست مد نظر قرار نمی گیرد. امری که پیامدهای آن بیش از هر چیز در مواقع بحران خود را نشان می دهد.
تخصص، کارآمدی، آشنایی به وظایف و شناخت الزامات عملی مدیریت شهری؛ نمونه هایی از معیارهایی هستند که توجه به آنها در انتخاب شوراها بسیار اهمیت دارد. متاسفانه در چند سال اخیر به ویژه در کلان شهرها کسانی به عنوان شورا انتخاب شدند که ملاک مردم در انتخاب آنان؛ شهرت هنری یا ورزشی بود در حالی که شورای شهر به دلیل ارتباط آن با مدیریت شهری بیش از هر چیز به افراد متخصص و کارآمد و کارشناس به امور نیازمند است.
نقش شوراها در قانون اساسی نیز تبیین شده است به طوری که در اصل یکصدم آمده است: برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی، و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان، یا استان با نظارت شورایی به نام شورای ده، بخش، شهر، یا استان صورت میگیرد، که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می کنند. شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان و حدود وظایف و اختیارات و نحوه انتخاب و نظارت شوراهای مذکور و سلسله مراتب آن ها را که باید با رعایت اصول وحدت ملی و تمامیت ارضی نظام جمهوری اسلامی و تابعیت حکومت مرکزی باشد، قانون معین می کند.
در سالهای اخیر اما آنچه در عمل بسیاری از شوراهای اسلامی شهر و روستا مشاهده شد، غلبه نگاهی سیاسی بر برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های شهری بوده است. شوراها باید با پرهیز از سیاسی کاری و پرداختن به وظایف خود، مدیریت شهری را در افق توسعه پایدار در نظر بگیرند. اما برای نمونه آنچه در شوراها و حیطه تحت نظارت آنها دیده می شود تخریب روز افزون محیط زیست شهری، افزایش ساخت و سازها و دامنه سازه های بتنی و فلزی است که نه تنها بر بد منظری شهرها افزوده بلکه نگاه معماری ایرانی- اسلامی نیز در آنها هیچ جایی نداشته است.
انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، رویدادی مهم در راستای مدیریت مردم سالارانه در جامعه است و مردم باید همچون نمایندگی مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری به اهمیت آن قائل باشند و احتیاط لازم را در انتخاب شوراها در نظر بگیرند.
ستاد انتخابات کشور، درباره نوشتن کد نامزدها در برگههای اخذ رای توضیحای ارایه کرد.
در اطلاعیه ۲۲ ستاد انتخابات کشور آمده است: نظر به اينكه در برگهاي رأي انتخابات شوراهاي اسلامي، قسمتي براي نوشتن كد نامزدها در نظر گرفته شده است، به اطلاع هموطنان عزيز و اعضاي شعب اخذ رأي مي رساند اگر چه نوشتن كد نامزدها بخصوص در مواردي كه تشابه اسامي نامزدها وجود دارد، در زمان شمارش آراء از تضييع حقوق ايشان جلوگيري مي كند ولي چنانچه در برگهاي رأي اسم نامزد نيز نوشته شود، كفايت مي كند.
پورعلی مطلق: کمبود تعرفه نداریم
علی پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات هم امروز در ستاد انتخابات کشور درباره برخی اخبار مبنی بر کمبود تعرفه ها در شعب اخذ رای اظهار کرد: با هماهنگی شورای نگهبان تعرفه به اندازه کافی چاپ و به شعب اخذ رای فرستاده شده است و تا این لحظه هیچ کمبود تعرفه ای نداریم.
وی در باره تمدید زمان رای گیری افزود: تا زمانی که احساس کنیم مردم پای صندوق های رای هستند زمان انتخابات را تمدید می کنیم ولی خواهش من از مردم این است که حضور در شعب را به ساعات پایانی موکول نکنند.
پورعلی مطلق همچنین درباره برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این انتخابات در حال برگزاری است و تمام اقلام و ملزومات لازم نیز از قبل ارسال شده است.
توضیحات ستاد انتخابات کشور در باره ضرب مهر انتخابات در شناسنامهها
همچنین ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که چنانچه صفحه انتخابات در شناسنامهای كاملاً پرشده باشد، مهر انتخابات در قسمت مناسبي از صفحه توضيحات شناسنامه ضرب مي گردد.
در اطلاعیه شماره ۲۱ ستاد انتخابات کشور آمده است: همانگونه كه مسئولين محترم شعب ثبت نام و اخذ رأي آگاهي دارند، در شناسنامه هاي موجود، صفحه چهارم يا آخر، اختصاص به انتخابات دارد، لذا بايد مهر انتخابات در اولين مربع خالي بعد از مهرهاي ثبت شده انتخابات گذشته در صفحه مخصوص انتخابات زده شود.
ضمناً چنانچه صفحه مزبور كاملاً پرشده باشد، مهر انتخابات در قسمت مناسبي از صفحه توضيحات شناسنامه ضرب مي گردد. توجه نماييد كه كارتهاي منضم به شناسنامه كه مخصوص ضرب مهرهاي اضطراري است هيچگونه ارتباطي به انتخابات ندارد و به هيچ عنوان نبايد در اين امر از آن استفاده شود.
آیتالله موحدی کرمانی در خطبههای نماز جمعه امروز پس از تاکید بر تقوای الهی خاطرنشان کرد: امروز روز انتخابات است، انتخاب رئیسجمهور و انتخاب شورا، در همین باقی مانده از وقت امروز تقوا را مراعات کنید بکوشیم به وظیفه عمل کنیم و امنیت انتخابات را درک کنیم. فردی انتخاب میشود که مدیریت اجرایی کشور را چهار سال برعهده خواهد گرفت این فرد باید بسیار فعال، به فکر ضعفا، پاک، به فکر اسلام، به فکر پیاده کردن قوانین مخصوصاً قانون اساسی باشد.
اهم اظهارات خطیب موقت تهران را در ادامه بخوانید؛
*خدا را شکر که این انتخابات نیز مانند دورههای قبل با رعایت کامل قوانین و مقررات انجام شده و این آزادی و امنیت چشم دنیا را خیره کرده است. کشورهای بسیاری در همسایگی ما از ترور و غارت رنج میبرند و به ایران غبطه میخورند. این امنیت و آرامش در سایه وحدت، روحیه انقلابی و تبعیت از رهبر فقید انقلاب به دست آمده است.
*پیام این حضور گسترده این است که مردم به نظام اسلامی خود پایبندند و با مسئولان پیوند داشته و به آنها اعتماد دارند. این امنیت و پایبندی به قانون در تمام انتخابات گذشته وجود داشته و اگر احیاناً تخلفی از قانون صورت گرفته و افرادی ملتزم به قانون نشدند و قانونشکنی کردند سیلی محکمی به دست مردم صالح خوردند که آنها را روسیاه کردهاند.
*مناظرهها و رقابتها تمام شده و اینک زمان رفاقت است. از امروز باید رقابت به رفاقت تبدیل شود. آنچه در مناظره گفته شد براساس نیت درونی منتخبان بود اینک وظیفه نامزدها اخوت، برادری، صمیمیت، صفا، محبت و همکاری است. اگر جملهای گفته شد که در شان انقلاب و مردم نبوده نامزدها باید توبه کرده و از مردم عذرخواهی کنند.
*من چند تذکر به رئیس جمهور آینده میدهم؛ ۱-از آنجایی که کشور ایران به هر مرحلهای رسیده از برکت وجود رهبر و ولایت بوده باید بکوشد با عزمی راسخ تابع رهبری در عمل باشد نه در شعار. مبادا طوری عمل کند که دشمن دو مدیریتی بودن کشور را احساس کند. ۲-به انقلاب و ارزشهای آن احترام بگذارد این ارزشها آسان به دست نیامده محصول خودن دهها هزار شهید است. مبادا این ارزشها مورد تحقیر قرار گیرد، به امر به معروف و نهی از منکر توجه ویژه شود. شما مسئول اجرای قانون اساسی هستید و بند ۸ قانون اساسی این است که امر به معروف به جد باید در کشور اجرا شود که متاسفانه تابه حال این دستور اجرایی داده نشده اما سند ننگین ۲۰۳۰ دستور اجراییاش مخفیانه صادر شد که مقام معظم رهبری با هوشیاری جلوی اجرایش را گرفت. ۳-به نیروهای مسلح کشور که به تعبیر امیرالمومنین قلعههای مستحکم نظام و عنصر مهم نظامند احترام بگذارید و مردم انقلابی و بسیج مردمی را که پشتوانه انقلابند تکریم کنید و به قدرت دفاعی کشور و مسئولان دفاعی کشور اهمیت دهید. استکبار جهانی بر ضعیف رحم نمیکند و با مذاکره خطر حمله دشمن دفع نمیشود. حتی راه قدرتمند شدن کشور باز است و به این امر باید توجه ویژه شود. ۴- وزرا، معاونان و مشاوران خود را از افرادی انتخاب کنید که مسئولیت را امانتی الهی بدانند. رسول خدا به اباذر فرمود حکومت امانت است به امانت باید توجه کرد. کسی که از صراط عبور میکند مواخذه میشود که با امانات چه کرده است. انقلاب امانت است و ثمره خون شهدا است. برای امانت باید در آخرت پاسخگو باشید. وزرایتان باید خدمت به نظام و مردم را عبادت بدانند و بر این اساس مسئولیت را بپذیرند. توان کار کردن داشته باشند، توان مدیریت اجرایی داشته باشند و صاحب هندسه صحیح مدیریتی باشند. پایبند به قانون اساسی باشند، در مقابل دشمن مقاوم باشند، سیاست اقتصاد مقاومتی داشته باشند، توان حل مشکلات کشور را داشته باشند، به دنبال اشرافیگری نباشند، اسیر فرهنگ غرب نباشند، دشمن از آمدنشان خشنود نباشد، زیر توهمات جهان توسعه محو نشوند، برای آنها روستاهای دور افتاده با تهران فرقی نداشته باشد و با فقر و فساد مبارزه کنند و مهمتر از همه تابع ولایت فقیه در عمل و نه در شعار باشند.

هموطنانمان در جنوب فرانسه هم رای خود را به صندوق انداختند.
هموطنان مقیم در شهرهای جنوبی فرانسه نیز آرای خود را در صندوق اخذ ارای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مستقر در شهر کن ریختند.
احمد جنتی دبیر شورای نگهبان پس از انداختن رأی خود در صندق در جمع خبرنگاران گفت : الحمدالله همیشه این طور بوده که مردم دعوت مقام معظم رهبری را برای مشارکت گسترده اجابت میکردند.وی افزود: مردم همیشه به دعوت امام و رهبر انقلاب توجه داشته اند و به همین جهت با عقیده و ایمان سر صندوق حضور یافتهاند و میدانند که این وظیفه شرعی و ملی است. بنده هم به همین دلیل در انتخابات شرکت میکنم و وظیفه خودم می دانم و امیدوارم آثار و برکات زیادی داشته باشد.
دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: این آرا سرنوشت آینده کشور را تعیین میکند، مردم باید احساس کنند که دینی به گردن دارند و باید ادا کنند. باید از خون شهدا پاسداری کنیم، آنها در راه اسلام و انقلاب جان دادند و ما باید در این راه حرکت کنیم و راه آنها را ادامه دهیم. راه شهدا همین است و امیدواریم که انقلاب همیشه زنده باشد و همیشه هم کار دست افراد انقلابی باشد.
دبیر شورای نگهبان گفت: اگر امور کشور به دست افراد انقلابی اداره شود، آباد میشود و اگر انقلابی نباشد، درست کار نمیکند و مردم را معطل میکند و کارها را بر خلاف رویه انجام میدهند. هر کسی که رئیس جمهور شد، باید افراد انقلابی را برای همکاری انتخاب کند. با یک حرکت انقلابی کارها را ادامه دهند و امروز و فردا نکنند، قرص سر کار بایستند و استقامت داشته باشند و برای خدمت به مردم آماده باشند.
وی با اشاره به روند برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و میاندورهای مجلس گفت: روند انتخابات تا کنون خوب بوده و ان شاءالله تا آخر هم خوب خواهد بود. هر چه پیش برویم سر صندوق های اخذ رأی شلوغ تر میشود و امیدواریم نتایج خوبی داشته باشد که هم خدا و هم مردم راضی باشند.
سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات در ستاد انتخابات کشور گفت: امیدواریم مردم همیشه در صحنه حضور داشته باشند و طبق فرمایش مقام معظم رهبری همه به پای صندوق های رای می آیند.
وی تصریح کرد: به نظر من این انتخابات تاریخی ترین انتخابات تاریخ خواهد بود.

فرمانده نیروی انتظامی در جمع خبرنگاران:
بیش از ۳۰۰ هزار نفر پرسنل پلیس و سایر نیروهای مسلح در سراسر کشور حضور دارند و در تمام شعب اخذ رأی حداقل دو مأمور پلیس حاضر خواهند بود و این حضور تا پایان رأی گیری ادامه خواهد داشت.
علاوه بر نیروهای حاضر در شعب اخذ رأی، ۲۰ هزار گشت خودرویی و موتوری در سراسر کشور وظیفه تأمین امنیت انتخابات امروز را عهده دار هستند.
خوشبختانه تا این لحظه هیچ گزارشی از ناامنی و عدم انضباط به نیروی انتظامی اعلام نشده است.
محمدباقر قالیباف در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) شهرک سینا اردبیل رای خود را به صندوق انداخت.
شهردار تهران پس از حضور در انتخابات، گفت: انتخابات جشن جمهوریت نظام است، بنده هم در کنار حضور گسترده مردم در سراسر کشور، امروز توفیق دارم در جمع امت شهیدپرور، ولایتمدار و با غیرت اردبیل حضور داشته باشم و در انتخابات شرکت کنم.
وی افزود: دلیل حضور من در اردبیل این بود که دوشنبه قرار بود به این شهر بیایم و مردم نیز حضور پیدا کرده بودند. اما به دلیل بحث های کاری توفیق پیدا نکردم در جمع مردم حضور داشته باشم. به دلیل آنکه دوشنبه در جمع مردم حضور نداشتم، تشخیص دادم به پاس حضور مردم و تقدیر و تشکر از آنها، امروز در یکی از مناطق محروم اردبیل همراه سایر مردم ایران رای بدهم.قالیباف تاکید کرد: امیدوارم حضور مردم مایه افتخار و مهر مجدد بر نظام اسلامی باشد، حضور مردم با هر گرایش و سلیقه ای نشان می دهد که این نظام یک نظام مردمی و برخواسته از میان مردم است.
وی گفت: بعد از انتخابات حتما رقابت ها به پایان خواهد رسید و آغاز کار و خدمت برای مردم در مبارزه با فقر و مشکلات اقتصادی آغاز می شود، امیدوارم با هر گرایشی دست به دست هم دهیم و به این مردم عزیز خدمت کنیم و با توجه به حضور مردم، فکر می کنم مشارکت در سراسر کشور در سطح عالی باشد.
وی با تاکید بر اینکه رأی مردم در جمهوری اسلامی تشریفاتی نیست، افزود: امام فرمودند میزان رأی ملت است. البته این حرف به عنوان تشریفات نیست.این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در دنیا با رأی مردم قیافه میگیرند و حرف آن را میزنند در حالی که در نظام جمهوری اسلامی رأی مردم یک واقعیت است.
رئیسی گفت: چون صحبت از زندگی روزمره و وضعیت اقتصادی، سیاست، هنر و علم و شرایطی است که کشور از نظر رشد در حوزه های مختلف می تواند داشته باشد، لذا این امر بسیار مهم است.وی همچنین تاکید کرد: پیش بینی می کنم که حضور مردم در انتخابات حداکثری و بسیار خوب باشد.
رئیسی درباره اینکه اگر پیروز انتخابات نباشید واکنش شما چیست، اظهار داشت: مملکت ما کشور قانون است و برای همه جناح های سیاسی محوریت قانون نه در حرف بلکه در عمل باید به رسمیت شناخته شود، چراکه در کشور ما سازوکاری برای انتخابات وجود دارد و عدهای به عنوان و مجری دستندکار هستند.این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اصل این سازوکار در قانون اساسی ما اطمینان بخش است تاکید کرد: در این سازوکار باید حق الناس و امانت داری رعایت شود.وی افزود: تمهیداتی برای جلوگیری از تخلف در نظر گرفته شده است تا تخلفی صورت نگیرد.
رئیسی با بیان اینکه ما سازوکار رأی گیری و اعلام آرا را اطمینان بخش میدانیم، تصریح کرد: همچنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند ضمن تشکر از همه دستندرکاران در حوزه اجرا و نظارت، می خواهیم از آرای مردم به عنوان امانت الهی حراست، صیانت و پاسداری کنند.این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: هرچه نتیجه انتخابات باشد همه باید خود را موظف بدانند که آن را نتیجه قانونی تلقی کنند و اگر نتیجه ای که از انتخابات بیرون می آید مطابق میل یک کاندیدا نباشد، نباید باعث به هم خوردن اصل سازوکار انتخابات شود.
وی تصریح کرد: باید همه کاندیداها چه در انتخابات ریاست جمهوری و چه انتخابات شوراها بدلیل اطمینان بخش بودن سازوکار انتخابات و همچنین قابل پیگیری بودن تخلفات، باید همه کاندیداها تسلیم نتیجه انتخابات باشند.رئیسی درباره پیروزی رقبا در انتخابات نیز گفت: من به نتیجه رأی مردم احترام میگذارم و این نتیجه برای من و همه مردم قابل احترام است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حضور گسترده مردم در انتخابات، امنیت جمهوری اسلامی را در منطقه افزایش میدهد که امید است این انتخابات دستاورد خوبی برای مردم داشته باشد.علی لاریجانی در حاشیه حضور در انتخابات در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) واقع در خیابان امامزاده ابراهیم قم عنوان کرد: رای مردم امانت است و کنترل و نظارت دقیق بر انتخابات و صیانت از آرای مردم به خوبی انجام می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز شاهد حضور یکپارچه ملت ایران در صحنه و تعیین سرنوشت خودشان هستیم که با توجه به آشفتگی های منطقه ای رویدادی مهم را در پیش داریم.وی خاطرنشان کرد: البته انتخابات همیشه برای کشور مهم است و در آن مردم سالاری دینی رکن مهمی است.
لاریجانی گفت: حضور گسترده مردم در این دوره از انتخابات، امنیت جمهوری اسلامی را در منطقه بالا می برد، امید است این انتخابات دستاورد خوبی برای مردم داشته باشد.وی اظهار کرد: استقبال خوبی را از طرف مردم در انتخابات شاهد بودیم، مردم با علاقه شرکت کرده و به وظیفه ملی خود عمل می کنند، در این راستا انتخابات شوراها هم اهمیت زیادی دارد و در عمران و آبادانی شهرها موثر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تاکیدات تا امروز بر نظم و ترتیب و دقت نظر است رای مردم امانتی است که مسئولان اجرایی با کنترل و نظارت دقیق آن را پیش می برند.وی گفت: با تماسی که با ستاد انتخابات داشتیم تاکنون مساله ای وجود نداشته است و فکر می کنم این هوشیاری و هوشمندی سیاسی در مردم ما وجود دارد و شرکت گسترده در انتخابات یک امتیاز مهم است.
لاریجانی عنوان کرد: انتخابات یک روش طبیعی برای انتخاب مسئولان در رده های مختلف است باید از آراء صیانت شود تا ایرانی آباد و پیشرفته داشته باشیم چرا که انتخابات یک پشتوانه ای برای مردم است.رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صدا و سیما در مناظرات وقت مناسبی برای کاندیداها داد و تلاش کرد انتخابات بدون مشکل برگزار شود.
اطلاعیه شماره ۱۷ ستاد انتخابات کشور به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره (۱۷)
به اطلاع اعضای محترم شعب ثبت نام و اخذ رأی میرساند،ملاک اصلی جهت تشخیص واجد شرایط رأی بودن مراجعه کنندگان محترم به شعب و صدور تعرفه برای ایشان، پس از بررسی اصالت شناسنامه، عدم درج مهر انتخابات جاری در شناسنامه و متولد ۱۳۷۸.۲.۲۹ یا قبل از آن بودن میباشد.
ضمناً یادآوری میشود در شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت برای اخذ رأی انتخابات شوراهای اسلامی، رعایت شرط سکونت رأی دهنده یا افراد تحت تکفل ایشان در یکسال اخیر در حوزه انتخابیه مربوطه الزامی است.
ستاد انتخابات کشور
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه مردم رای خود را به ساعات پایانی موکول نکنند، گفت: بنا بر گزارشات استانداران مبنی بر استقبال مردم در بعدازظهر احتمال تمدید رایگیری را پیشبینی میکنم.علیاصغر احمدی رئیس ستاد انتخابات کشور در گفتوگوی تلویزیونی درباره روند اجرای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا اظهار داشت: از مردم عزیز تشکر میکنم که هم به کشورشان و هم به انقلاب و هم به هویت خودشان این همه اظهار علاقه میکنند.
وی افزود: بر اساس گزارشاتی که بنده از استانها واصل شده است و با صحبتهایی که با بیش از نیمی از استانداران داشتم، روند انتخابات به حول و قوه الهی به نحو احسن در حال انجام است. ازدحام مردم نسبت به مدت مشابه در دورههای قبل کاملا چشمگیر است و سپاسگزارم که اولین ساعات را برای حضور در پای صندوقهای اخذ رای انتخاب کردهاند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه مردم عزیز استحضار داشته باشند که برابر قانون ساعات اخذ رای به مدت ۱۰ ساعت است، گفت: اخذ رای از ۸ صبح آغاز و تا ساعت ۶ بعد از ظهر ادامه خواهد داشت اما بنابر گزارشات استانداران مبنی بر استقبال مردم در بعد از ظهر خواهند داد احتمال تمدید را پیش بینی میکنم. میخواهم خواهش کنم مردم عزیز رای خود را به ساعات پایانی موکول نکنند.
احمدی ادامه داد: یکی از نکاتی که باید عرض کنم این است که بنده از طرف خودم به عنوان مسئول اجرای انتخابات از سوی وزیر کشور عرض میکنم که نامزدهای محترم ریاست جمهوری اگر مایل باشند میتوانند از ستاد انتخابات بازدید داشته باشند و حتما ما در خدمت آنها خواهیم بود.وی افزود: در رابطه با بحث نمایندگان نامزدهای محترم در شعب اخذ رای هم بر اساس اسامی که قبلا به فرمانداریها ارسال شده است و در موعد مقرر باید اسم میدادند و کارت برایشان صادر شده در بخشی از شعب نمایندگان نامزدها مستقر هستند و آنها تا پایان اخذ رای و شمارش آرا میتوانند در شعب حضور داشته باشند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه در چندین استان و شهر انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار میشود و فرآیند چگونه بونده است، تصریح کرد: ما همیشه با مردم صادق هستیم و راحت هستیم در ساعت اولیه یک گیری داشتیم که بعضی از شعب ما به صورت آنلاین با ما ارتباطشان برقرار نشد، البته این مانع انتخابات نبود. کسی که وارد شعبه میشود شناسنامه و شماره ملی را میدهد آنجا تمام اطلاعات افراد ۱۸ سال به بالا را در هر شعبه موجود است و به صورت آنلاین به سرور وزارت کشور وصل است و اگر فردی اشتباها در یک شعبهای رای داده باشد و بخواهد وارد شعبه دیگری بشود و در آنجا هم رای بدهد، ما به صورت طبیعی متوجه میشویم که رای او تکراری است و آن رای پذیرفته نمیشود.
احمدی در پایان گفت: چه برای انتخابات ریاست جمهوری و چه برای انتخابات شوراها و چه ۴ حوزه میاندورهای برای مجلس شورای اسلامی هر فرد واجد شرایط با در دست داشتن اصل شناسنامه و شماره ملی یک بار میتواند در انتخابات شرکت کند. انشاءالله که مردم به این حق پایبند هستند.
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان گفت: هم اکنون مشکل بزرگی در خصوص انتخابات نداشتهایم و در حدی نیست که در روند انتخابات خللی ایجاد کند.سیامک رهپیک معاون اجرایی ستاد مرکزی هیات نظارت بر دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص تخلفات انتخاباتی گفت: گزارش تخلفات به صورت جاری از هیاتهای نظارت و از سوی نماینده کاندیداها به هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ارسال میشود.
او افزود: اولویت رسیدگی به گزارشها ممکن است در روند برگزاری انتخابات ایجاد مشکل کند.معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان افزود: هم اکنون مشکل بزرگی در خصوص انتخابات نداشتهایم و در حدی نیست که در روند انتخابات خللی ایجاد کند.
رهپیک در پاسخ به این پرسش که برخی از گزارشها از تخلف در بعضی از حوزهها مبنی بر توزیع تعرفه بدون مهر حکایت دارد، تصریح کرد: ما هنوز گزارشی در این خصوص دریافت نکردیم اما علیالقاعده هر احراز هویتی که صورت گیرد باید تعرفه آن منحور به مهر نظارت باشد در غیر این صورت آن تعرفه اعتباری نخواهد نداشت.
او گفت: در صورتی که گزارشی در خصوص تعرفه بدون مهر به ما ارسال شود سریعاً بررسی خواهد شد و در صورتی که کسی با تعرفه بدون مهر رای دهد آن رای خارج شده و نادرست اعلام میشود.
مشکل خاصی در اخذ رای گزارش نشده است/ با درایت مردم انتخابات سالمی خواهیم داشت
همچنین رییس ستاد انتخابات کشور با اشاره به عدم گزارش تخلف گفت: مردم با درایت شرایط را مدیریت می کنند و انتخابات سالمی خواهیم داشت.علی اصغر احمدی رئیس ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: تمامی شعب اخذ رای بالغ بر ۶۳ هزار و ۴۲۹ شعبه هستند و همه آنها فعال هستند.
وی در رابطه با گزارش تخلف و مشکل خاطر نشان کرد: تا کنونی مشکلی از شعب اخذ رای گزارش نشده است و روند عادی در حال طی شدن است. امیدواریم مردم با درایت شرایط را مدیریت کنند و شاهد برگزاری یک انتخابات خوب و بی حاشیه باشیم.احمدی با بیان اینکه با حضور مردم حماسه بزرگی پیش رو خواهیم داشت، اظهار داشت: نسبت به زمان مشابه دوران قبل بر اساس گزارشها افزایش چشمگیری در حضور و مشارکت مردم داشتهایم.
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی قبل از ظهر جمعه پس از انداختن رأی خود در صندوق سیار شماره ۵۴۸ دوازهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: انسانی که مختار است، باید در انتخابات شرکت کند و در سرنوشت کشور خود نباید کوتاهی کند که در این صورت به خود ضرر زده و اگر این موضوع موجب ضرر و زیان جهان اسلام شود مسئول است.
وی تأکید کرد: در روایات آمده کسی که اهتمام به امور مسلمانان نداشته باشد مسلمان نیست و عقل حکم میکند که انسان تا جایی که میتواند به جامعه خود خدمت کند و به نفع نظام قدم بردارد.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: امام و رهبری بارها تأکید بر مشارکت در انتخابات و حضور همه جانبه داشتهاند و ما معتقد به ولایت هستیم و اطاعت از ولی فقیه را واجب شرعی میدانیم.رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان تأکید کرد: امیدواریم ملت هر چه بیشتر پای صندوقهای رأی حضور داشته و کاندیدای اصلح را انتخاب کنند.
رییسجمهوری با تاکید بر این که حضور پرشور در انتخابات قدرت ملی و امنیت ملی را تقویت می کند، گفت: هر نامزدی که انتخاب می شود باید به او کمک کرد تا این مسئولیت سنگین را به سرانجام برساند و هر کس که انتخاب می شود باید از فردا با وحدت، همدلی و نشاط و شادی به او کمک کنیم.
حسن روحانی صبح جمعه با حضور در حسینیه ارشاد رای خود را برای انتخاب دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا به صندوق انداخت.وی پس از انداختن رای خود به صندوق در جمع خبرنگاران اظهارکرد: امروز روز بسیار مبارکی برای مردم ایران است، مردم در واقع حق تعیین سرنوشت کشور را دارند و با حضور خود سرنوشت کشور را خودشان تعیین می کنند.رئیس جمهوری افزود: یکی از آورده ها و آثار نظام جمهوری اسلامی حاکمیت ملی است و این حاکمیت را حضور مردم در شهرها و روستاها و در صفوف طولانی صندوق های رای به اثبات می رسانند.
روحانی با بیان این که از ساعت هشت صبح امروز (جمعه) صفوف طولانی صندوق های رای در تمامی شهرها و روستاهای کشور تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: مردم همیشه احساس تکلیف می کنند و با حضور در پای صندوق های رای سرنوشت خود و فرزندانشان و حتی سرنوشت نسل های آینده را تعیین می کنند.
وی تاکید کرد: این حضور پرشور انتخابات قدرت ملی و امنیت ملی را تقویت می کند و راه پیشرفت را هموار می کند.روحانی با بیان این که هر رای مردم ایران همچون قطره آبی بر دریای خروشان ایران اسلامی افزوده می شود، افزود: ما به سمت سال ۱۴۰۰ حرکت می کنیم یعنی به سمت قرن جدید باید تلاش کنیم با آمادگی کامل وارد این قرن جدید شویم.
وی همچنین اظهارکرد: این انتخابات برای تاثیرگذاری کشورمان در منطقه و جهان است و برای آسایش خود و فرزندانمان است و همه مردم با حضور حداکثری در این انتخابات شرکت می کنند.وی ادامه داد: هر نامزدی که انتخاب می شود باید به او کمک کرد تا این مسئولیت سنگین را به سرانجام برساند و هر کسی که انتخاب می شود باید از فردا با وحدت، همدلی و نشاط و شادی به او کمک کنیم.
رئیس جمهوری با تاکید بر این که اساس انتخابات بر مبنای قانون است و این انتخابات براساس قوانین کشور و در چارچوب مقررات قانونی است، گفت: کشور فقط با قانون اداره می شود و متاسفانه دو مشکلی که همواره وجود داشته قانون گریزی و اخلاق گریزی است که باید برای حل این دو مشکل به هم کمک کنیم.
روحانی در پایان گفت: شور و نشاط، شادی و یک رقابت سالم در روز ۲۹ اردیبهشت ماه در سراسر کشور شکل گرفته است و امیدواریم با حضور پرشور مردم سرنوشت کشور در مرحله اول مشخص شود و هر کسی که انتخاب می شود باید با اتحاد و همدلی به او برای پیروزی ایران اسلامی کمک کنیم.
به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر روستا و نخستین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت هشت صبح امروز(جمعه) در حدود ۶۳ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای در سراسر کشور با حضور گسترده مردم آغاز شده است.
محسن هاشمی پس از انداختن رای خود در صندوق اخذ آرای ریاستجمهوری در گفتوگو با ایسنا گفت: خوشبختانه از اثرات ماه شعبان در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به نظر میرسد که روند انتخابات مثبت بوده و انتخاباتی در کمال آرامش را در زمان ثبتنام، رسیدگی به صلاحیت و دوران تحقیقات پشت سر گذاشتهایم.
وی افزود: به روایتی وزارت کشور آقای روحانی تا به حال نسبت به برگزاری انتخابات روندی مثبت را پشت سر گذاشته و مدیریتی مناسب را اتخاذ کردهاند.این کاندیدای پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: امیدوارم مردم مومن، شهیدپرور و آگاه ایران نیز با تاسی از ماه شعبان در کمال آرامش در انتخابات شرکت کنند و مسئولان انتخابات نیز به زودی نتایج انتخابات را به سمع مردم ایران برسانند.
هاشمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نتیجه این انتخابات هر چه باشد به نفع مردم، نظام و کشور خواهد بود، افزود: نتیجه انتخابات هر چه که باشد و هر که پیروز شود در نهایت طبق نظر مقام معظم رهبری به نفع کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره (۱۶)
اعضای محترم شعبه اخذ رای و نمایندگان فرماندار توجه نمایند، افراد بی سواد، روشندلان، یا افرادی که به هر دلیل قادر به نوشتن رای خود نیستند میتوانند از فرد مورد اعتماد همراه خود برای نوشتن برگ رای استفاده کنند.
ستاد انتخابات کشور
سخنگوی شورای نگهبان از مردم خواست تا با دقت برگ رای هر انتخابات را در صندوق مربوط به همان انتخابات بیاندازند تا آرا جابه جا نشود.عباسعلی کدخدایی که در حاشیه برگزاری دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها با شبکه خبر تلویزیون گفت و گو میکرد، در عین حال به مردم این اطمینان را داد که در پایان شمارش آرا اگر آرایی در صندوق اشتباهی انداخته شده باشد، قابل جابجایی است.
وی با بیان اینکه در برگزاری انتخابات مشکلی تا کنون نداشتهایم و همکاری خوبی با وزارت کشور داریم، ادامه داد: خوشبختانه در همه جای کشور مردم مشغول رای دادن هستند و مانعی برای حضور پرشکوه مردم نداریم.به گفته سخنگوی شورای نگهبان انتخابات میان دوره ای مجلس نیز در چهار حوزه در اصفهان، اهر و هریس و بندرلنگه در حال برگزاری است.
سیف اله ابوترابی درباره اینکه برای شرکت در انتخابات چه مدارکی باید همراه رایدهندگان باشد، گفت: همانطور که پیشتر نیز اعلام شد، داشتن شناسنامه برای شرکت در انتخابات ضروری است اما الزامی برای همراه داشتن اصل کارت ملی وجود ندارد و همین که متقاضی شماره ملیاش را به خاطر داشته باشد کفایت میکند. البته بهتر است که افراد کارت ملی خود را در روز رای گیری به همراه خود بیارند ولی همانطور که گفتم داشتن شناسنامه الزامی بوده اما الزامی برای همراه داشتن کارت ملی وجود ندارد و حفظ بودن شماره ملی کافی است.
وی با بیان اینکه پس از اعلام شماره ملی از سوی فرد رای دهنده، مشخصات وی با بانک ثبت احوال و مندرجات در شناسنامهاش تطبیق داده میشود، اظهار کرد: اگر این اطلاعات با یکدیگر در تضاد باشند، اجازه رای دادن به فرد داده نخواهد شد.ابوترابی درباره افرادی که شناسنامهشان فاقد عکس است، نیز گفت: افراد دارای شناسنامه بدون عکس امکان شرکت در انتخابات را نداشته و حتما شناسنامه باید عکسدار باشد.
هموطنان ایرانی در سوریه از ساعت ۸ به وقت محلی با حضور در شعبه ها، رای خود را به صندوق ها ریختند.هشت شعبه اخذ رای در شهرهای مختلف سوریه به منظور اخذ آرای اتباع ایرانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است.
صندوق های رای گیری در پایتخت سوریه برای استقبال از هموطنان در سفارت جمهوری اسلامی ایران، حرم حضرت زینب(س)، حرم حضرت رقیه(س) و محله امین و محله زین العابدین و صندوق هایی نیز در شهرهای حلب و لاذقیه و حماه مستقر شده است.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز (جمعه) به طور همزمان در سراسر ایران و بیش از ۱۰۰ کشور جهان برگزار می شود.شرکت کنندگان همچنین باید برای دادن رای، شناسنامه و کارت ملی خود را به همراه داشته باشند، اما ایرانیان خارج از کشور در صورت همراه نداشتن شناسنامه و کارت ملی می توانند با ارائه گذرنامه معتبر ایرانی در انتخابات شرکت کنند.
در این اطلاعیه آمده است: اعضای شعب و نمایندگان فرماندار توجه کنند با توجه به همزمانی انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، رای دهندگان هیچ الزامی برای رای دادن در هر دو انتخابات جاری را ندارند و مخیرند بنا به تشخیص در هریک از انتخابات جاری نسبت به رای دادن اقدام کنند، مقتضی است اقدام مغایر صورت نپذیرد.
ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی برای مشارکت در انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری و انداختن رای به صندوق وارد مسجد ارشاد شهرستان شهر ری شد.
علی لاریجانی و علی مطهری هم در دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها شرکت کردند.
علی لاریجانی با حضور در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) خیابان امامزاده ابراهیم (ع)، رای خود را به صندوق انداخت و علی مطهری در حسینیه ارشاد.
معاون عملیات ناجا با بیان اینکه نیروی انتظامی به منظور تأمین نظم و امنیت انتخابات، از چند ماه قبل نسبت به برنامه ریزی اقدام کرده است، گفت: از همه ظرفیت های مراکز آموزش و دانشگاه علوم انتظامی امین، نیروهای ستادی، نیروهای یگان های تکاوری انتظامی، مرزبانی و امنیتی استفاده خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز ۲۹ اردیبهشت ماه در ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه برای انداختن رای خود به صندوق انتخابات در حسینیه ارشاد حضور و رای خود را به صندوق آرا انداخت.
صبح امروز ۲۹ اردیبهشت انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و اولین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۳۹۶ با دستور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور آغاز شد.
همچنین رهبر انقلاب اسلامی در اولین دقایق آغاز رأیگیری دوازدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دورهی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، با حضور در حسینیهی امام خمینی (رحمهالله) آرای خود را به صندوق انداختند.
وزیر خارجه کشورمان با حضور در حسینیه جماران رای خود را به صندوف انداخت .
محمدجواد ظریف صبح امروز(جمعه) با حضور در حسینیه جماران، رای خود را برای انتخابات ریاستجمهوری دواردهم و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا به صندوق انداخت .
در هنگام حضور وزیر خارجه در حسینیه جماران جمعیت حاضر در حسینیه شعارهایی در حمایت از وی سر دادند.
صف طویل سیاسیون در حسینیه ارشاد؛روحانی،وزرا و معاونانش در خیابان شریعتی
حسینیه ارشاد امروز میزبان چهره های سیاسی مهمی بود. رئیس جمهور در دقایق ابتدایی امروز به حسینیه ارشاد رفت. اسحاق جهانگیری و همسرش هم حسینیه ارشاد را به عنوان پایگاه رای دادن انتخاب کرده بودند. وزیر دفاع هم در همین مسجد رای خود را به صندوق انداخت .
مصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات از چهره های اصلاح طلبی بود که حسینه ارشاد را برای رای دادن انتخاب کرد . ابراهیم یزدی هم به همراه عماد بهاور وارد حسینه ارشاد شد. یزدی روی ویلچر رای خود را به صندوق رای انداخت .
بهروز نعمتی سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها به حسینیه ارشاد رفت . او با بیان اینکه حضور مردم بسیار چشمگیر است گفت : من به همراه یازده نفر حضور پیدا کردم و فکر میکنم مردم هم همه همین کار را خواهند کرد .
معصومه ابتکار در همان ساعتهای اولیه اخذ رای، با حضور در حسینیه ارشاد در انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شرکت کرد .
این خبر درحال تکمیل است...
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه ناظرین شورای نگهبان هماکنون سر صندوقهای اخذ رأی حضور دارند تصریح کرد: مشکل خاصی هم تاکنون گزارش نشده است، البته مقداری ناهماهنگیهای اولیه بود که دوستان آنها را پیگیری میکنند.
عباسعلی کدخدایی در حاشیه بازدید از جایگاه استقرار خبرنگاران در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران گفت که ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات کار خودش را از ساعات اولیه آغاز کرد.
وی تاکید کرد: روز گذشته هم با حضور آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان و همچنین اعضای حقوقدان شورای نگهبان جلسهای برای مرور مسائل مختلف داشتیم و همچنین تماسهایی هم با استانهای مختلف داشتیم تا آمادگی آنها را بررسی کنیم که خوشبختانه آمادگی لازم را داشتند و امروز هم از همان ساعات اولیه کار خود را آغاز کردند.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: ناظرین شورای نگهبان هماکنون سر صندوقهای اخذ رأی حضور دارند و مشکل خاصی هم تاکنون گزارش نشده است، البته مقداری ناهماهنگیهای اولیه بود که دوستان آنها را پیگیری کردند.
کدخدایی با بیان اینکه ۲ نفر از کاندیداهای ریاستجمهوری نمایندگانشان را برای حضور در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات معرفی کردند، گفت: آقای حسین طلا از طرف آقای سیدابراهیم رئیسی و همچنین آقای محمدرضا صادق از طرف آقای حسن روحانی به ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات ریاستجمهوری معرفی شدند و هماکنون نیز در ستاد مرکزی مستقر هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به دیپلمات بودن آقای صادق آیا منع قانونی برای حضور وی در انتخابات وجود ندارد؟ توضیح داد: نه، ایشان فقط برای ارائه گزارش به آقای روحانی در ستاد حضور دارند، کاری که ما اینجا انجام دادهایم کاری نیست که در قانون پیشبینی شده باشد، بلکه این اقدام از سال ۸۸ یک روش ابداعی بود که برای ایجاد اطمینان و اعتماد بیشتر برای نامزدهای محترم، آن را در شورای نگهبان پیشنهاد کردیم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره زمان پایان شمارش آراء، توضیح داد: درباره زمان پایان شمارش آرا اطلاعی ندارم، اما بعد از پایان ساعات رأیگیری، شمارش آرا آغاز خواهد شد که اولویت هم ضمن توافقی که با وزارت کشور انجام دادیم، با شمارش آرای ریاستجمهوری است، البته در مناطقی که انتخابات میاندورهای مجلس در آنجا برگزار میشود هم شمارش آراء انجام خواهد شد. با توجه به برگزاری همزمان انتخابات شوراها و ریاستجمهوری، اگر کسی اشتباهاً رأی خود را در صندوق دیگری انداخته باشد، آن آراء هم شمارش میشوند.
وزیر کشور گفت: از مردم می خوام حضور به موقع و مستمر پای صندوق رای داشته باشند تا از فرصت 12 ساعته استفاده کنیم و نیازی به تمدید زیاد زمان انتخابات نداشته باشیم.
عبدالرضا رحمانی فضلی صبح امروز در ستاد انتخابات کشور ضمن صدور آغاز برگزاری انتخابات در سراسر کشور به مردم اظهار کرد: احتمال وجود شایعات و گمانه زنی ها درفضای مجازی و رسانه ها وجود دارد بنابراین بدون توجه به این شایعات نگاه آنها به صدا و سیما و اطلاعیه های ستاد انتخابات کشور باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: دستگاه های اجرایی و نظارتی با اطمینان کامل و برنامه ریزی دقیق از آرای ملت صیانت میکنند و هیچ گونه تغییر و یا دخالتی در هیچ مرحله ای از انتخابات اتفاق نمیافتد، حتی برای یک رای. ما این را به مردم اطمینان میدهیم.
وی خاطرنشان کرد:رهبر معظم انقلاب هم تاکید داشتند که دستگاههای نظارتی و اجرایی مورد اطمینان ایشان هستند. با این وجود مردم هرگونه تخلف یا عدم رعایت قانون را به استانداریها، فرمانداریها یا وزارت کشور اعلام کنند.
رحمانی فضلی د رپایان از همه عوامل اجرایی و نظارتی، انتظامی، امنیتی، قضایی، مجلس شورای اسلامی، ثبت احوال ودستگاههای تبلیغاتی و همچنین مردم که در دوره انتخابات حضور پرشور داشته و همه قوانین و توصیه های وزارت کشور را رعایت کردند، تشکر کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی از مردم خواستند که هر چه زودتر پای صندوقهای رای بیایند.
حضرت آیت الله خامنهای پس از انداختن رای خود به صندوق در حسینیه امام خمینی (ره)، در توصیه به مردم و دست اندرکاران انتخابات اظهار کردند: خدای متعال را بر نعمت مردم سالاری و انتخابات و حضور مردم سپاسگزاری میکنم. این نعمت بزرگی است.
ایشان افزودند: بحمدالله مردم ما هم شکرگزار این نعمت هستند چون میبینید که شرکت میکنند. توصیه من این است که هر چه بیشتر شرکت کنند و هر چه زودتر پای صندوقها بیایند. معتقدم کار نیک را باید در اول وقت آن انجام داد و تاخیر نباید انداخت.
مقام معظم رهبری ادامه دادند: معتقدم که انتخابات ریاست جمهوری بسیار مهم است. سرنوشت کشور دست آحاد مردم است که رئیس قوه مجریه را انتخاب می کنند. به اهمیت این کار توجه کنند.
ایشان همچنین درباره انتخابات شوراها یادآور شدند: انتخابات شوراهای شهر و روستا هم مهم است زیرا کسانی انتخاب می شوند که خدمات شهری و روستایی یعنی مسائل روزمره مردم را در اختیار دارند. آن هم مهم است و باید با دقت، ملاحظه و شناخت انشاءالله شرکت کنند.
حضرت آیت الله خامنهای در پایان اظهار کردند: این توصیه من به آحاد مردم است. از شما و مسئولین صدا و سیما که زحمت میکشید تشکر میکنم و از حضرات خبرنگار که مشغول کار مهم انتقال خبر هستند هم تشکر میکنم.

* همچنین ۱۶۰ هزار نیروی نظامی و انتظامی مسئولیت تامین امنیت انتخابات را برعهده دارند.
* حدود یک و نیم میلیون نفر عوامل اجرایی و نظارتی و هفتاد هزار بازرس نیز برای برگزاری انتخابات مهیا شدهاند.
* انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر ایران در ۱۰۲ کشور و ۱۳۲ نمایندگی ایران در خارج از کشور برگزار میشود.
*۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفر واجدان شرایط حضور در انتخابات ۲۹ اردیبهشت هستند که از این تعداد ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۲۹۴ نفر رأی اولی خواهند بود. طبق قانون هم ملاک جمعیت هر روستا و شهر برای برگزاری انتخابات و تشکیل شوراهای شهر و روستا آخرین سرشماری مرکز آمار ایران است و سرشماری در سال ۹۵ انجام شده و جمعیت تمام روستاها و شهرها به فرمانداران و بخشداران ابلاغ شده است. حدود ۵۵ میلیون نفر در انتخابات سال ۹۴ واجد شرایط رأی دادن بودند که در این ۱۵ ماهه تعدادی از هموطنان دار فانی را وداع گفتند ولی تعداد رأی اولیها هم به واجدان شرایط اضافه شده و تعداد واجدان شرایط به ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفر رسیده است.
* بر اساس قانون کلیه کسانی که متولد ۲۹ اردیبهشت ۷۸ و قبل از آن هستند با در دست داشتن اصل شناسنامه و شماره ملی میتوانند در انتخابات شرکت کنند. از همه واجدان شرایط دعوت میکنم که با در دست داشتن اصل شناسنامه و شماره ملی خود در ۲۹ اردیبهشت پای صندوقهای رأی حاضر شوند.
* در داخل کشور هیچکس نمیتواند با ارایه گذرنامه در انتخابات شرکت کند، اما هموطنانمان در خارج از کشور چنانچه شناسنامه نداشته باشند قانون به آنها اجازه داده است با گذرنامه در انتخابات ریاست جمهوری برای یک بار شرکت کنند.
همچنین در اجرای ماده ۶۰ قانون انتخابات ریاست جمهوری ، اسامی نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران که صلاحیت آنان مورد تأیید شورای محترم نگهبان قرار گرفته است به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام می گردد:
۱-سید مصطفی آقامیرسلیم- مشهور به میرسلیم- فرزند سیدجلال-کد نامزد ۳۳
۲-حسن روحانی- فرزند اسدالله-کد نامزد۵۵
۳- سید ابراهیم رئیس الساداتی- مشهور به رئیسی- فرزند سیدحاجی-کدنامزد ۶۶
۴-سید مصطفی هاشمی طبا- فرزند سیدابوالقاسم-کدنامزد۸۸
رئیس جمهور در واکنش به نشست اعراب برای حل تروریسم در منطقه یادآور شد که این معضل با جلسه حل نمیشود و حامیان تروریسم هم نمیتوانند به مبارزه با آن بپردازند. به گفته وی، هیچ کس نمیتواند بگوید که بدون ایران میتوان در منطقه ثبات ایجاد کرد.
حجت الاسلام حسن روحاني در ادامه نشست خبري خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. سوالاتي که بسته به گرايش رسانهها متفاوت بود. مثلا المنار از نشست اعراب با ترامپ پرسيد و خبرگزاري تسنيم که از منتقدان دولت روحاني است، ليست بلندي از وعدههاي انتخاباتي روحاني را قرائت کرد. سوالي که شوخي رئيس جمهور را به همراه داشت که گفت " خب وعده هاي من را گفتي که چي بپرسي؟" او حتي سوال خبرنگار اين رسانه را هم متناسب با شعارهايش اصلاح کرد و گفت: من از ايجاد ۹۵۰ هزار شغل در سال سخن گفته بودم نه ۹۵ هزارتا!
در ادامه پرسش و پاسخ هاي اين نشست مطبوعاتي را بخوانيد:
ايسنا: شما چهارسال قبل خود را حقوقدان معرفي کرديد. امسال هم خودتان را وکيل مردم معرفي کرديد. منظورتان چه بود؟ آيا به منزله احقاق حقوق ملت بود؟
روحاني: يکي از اهداف ما در گذشته و امروز احقاق حقوق مردم در همه زمينه ها بوده است که بايد در سايه اجماع و انسجام ملي حاصل شود. اينکه در بحث هسته اي موفق شديم به دليل آن بود که همه مردم پشت سر رهبري جمع شدند و يک اجماع ملي ايجاد شد. ما هم توانستيم از تحريم هسته اي بگذريم. براي احقاق حقوق مردم در ديگر زمينه ها هم راهش اجماع همه قوا پشت سر رهبري است.
المنار: در ديدار سران عرب با ترامپ بار ديگر ايران تروريست خوانده شد و شرط پذيرش ايران در جامعه جهاني را منع حمايت از حزب الله دانستند. آيا اين زمينه ساز بحران ديگري در منطقه نيست؟
اجتماع در عربستان يک اجتماع نمايشي بود و هيچ ارزش سياسي و عملي نداشت و تاثيري نخواهد داشت. مبارزه با تروريسم با جلسه و اعطاي پول به يک ابرقدرت، پيش نمي رود و اين مساله اينگونه حل نمي شود. ملت عراق و سوريه و لبنان هستند که در مقابل تروريسم ايستاده اند. ملت ايران از طريق ديپلمات هاو مستشارانش به اين ملل کمک کرده و مي کند.
چه کسي باعث شده که امروز داعش در شهرهاي بزرگ و دمشق نباشد؟ جز ملت عراق و سوريه؟ ايران هم در کنار آنها بوده و خواهد بود. چه کسي مي تواند ادعا کند که بدون ايران، ثبات و امنيت کامل در منطقه حاکم خواهد شد؟ چه کساني با تروريسم جنگيدند؟ چه کساني به تروريست ها پول دادند و از آن حمايت کردند؟ حاميان تروريسم نمي توانند مدعي مبارزه با تروريسم باشند.
دولت آمريکا هرگز با تروريسم مبارزه نکرده اما مردم آمريکا با تروريسم مخالفند. حزب الله يک گروه قابل قبول مردم در لبنان است و با راي مردم در مجلس اين کشور حضور دارد. با اتهام زدن کاري حل نمي شود و بايد صادقانه با تروريسم مبارزه کرد.
تسنیم: در ايام انتخابات وعده هاي انتخاباتي متعددي همچون افزايش وام مسکن زوجين، يک سوم حقوق کارورزي، رفع فقر مطلق تا پايان دولت، ساخت مسکن اجتماعي براي محرومان، ۸ تا ميليون سبد غذايي در ماه و... را داديد. چقدر در اين وعده ها جدي هستيد و چه موقع به مردم گزارش عملکرد مي دهيد؟
متشکرم که برخي نکات مرا تکرار کرديد. البته برخي از حرف هايتان دقيق نبود. همه تلاشم اين است که به وعده هايم عمل کنم. به حمدالله تا حد زيادي هم موفق بودم در دولت گذشته. البته با کاهش نرخ نفت و درآمد کشور روبرو بوديم اما مردم کمک کردند. اما در صادرات غير نفتي حتما برنامه ريزي و تلاش مي کنيم. سالانه ۲۵ درصد بايد به سقف صادرات غير نفتي بيافزاييم. اين کار با شرايطي امکان پذير است.
بر اساس قانون برنامه بايد ۹۵۰ هزار شغل ايجاد کنيم البته شرط و شروطش هم آمده که چه مقدار بايد سرمايه گذاري کنيم که شغل پايدار ايجاد شود. ۷۷۰ ميليارد تومان سرمايه گذاري سالانه براي اين امر لازم است. بايد شرايط را به گونه اي نگه داريم که بتوانيم سرمايه خارجي را جذب کنيم. همه اينها با حضور و حمايت مردم امکان پذير است.
تلاشمان اين است که مستمري افراد نيازمند سه برابر شود و فقر مطلق را تا چهارسال آينده ريشه کن کنيم. هرچه گفتيم بر اساس کار کارشناسي و کتاب منتشر شده براي دولت دوازده است که مبناي قانوني آن هم آمده است. از همه مردم و رقبايم و احزاب و جناح ها هم کمک مي خواهم. من از مخالفانم هم کمک مي خواهم تا براي مردممان کار و کمک کنيم.
براي همه آنچه وعده داده ام تلاش مي کنم تا محققش کنم.
رئیس جمهوری کشورمان گفت: در این انتخابات مردم در طراز بالاترین دموکراسی های جهان حضور پیدا کردند. مردمی که دارای مشکلات متعدد اقتصادی هستند، مردمی که در روستاها با مشکلات زندگی می کنند. اما به پول نه گفتند.
حجت الاسلام والمسلیمن حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان، در اولین نشست خبری با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بسیار خوشحالم که امروز از طریق رسانه های جمعی می توانم با ملت بزرگ ایران سخن بگویم. ملت بزرگی که بزرگترین حضور خود را در انتخابات به نمایش گذاشت. ۴۲ میلیون جمعیت که اگر می توانستند رای همه آنهایی که در صف بودند اخذ شود انتخابات ما به ۴۵ میلیون رای می رسید. و می خواهم بگویم حضور ۴۵ میلیونی ملت ایران پای صندوق آرا که یک حضور بی نظیر در تاریخ ایران بود.
وی افزود: مردم با این حضور و انتخاب خواستند بگویند که در کشور ما تکثر به رسمیت شناخته شده است. هیچ گروهی و جناح و تفکری و هیچ ایده ای قابل حذف نیست. همه هستند همه حضور دارند و از همه باید برای ساخت ایران پرآوازه بهره بگیریم.
رئیس جمهوری منتخب گفت: در این انتخابات مردم در طراز بالاترین دموکراسی های جهان حضور پیدا کردند. مردمی که دارای مشکلات متعدد اقتصادی هستند، مردمی که در روستاها با مشکلات زندگی می کنند. اما به پول نه گفتند، مردم به خوبی اعلام کردند که ما میفهمیم آب شور اتش را کم نمی کند، مردمی که به فکر اقتصاد بزرگتر هستند، به درآمد ملی دو و نیم برابری تخیلی نه گفتند. نه مردم به فریبکاران مهمترین بخش آن بود تلاش کردند به مردم بگویند دین مردم در خطر است.
وی تاکید کرد: این افراد تلاش کردند به مردم بگویند سند ۲۰۳۰ که ریشه اش به سال ۱۹۹۰ می رسد علیه دین مردم است. سندی که نه ما بلکه هیچ کشوری آن را امضا نکرده است. سندی که اقدام عمل و توصیه است. سندی که دولت یازدهم به صراحت نوشته است که چون با قانون و دین و اخلاق ما سازگار نیست ما نمی پذیریم و کن لم یکن است. مردم ما به دین خودشان حساس هستند. اما این دروغ ها کارگر نیفتاد.
روحانی تصریح کرد: مردم نه گفتند به تحریم، مردم نه گفتند به سخنان غیردقیق. مردم آری گفتند به وحدت، اتحاد، تعادل؛ عقلانیت، اعتدال. بسیار مهم بود که مردم ما در این انتخابات به همه نهادها و ارگان ها گفتند هرکسی به جای خود. هرکسی به کار خود. مردم به نیروهای مسلح از عمق جان عشق می ورزند، مردم ما به رسانه ها هم علاقمند هستند، به قوای دیگر هم علاقمند هستند، اما نمی پذیرند که یک نهاد ملی یا حتی گاهی فراملی تبدیل شود به فروملی یا یک جناح.
رئیس جمهوری منتخب مردم خاطرنشان کرد: ولایت فقیه، مقام رهبری متعلق به کل ملت ایران همه مردم است. تعلق به گروه خاص یا جناج خاص ندارد. مردم پایین آوردن مقام رهبری را نه گفتند مقام سپاه و بسیج و ارتش را نه گفتند. سپاه تعلق به کل ملت ایران دارد. بسیج و نیروهای مسلح متعلق به کل مردم ایران هستند. مردم خواستند اعلام کنند که ما یک ملت هستند و صدای ما باید شنیده شود.
دقایقی پیش نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان با اصحاب رسانه آغاز شد.
این دهمین دیدار وی با رسانههای داخلی و خارجی است که در این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ می دهد.
آخرین نشست روحانی ۲۸ دی ماه سال گذشته برگزار شده بود .


وی ادامه داد: حسن روحانی با ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رای اکثریت آرا را کسب کرده و پیروز انتخابات است و ۵۷ درصد آرا را کسب کرده است.
کل آرای ماخوذه: ۴۱۲۲۰۱۳۱ رای
۱- حسن روحانی:۲۳۵۴۹۶۱۶
۲-براهیم رييسى :۱۵۷۸۶۴۴۹
۳-مصطفی ميرسليم:۴۷۸۲۱۵
۴-مصطفی هاشمى طبا:۲۱۵۴۵۰ فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: مردم ایران به شکلی پرشور در زندگی سیاسی کشورشان شرکت کردند. من به رییس جمهور روحانی برای این تفویض قدرتمند تبریک میگویم.
موگرینی در ادامه نوشت: اتحادیه اروپا آماده است تا به همکاری برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک، تعاملات دوجانبه، صلح منطقهای و تحقق خواستههای تمام مردم ایران ادامه دهد.


رئیسی:۱۵۴۵۲۱۹۴
میرسلیم:۴۵۵۲۱۱
هاشمیطبا:۲۱۰۵۹۷
آرای ماخوذه: ۴۰۷۶۷۲۹
آرای صحیح: ۳۸۹۱۴۴۷۰
رئیس ستاد انتخابات در ادامه و پس از اعلام آمار نتیجه انتخابات گفت: همانطور که رهبری فرمودند پیروز واقعی ملت بزرگ ایران هستند که علیرغم همه برنامههای تبلیغاتی و تضارب آرا و افکار دست به دست هم برای ساخت کشور، تأمین امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور ایستادند.
احمدی در ادامه اظهار کرد: نتایج انتخابات مشخص شده است اما انشاءالله ساعت 14 وزیر کشور آمار نهایی را اعلام میکند.
مصطفی هاشمیطبا در پیامی با تبریک به ملت ایران که بلوغ و تشخیص مصالح خود را نشان دادندیادآورشد که روحانی تلاش هرچه بیشتر خود را برای ارجمندی ایران به کار خواهد بست.
متن پیام این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به این شرح است:
یک بار دیگر ملت رشید ایران با انتخاب جناب آقای دکتر حسن روحانی به ریاست جمهوری بلوغ و تشخیص مصالح خویش را نشان دادند.
با پایان یافتن دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با سپاس از رهنمودهای ارزنده مقام معظم رهبری، از مشارکت وسیع ملت بزرگ ایران، شورای نگهبان قانون اساسی، وزارت کشور، صدا وسیما و سایر دست اندرکاران انتخابات که در برگزاری خردمندانه و نیکوی این انتخابات تلاش وافر کردند قدردانی و تشکر نموده و توفیق هر چه بیشتر ایشان را از درگاه ایزد متعال مسئلت می نمایم.
با تبریک این پیروزی به جناب آقای دکتر حسن روحانی و آرزوی توفیق هر چه بیشتر ایشان در تداوم خدمت به ایران و ملت بزرگ ایران، رجاء واثق دارد که ایشان و دولت همراه، تلاش هر چه بیشتر خود را در حفظ و ارجمندی ایران به عنوان زیست گاه ایرانیان، قدرت و استقامت جمهوری اسلامی ایران، کمک به رفع محرومیت محرومین و مستحقان، به روز نمودن کشاورزی، ایجاد اشتغال کامل از طریق تولیدات صادراتی و نیز بهره برداری کامل از امکانات گردشگری به کار خواهند بست تا با یاری ملت شرافتمند ایران که با تأسی به راه شهدا و سیاست های دفاع مقدس آماده هر نوع ایثار برای سربلندی جمهوری اسلامی و ایران عزیز هستند، توفیق هر چه کامل تر را به دست آورند.
همچنین لازم می داند از آن دسته از هموطنان گرامی که علی رغم تاکیدم در اختصاص رای به جناب آقای دکتر روحانی، آرایی را به نام اینجانب به صندوق های رأی ریختند نیز سپاس گزاری کنم و توفیق ایشان و همه ملت بزرگوار ایران را از درگاه خداوند متعال مسئلت می کنم.
با درود بر ارواح پاک شهدا و سلام بر جانبازان و ایثارگران
سید مصطفی هاشمی طبا
٣٠اردیبهشت١٣٩۶
ضمن تشکر صمیمانه از حضور افتخار آفرین هموطنان ارجمندم در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، بویژه کسانی که بر مبنای شناختی بی شائبه، با رأی خالصانه شان به این جانب ابراز محبت فرمودند، مراتب تبریک خود را به رئیس جمهوری منتخب مردم که توانست اعتماد اکثریت را به خود جلب کند، تقدیم می کنم.
امیدوارم او بتواند، به فضل خدا در چهار سال آینده با عملکردی حقگرایانه و استفاده از همکاران پاکدست و اتخاذ مدیریت درست، موجب افزایش اعتماد مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی و یکپارچگی ملی و جبران فرصتهای سوخته گذشته و اعتلای شأن ایرانیان و پیشرفت میهن اسلامیمان و مقابله با محرومیت و فساد و ظلم و استکبار شود.
درصد آرای کسب شده نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در شمارش اولیه به روایت رییس ستاد انتخابات کشور:
*روحانی: ۵۶.۳ درصد
*رئیسی: ۳۸.۹۹ درصد
*میرسلیم: ۱.۱۴ درصد
*هاشمیطبا: ۰.۵۳ درصد
نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری از سوی احمدی، رییس ستاد انتخابات کشور اعلام شد:
حسن روحانی: ۱۴۶۱۹۸۴۸
ابراهیم رئیسی:۱۰۱۲۵۸۵۵
مصطفی میرسلیم: ۲۹۷۲۷۶
مصطفی هاشمی طبا: ۱۳۹۳۳۱
کلیه آرای ماخذوه ۲۵۹۶۶۷۲۶ رای
تعداد آرای صحیح ۲۵۱۸۲۳۱۰
اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری تا دقایقی دیگر
نتایج اولیه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران تا دقایقی دیگر اعلام میشود.
ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که نتایج اولیه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران تا دقایقی دیگر اعلام میشود.
اسامی اعضای شورای شهر خرمشهر مشخص شد
اسامی اعضای منتخب اصلی و علیالبدل شورای شهر خرمشهر در پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا اعلام شد.
محمدجواد بچاری با 4 هزار و 686 رای، امیر ثامری با 4 هزار و541 رای، موسی مطوری جزیره با 3 هزار و 924 رای، علی بندری با 3 هزار و 847 رای، میلاد پورحمزاوی با 3 هزار و 829 رای، حاتم بندری با 3 هزار و 808 رای و فاخر ربیعی با 3 هزار و 717 رای به عنوان اعضای اصلی انتخاب شدند.
همچنین سیدمنصور فاخری با 3 هزار و 476 رای، احمدرضا یونسزاده شیرازی با 3هزار و 468 رای، احمد بوعذار با 3 هزار و 302 رای، مجید حیدری با 3 هزار و 301 رای و عادل چلداوی با 3 هزار و 175 رای به عنوان اعضای علیالبدل پنجمین دوره شورای اسلامی شهر خرمشهر انتخاب شدند.
ستاد روحانی: برگزاری جشن پیروزی قبل از اعلام نتیجه و در فضای باز ممنوع
رئیس ستاد انتخاباتی روحانی تاکید کرد که اعلام زودهنگام نتیجه، برگزاری جشن پیروزی قبل از اعلام نتیجه و در فضای باز ممنوع است.
متن نامه محمد شریعتمداری به ستادهای سراسر کشور به شرح زیر است:
معاونین محترم، روسای محترم ستادهای اقشاری و روسای محترم ستادهای استانی
سلام علیکم
حسب اعلام وزارت کشور، اعلام زود هنگام نتایج انتخابات و برگزاری مراسم جشن پیروزی قبل از اعلام رسمی بر خلاف قانون است. همچنین برگزاری جنش پیروزی از سوی ستادها در مکانهای محصور و اخذ مجوز امکانپذیر میباشد.
انشاءالله همه عزیزان و ستادهای کاندیدای ما همانطور که تا کنون نمونه قانونمداری و رعایت موازین اخلاقی بوده اند در این خصوص هم توجه لازم مبذول دارند.
شمارش بیش از ۵۰ درصد آرای تهران
فرماندار تهران گفت که بیش از ۶۰ درصد واجدین شرایط تهرانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری مشارکت داشتهاند.
عیسی فرهادی درباره میزان آرای شمارش شده تا کنون در تهران اظهار کرد: تاکنون شمارش بیش از ۵۰ درصد آرای تهران انجام شده و مابقی شمارش تا صبح به پایان خواهد رسید.
وی با اشاره به میزان مشارکت مردم تهران در انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم تهران بالای ۶۰ درصد در انتخابات مشارکت داشته اند.
فرماندار تهران تصریح کرد: نتایج شمارش آرا از طریق وزارت کشور اعلام خواهد شد.
فرهادی همچنین درباره زمان اعلام نتایج انتخابات شورای شهر تهران، ری و تجریش گفت: شمارش آرا شورای شهر به نحوه نوشتن مردم بستگی دارد اما با این وجود ۴ روز را برای شمارش آرای این انتخابات پیش بینی کردهایم.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفته است که براساس بررسی های اولیه، مشارکت مردم این استان در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری و شوراها حدود ۷۰ درصد برآورد می شود.
تا این لحظه نتیجه رسمی منتشر نشده است
سخنگوی وزارت کشور گفت که تا این لحظه نتیجه رسمی از شمارش آرای انتخابات منتشر نشده است.
سید سلمان سامانی در رابطه با انتشار نتایج نربوط به انتخابات ریاست جمهوری در فضای مجازی گفت:
تا این لحظه نتایج رسمی منتشر نشده است و آمار منتشر شده در فضای مجازی قانونی و رسمی نیست.
این مقام عالی انتظامی در ادامه با اشاره به نقش موثر پلیس امنیت عمومی ناجا در پیشبرد اهداف گفت: امروز پلیس در مسیر حرفه گرایی و تخصص گرایی حرکت می کند و این رویکرد بیانگر رشد و بالندگی نیروی انتظامی است، به کارگیری نیروهای متخصص ، متعهد و کارآمد در کنار بهره گیری از تجهیزات و تکنولوژی به روز از برنامه های اصلی و اولویت دار نیروی انتظامی است.فرمانده نیروی انتظامی در پایان گفت: خداوند را شاکریم که لباس سبز بر تن داریم و امید است سرباز شایسته ای برای امام زمان (عج) و مقام معظم رهبری باشیم.
مهلت اخذ رای تا ساعت ۲۳ تمدید شد.
با موافقت وزیر کشور زمان اخذ رأی در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر تا ساعت ۲۳ تمدید شد.
محمدی،با بیان اینکه رایگیری در کشورهای آسیای میانه،اقیانوسیه،شرق آسیا و همچنین مناطق اطراف کشورمان به اتمام رسیده است گفت: در اغلب کشورهای اروپایی نیز اخذ رای به اتمام رسیده و شمارش آراء آغاز شده است.وی تصریح کرد: اخذ رای در کشورهای آمریکای لاتین و همچنین ایالات متحده همچنان ادامه دارد.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۱۰۲ کشور برگزار شده است.
وی با بیان اینکه کسانی که وارد شعب اخذ رای میشوند باید براساس مقررات تشخیص هویت شوند، گفت: ما توانستیم در تعامل با هیئت نظارت شورای نگهبان در بخشی جاها منشی را اضافه کنیم که سرعت افزایش پیدا کند.معاون سیاسی وزیر کشور خاطر نشان کرد: وقتی هیئت اجرایی در زمان خود صندوق سیار پیشبینی میکند مسیر صندوق سیار نیز پیشبینی میشود و تغییر آن نیازمند هماهنگی با هیئت نظارت است و همکاران ما در تلاش بودند این کار را انجام دهند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه انتخابات شورای شهر، ریاست جمهوری و میاندورهای مجلس تا ساعت ۲۲ تمدید شده است، اضافه کرد: در مورد صندوقهای سیار بیشتر در کلان شهرها و شهرهای بزرگ با مشکل مواجه بودیم من با همه استاندارها در تماس بودم و راههای لازم را بررسی کردیم بزرگان نظام هم دغدغههایی داشتند که باید بررسی شود.
احمدی با بیان اینکه چاپ و ارسال تعرفهها به استانها و شهرستانها بیش از آمار واجدین شرایط بوده است تاکید کرد: ما در هیچ استان و شهرستانی کمبود تعرفه نداشتیم برخی مطالب میرسید که واقعیت نداشت و برخی هم نگران بودند من ابلاغ کردم که اگر تعرفههای مصرفی به هفتاد درصد رسید موضوع را اطلاع دهند که تعرفه جدید به شعب ارسال شود در دو سه نقطه مثل خراسان هم مواردی بود که با استاندار صحبت کردم و ایشان گفت به تعطیلی شعبه نرسیده و بلافاصله تعرفهها رسیده است.
فرماندار حوزه انتخابیه و رییس هیات اجرایی شهرستان تهران با اعلام اینکه تا آخرین مراجعه کنننده اخذ رای ادامه خواهد داشت تصریح کرد: جای هیچ گونه نگرانی از این بابت نیست.
به گزارش کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد انتخابات فرمانداری تهران "عیسی فرهادی" ضمن تشکر از حضور پر شور و نشاط شهروندان تهرانی از آنان به دلیل معطل شدن در صف رای دادن پوزش خواست.
متن پیام فرماندار تهران که شامگاه جمعه منتشر شد به شرح زیر است:
مردم شریف، بزرگوار و حماسه آفرین شهرستان تهران؛
ضمن تشکر از حضور حماسی شما در پای صندوق های اخذ رای و پوزش از طولانی شدن صف ها به دلیل استقبال گسترده، از مردم عزیز در خواست می نماییم در شعب اخذ رای همجوار که خلوت تر بوده و جمعیت کمتری را در حال پذیرش هستند، حضور پیدا کنید.
در ضمن تا آخرین لحظه حضور مردم، اخذ رای ادامه خواهد داشت و هیچ گونه جای نگرانی وجود ندارد.
محورهای اظهارات علی لاریجانی:
*گزارش هایی که وزارت کشور ارائه کرده این است که مردم با علاقه در دو انتخابات شوراها و ریاست جمهوری حضور پیدا کردند و با حضور معنادار خود، میخواهند سرنوشت کشور را در یک مسیر درست تضمین کنند.
*خیل جمعیت در پای صندوقهای رای و رسیدگی به همه آنان باعث خستگی مردم میشود که من در دیدار امروزم از وزارت کشور از آنان خواستم که این ازدحام مردم باید با رسیدگی درستی به جایی برسد که کار آنان برای انتخابات با سرعت زیادی انجام شود که البته امیدواریم برای این مهم سازوکاری تعیین شود.
*به من رقم خوبی اعلام شده است که از انتخابات سال ۹۲ نیز بالاتر است.
بر اساس گزارشهای دریافتی میزان مشارکت در انتخابات در کشور به مرز سی میلیون رای رسیده است.
دوازده ساعت از شروع اخذ راي انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري گذشته است. براساس آنچه شبكه يك سيما گزارش داد، میزان مشاركت در انتخابات به مرز ۴۱ ميليون نفر رسیده است.
بنابراين طبق اخبار اعلام شده ميزان مشاركت تاکنون ۶۴/۲ درصد بوده است. گفتني است راي گيري دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تا ساعت ۳۳ تمديد شد.
محمود صادقی با انتشار پستی در توییتر خود نوشت:
« قابل توجه مسئولین؛
با توجه به تراکم جمعیت و کندی أخذ رأی و احتمال کافی نبودن وقت، مردم درخواست دارند عند اللزوم زمان تا پس از ساعت ۲۴ نیز تمدید شود.
به نظر می رسد با توجه به ماده ۲۰ قانون انتخابات ریاست جمهوری تمدید امکان پذیر است.
ماده ۲۰- اخذ رأی در داخل و خارج کشور در یک روز انجام میشود و مدت آن ده ساعت است و در صورت ضرورت قابل تمدید میباشد.
تبصره ۱_ تشخیص ضرورت و مدت تمدید اخذ رأی در سراسر کشور به عهده وزیر کشور است.
تبصره ۲_ اخذ رأی باید در روز جمعه انجام گیرد.»
مشاور رئیس جمهور گفت: مردم به فکر سال های آینده باشند و در صف های اخذ رای صبوری کنند
حسام الدین آشنا، اظهار کرد: درخواست ما از همه مردم عزیز ایران این است که صبوری و تلاش کنند تا هیچ رایی از دست نرود.
وی افزود: ممکن است انتظار و صفها طولانی باشد اما چهار سال آینده وابسته به میزان صبوری ما است.
بنابر اعلام ستاد انتخابات، زمان رای گیری در همدان تا ساعت ۱۰شب تمدید شد.
وزارت کشور زمان رای گیری را به علت ازدحام رای دهندگان در شعب اخذ رای گیری تا ساعت ۱۰شب تمدید کرد.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی و رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان با اشاره به مشارکت ۸۰ درصدی در برخی شهرهای ییلاقی استان در حال حاضر، پیشبینی کرد با توجه به سفرهای پایان هفته به این مناطق این آمار به بالای ۱۰۰ درصد نیز برسد.
محمدرضا تابش در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات استان با اشاره به نقش رسانهها در انعکاس اخبار انتخابات و ترغیب مردم به مشارکت عمومی بیشتر در انتخابات، اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون مشارکت مردم در انتخابات از ۵۰ درصد فزونی یافته است و حتی در برخی شهرهای ییلاقی استان از ۸۰ درصد فراتر رفته است.وی با بیان این که مراکز شهرها همیشه در این ایام تعطیلی به ییلاقات مراجعه میکنند، بعید نیست که مشارکت در برخی از شهرهای ییلاقی حتی به بیش از ۱۰۰ درصد نیز افزایش یابد.
رییس هیئت نظارت بر انتخابات یزد از مردم خواست تا در ساعات باقیمانده با حضور در شعب اخذ رای، مشارکت خود را به لحظات پایانی موکول نکنند.وی با پیشبینی مشارکت حدود ۸۰ درصدی در این دوره از انتخابات، ابراز امیدواری کرد که مردم به گونهای برنامه ریزی کنند که در ساعات پایانی رای گیری شاهد ازدحام جمعیت در شعب نباشیم.
تابش در مورد مطالبات مردم از منتخبان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، گفت: خوشبختانه مردم به درستی به این حق مدنی خود واقف هستند ولی این حق باید به صورت دو طرفه بین مردم و مسئولان ایفا شود چرا که قطعا مردم در قبال رای خود مطالباتی را از منتخبین شان دارند.
وی یکی از وظایف دولتی که میخواهد روی کار بیاید را اصلاح ساختار هایفرسوده کشور خواند و تصریح کرد: متاسفانه ساختار قانونگذاری کشور مربوط به دوره مشروطه است و اداره مملکت با این ساختار برای هر دولتی مشکل است.این مسئول یکی دیگر از مطالبات از دولت دوازدهم را اجرای قوانین ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در کشور قانون کم نداریم ولی نیازمند دولتمردانی هستیم که بتوانند این قوانین را به خوبی اجرایی کنند.
تابش اضافه کرد: البته برای تحقق این دو مهم، نیازمند تحول در تمام زمینهها اعم از حوزههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هستیم چرا که اگر به عنوان نمونه در فرهنگ کشورمان تحول ایجاد نشود، مسائل اقتصادی و آسیبهای اجتماعی کشور نیز به سامان نخواهد رسید.این نماینده مجلس در پایان نیز تاکید کرد: دیگر کشور فرصتی برای آزمون و خطا ندارد چرا که کشور در مرحله تعیینکنندهای قرار دارد.
«سید ابوالفضل موسوی بیوکی» نماینده مردم یزد و اشکذر و عضو هیات نظارت بر انتخابات استان نیز در جمع خبرنگاران ستاد انتخابات استان اظهار کرد: حضور پرشکوه مردم در این دوره از انتخابات را هم به مقام معظم رهبری و هم به خود مردم تبریک میگوییم و امیدواریم جشن حضور را به اتفاق هم برگزار کنیم.وی با اشاره به شکل گرفتن یوم الله دیگری در تقویم جمهوری اسلامی، افزود: جدای از هر آنچه از صندوقهای آراء بیرون بیاید که قابل احترام است، تا این لحظه نیز اقتداری که میخواستیم را در مشارکت این دوره کسب کردهایم.
حسین طلا نماینده حجت الاسلام رئیسی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حاشیه بازدید از ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که اگر کاندیدای مورد حمایت شما موفق به کسب آرای لازم نشود، آیا به قانون پایبند هستید یا خیر، گفت: موضوعی که اظهر من الشمس است این است که کاندیدای ما خودش سی و چند سال اجرای قانون را برعهده داشته و در عمل هم آن را نشان داده و همه ما هم خودمان را به اجرای قانون ملزم میدانیم.
وی افزود: آن چیزی که دستگاه های حاکمیتی از نتیجه انتخابات اعلام میکنند، ما هم آن را قبول خواهیم داشت اما معنای آن این نیست که اشکالاتی را که ما و همکارانمان میبینیم اعلام نکنیم و انتظار نداشته باشیم که پیگیری نشود ؛ امیدواریم اشکالاتی که اعلام میکنیم پیگیری شود.
نماینده حجت الاسلام رئیسی در شورای نگهبان اضافه کرد: امیدواریم با پیگیری دستگاههای مربوطه اشکالاتی که مطرح میکنیم با دقت مورد بررسی گیرد تا مشکلی در روند انتخابات پیش نیاید.طلا ضمن تشکر از مردم به خاطر حضورپرشور در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری و شوراها گفت: همه ما شاهد حضور پرشور مردم در این دوره از انتخابات هستیم.
وی ادامه داد: به هر تقدیر ملت امروز اراده خودش را حاکم میکند و مقدرات خودش را برای ۴ سال در حوزه اجرا میبندد؛ امیدواریم این مقدرات و آنچه تصمیم گرفته می شود و مردم انتخاب میکنند برای همه خیر باشد و موجب آبادانی، رشد و شکوفایی کشور شود.نماینده حجت الاسلام رئیسی در شورای نگهبان تصریح کرد: اما براساس آنچه که لازم است از زحمات مجموعه هیئت مرکزی نظارت و شورای نگهبان به دلیل کار ارزنده ای که انجام میدهند تشکر کنیم.
وی حجم استقبال مردم در این دوره از انتخابات را فوق العاده بالا دانست و افزود: ازدحامی که در شعب اخذ رأی وجود دارند نشان دهنده این واقعیت است که مردم به آیندهشان حساس هستند و انتظار این است که مجموعه اجرایی کشور تمهیدات لازم را برای آنها فراهم کند تا کمترین انتظار را برای انداختن رأیشان به صندوق بکشند و خیلی دچار مشکل و زحمت نشوند.نماینده حجت الاسلام رئیسی در شورای نگهبان ادامه داد: موضوعاتی را به مجموعه نظارت بر انتخابات اعلام کردیم و امیدواریم که دوستان با تلاشی که دارند و آن را پیگیری میکنند بتوانیم پاسخ های مناسبی را هم دریافت کنیم.
طلا در ارزیابی اش نسبت به روند برگزاری انتخابات و احتمال اشکالاتی از سوی هیئت های نظارت گفت: طبق قانون نمایندگان کاندیداها میتوانند در هیئت های اجرایی، شعب اخذ رأی و نیز در محل دستگاههای شمارش آرا حضور داشته باشند که درباره کاندیدای مورد حمایت ما دو بخش اول انجام شده اما خیلی جاها هم مشکلاتی را داشتیم بعضی ها علمی به قانون نداشتند که به همین خاطر مقداری دچار مشکل شد و بعضی تغییرات نرم افزاری در مجموعه وزارت کشور باعث شد که برای صدور کارتهای نمایندگان ما مشکلاتی ایجاد شود.
سردار قاسم سلیمانی امروز به همراه جانباز مدافع حرم سید حسن موسوی نژاد در انتخابات شرکت کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در وزارت کشور از ستاد انتخابات بازدید کرد.
امروز جمعه ۲۹ اردیبهشت، همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، سیدرضا صالحیامیری، با حضور در وزارت کشور از ستاد انتخابات کشور بازدید و در جریان امور اجرایی انتخابات قرار گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظهر امروز پس از انداختن رای خود در صندوق مستقر در حسینیه جماران در جمع خبرنگاران گفته بود: «یکی از عوامل اصلی در خصوص جهش آرای مشارکت مردم، حضور رسانهها است.»
وی افزوده بود: «انصافاً اصحاب رسانه گمنام هستند و از همینجا به آنها خسته نباشید میگویم زیرا حلقه اصلی واسط بین مردم و دولت هستند.»
سردار حسین اشتری در قرارگاه انتخاباتی پلیس امنیت عمومی ناجا اظهار کرد: خداوند را شاکریم که مردم ولایت مدار ایران اسلامی بار دیگر با حضور گسترده و پرشور در انتخابات ،حماسه دیگری آفریدند و از آغازین دقایق شروع انتخابات پای صندوق های رأی برای انتخاب کاندیدای مورد نظر خود برای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا حاضر شدند.
وی با اشاره به برخی ناامنی ها در منطقه و شرایط بین المللی افزود: به لطف الهی ، هدایت های داهیانه مقام معظم رهبری، هوشیاری نیروهای نظامی ، انتظامی و امنیتی و همچنین انسجام مردمی ، امنیت مطلوبی در کشور حاکم است و امروز نیز در صفوف پرشور انتخابات شاهد نظم ، امنیت و آرامش مثال زدنی هستیم.فرمانده ناجا با بیان اینکه ناجا طی یک برنامه ریزی منسجم و دقیق از مدتها قبل برای برگزاری انتخاباتی امن آماده شده است ، گفت: امروز کارکنان آماده و هوشیار ناجا با اقتدار مأموریت تأمین امنیت انتخابات را دنبال می کنند.
سردار اشتری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری؛ " برنده اصلی انتخابات مردم عزیز هستند و این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است" ، افزود: مشارکت، امانتداری، امنیت و سلامت انتخابات همواره مورد تأکید معظم له و رویکرد و هدف اصلی نیروی انتظامی است.وی تأکید کرد: نیروی انتظامی با آمادگی کامل، مقتدرانه و هوشمندانه مأموریت بزرگ " تأمین امنیت انتخابات" را دنبال می کند و دستگاه های مسئول نیز بر روند انتخابات نظارت و دقت کامل دارند.
رییس پلیس کشور خاطر نشان کرد: انتخابات پرشور و مشارکت حداکثری بیانگر هوشیاری و ولایت مداری مردم عزیز است، مردم بار دیگر با حضور حماسی و گسترده خود در انتخابات ، دشمنان نظام و انقلاب را ناامید کردند.وی خاطر نشان کرد: اشراف اطلاعاتی ، عملیاتی و فنی بر تمام ابعاد به ویژه کانون های تهدید و آسیب رویکرد محوری و اصلی نیروی انتظامی است و در این میان پلیس امنیت عمومی نقش مهم و موثری دارد.
وی به نقش برآوردهای اطلاعاتی در پیش بینی وقایع اشاره و بیان کرد: اشراف اطلاعاتی مقدمه و اصل مهم در انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش دستانه است.فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: همواره باید رویکرد دلسوزان نظام و انقلاب؛ شعار، گفتارو اقدام بر پایه مصلحت ، عزت و اقتدار کشور باشد.وی بر ضرورت هوشیاری کامل در رصد فضاهای حقیقی و مجازی تا پایان شمارش آراء و تعیین و تثبیت رئیس جمهور و شوراها تأکید کرد و گفت: تخلفات انتخاباتی جمع آوری و به مراجع مربوطه منعکس می شود.
وی در ادامه با اشاره به نقش موثر پلیس امنیت عمومی ناجا در پیشبرد اهداف گفت: امروز پلیس در مسیر حرفه گرایی و تخصص گرایی حرکت می کند و این رویکرد بیانگر رشد و بالندگی نیروی انتظامی است، بکارگیری نیروهای متخصص ، متعهد و کارآمد در کنار بهره گیری از تجهیزات و تکنولوژی به روز از برنامه های اصلی و اولویت دار نیروی انتظامی است.
براساس گزارش سایت پلیس، فرمانده نیروی انتظامی در پایان گفت: خداوند را شاکریم که لباس سبز بر تن داریم و امید است سرباز شایسته ای برای امام زمان (عج) و مقام معظم رهبری باشیم.
استاندار تهران از مردم خواست برای تسهیل روند رای گیری مردم به حوزههای خلوتتر مراجعه کنند.سید حسین هاشمی ضمن تشکر از مشارکت مردم در انتخابات اظهارکرد: مردم از ۸ صبح در پای صندوقهای رای حضور پیدا کردند، همان طور که از آن ها درخواست شده بود در ساعات اولیه صبح پای صندوق های رای حاضر شوند از لحظه باز شدن حوزه های رایگیری مشارکت کردند.
هاشمی خاطرنشان کرد: جا دارد از مردم تهران برای مشارکتشان تشکر کنم. تا این لحظه که در خدمت شما هستم تمام شعبات رای گیری تهران فعال است. البته بعضی از شعبات شلوغ است و برای این که کمکی در تسهیل رای گیری انجام شود با هیات نظارت استان تفاهم کردیم که دوتا منشی به بعضی از شعب اضافه کنیم تا روند رای گیری سریع تر انجام شود.
وی ادامه داد: بعضی مناطق صندوق سیار اضافه کردیم که کمک کند تا مردم منطقه زیاد در صف رای گیری نمانند. البته می دانیم باتوجه به این حضور باشکوه امکانات ما کم است و مردم باید با حوصله بیشتری در این رای گیری شرکت کنند.هاشمی خاطر نشان کرد: مشارکت در انتخابات تعیین سرنوشت تمام مردم است. از دوستانی که به تسهیل روند برگزاری انتخابات از جمله اضافه شدن صندوق ها و منشی ها کمک کردند تشکر می کنم.
وی ادامه داد: بعضی از حوزه ها شلوغ تر و بعضی خلوت تر است از مردم می خواهیم تا با حضور در حوزه های خلوت تر روند رای گیری را زودتر به انجام برسانند.استاندار تهران ادامه داد: با دستور وزیر کشور دوساعت بر ساعت اضافه رای گیری شده است این دستور کشوری است و شامل استان ما هم می شود. سابقه نشان داده است که مردم در ساعت های پایانی بیشتر حضور پیدا می کنند.
وی با اشاره به درخواست تعرفه های اضافی از سوی برخی از حوزهای رای گیری گفت: در برخی از حوزه های رای گیری هر کدام که ۷۰ درصد از تعرفه هایشان تمام شد برایشان تعرفه ارسال کردیم؛ بلافاصله بعداز گزارش به فرمانداری استان تهران تعرفه های اضافی را به حوزه ارسال می کنیم. تا این لحظه مشکلی در ارتباط با تعرفه نداشته ایم.
هاشمی گفت: اولین شمارش برای آرای ریاست جمهوری خواهد بود، این کار بر اساس در خواست ستاد انتخابات کل کشور است و ما هم بر همان اساس عمل می کنیم. پس از اتمام تعرفه های ریاست جمهوری آرای شورای شهر و روستا خوانده خواهد شد.
علی نیکزاد رئیس ستاد انتخاباتی حجتالاسلام رئیسی نامهای خطاب به اعضای هیئت نظارت بر دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری منتشر کرد.
متن نامه بدین شرح است:
اعضای محترم هیئت نظارت بر دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری
سلام علیکم
احتراماً همانگونه که مستحضرید ماده ۳۳ قانون انتخابات ریاست جمهوری مصادیق ارتکاب جرم در روند انتخابات را برشمرده است، اما آنچه در حال حاضر از ارتکاب این مصادیق با مدرک و سند مضبوط قابل ذکر است، از حد گزارش و شکایت گذشته است و به نظر میرسد محتاج ورود و برخورد جدی هیأت محترم نظارت جهت جلوگیری از ادامه این روند تخلفات دامنهدار است.
تخلفاتی همچون عدم اعلام شهرت حجتالاسلام رئیسی تا حدود ساعت ۱۵، تحویل تعرفه بدون مهر قابل ابطال به مردم، حضور غیرقانونی و تبلیغ هیأتهای اجرایی و طرفداران دولت مستقر، عدم صدور کارت حضور ناظران در شعب اخذ رأی، جلوگیری از ورود ناظران دارای کارت حضور در شعب اخذ رأی، عدم شروع به کار شعب اخذ رأی در ساعت مقرر و ... .
این تخلفات آشکار و رفتارهای غیراخلاقی در انتخاباتی که آرای آن حقالناس محسوب میگردد، قطعاً با نزدیک شدن به ساعات پایانی زمان رأی گیری تشدید خواهد گردید.
بر همین اساس از آن هیأت محترم درخواست میگردد با بررسی دقیق مطالب و ادعاهای فوق، تمهیدی جدی جهت صیانت از آرای مردم اندیشیده شود تا این رفتار غیرقانونی به نتیجه مدنظر طراحان آن منجر نگردد.
نتایج انتخابات شوراها به صورت یکجا اعلام می شود
او اصل مهم درانتخابات را مشارکت حداکثری مردم دانست و گفت: ملت ایران به خوبی به دعوت رهبر معظم انقلاب برای حضور در پای صندوق های رای لبیک گفتند و حماسه خلق کردند.صفری از مردم قدردانی کرد و گفت: هرجا که نظام به حضور مردم نیاز داشته مردم هم به خوبی حاضر شده اند و این حضور بسیار ارزشمند است.
عضو هیات عالی نظارت بر شوراهای اسلامی استان کرمانشاه در ادامه به برگزاری انتخابات در کمال امنیت و آرامش در استان اشاره کرد و گفت: ۲ هزار تن به عنوان ناظر، ۱۶۳ نفر به عنوان عضو هیات نظارت و ۱۹۵ نفر به عنوان بازرس در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی در استان کرمانشاه حضور دارند.
۹ هزار و ۲۴۸ نفر برای تصاحب پنج هزار و ۳۱۵ کرسی نمایندگی شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تلاش می کنند.وی همچنین کرسی های نمایندگی شورای شهر را ۱۶۷ مورد و کرسی های نمایندگی شورای روستاها را نیز پنج هزار و ۳۱۵ مورد عنوان کرد.دوره قبلی انتخابات یعنی چهارمین دوره انتخابات شوراها نیز همزمان با دوره یازدهم ریاست جمهوری در ۲۴ خرداد سال ۹۲ برگزار شد.
در دوره قبل آرا مردم استان کرمانشاه از هزار و ۸۲۷ شعبه شامل ۸۴۷ شعبه در مناطق شهری و ۹۸۰ شعبه در مناطق روستایی جمع آوری شد.بیش از پنج هزار نفر اکنون عضو شوراهای اسلامی شهر و روستای استان کرمانشاه هستند.
انتخابات ریاست جمهوری در ۱۰۲ کشور، ۱۳۳ نمایندگی ایران در خارج از کشور و ۳۱۰ حوزه انتخابیه برگزار می شود و مسئولان نمایندگی های ایران در خارج از کشور در صورت ضرورت و با توجه به میزان استقبال هموطنان جهت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری می توانند ساعات رای گیری را تمدید کنند.
در حال حاضر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در بسیاری از کشورها به جز تعدادی از کشورهای حوزه قاره آمریکا آغاز شده است.انتخابات ریاست جمهوری در ۴۱ کشور آسیایی با در نظر گرفتن ۱۵۸ شعبه اخذ رای در ۲۶ کشور اروپایی با ۶۱ صندوق رای در ۱۲ کشور قاره آمریکا با ۶۷ صندوق رای و در ۲۲ کشور آفریقایی با در نظرگرفتن ۲۴ صندوق رای برگزار شده است.
در اطلاعیه شماره ۲۸ ستاد انتخابات کشور آمده است:به آگاهی کلیه اعضای شعب اخذ رای ونمایندگان فرماندار می رساند از آنجاییکه تعرفه و برگ رای فاقد مهر انتخاباتی جزء آراء باطله محسوب می گردد، لذا تاکید می گردد نسبت به ممهور نمودن تعرفه و برگ رای های انتخابات ریاست جمهوری ، شوراهای اسلامی شهر وروستا واولین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به مهر اجرایی و نظارت انتخابات دقت لازم صورت گیرد.
پیشبینی میشود موج دوم مشارکت از حوالی یکساعت دیگر آغاز میشود.
رایدهندگان باید توجه داشته باشند سرنوشت و آینده کشور حتی با در هر صندوق یک رای اضافهتر تعیین میشود و نباید از صف و شلوغی خسته شوند و از رای دادن منصرف شوند.
وزیر کشور همچنین خاطرنشان کرد: مشخص نیست زمان اخذ رای تا چه مدت تمدید شود، مهلت قانونی تمدید تا ساعت ۱۲ امشب است، لذا از مردم می خواهیم زودتر به شعب مراجعه کنند تا مدت تمدیدها طولانی نشود.رحمانی فضلی ادامه داد: پس از اتمام زمان تمدید دستور بازگشایی صندوق های اخذ رای را خواهیم داد و ابتدا هم صندوق های انتخابات ریاست جمهوری بازگشایی و شمارش میشوند.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: نهایتا نتایج را با شورای نگهبان تطبیق داده و اعلام می کنیم و شورای نگهبان مسئول تایید صحت انتخابات است، بعد از اعلام نتایج ۳ روز فرصت اعتراض وجود دارد که شورای نگهبان بررسی می کند و سپس صحت انتخابات را اعلام می کند.
وزارت کشور مهلت اخذ رای انتخابات ریاست جمهوری را تا دو ساعت دیگر تمدید کرد.
با موافقت وزير كشور زمان اخذ رأی در انتخابات ریاست جمهوری به مدت دو ساعت يعنی تا ساعت ۲۰ در سراسر كشور تمديد شده است.
بر اساس اطلاعيه شماره (۳۰) ستاد انتخابات کشور نيز آمده است: نظر به موافقت وزیر کشور با یک ساعت تمدید مهلت اخذ رای اتنخابات شوراهای اسلامی شهر وروستا به آگاهي كليه اعضاي شعب اخذ رأي و نمايندگان فرماندار میرساند انتخابات پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا به مدت يك ساعت ديگر يعني تا ساعت ۱۹ تمديد گرديد .
میرسلیم در خصوص جعل بیانیه سردار سلیمانی در کانال روزنامه ایران گفت: این مسائل بسیار خطیر و مهم است و شورای نگهبان باید رسیدگی کند چون این اقدامات باعث تحولات در آرا میشود.
سیدمصطفی نیرسلیم کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ظهر امروز در مسجد قبا و بعد از انداختن رای خود به صندوق آرا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه انتخاباتهای زیادی از اول انقلاب برگزار شده که نتیجه بعضی از انها موافق و برخی دیگر مخاف نظر ما بوده، گفت: این بار هم اینگونه است و ما به قانون احترام میگذاریم.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت رای آوری کسی غیر شما اول اقدام شما چیست؟، اظهار داشت: اولین کاری که میکنم به او تبریک میگویم و دستاورهایی که از شناخت کشور دارم را در اختیارش میگذارم.میرسلیم درباره حضور مردم در انتخابات گفت: الحمدالله خیلی باشکوه است و انشاالله نتیجه مطلوب حاصل شود.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در توصیه ای به مردم اظهار داشت: همین مشارکت را در فرایندهای مردم سالاری به طور قاطع حفظ کنند و همچنین به طور قاطع به نظارت بپردازند و مردم بایدعملکرد مسئولان را نقادی کنند.میرسلیم در رابطه با تمکین به قانون گفت: اگر قانون را رعایت نکنیم سنگ روی سنگ بند نمی شود و باید حدود قانون را رعایت کنیم. خوشمان بیاید یا نیاد باید فانون را رعایت کرد چراکه اجرای قانون بد بهتر از بی قانونی است.
میرسلیم در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص بیانیه ای که کانال روزنامه ایران به نقل از سردار سلیمانی جعل کرده بود، تصریح کرد: این مسائل بسیار خطیر و مهم است و شورای نگهبان باید رسیدگی کند چون این اقدامات باعث تحولات در آرا میشود.وی افزود: خوشبختانه من تکذیبیه سردار سلیمانی را دیدم.میرسلیم تاکید کرد: این اتفاقات بیشتر در فضای مجازی صورت میگیرد و سلامت انتخابات را تحت تاثیر قرار می دهد.
تجری گفت: تا این لحظه ۲۰ میلیون نفر در انتخابات شوراها و ریاست جمهوری شرکت کردهاند.
فرهاد تجری سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور عصر امروز(جمعه ۲۹ اردیبهشت) در جمع خبرنگاران درباره تعداد شرکت کنندگان در انتخابات گفت: تا این لحظه۲۰ میلیون نفر در انتخابات شوراها و ریاست جمهوری شرکت کردهاند.
محمدباقر قالیباف در اردبیل اظهار داشت: تک تک آرای مردمی که بر صندوقهای رایگیری انداخته میشود، مهر تائیدی بر نظام اسلامی و جمهوریت نظام است که با این آرا پشتیبانی خود را از نظام به اثبات میرسانند.وی با اشاره به نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: در نظام اسلامی همواره بر نقش مردم در تعیین سرنوشتشان تاکید شده تا مردم بتوانند براساس تاکیدات نظام اسلامی و انقلاب اسلامی بر سرنوشت خود حاکم باشند.
قالیباف گفت: امروز با رایهای مردم و دخالت مستقیم آنها در آینده کشور اتفاق مهمی هم در شوراهای اسلامی شهر و روستا و هم در قوه مجریه خواهد افتاد و انتظار میرود این امر سرآغاز تحول اساسی در کشور شود.وی افزود: امیدواریم همه مسئولان این اعتقاد و باور را داشته باشیم که بتوانیم این حضور مردم را بتوانیم با کار و تلاش خود پاسخ مثبتی دهیم تا مهمترین چالش مردم که مشکلات اقتصادی است حل شود.
هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری در اطلاعیه شماره ۳ اعلام و تاکید کرد: هیج مرجعی به جز شورای نگهبان، حق توقف یا ابطال شعب اخذ رأی را ندارد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
«اطلاعیه شماره ۳
ضمن تشکر از حضور حماسی و غرورآفرین مردم بزرگوار در عرصه انتخابات و تأکید بر ضرورت ادامه رأیگیری تا پایان زمان قانونی، به اطلاع مردم شریف و سرافراز میرساند طبق ماده ۷ قانون نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاستجمهوری، هیج مرجعی به جز شورای نگهبان حق توقف یا ابطال شعب اخذ رأی را ندارد و هر گونه اقدامی که شائبه توقف انتخابات را داشته باشد، بدون کسب موافقت قبلی شورای نگهبان خلاف قانون است.
هیأت مرکزی نظارت بر دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری»
کمی دیر اقدام شد، روز جمعه بود و تعطیل ، اما هماهنگی ها همچون گذشته با همت سازمان زندان ها ساعت ۱۱ صبح انجام شد و ۱۱ و ۵۰ دقیقه بود که خبرنگار و عکاس با گذراندن فرایند بازرسی ها وارد حیاط ندامتگاه اوین شدند.خودرو داشت به سمت محوطه بندها حرکت می کرد چون گفته بودند صندوق ها در بندها مستقر است که تعدادی مامور زندان خبردادند؛ رای گیری در بندها انجام شده است و صندوق های رای در حال انتقال به باشگاه ورزشی اوین است.
صندوق های رای پایین آمد و در باشگاه ورزشی اوین مستقر شد. شاید باور کردنش کمی سخت باشد اما شور و هیجان مددجویان ، سربازان و کادر زندان اوین کمتر از دیگر شهروندان در سطح شهر نبود.رای دهندگان، تیشرت های زرد پوشیده بودند، گفتند: فرم زندان است.
صندوق ها مستقر شد و اسامی اعضای شورای اسلامی شهر و چهار نامزد ریاست جمهوری روی دیوار باشگاه ورزشی الصاق شد.پای صندوق های رای از هر چهره و صنفی حاضر شده بودند، از افراد مشهور در زندان گرفته که به دلیل مسائل مالی در حبس به سر می برند تا زندانیان سیاسی و امنیتی و زندانی های دیگر، همه و همه حاضر شدند تا با احترام به حق شهروندی خود به وظیفه دینی و ملی خود جامه عمل بپوشانند.حین اذان ظهر، دو فرش در گوشه ای از باشگاه پهن شد تا افراد بتوانند به فریضه نماز بپردازند.
غیر از نماینده فرماندار و شورای نگهبان و دیگر اعضای ناظر بر انتخابات، مصطفی محبی، مدیر کل استان های زندان تهران هم بعد از بازرسی از زندان های قزلحصار و رجایی شهر به این اوین آمد تا از نزدیک در جریان روند اخذ رای قرار بگیرد؛ البته رئیس زندان اوین و یگان حفاظت زندان ها قبل از رای گیری سر صندوق ها حاضر بودند تا خدای ناکرده خدشه ای به حق شهروندی مددجویان وارد نشود.
انتخابات از اساسی ترین اصول دموکراسی در کشور است که حق را برای همه مردم کشور محترم می شمارد و فرقی ندارد سالم باشی یا بیمار، پیر یا جوان باشی، زن باشی یا مرد، مجرم باشی یا فردی عادی. مهم ترین حسن انتخابات هم همین است.امروز در جای جای کشور شاهد حضور غرورآفرین مردم کشور هستیم که در حقیقت این حضور، ترجمان عشق است؛ عشق به وطن ، عشق به دین اسلام، عشق به نظام، عشق به امام راحل، شهدا و آرمان های انقلاب و عشق به رهبری.
مددجویان سراسر کشور هم همپای مردم ، امروز سر صندوق های رای حاضر شدند تا پیام صلح و امنیت ایران تا پیام عشق به نظام و وطن ایرانیان و پیام بالیدن به ایرانی بودن را به تمام دنیا فریاد بزنند.دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی امروز ۲۹ اردیبهشت ماه در سراسر کشور درحال برگزاری است.
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیهای بر لزوم ارائه و بررسی مدارک شناسایی برای اخذ رای تاکید کرد.
ستاد انتخابات وزارت کشور در اطلاعیه ای به لزوم بررسی مدارک در تمام انواع اخذ رای (سیار و ثابت) تاکید کرد.
شرح این اطلاعیه در ادامه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره (۲۶)
به آگاهی اعضای محترم شعب اخذ رأی سیار در سراسر کشور میرساند که نحوه اخذ رأی و بررسی مدارک در شعب سیار هیچگونه تفاوتی با شعب اخذ رأی ثابت ندارد و لذا از رأی دهندگان گرامی حتی در بیمارستان ها و پادگان ها نیز صرفاً در قبال ارائه شناسنامه و شماره ملی باید رأی گیری بعمل آید.
ضمناً مجدداً تأکید می نماید که متولدین ۱۳۷۸.۲.۲۹ و قبل از آن میتوانند در انتخابات شرکت نمایند .
محسن هاشمی گفت: انتخابات امسال نسبت به گذشته بسیار پرشورتر بوده و درصد مشارکت مردم در این دوره بسیار بالا است.
محسن هاشمی با حضور در حسینیه جماران در جمع خبرنگاران گفت: انتخابات کم هزینهترین مسیر برای اصلاح در کشور است و خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی این امکان را در اختیار مردم قرار داده تا هر چهار سال یکبار سرنوشت خود را با انتخابات رقم بزنیم .
وی با بیان اینکه دو تفکر سیاسی در انتخابات پیش رو روبروی هم هستند ادامه داد: در این راستا حرفهای زیادی زده شد و سیمای جمهوری هم وقت مناسبی گذاشت تا همه بتوانند حرفهایشان را بزنند؛ همچنین سخنرانیها و مراسمهای مختلفی در طول انتخابات برگزار شد.
هاشمی تاکید کرد: چه در زمان ثبت نام، چه در زمان تایید صلاحیتها و چه در زمان تبلیغات و مناظرات بسیار خوب عمل شده و خوشبختانه انتخابات به آرامی در حال برگزاری است و جا دارد از دولت آقای روحانی و مسئولان انتخابات در وزارت کشور و نیروهای انتظامی و امنیتی و همه کسانی که در برگزاری انتخابات تلاش کردند تشکر شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کاندیداها در جریان انتخابات نیز درخشیدند و حرفهایشان را زدند؛ گرچه حرفهای غیراصولی زده شد و تخریبهایی صورت گرفت اما این موارد در انتخابات طبیعی است و آنچه مهم است این است که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند نتیجه انتخابات هرچه باشد برنده اصلی مردم هستند و طرف مقابل باید تمکین کند و اجازه دهد نظراتش را به اجرا در بیاورند و حضور مردم مهم است؛ بنابراین من از همه کسانی که در سیاستهای امنیتی نظامی سیاسی تصمیم گیرنده هستند میخواهم اجازه دهند آن کسی که در کشور برنده شده نظراتش را در کشور پیاده کند.
هاشمی تصریح کرد: معتقدم جناب آقای روحانی با رأی بالایی برنده این رقابت میشود و باید آن قولی را که در برنامه تبلیغاتیشان به مردم دادند که دیگر تحریمهای غیر هستهای را نیز بردارند بتوانند عملی کنند. اگر آقای روحانی بتواند این کار را انجام دهد همه بندهایی که از طریق استکبار جهانی به پای اقتصاد ایران زده شده بود باز می شود و با پایین آمدن تورم و بهرههای بانکی سرمایهها به سمت تولید و اشتغال میرود و نتیجه آن شغل و رفاه است .
هاشمی با اشاره به عملکرد روحانی بیان داشت: علیرغم همه مزاحمتهایی که برای آقای روحانی ایجاد شد؛ عملکرد آقای روحانی با رفع تحریمهای هستهای، پایین آوردن نرخ تورم و ایجاد شرایط آزاد در فضای مجازی قابل قبول بود و این مسأله قابل ستایش است.
وی در ادامه درباره لیستهای اصلاح طلبان برای انتخابات شوراها گفت: بعید نیست این تشتت ضربه وارد کند اما مردم در حد انتخابات وضعیت بهتری نسبت به گذشته پیدا کردند و این را فهمیدند که اگر به لیستی رأی ندهند همه کرسیهای شورا به دست نمیآید؛ لذا رفتن یک یا دو و یا حتی ده نفر از یک لیست به شورا مشکلی را حل نمیکند همانطور که در شورای گذشته حل نکرد لذا علیرغم اینکه برخیها به لیست امید انتقاد داشتند اما به همه اعضا رأی دادند.
او در پاسخ به این سوال که آیا به لیست امید انتقاد دارد یا خیر گفت: چون یک تصمیم جمعی است همه به آن تمکین کردند اما هر کسی می تواند نظر مختلفی داشته باشد. من هم نسبت به لیست نمی گویم اعتراض داشتم، اما میدانم که اعتراضاتی وجود داشت.
ستاد کمیته اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در استرالیا در اطلاعیه ای اعلام کرد بار دیگر ملت حماسه ای وصف ناپذیر آفرید و به رغم هوای نامساعد و بارانی در ۶ شهر سیدنی، کانبرا، ملبورن، پرت، آدلاید و بریزبین این کشور با گرمی حضور خود در صفی طولانی سرنوشت کشور، خود و آینده فرزندانشان را رقم می زنند.
ستاد انتخابات ریاست جمهوری در استرالیا به دلیل این استقبال زمان رای گیری را تا ساعت ۲۳ به وقت محلی در این حوزه ها تمدید می کند 'تا گامی برای همراهی بیشتر با هموطنان برداشته باشد'.
پیش از این 'عبدالحسین وهاجی' بلندپایه ترین دیپلمات ایران در استرالیا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرده بود که استقبال ایرانیان مقیم استرالیا از انتخابات این دوره با توجه به تمهیدات اندیشیده شده خوب بوده است و برای اخذ رای هموطنان با توجه به افزایش شتاب برای مراجعت به مراکز اخذ رای، رای گیری تا ساعت ۲۱ به وقت محلی (۱۵ و ۳۰ به وقت تهران) ادامه می یابد.
وی تا زمان مصاحبه اعلام کرد دستکم چهار هزار تعرفه رای گیری در ۶ حوزه اخذ رای مورد استفاده قرار گرفته است، این در حالی است که چهار سال پیش و در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حدود دو هزار و ۳۰۰ تعرفه مورد استفاده قرار گرفته بود.سفیر ایران در استرالیا همچنین ابراز امیدواری کرده بود تعداد شرکت کنندگان ایرانی در انتخابات این دوره ریاست جمهوری در استرالیا به حدود ۱۰ هزار شرکت کننده برسد.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۱۰۲ کشور و ۳۱۰ شعبه برگزار می شود .در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، سیدمصطفی آقامیرسلیم، سید ابراهیم رئیسی،حسن روحانی و سیدمصطفی هاشمی طبا با هم به رقابت می پردازند.
۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفر واجدان شرایط حضور در انتخابات ۲۹ اردیبهشت هستند که از این تعداد ۱ میلیون و ۳۵۰ هزارو ۲۹۴ نفر رأی اولی هستند.در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود، در نخستین جمعه بعد از روز مرحله اول انتخابات، دور دوم برگزار خواهد شد.
متن کامل این اطلاعیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره (۲۳)
به اطلاع کلیه جوانان برومند میهن اسلامی ایران می رساند، سن انتخاب کنندگان در کلیه انتخابات جاری ۱۸ سال تمام می باشد. یعنی کلیه متولدین روز ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۸ و قبل از آن می توانند با حضور در شعب اخذ رای در انتخابات شرکت نمایند.
ستاد انتخابات کشور
حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان و رئیس ستاد هیات نظارت بر انتخابات خارج از کشور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: رایگیری در کلیه شعب خارج از کشور همچنان ادامه دارد و شمارش آرا آغاز نشده است
در این اطلاعیه آمده است:
احتراما نظر به اینکه آمار و ارقامی مبنی بر اعلام نتایج صندوق های رای در خارج از کشور در بعضی از کانالهای خبری درج گردیده است بدینوسیله ضمن تکذیب اخبار موجود به اطلاع میرساند رای گیری در کلیه شعب خارج از کشور همچنان ادامه دارد و شمارش آراء آغاز نشده است. بدیهی است پس از اتمام رای گیری از طریق مراجع قانونی اطلاع رسانی خواهد شد.
مدیرکل ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه اعلام کرد که برگزاری انتخابات ریاست جمهوی در کشورهای حوزه اقیانوسیه از جمله استرالیا و نیوزلند به اتمام رسیده است.
محمدی، با بیان اینکه طی یکی دو ساعت آینده نیز رأیگیری در جنوب شرق آسیا به اتمام میرسد، گفت: بعد از اتمام رأیگیری شمارش آرا آغاز میشود.وی افزود: نمایندگیهای ایران در خارج از کشور نتایج شمارش آرا را به وزارت امور خارجه ارسال میکنند و این وزارتخانه نیز به وزارت کشور اعلام میکند.
محمدی پیش از این اعلام کرده بود که نمایندگیهای ایران در خارج از کشور نمیتوانند نتایج شمارش آرا را رسانهای کنند بلکه باید نتایج را به ستاد انتخابات خارج از کشور در وزارت امور خارجه اعلام کرده و بعد از آن این وزارتخانه نتایج را به وزارت کشور اعلام کند.
ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیهای تاکید کرد که به غیر از کسانی که در شعبه اخذ رأی مسئولیتی به عهده دارند و نیز نمایندگان نامزدها فرد دیگری حق حضور در شعبه اخذ رأی را ندارد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
اطلاعیه شماره (۲۴)
به آگاهی کلیه اعضای شعب اخذ رأی و نمایندگان فرماندار میرساند به غیر از کسانی که در شعبه اخذ رأی مسئولیتی به عهده دارند و نیز نمایندگان نامزدها فرد دیگری حق حضور در شعبه اخذ رأی را نداشته و در صورت حضور به آنان تذکر داده شود که محل شعبه را ترک نمایند. نیروهای انتظامی حاضر در شعب اخذ رأی در این ارتباط همکاری لازم را معمول دارند.
ستاد انتخابات کشور
گاردین: در صفهای طولانی انتخابات ایران، روابط آینده با غرب انتخاب میشودبه گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، مردم ایران روز جمعه در حالی پای صندوقهای رای رفتهاند که گفته میشود نتایج آن میتواند مسیر این کشور برای یک نسل را مشخص کند. پیروز این رقابتها نه تنها بر آینده تاثیرگذار است، بلکه مسیر آینده کشور را تعیین خواهد کرد. رقبای اصلی در این انتخابات حسن روحانی رئیسجمهور ایران و ابراهیم رئیسی هستند.
روحانی که به عنوان فردی میانهرو شناخته میشود توانست در ژوئیه ۲۰۱۵ با گروه موسوم به ۱+۵ به توافقی هستهای دست یابد که منجر به رفع تحریم های ایران در ازاء محدودیت برنامه هستهای این کشور شد.
به نظر میآید رئیسی که از حزب اصولگرا و تندرو است، رویکردی بستهتر در تعامل با جامعه بینالملل دارد. اما چالش بزرگ روحانی برای پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری است.
گاردین نوشت: مردم ایران که در صفهای طولانی رایگیری را آغاز کردهاند، قرار است روابط آینده کشور با غرب را نیز انتخاب کنند.
متن اطلاعیه شماره ۱۰ هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور به شرح زیر است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور به اطلاع میرساند براساس گزارشات واصله، رای گیری الکترونیکی در حال حاضر در ۹ هزار و ۷۴۰ شعبه انتخابات بدون هیچ مشکلی در حال انجام است.
با توجه به تدابیر اتخاذ شده، در صورت ایجاد هرگونه مشکل در دستگاه های اخذ رای مکانیزه، رای گیری به صورت دستی انجام خواهد شد و هیچگونه محدودیت و توقفی در اخذ رای رخ نخواهد داد.»
رسانههای غربی همزمان با برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری در ایران تحلیلها و نظرات خود درباره این رأیگیری را مطرح کردهاند.
روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال روز جمعه این انتخابات را «پراهمیت» توصیف کرده و نوشته رقابت اصلی میان حسن روحانی، رئیسجمهور مستقر و سید ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی او است.
این روزنامه آقای روحانی را یک تکنوکرات توصیف کرده که «خواستار روابط دوستانهتر با دشمنان سنتی ایران از جمله آمریکا است، اگرچه آشتیجویی او هنوز با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مخاطبی نیافته است. دولت ترامپ تا کنون دو دور تحریم به بهانه برنامه موشکی علیه ایران وضع کرده است.»
والاستریتژورنال نوشته «تنها یک سال پیش روحانی پس از معماری توافق هستهای ایران با گروه ۱+۵ نامزدی دانسته میشد که شانس مسلم پیروز شدن در دور دوم به شمار میرفت.»
این روزنامه، علیرغم این در ادامه نوشته است: «اما مردم عادی ایران میگویند که منافع اقتصادی این توافق را ندیدهاند. نظرسنجیها نشان میدهند که محبوبیت آقای روحانی از آغاز سال گذشته، هنگامی که این توافق اجرایی شد به طور مداوم کاهش یافته است.»
والاستریتژورنال نوشته هواداران روحانی که بیشتر آنها را افراد جوان تشکیل میدهند هفته جاری در تهران جلوی عابران را گرفتند و آنها را به حمایت از این نامزد ترغیب کردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم در گزارشی با اعلام این خبر که انتخابات ریاستجمهوری در ایران آغاز شده نوشته که حسن روحانی پیشتاز این رقابت دانسته میشود اما او احتمالاً با رقابتی سخت از جانب رئیسی رو به رو خواهد بود.
شبکه خبری سیانان هم به صفهای طولانی رأیدهندگان ایرانی اشاره کرد و نوشت که این انتخابات به عنوان یک همهپرسی برای توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ به شمار میرود.
سیانان نوشته «رهبر عالی ایران آیتالله العظمی علی خامنهای از جمله اولین نفراتی بود که رأیش را به صندوق انداخت و از دیگران هم خواست که همین کار را انجام بدهند.»
شبکه خبری «انپیآر» هم همانند اکثر رسانهها این انتخابات را میدان رقابت روحانی و رئیسی خوانده است. این رسانه نیز به توافق هستهای دولت روحانی با گروه ۱+۵ اشاره کرده، اما نوشته این توافق علیرغم تسهیل مسیر توافقات ایران با شرکتهای بینالمللی هنوز مزیتی برای طبقه متوسط مردم این کشور نداشته است.
گراهام هریسون، خبرنگار روزنامه انگلیسی گاردین هم نوشته است: «صفهای طولانی از اوایل صبح در مراکز رأیگیری در پایتخت تشکیل شدهاند.»
روزنامه نیویورکتایمز هم علیرغم اشاره به نتایج یک نظرسنجی که روحانی را با ۴۲ درصد آرا در برابر رأی ۲۷ درصدی رئیسی پیشتاز نشان میدهد نوشته است: «بسیاری از رأیدهندگان معتقد به ایدئولوژی غربستیزانه جمهوری اسلامی یا کسانی که از فقر احساس مضیقه میکنند آقای رئیسی را منجیای میدانند که آماده بازگرداندن ایران به مسیر صحیح است.»
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، آیتالله هاشمیرفسنجانی فرصت حضور پیدا نکرد، حضوری که بنابر نظر کارشناسان و نظرسنجیها میتوانست با کسب رای بیسابقه ۳۰ میلیونی در انتخابات پیروز شود.
آیت الله هاشمی در بهمن ۹۲ گفت تحلیل ها این بود که اگر من در انتخابات ۹۲ بودم، رای بالای ۳۰ میلیون داشتم.
همچنین، محمد هاشمی، برادر «آیت الله» می گوید: همگان به خوبی میدانستند آیت الله هاشمی پیروز میدان انتخابات خواهد بود. همه به خوبی میدانستند ایشان ۳۰ میلیون رأی دارد.
وی افزود: هنگامی آیت الله هاشمی برای ثبت نام حاضر شد، موج جدیدی در آن روزها به وجود آمد و عدهای معتقد بودند که با حضور ایشان انتخابات پرشورتر میشود.محمد عطریانفر از تحلیلگران سیاسی نیز در این رابطه معتقد است: در انتخابات پيشين، براساس نظرسنجياي كه در سطح كشور براي آیت الله هاشمی صورت گرفته بود، ایشان می توانست با ۴۱ميليون راي به قدرت رسد.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد....
محمد محمودی شاهنشین رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا سهشنبه هفته جاری اول فروردین ماه ۹۶ از روند ثبتنام داوطلبان انتخابات شوراها بازدید به عمل میآورد.
گفتنی است؛ انتخابات پنجمین دورهٔ شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری ایران ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار می شود.
همچنین داوطلبان شوراهای اسلامی شهر و روستا تا ۶ فروردین ۹۶ می توانند برای ثبت نام مراجعه کنند.
انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در هشت شعبه اخذ رای در سوریه برگزار و ایرانیان مقیم این کشور و تعدادی از زائران عتبات عالیات که در سوریه به سر میبرند با مراجعه به این شعب اخذ رای، در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند.
سفیر ایران در سوریه و اعضای نمایندگی در این کشور نیز در دقایق اولیه رایگیری به وقت محلی در انتخابات شرکت کردند و رای خود را به صندوق انداختند.
محمد جواد کولیوند روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۶۶ هزارشعبه در کل کشور پیش بینی شده که هر لحظه براساس گزارش ها برآمار رای دهندگان اضافه می شود.
وی ادامه داد: تمام تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات شوراها در کشور یپش بینی شده است .
به دنبال گمانهزنی برخی رسانهها در خصوص رنگ خاص انگشتر رهبر انقلاب در زمان رایگیری؛ یک منبع آگاه در دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنهای با تکذیب این گمانهزنیها گفت: رهبر معظم انقلاب انگشترهای مختلف را به جهت استحباب آن استفاده کرده و تفسیر انتخاباتی از انگشترهای ایشان صرفا شیطنت برخی رسانهها است.

ستاد انتخابات كشور
همزمان با برگزاری دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری که از بامداد امروز ۲۹ اردیبهشت در سراسر کشور آغاز شده ، مردم آرای خود را برای تعیین اعضای پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا به صندوق ها می ریزند .از این رو انتخاب درست و آگاهانه شوراهای اسلامی شهر و روستا، نه تنها بر کارآمدی مدیریت متوسط و خرد جامعه می افزاید بلکه چشم انداز توسعه پایدار شهری را نیز در آینده نزدیک محقق می سازد.
اگر چه گپ و گفت های تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری در فضای کنونی غلبه دارد، اما اهمیت جایگاه و تاثیرگذاری شوراها در مدیریت شهری و روستایی کشور و همچنین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا امری انکارناپذیر است.در اصل هفتم قانون اساسی آمده است که «طبق دستور قرآن کریم « و امرهم شوری بینهم»، «و شاورهم فی الامر»، مجلس شورای اسلامی، شورای استان، شهرستان، شهر، محل، بخش، روستا و نظایر اینها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند. طرز تشکیل و حدود اختیارات وظایف شوراها را این قانون معین میکند.»
نخستین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در هفتم اسفند ۷۷ برگزار شد و در نهم اردیبهشت ماه ۷۸ نیز شوراهای منتخب مردم آغاز به کار کردند. از آن زمان تاکنون ۴ دوره انتخابات شوراها برگزار شده است و ۲۹ اردیبهشت ماه جاری نیز پنجمین دوره از این انتخابات همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود.
چنانکه گفته شد، شورا هم در اسلام و قانون اساسی و هم در مدیریت امور شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شوراها از یک سو مدیریت مردم بر مردم و از دیگر سو تقسیم مدیریت شهری در سطح محلی قلمداد می شوند. این موضوع بر اهمیت جایگاه شوراها در کشور می افزاید زیرا شوراها عرصه ای است که به وسیله آن مردم با توجه به شناخت و آگاهی درست و واقعی از محیط زندگی خود، می توانند در سطح خرد در سرنوشت شهر و محله تصمیم گیری کنند و با سیاستگذاری شهری و محله ای در عمران و پیشبرد وضعیت رفاهیِ منطقه و محله یا روستای خود تاثیرگذار باشند.
شوراهای شهر به ویژه با نقشی که در تعیین شهردار، تصویب امور و برنامه های شهرداری ها و همچنن نظارت و کنترلی که بر سیاست های پیاده شده از سوی شهرداری ها دارند، در مدیریت شهری تاثیری تعیین کننده و مستقیم دارند. از این رو کسانی که برای شوراهای اسلامی شهر و روستا انتخاب می شوند اگرچه از میان مردم هستند، اما در انتخاب آنان باید معیارها و ویژگی هایی لحاظ شود که هم شرط لازم و هم کافی برای تصمیم گیری و سیاستگذاری درست و مناسب در مدیریت شهری باشد و بتوانند به مطالبات و مشکلات شهری جامه عمل بپوشانند.
هرچند مردم در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا مشارکت فعالی دارند اما در انتخاب شوراها، آنگونه که باید و شاید، معیارهای انتخاب درست مد نظر قرار نمی گیرد. امری که پیامدهای آن بیش از هر چیز در مواقع بحران خود را نشان می دهد.
تخصص، کارآمدی، آشنایی به وظایف و شناخت الزامات عملی مدیریت شهری؛ نمونه هایی از معیارهایی هستند که توجه به آنها در انتخاب شوراها بسیار اهمیت دارد. متاسفانه در چند سال اخیر به ویژه در کلان شهرها کسانی به عنوان شورا انتخاب شدند که ملاک مردم در انتخاب آنان؛ شهرت هنری یا ورزشی بود در حالی که شورای شهر به دلیل ارتباط آن با مدیریت شهری بیش از هر چیز به افراد متخصص و کارآمد و کارشناس به امور نیازمند است.
نقش شوراها در قانون اساسی نیز تبیین شده است به طوری که در اصل یکصدم آمده است: برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی، و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان، یا استان با نظارت شورایی به نام شورای ده، بخش، شهر، یا استان صورت میگیرد، که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می کنند. شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان و حدود وظایف و اختیارات و نحوه انتخاب و نظارت شوراهای مذکور و سلسله مراتب آن ها را که باید با رعایت اصول وحدت ملی و تمامیت ارضی نظام جمهوری اسلامی و تابعیت حکومت مرکزی باشد، قانون معین می کند.
در سالهای اخیر اما آنچه در عمل بسیاری از شوراهای اسلامی شهر و روستا مشاهده شد، غلبه نگاهی سیاسی بر برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های شهری بوده است. شوراها باید با پرهیز از سیاسی کاری و پرداختن به وظایف خود، مدیریت شهری را در افق توسعه پایدار در نظر بگیرند. اما برای نمونه آنچه در شوراها و حیطه تحت نظارت آنها دیده می شود تخریب روز افزون محیط زیست شهری، افزایش ساخت و سازها و دامنه سازه های بتنی و فلزی است که نه تنها بر بد منظری شهرها افزوده بلکه نگاه معماری ایرانی- اسلامی نیز در آنها هیچ جایی نداشته است.
انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، رویدادی مهم در راستای مدیریت مردم سالارانه در جامعه است و مردم باید همچون نمایندگی مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری به اهمیت آن قائل باشند و احتیاط لازم را در انتخاب شوراها در نظر بگیرند.
ستاد انتخابات کشور، درباره نوشتن کد نامزدها در برگههای اخذ رای توضیحای ارایه کرد.
در اطلاعیه ۲۲ ستاد انتخابات کشور آمده است: نظر به اينكه در برگهاي رأي انتخابات شوراهاي اسلامي، قسمتي براي نوشتن كد نامزدها در نظر گرفته شده است، به اطلاع هموطنان عزيز و اعضاي شعب اخذ رأي مي رساند اگر چه نوشتن كد نامزدها بخصوص در مواردي كه تشابه اسامي نامزدها وجود دارد، در زمان شمارش آراء از تضييع حقوق ايشان جلوگيري مي كند ولي چنانچه در برگهاي رأي اسم نامزد نيز نوشته شود، كفايت مي كند.
پورعلی مطلق: کمبود تعرفه نداریم
علی پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات هم امروز در ستاد انتخابات کشور درباره برخی اخبار مبنی بر کمبود تعرفه ها در شعب اخذ رای اظهار کرد: با هماهنگی شورای نگهبان تعرفه به اندازه کافی چاپ و به شعب اخذ رای فرستاده شده است و تا این لحظه هیچ کمبود تعرفه ای نداریم.
وی در باره تمدید زمان رای گیری افزود: تا زمانی که احساس کنیم مردم پای صندوق های رای هستند زمان انتخابات را تمدید می کنیم ولی خواهش من از مردم این است که حضور در شعب را به ساعات پایانی موکول نکنند.
پورعلی مطلق همچنین درباره برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این انتخابات در حال برگزاری است و تمام اقلام و ملزومات لازم نیز از قبل ارسال شده است.
توضیحات ستاد انتخابات کشور در باره ضرب مهر انتخابات در شناسنامهها
همچنین ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که چنانچه صفحه انتخابات در شناسنامهای كاملاً پرشده باشد، مهر انتخابات در قسمت مناسبي از صفحه توضيحات شناسنامه ضرب مي گردد.
در اطلاعیه شماره ۲۱ ستاد انتخابات کشور آمده است: همانگونه كه مسئولين محترم شعب ثبت نام و اخذ رأي آگاهي دارند، در شناسنامه هاي موجود، صفحه چهارم يا آخر، اختصاص به انتخابات دارد، لذا بايد مهر انتخابات در اولين مربع خالي بعد از مهرهاي ثبت شده انتخابات گذشته در صفحه مخصوص انتخابات زده شود.
ضمناً چنانچه صفحه مزبور كاملاً پرشده باشد، مهر انتخابات در قسمت مناسبي از صفحه توضيحات شناسنامه ضرب مي گردد. توجه نماييد كه كارتهاي منضم به شناسنامه كه مخصوص ضرب مهرهاي اضطراري است هيچگونه ارتباطي به انتخابات ندارد و به هيچ عنوان نبايد در اين امر از آن استفاده شود.
آیتالله موحدی کرمانی در خطبههای نماز جمعه امروز پس از تاکید بر تقوای الهی خاطرنشان کرد: امروز روز انتخابات است، انتخاب رئیسجمهور و انتخاب شورا، در همین باقی مانده از وقت امروز تقوا را مراعات کنید بکوشیم به وظیفه عمل کنیم و امنیت انتخابات را درک کنیم. فردی انتخاب میشود که مدیریت اجرایی کشور را چهار سال برعهده خواهد گرفت این فرد باید بسیار فعال، به فکر ضعفا، پاک، به فکر اسلام، به فکر پیاده کردن قوانین مخصوصاً قانون اساسی باشد.
اهم اظهارات خطیب موقت تهران را در ادامه بخوانید؛
*خدا را شکر که این انتخابات نیز مانند دورههای قبل با رعایت کامل قوانین و مقررات انجام شده و این آزادی و امنیت چشم دنیا را خیره کرده است. کشورهای بسیاری در همسایگی ما از ترور و غارت رنج میبرند و به ایران غبطه میخورند. این امنیت و آرامش در سایه وحدت، روحیه انقلابی و تبعیت از رهبر فقید انقلاب به دست آمده است.
*پیام این حضور گسترده این است که مردم به نظام اسلامی خود پایبندند و با مسئولان پیوند داشته و به آنها اعتماد دارند. این امنیت و پایبندی به قانون در تمام انتخابات گذشته وجود داشته و اگر احیاناً تخلفی از قانون صورت گرفته و افرادی ملتزم به قانون نشدند و قانونشکنی کردند سیلی محکمی به دست مردم صالح خوردند که آنها را روسیاه کردهاند.
*مناظرهها و رقابتها تمام شده و اینک زمان رفاقت است. از امروز باید رقابت به رفاقت تبدیل شود. آنچه در مناظره گفته شد براساس نیت درونی منتخبان بود اینک وظیفه نامزدها اخوت، برادری، صمیمیت، صفا، محبت و همکاری است. اگر جملهای گفته شد که در شان انقلاب و مردم نبوده نامزدها باید توبه کرده و از مردم عذرخواهی کنند.
*من چند تذکر به رئیس جمهور آینده میدهم؛ ۱-از آنجایی که کشور ایران به هر مرحلهای رسیده از برکت وجود رهبر و ولایت بوده باید بکوشد با عزمی راسخ تابع رهبری در عمل باشد نه در شعار. مبادا طوری عمل کند که دشمن دو مدیریتی بودن کشور را احساس کند. ۲-به انقلاب و ارزشهای آن احترام بگذارد این ارزشها آسان به دست نیامده محصول خودن دهها هزار شهید است. مبادا این ارزشها مورد تحقیر قرار گیرد، به امر به معروف و نهی از منکر توجه ویژه شود. شما مسئول اجرای قانون اساسی هستید و بند ۸ قانون اساسی این است که امر به معروف به جد باید در کشور اجرا شود که متاسفانه تابه حال این دستور اجرایی داده نشده اما سند ننگین ۲۰۳۰ دستور اجراییاش مخفیانه صادر شد که مقام معظم رهبری با هوشیاری جلوی اجرایش را گرفت. ۳-به نیروهای مسلح کشور که به تعبیر امیرالمومنین قلعههای مستحکم نظام و عنصر مهم نظامند احترام بگذارید و مردم انقلابی و بسیج مردمی را که پشتوانه انقلابند تکریم کنید و به قدرت دفاعی کشور و مسئولان دفاعی کشور اهمیت دهید. استکبار جهانی بر ضعیف رحم نمیکند و با مذاکره خطر حمله دشمن دفع نمیشود. حتی راه قدرتمند شدن کشور باز است و به این امر باید توجه ویژه شود. ۴- وزرا، معاونان و مشاوران خود را از افرادی انتخاب کنید که مسئولیت را امانتی الهی بدانند. رسول خدا به اباذر فرمود حکومت امانت است به امانت باید توجه کرد. کسی که از صراط عبور میکند مواخذه میشود که با امانات چه کرده است. انقلاب امانت است و ثمره خون شهدا است. برای امانت باید در آخرت پاسخگو باشید. وزرایتان باید خدمت به نظام و مردم را عبادت بدانند و بر این اساس مسئولیت را بپذیرند. توان کار کردن داشته باشند، توان مدیریت اجرایی داشته باشند و صاحب هندسه صحیح مدیریتی باشند. پایبند به قانون اساسی باشند، در مقابل دشمن مقاوم باشند، سیاست اقتصاد مقاومتی داشته باشند، توان حل مشکلات کشور را داشته باشند، به دنبال اشرافیگری نباشند، اسیر فرهنگ غرب نباشند، دشمن از آمدنشان خشنود نباشد، زیر توهمات جهان توسعه محو نشوند، برای آنها روستاهای دور افتاده با تهران فرقی نداشته باشد و با فقر و فساد مبارزه کنند و مهمتر از همه تابع ولایت فقیه در عمل و نه در شعار باشند.

هموطنانمان در جنوب فرانسه هم رای خود را به صندوق انداختند.
هموطنان مقیم در شهرهای جنوبی فرانسه نیز آرای خود را در صندوق اخذ ارای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مستقر در شهر کن ریختند.
احمد جنتی دبیر شورای نگهبان پس از انداختن رأی خود در صندق در جمع خبرنگاران گفت : الحمدالله همیشه این طور بوده که مردم دعوت مقام معظم رهبری را برای مشارکت گسترده اجابت میکردند.وی افزود: مردم همیشه به دعوت امام و رهبر انقلاب توجه داشته اند و به همین جهت با عقیده و ایمان سر صندوق حضور یافتهاند و میدانند که این وظیفه شرعی و ملی است. بنده هم به همین دلیل در انتخابات شرکت میکنم و وظیفه خودم می دانم و امیدوارم آثار و برکات زیادی داشته باشد.
دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: این آرا سرنوشت آینده کشور را تعیین میکند، مردم باید احساس کنند که دینی به گردن دارند و باید ادا کنند. باید از خون شهدا پاسداری کنیم، آنها در راه اسلام و انقلاب جان دادند و ما باید در این راه حرکت کنیم و راه آنها را ادامه دهیم. راه شهدا همین است و امیدواریم که انقلاب همیشه زنده باشد و همیشه هم کار دست افراد انقلابی باشد.
دبیر شورای نگهبان گفت: اگر امور کشور به دست افراد انقلابی اداره شود، آباد میشود و اگر انقلابی نباشد، درست کار نمیکند و مردم را معطل میکند و کارها را بر خلاف رویه انجام میدهند. هر کسی که رئیس جمهور شد، باید افراد انقلابی را برای همکاری انتخاب کند. با یک حرکت انقلابی کارها را ادامه دهند و امروز و فردا نکنند، قرص سر کار بایستند و استقامت داشته باشند و برای خدمت به مردم آماده باشند.
وی با اشاره به روند برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و میاندورهای مجلس گفت: روند انتخابات تا کنون خوب بوده و ان شاءالله تا آخر هم خوب خواهد بود. هر چه پیش برویم سر صندوق های اخذ رأی شلوغ تر میشود و امیدواریم نتایج خوبی داشته باشد که هم خدا و هم مردم راضی باشند.
سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات در ستاد انتخابات کشور گفت: امیدواریم مردم همیشه در صحنه حضور داشته باشند و طبق فرمایش مقام معظم رهبری همه به پای صندوق های رای می آیند.
وی تصریح کرد: به نظر من این انتخابات تاریخی ترین انتخابات تاریخ خواهد بود.

فرمانده نیروی انتظامی در جمع خبرنگاران:
بیش از ۳۰۰ هزار نفر پرسنل پلیس و سایر نیروهای مسلح در سراسر کشور حضور دارند و در تمام شعب اخذ رأی حداقل دو مأمور پلیس حاضر خواهند بود و این حضور تا پایان رأی گیری ادامه خواهد داشت.
علاوه بر نیروهای حاضر در شعب اخذ رأی، ۲۰ هزار گشت خودرویی و موتوری در سراسر کشور وظیفه تأمین امنیت انتخابات امروز را عهده دار هستند.
خوشبختانه تا این لحظه هیچ گزارشی از ناامنی و عدم انضباط به نیروی انتظامی اعلام نشده است.
محمدباقر قالیباف در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) شهرک سینا اردبیل رای خود را به صندوق انداخت.
شهردار تهران پس از حضور در انتخابات، گفت: انتخابات جشن جمهوریت نظام است، بنده هم در کنار حضور گسترده مردم در سراسر کشور، امروز توفیق دارم در جمع امت شهیدپرور، ولایتمدار و با غیرت اردبیل حضور داشته باشم و در انتخابات شرکت کنم.
وی افزود: دلیل حضور من در اردبیل این بود که دوشنبه قرار بود به این شهر بیایم و مردم نیز حضور پیدا کرده بودند. اما به دلیل بحث های کاری توفیق پیدا نکردم در جمع مردم حضور داشته باشم. به دلیل آنکه دوشنبه در جمع مردم حضور نداشتم، تشخیص دادم به پاس حضور مردم و تقدیر و تشکر از آنها، امروز در یکی از مناطق محروم اردبیل همراه سایر مردم ایران رای بدهم.قالیباف تاکید کرد: امیدوارم حضور مردم مایه افتخار و مهر مجدد بر نظام اسلامی باشد، حضور مردم با هر گرایش و سلیقه ای نشان می دهد که این نظام یک نظام مردمی و برخواسته از میان مردم است.
وی گفت: بعد از انتخابات حتما رقابت ها به پایان خواهد رسید و آغاز کار و خدمت برای مردم در مبارزه با فقر و مشکلات اقتصادی آغاز می شود، امیدوارم با هر گرایشی دست به دست هم دهیم و به این مردم عزیز خدمت کنیم و با توجه به حضور مردم، فکر می کنم مشارکت در سراسر کشور در سطح عالی باشد.
وی با تاکید بر اینکه رأی مردم در جمهوری اسلامی تشریفاتی نیست، افزود: امام فرمودند میزان رأی ملت است. البته این حرف به عنوان تشریفات نیست.این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در دنیا با رأی مردم قیافه میگیرند و حرف آن را میزنند در حالی که در نظام جمهوری اسلامی رأی مردم یک واقعیت است.
رئیسی گفت: چون صحبت از زندگی روزمره و وضعیت اقتصادی، سیاست، هنر و علم و شرایطی است که کشور از نظر رشد در حوزه های مختلف می تواند داشته باشد، لذا این امر بسیار مهم است.وی همچنین تاکید کرد: پیش بینی می کنم که حضور مردم در انتخابات حداکثری و بسیار خوب باشد.
رئیسی درباره اینکه اگر پیروز انتخابات نباشید واکنش شما چیست، اظهار داشت: مملکت ما کشور قانون است و برای همه جناح های سیاسی محوریت قانون نه در حرف بلکه در عمل باید به رسمیت شناخته شود، چراکه در کشور ما سازوکاری برای انتخابات وجود دارد و عدهای به عنوان و مجری دستندکار هستند.این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اصل این سازوکار در قانون اساسی ما اطمینان بخش است تاکید کرد: در این سازوکار باید حق الناس و امانت داری رعایت شود.وی افزود: تمهیداتی برای جلوگیری از تخلف در نظر گرفته شده است تا تخلفی صورت نگیرد.
رئیسی با بیان اینکه ما سازوکار رأی گیری و اعلام آرا را اطمینان بخش میدانیم، تصریح کرد: همچنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند ضمن تشکر از همه دستندرکاران در حوزه اجرا و نظارت، می خواهیم از آرای مردم به عنوان امانت الهی حراست، صیانت و پاسداری کنند.این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: هرچه نتیجه انتخابات باشد همه باید خود را موظف بدانند که آن را نتیجه قانونی تلقی کنند و اگر نتیجه ای که از انتخابات بیرون می آید مطابق میل یک کاندیدا نباشد، نباید باعث به هم خوردن اصل سازوکار انتخابات شود.
وی تصریح کرد: باید همه کاندیداها چه در انتخابات ریاست جمهوری و چه انتخابات شوراها بدلیل اطمینان بخش بودن سازوکار انتخابات و همچنین قابل پیگیری بودن تخلفات، باید همه کاندیداها تسلیم نتیجه انتخابات باشند.رئیسی درباره پیروزی رقبا در انتخابات نیز گفت: من به نتیجه رأی مردم احترام میگذارم و این نتیجه برای من و همه مردم قابل احترام است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حضور گسترده مردم در انتخابات، امنیت جمهوری اسلامی را در منطقه افزایش میدهد که امید است این انتخابات دستاورد خوبی برای مردم داشته باشد.علی لاریجانی در حاشیه حضور در انتخابات در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) واقع در خیابان امامزاده ابراهیم قم عنوان کرد: رای مردم امانت است و کنترل و نظارت دقیق بر انتخابات و صیانت از آرای مردم به خوبی انجام می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز شاهد حضور یکپارچه ملت ایران در صحنه و تعیین سرنوشت خودشان هستیم که با توجه به آشفتگی های منطقه ای رویدادی مهم را در پیش داریم.وی خاطرنشان کرد: البته انتخابات همیشه برای کشور مهم است و در آن مردم سالاری دینی رکن مهمی است.
لاریجانی گفت: حضور گسترده مردم در این دوره از انتخابات، امنیت جمهوری اسلامی را در منطقه بالا می برد، امید است این انتخابات دستاورد خوبی برای مردم داشته باشد.وی اظهار کرد: استقبال خوبی را از طرف مردم در انتخابات شاهد بودیم، مردم با علاقه شرکت کرده و به وظیفه ملی خود عمل می کنند، در این راستا انتخابات شوراها هم اهمیت زیادی دارد و در عمران و آبادانی شهرها موثر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تاکیدات تا امروز بر نظم و ترتیب و دقت نظر است رای مردم امانتی است که مسئولان اجرایی با کنترل و نظارت دقیق آن را پیش می برند.وی گفت: با تماسی که با ستاد انتخابات داشتیم تاکنون مساله ای وجود نداشته است و فکر می کنم این هوشیاری و هوشمندی سیاسی در مردم ما وجود دارد و شرکت گسترده در انتخابات یک امتیاز مهم است.
لاریجانی عنوان کرد: انتخابات یک روش طبیعی برای انتخاب مسئولان در رده های مختلف است باید از آراء صیانت شود تا ایرانی آباد و پیشرفته داشته باشیم چرا که انتخابات یک پشتوانه ای برای مردم است.رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صدا و سیما در مناظرات وقت مناسبی برای کاندیداها داد و تلاش کرد انتخابات بدون مشکل برگزار شود.
اطلاعیه شماره ۱۷ ستاد انتخابات کشور به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره (۱۷)
به اطلاع اعضای محترم شعب ثبت نام و اخذ رأی میرساند،ملاک اصلی جهت تشخیص واجد شرایط رأی بودن مراجعه کنندگان محترم به شعب و صدور تعرفه برای ایشان، پس از بررسی اصالت شناسنامه، عدم درج مهر انتخابات جاری در شناسنامه و متولد ۱۳۷۸.۲.۲۹ یا قبل از آن بودن میباشد.
ضمناً یادآوری میشود در شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت برای اخذ رأی انتخابات شوراهای اسلامی، رعایت شرط سکونت رأی دهنده یا افراد تحت تکفل ایشان در یکسال اخیر در حوزه انتخابیه مربوطه الزامی است.
ستاد انتخابات کشور
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه مردم رای خود را به ساعات پایانی موکول نکنند، گفت: بنا بر گزارشات استانداران مبنی بر استقبال مردم در بعدازظهر احتمال تمدید رایگیری را پیشبینی میکنم.علیاصغر احمدی رئیس ستاد انتخابات کشور در گفتوگوی تلویزیونی درباره روند اجرای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا اظهار داشت: از مردم عزیز تشکر میکنم که هم به کشورشان و هم به انقلاب و هم به هویت خودشان این همه اظهار علاقه میکنند.
وی افزود: بر اساس گزارشاتی که بنده از استانها واصل شده است و با صحبتهایی که با بیش از نیمی از استانداران داشتم، روند انتخابات به حول و قوه الهی به نحو احسن در حال انجام است. ازدحام مردم نسبت به مدت مشابه در دورههای قبل کاملا چشمگیر است و سپاسگزارم که اولین ساعات را برای حضور در پای صندوقهای اخذ رای انتخاب کردهاند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه مردم عزیز استحضار داشته باشند که برابر قانون ساعات اخذ رای به مدت ۱۰ ساعت است، گفت: اخذ رای از ۸ صبح آغاز و تا ساعت ۶ بعد از ظهر ادامه خواهد داشت اما بنابر گزارشات استانداران مبنی بر استقبال مردم در بعد از ظهر خواهند داد احتمال تمدید را پیش بینی میکنم. میخواهم خواهش کنم مردم عزیز رای خود را به ساعات پایانی موکول نکنند.
احمدی ادامه داد: یکی از نکاتی که باید عرض کنم این است که بنده از طرف خودم به عنوان مسئول اجرای انتخابات از سوی وزیر کشور عرض میکنم که نامزدهای محترم ریاست جمهوری اگر مایل باشند میتوانند از ستاد انتخابات بازدید داشته باشند و حتما ما در خدمت آنها خواهیم بود.وی افزود: در رابطه با بحث نمایندگان نامزدهای محترم در شعب اخذ رای هم بر اساس اسامی که قبلا به فرمانداریها ارسال شده است و در موعد مقرر باید اسم میدادند و کارت برایشان صادر شده در بخشی از شعب نمایندگان نامزدها مستقر هستند و آنها تا پایان اخذ رای و شمارش آرا میتوانند در شعب حضور داشته باشند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه در چندین استان و شهر انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار میشود و فرآیند چگونه بونده است، تصریح کرد: ما همیشه با مردم صادق هستیم و راحت هستیم در ساعت اولیه یک گیری داشتیم که بعضی از شعب ما به صورت آنلاین با ما ارتباطشان برقرار نشد، البته این مانع انتخابات نبود. کسی که وارد شعبه میشود شناسنامه و شماره ملی را میدهد آنجا تمام اطلاعات افراد ۱۸ سال به بالا را در هر شعبه موجود است و به صورت آنلاین به سرور وزارت کشور وصل است و اگر فردی اشتباها در یک شعبهای رای داده باشد و بخواهد وارد شعبه دیگری بشود و در آنجا هم رای بدهد، ما به صورت طبیعی متوجه میشویم که رای او تکراری است و آن رای پذیرفته نمیشود.
احمدی در پایان گفت: چه برای انتخابات ریاست جمهوری و چه برای انتخابات شوراها و چه ۴ حوزه میاندورهای برای مجلس شورای اسلامی هر فرد واجد شرایط با در دست داشتن اصل شناسنامه و شماره ملی یک بار میتواند در انتخابات شرکت کند. انشاءالله که مردم به این حق پایبند هستند.
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان گفت: هم اکنون مشکل بزرگی در خصوص انتخابات نداشتهایم و در حدی نیست که در روند انتخابات خللی ایجاد کند.سیامک رهپیک معاون اجرایی ستاد مرکزی هیات نظارت بر دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص تخلفات انتخاباتی گفت: گزارش تخلفات به صورت جاری از هیاتهای نظارت و از سوی نماینده کاندیداها به هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ارسال میشود.
او افزود: اولویت رسیدگی به گزارشها ممکن است در روند برگزاری انتخابات ایجاد مشکل کند.معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان افزود: هم اکنون مشکل بزرگی در خصوص انتخابات نداشتهایم و در حدی نیست که در روند انتخابات خللی ایجاد کند.
رهپیک در پاسخ به این پرسش که برخی از گزارشها از تخلف در بعضی از حوزهها مبنی بر توزیع تعرفه بدون مهر حکایت دارد، تصریح کرد: ما هنوز گزارشی در این خصوص دریافت نکردیم اما علیالقاعده هر احراز هویتی که صورت گیرد باید تعرفه آن منحور به مهر نظارت باشد در غیر این صورت آن تعرفه اعتباری نخواهد نداشت.
او گفت: در صورتی که گزارشی در خصوص تعرفه بدون مهر به ما ارسال شود سریعاً بررسی خواهد شد و در صورتی که کسی با تعرفه بدون مهر رای دهد آن رای خارج شده و نادرست اعلام میشود.
مشکل خاصی در اخذ رای گزارش نشده است/ با درایت مردم انتخابات سالمی خواهیم داشت
همچنین رییس ستاد انتخابات کشور با اشاره به عدم گزارش تخلف گفت: مردم با درایت شرایط را مدیریت می کنند و انتخابات سالمی خواهیم داشت.علی اصغر احمدی رئیس ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: تمامی شعب اخذ رای بالغ بر ۶۳ هزار و ۴۲۹ شعبه هستند و همه آنها فعال هستند.
وی در رابطه با گزارش تخلف و مشکل خاطر نشان کرد: تا کنونی مشکلی از شعب اخذ رای گزارش نشده است و روند عادی در حال طی شدن است. امیدواریم مردم با درایت شرایط را مدیریت کنند و شاهد برگزاری یک انتخابات خوب و بی حاشیه باشیم.احمدی با بیان اینکه با حضور مردم حماسه بزرگی پیش رو خواهیم داشت، اظهار داشت: نسبت به زمان مشابه دوران قبل بر اساس گزارشها افزایش چشمگیری در حضور و مشارکت مردم داشتهایم.
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی قبل از ظهر جمعه پس از انداختن رأی خود در صندوق سیار شماره ۵۴۸ دوازهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: انسانی که مختار است، باید در انتخابات شرکت کند و در سرنوشت کشور خود نباید کوتاهی کند که در این صورت به خود ضرر زده و اگر این موضوع موجب ضرر و زیان جهان اسلام شود مسئول است.
وی تأکید کرد: در روایات آمده کسی که اهتمام به امور مسلمانان نداشته باشد مسلمان نیست و عقل حکم میکند که انسان تا جایی که میتواند به جامعه خود خدمت کند و به نفع نظام قدم بردارد.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: امام و رهبری بارها تأکید بر مشارکت در انتخابات و حضور همه جانبه داشتهاند و ما معتقد به ولایت هستیم و اطاعت از ولی فقیه را واجب شرعی میدانیم.رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان تأکید کرد: امیدواریم ملت هر چه بیشتر پای صندوقهای رأی حضور داشته و کاندیدای اصلح را انتخاب کنند.
رییسجمهوری با تاکید بر این که حضور پرشور در انتخابات قدرت ملی و امنیت ملی را تقویت می کند، گفت: هر نامزدی که انتخاب می شود باید به او کمک کرد تا این مسئولیت سنگین را به سرانجام برساند و هر کس که انتخاب می شود باید از فردا با وحدت، همدلی و نشاط و شادی به او کمک کنیم.
حسن روحانی صبح جمعه با حضور در حسینیه ارشاد رای خود را برای انتخاب دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا به صندوق انداخت.وی پس از انداختن رای خود به صندوق در جمع خبرنگاران اظهارکرد: امروز روز بسیار مبارکی برای مردم ایران است، مردم در واقع حق تعیین سرنوشت کشور را دارند و با حضور خود سرنوشت کشور را خودشان تعیین می کنند.رئیس جمهوری افزود: یکی از آورده ها و آثار نظام جمهوری اسلامی حاکمیت ملی است و این حاکمیت را حضور مردم در شهرها و روستاها و در صفوف طولانی صندوق های رای به اثبات می رسانند.
روحانی با بیان این که از ساعت هشت صبح امروز (جمعه) صفوف طولانی صندوق های رای در تمامی شهرها و روستاهای کشور تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: مردم همیشه احساس تکلیف می کنند و با حضور در پای صندوق های رای سرنوشت خود و فرزندانشان و حتی سرنوشت نسل های آینده را تعیین می کنند.
وی تاکید کرد: این حضور پرشور انتخابات قدرت ملی و امنیت ملی را تقویت می کند و راه پیشرفت را هموار می کند.روحانی با بیان این که هر رای مردم ایران همچون قطره آبی بر دریای خروشان ایران اسلامی افزوده می شود، افزود: ما به سمت سال ۱۴۰۰ حرکت می کنیم یعنی به سمت قرن جدید باید تلاش کنیم با آمادگی کامل وارد این قرن جدید شویم.
وی همچنین اظهارکرد: این انتخابات برای تاثیرگذاری کشورمان در منطقه و جهان است و برای آسایش خود و فرزندانمان است و همه مردم با حضور حداکثری در این انتخابات شرکت می کنند.وی ادامه داد: هر نامزدی که انتخاب می شود باید به او کمک کرد تا این مسئولیت سنگین را به سرانجام برساند و هر کسی که انتخاب می شود باید از فردا با وحدت، همدلی و نشاط و شادی به او کمک کنیم.
رئیس جمهوری با تاکید بر این که اساس انتخابات بر مبنای قانون است و این انتخابات براساس قوانین کشور و در چارچوب مقررات قانونی است، گفت: کشور فقط با قانون اداره می شود و متاسفانه دو مشکلی که همواره وجود داشته قانون گریزی و اخلاق گریزی است که باید برای حل این دو مشکل به هم کمک کنیم.
روحانی در پایان گفت: شور و نشاط، شادی و یک رقابت سالم در روز ۲۹ اردیبهشت ماه در سراسر کشور شکل گرفته است و امیدواریم با حضور پرشور مردم سرنوشت کشور در مرحله اول مشخص شود و هر کسی که انتخاب می شود باید با اتحاد و همدلی به او برای پیروزی ایران اسلامی کمک کنیم.
به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر روستا و نخستین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت هشت صبح امروز(جمعه) در حدود ۶۳ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای در سراسر کشور با حضور گسترده مردم آغاز شده است.
محسن هاشمی پس از انداختن رای خود در صندوق اخذ آرای ریاستجمهوری در گفتوگو با ایسنا گفت: خوشبختانه از اثرات ماه شعبان در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به نظر میرسد که روند انتخابات مثبت بوده و انتخاباتی در کمال آرامش را در زمان ثبتنام، رسیدگی به صلاحیت و دوران تحقیقات پشت سر گذاشتهایم.
وی افزود: به روایتی وزارت کشور آقای روحانی تا به حال نسبت به برگزاری انتخابات روندی مثبت را پشت سر گذاشته و مدیریتی مناسب را اتخاذ کردهاند.این کاندیدای پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: امیدوارم مردم مومن، شهیدپرور و آگاه ایران نیز با تاسی از ماه شعبان در کمال آرامش در انتخابات شرکت کنند و مسئولان انتخابات نیز به زودی نتایج انتخابات را به سمع مردم ایران برسانند.
هاشمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نتیجه این انتخابات هر چه باشد به نفع مردم، نظام و کشور خواهد بود، افزود: نتیجه انتخابات هر چه که باشد و هر که پیروز شود در نهایت طبق نظر مقام معظم رهبری به نفع کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره (۱۶)
اعضای محترم شعبه اخذ رای و نمایندگان فرماندار توجه نمایند، افراد بی سواد، روشندلان، یا افرادی که به هر دلیل قادر به نوشتن رای خود نیستند میتوانند از فرد مورد اعتماد همراه خود برای نوشتن برگ رای استفاده کنند.
ستاد انتخابات کشور
سخنگوی شورای نگهبان از مردم خواست تا با دقت برگ رای هر انتخابات را در صندوق مربوط به همان انتخابات بیاندازند تا آرا جابه جا نشود.عباسعلی کدخدایی که در حاشیه برگزاری دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها با شبکه خبر تلویزیون گفت و گو میکرد، در عین حال به مردم این اطمینان را داد که در پایان شمارش آرا اگر آرایی در صندوق اشتباهی انداخته شده باشد، قابل جابجایی است.
وی با بیان اینکه در برگزاری انتخابات مشکلی تا کنون نداشتهایم و همکاری خوبی با وزارت کشور داریم، ادامه داد: خوشبختانه در همه جای کشور مردم مشغول رای دادن هستند و مانعی برای حضور پرشکوه مردم نداریم.به گفته سخنگوی شورای نگهبان انتخابات میان دوره ای مجلس نیز در چهار حوزه در اصفهان، اهر و هریس و بندرلنگه در حال برگزاری است.
سیف اله ابوترابی درباره اینکه برای شرکت در انتخابات چه مدارکی باید همراه رایدهندگان باشد، گفت: همانطور که پیشتر نیز اعلام شد، داشتن شناسنامه برای شرکت در انتخابات ضروری است اما الزامی برای همراه داشتن اصل کارت ملی وجود ندارد و همین که متقاضی شماره ملیاش را به خاطر داشته باشد کفایت میکند. البته بهتر است که افراد کارت ملی خود را در روز رای گیری به همراه خود بیارند ولی همانطور که گفتم داشتن شناسنامه الزامی بوده اما الزامی برای همراه داشتن کارت ملی وجود ندارد و حفظ بودن شماره ملی کافی است.
وی با بیان اینکه پس از اعلام شماره ملی از سوی فرد رای دهنده، مشخصات وی با بانک ثبت احوال و مندرجات در شناسنامهاش تطبیق داده میشود، اظهار کرد: اگر این اطلاعات با یکدیگر در تضاد باشند، اجازه رای دادن به فرد داده نخواهد شد.ابوترابی درباره افرادی که شناسنامهشان فاقد عکس است، نیز گفت: افراد دارای شناسنامه بدون عکس امکان شرکت در انتخابات را نداشته و حتما شناسنامه باید عکسدار باشد.
هموطنان ایرانی در سوریه از ساعت ۸ به وقت محلی با حضور در شعبه ها، رای خود را به صندوق ها ریختند.هشت شعبه اخذ رای در شهرهای مختلف سوریه به منظور اخذ آرای اتباع ایرانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است.
صندوق های رای گیری در پایتخت سوریه برای استقبال از هموطنان در سفارت جمهوری اسلامی ایران، حرم حضرت زینب(س)، حرم حضرت رقیه(س) و محله امین و محله زین العابدین و صندوق هایی نیز در شهرهای حلب و لاذقیه و حماه مستقر شده است.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز (جمعه) به طور همزمان در سراسر ایران و بیش از ۱۰۰ کشور جهان برگزار می شود.شرکت کنندگان همچنین باید برای دادن رای، شناسنامه و کارت ملی خود را به همراه داشته باشند، اما ایرانیان خارج از کشور در صورت همراه نداشتن شناسنامه و کارت ملی می توانند با ارائه گذرنامه معتبر ایرانی در انتخابات شرکت کنند.
در این اطلاعیه آمده است: اعضای شعب و نمایندگان فرماندار توجه کنند با توجه به همزمانی انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، رای دهندگان هیچ الزامی برای رای دادن در هر دو انتخابات جاری را ندارند و مخیرند بنا به تشخیص در هریک از انتخابات جاری نسبت به رای دادن اقدام کنند، مقتضی است اقدام مغایر صورت نپذیرد.
ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی برای مشارکت در انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری و انداختن رای به صندوق وارد مسجد ارشاد شهرستان شهر ری شد.
علی لاریجانی و علی مطهری هم در دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها شرکت کردند.
علی لاریجانی با حضور در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) خیابان امامزاده ابراهیم (ع)، رای خود را به صندوق انداخت و علی مطهری در حسینیه ارشاد.
معاون عملیات ناجا با بیان اینکه نیروی انتظامی به منظور تأمین نظم و امنیت انتخابات، از چند ماه قبل نسبت به برنامه ریزی اقدام کرده است، گفت: از همه ظرفیت های مراکز آموزش و دانشگاه علوم انتظامی امین، نیروهای ستادی، نیروهای یگان های تکاوری انتظامی، مرزبانی و امنیتی استفاده خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز ۲۹ اردیبهشت ماه در ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه برای انداختن رای خود به صندوق انتخابات در حسینیه ارشاد حضور و رای خود را به صندوق آرا انداخت.
صبح امروز ۲۹ اردیبهشت انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و اولین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۳۹۶ با دستور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور آغاز شد.
همچنین رهبر انقلاب اسلامی در اولین دقایق آغاز رأیگیری دوازدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دورهی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، با حضور در حسینیهی امام خمینی (رحمهالله) آرای خود را به صندوق انداختند.
وزیر خارجه کشورمان با حضور در حسینیه جماران رای خود را به صندوف انداخت .
محمدجواد ظریف صبح امروز(جمعه) با حضور در حسینیه جماران، رای خود را برای انتخابات ریاستجمهوری دواردهم و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا به صندوق انداخت .
در هنگام حضور وزیر خارجه در حسینیه جماران جمعیت حاضر در حسینیه شعارهایی در حمایت از وی سر دادند.
صف طویل سیاسیون در حسینیه ارشاد؛روحانی،وزرا و معاونانش در خیابان شریعتی
حسینیه ارشاد امروز میزبان چهره های سیاسی مهمی بود. رئیس جمهور در دقایق ابتدایی امروز به حسینیه ارشاد رفت. اسحاق جهانگیری و همسرش هم حسینیه ارشاد را به عنوان پایگاه رای دادن انتخاب کرده بودند. وزیر دفاع هم در همین مسجد رای خود را به صندوق انداخت .
مصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات از چهره های اصلاح طلبی بود که حسینه ارشاد را برای رای دادن انتخاب کرد . ابراهیم یزدی هم به همراه عماد بهاور وارد حسینه ارشاد شد. یزدی روی ویلچر رای خود را به صندوق رای انداخت .
بهروز نعمتی سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها به حسینیه ارشاد رفت . او با بیان اینکه حضور مردم بسیار چشمگیر است گفت : من به همراه یازده نفر حضور پیدا کردم و فکر میکنم مردم هم همه همین کار را خواهند کرد .
معصومه ابتکار در همان ساعتهای اولیه اخذ رای، با حضور در حسینیه ارشاد در انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شرکت کرد .
این خبر درحال تکمیل است...
حضور نمایندگان ۲ کاندیدا در ستاد مرکزی نظارت بر انتخاباتسخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه ناظرین شورای نگهبان هماکنون سر صندوقهای اخذ رأی حضور دارند تصریح کرد: مشکل خاصی هم تاکنون گزارش نشده است، البته مقداری ناهماهنگیهای اولیه بود که دوستان آنها را پیگیری میکنند.
عباسعلی کدخدایی در حاشیه بازدید از جایگاه استقرار خبرنگاران در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران گفت که ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات کار خودش را از ساعات اولیه آغاز کرد.
وی تاکید کرد: روز گذشته هم با حضور آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان و همچنین اعضای حقوقدان شورای نگهبان جلسهای برای مرور مسائل مختلف داشتیم و همچنین تماسهایی هم با استانهای مختلف داشتیم تا آمادگی آنها را بررسی کنیم که خوشبختانه آمادگی لازم را داشتند و امروز هم از همان ساعات اولیه کار خود را آغاز کردند.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: ناظرین شورای نگهبان هماکنون سر صندوقهای اخذ رأی حضور دارند و مشکل خاصی هم تاکنون گزارش نشده است، البته مقداری ناهماهنگیهای اولیه بود که دوستان آنها را پیگیری کردند.
کدخدایی با بیان اینکه ۲ نفر از کاندیداهای ریاستجمهوری نمایندگانشان را برای حضور در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات معرفی کردند، گفت: آقای حسین طلا از طرف آقای سیدابراهیم رئیسی و همچنین آقای محمدرضا صادق از طرف آقای حسن روحانی به ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات ریاستجمهوری معرفی شدند و هماکنون نیز در ستاد مرکزی مستقر هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به دیپلمات بودن آقای صادق آیا منع قانونی برای حضور وی در انتخابات وجود ندارد؟ توضیح داد: نه، ایشان فقط برای ارائه گزارش به آقای روحانی در ستاد حضور دارند، کاری که ما اینجا انجام دادهایم کاری نیست که در قانون پیشبینی شده باشد، بلکه این اقدام از سال ۸۸ یک روش ابداعی بود که برای ایجاد اطمینان و اعتماد بیشتر برای نامزدهای محترم، آن را در شورای نگهبان پیشنهاد کردیم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره زمان پایان شمارش آراء، توضیح داد: درباره زمان پایان شمارش آرا اطلاعی ندارم، اما بعد از پایان ساعات رأیگیری، شمارش آرا آغاز خواهد شد که اولویت هم ضمن توافقی که با وزارت کشور انجام دادیم، با شمارش آرای ریاستجمهوری است، البته در مناطقی که انتخابات میاندورهای مجلس در آنجا برگزار میشود هم شمارش آراء انجام خواهد شد. با توجه به برگزاری همزمان انتخابات شوراها و ریاستجمهوری، اگر کسی اشتباهاً رأی خود را در صندوق دیگری انداخته باشد، آن آراء هم شمارش میشوند.
وزیر کشور گفت: از مردم می خوام حضور به موقع و مستمر پای صندوق رای داشته باشند تا از فرصت 12 ساعته استفاده کنیم و نیازی به تمدید زیاد زمان انتخابات نداشته باشیم.
عبدالرضا رحمانی فضلی صبح امروز در ستاد انتخابات کشور ضمن صدور آغاز برگزاری انتخابات در سراسر کشور به مردم اظهار کرد: احتمال وجود شایعات و گمانه زنی ها درفضای مجازی و رسانه ها وجود دارد بنابراین بدون توجه به این شایعات نگاه آنها به صدا و سیما و اطلاعیه های ستاد انتخابات کشور باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: دستگاه های اجرایی و نظارتی با اطمینان کامل و برنامه ریزی دقیق از آرای ملت صیانت میکنند و هیچ گونه تغییر و یا دخالتی در هیچ مرحله ای از انتخابات اتفاق نمیافتد، حتی برای یک رای. ما این را به مردم اطمینان میدهیم.
وی خاطرنشان کرد:رهبر معظم انقلاب هم تاکید داشتند که دستگاههای نظارتی و اجرایی مورد اطمینان ایشان هستند. با این وجود مردم هرگونه تخلف یا عدم رعایت قانون را به استانداریها، فرمانداریها یا وزارت کشور اعلام کنند.
رحمانی فضلی د رپایان از همه عوامل اجرایی و نظارتی، انتظامی، امنیتی، قضایی، مجلس شورای اسلامی، ثبت احوال ودستگاههای تبلیغاتی و همچنین مردم که در دوره انتخابات حضور پرشور داشته و همه قوانین و توصیه های وزارت کشور را رعایت کردند، تشکر کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی از مردم خواستند که هر چه زودتر پای صندوقهای رای بیایند.
حضرت آیت الله خامنهای پس از انداختن رای خود به صندوق در حسینیه امام خمینی (ره)، در توصیه به مردم و دست اندرکاران انتخابات اظهار کردند: خدای متعال را بر نعمت مردم سالاری و انتخابات و حضور مردم سپاسگزاری میکنم. این نعمت بزرگی است.
ایشان افزودند: بحمدالله مردم ما هم شکرگزار این نعمت هستند چون میبینید که شرکت میکنند. توصیه من این است که هر چه بیشتر شرکت کنند و هر چه زودتر پای صندوقها بیایند. معتقدم کار نیک را باید در اول وقت آن انجام داد و تاخیر نباید انداخت.
مقام معظم رهبری ادامه دادند: معتقدم که انتخابات ریاست جمهوری بسیار مهم است. سرنوشت کشور دست آحاد مردم است که رئیس قوه مجریه را انتخاب می کنند. به اهمیت این کار توجه کنند.
ایشان همچنین درباره انتخابات شوراها یادآور شدند: انتخابات شوراهای شهر و روستا هم مهم است زیرا کسانی انتخاب می شوند که خدمات شهری و روستایی یعنی مسائل روزمره مردم را در اختیار دارند. آن هم مهم است و باید با دقت، ملاحظه و شناخت انشاءالله شرکت کنند.
حضرت آیت الله خامنهای در پایان اظهار کردند: این توصیه من به آحاد مردم است. از شما و مسئولین صدا و سیما که زحمت میکشید تشکر میکنم و از حضرات خبرنگار که مشغول کار مهم انتقال خبر هستند هم تشکر میکنم.

* همچنین ۱۶۰ هزار نیروی نظامی و انتظامی مسئولیت تامین امنیت انتخابات را برعهده دارند.
* حدود یک و نیم میلیون نفر عوامل اجرایی و نظارتی و هفتاد هزار بازرس نیز برای برگزاری انتخابات مهیا شدهاند.
* انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر ایران در ۱۰۲ کشور و ۱۳۲ نمایندگی ایران در خارج از کشور برگزار میشود.
*۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفر واجدان شرایط حضور در انتخابات ۲۹ اردیبهشت هستند که از این تعداد ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۲۹۴ نفر رأی اولی خواهند بود. طبق قانون هم ملاک جمعیت هر روستا و شهر برای برگزاری انتخابات و تشکیل شوراهای شهر و روستا آخرین سرشماری مرکز آمار ایران است و سرشماری در سال ۹۵ انجام شده و جمعیت تمام روستاها و شهرها به فرمانداران و بخشداران ابلاغ شده است. حدود ۵۵ میلیون نفر در انتخابات سال ۹۴ واجد شرایط رأی دادن بودند که در این ۱۵ ماهه تعدادی از هموطنان دار فانی را وداع گفتند ولی تعداد رأی اولیها هم به واجدان شرایط اضافه شده و تعداد واجدان شرایط به ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفر رسیده است.
* بر اساس قانون کلیه کسانی که متولد ۲۹ اردیبهشت ۷۸ و قبل از آن هستند با در دست داشتن اصل شناسنامه و شماره ملی میتوانند در انتخابات شرکت کنند. از همه واجدان شرایط دعوت میکنم که با در دست داشتن اصل شناسنامه و شماره ملی خود در ۲۹ اردیبهشت پای صندوقهای رأی حاضر شوند.
* در داخل کشور هیچکس نمیتواند با ارایه گذرنامه در انتخابات شرکت کند، اما هموطنانمان در خارج از کشور چنانچه شناسنامه نداشته باشند قانون به آنها اجازه داده است با گذرنامه در انتخابات ریاست جمهوری برای یک بار شرکت کنند.
همچنین در اجرای ماده ۶۰ قانون انتخابات ریاست جمهوری ، اسامی نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران که صلاحیت آنان مورد تأیید شورای محترم نگهبان قرار گرفته است به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام می گردد:
۱-سید مصطفی آقامیرسلیم- مشهور به میرسلیم- فرزند سیدجلال-کد نامزد ۳۳
۲-حسن روحانی- فرزند اسدالله-کد نامزد۵۵
۳- سید ابراهیم رئیس الساداتی- مشهور به رئیسی- فرزند سیدحاجی-کدنامزد ۶۶
۴-سید مصطفی هاشمی طبا- فرزند سیدابوالقاسم-کدنامزد۸۸
درود بر روحانی سلام بر ایران و ایرانی
من رای نمیدهم پس هستم.
پس آقای روحانی باید کمک آقای رئیسی کند
چرا همش یه روزه خب فردا هم انتخابات میشد کسانی که مسافرن میتونستن رای بدهند
به امید خدا 100% اقای روحانی برنده میشه