کاوشگری که پس از قرنها انتظار، نقاب "ناهید" را برداشت!

پارسینه: کاوشگران دو ایستگاه، ونرا- ۱۵ و ونرا -۱۶، توانستند نقشه نسبتا کاملی از سیاره زهره را تهیه و به زمین بفرستند. در زمان خود، این نقشهها سهم ارزندهای در شناخت بیشتر سیاره زهره داشت و دانشمندان توانستند پس از قرنها انتظار چهره واقعی زهره را بیپرده ببینند.

ونرا -۱۵ در ۲ ژوئن ۱۹۸۳ از پایگاه فضایی بایکونور به فضا پرتاب شد و با فاصله پنج روز، همزادش یعنی ونرا-۱۶ نیز پرتاب شد که دقیقا همان تجهیزات راداری ونرا -۱۵ را به همراه داشت و وظایفش نیز همانند همزادش بود.
برای دریافت اطلاعات از کاوشگرهای ونرا-۱۵ و ونرا -۱۶، دو آنتن بزرگ در آن زمان در اتحاد جماهیر شوروی مورد استفاده قرار گرفت - آنتن RT-۷۰ در مرکز ارتباطات فضایی دور پرواز با آینه ۷۰ متری و آنتن RT-۶۴ در حومه مسکو با قطر آینه ۶۴ متر.
ونرا -۱۵ در ۱۰ اکتبر به محدوده سیاره زهره رسیده و چرخش به گرد این سیاره را با فاصله ۳۸۸۴۸ کیلومتر آغاز کرد. سامانه راداری ونرا-۱۵ نواری با ۱۰۰ کیلومتر عرض و ۷۰۰۰ کیلومتر را در بر میگرفت. به تدریج مختصات مداری کاوشگر تغییر یافت و بعد از اصلاحاتی به مدار جدید قطبی در اطراف سیاره زهره وارد شد. پارامترهای مدار عبارت بودند از: حداقل فاصله ۸۷۳ کیلومتر و حداکثر فاصله حدود ۶۵۰۰۰ کیلومتر، با دوره مداری ۲۳ ساعت ۵۷ دقیقه ۲۶ ثانیه.
ونوس -۱۶ نیز چند روز بعد در ۱۴ اکتبر به مدار سیاره زهره راه پیدا کرد و با تغییری جزئی از نظر مختصات مداری، به تکمیل کار کاوشگر قبلی پرداخت.
دو ایستگاه، ونرا- ۱۵ و ونرا -۱۶، بیش از هشت ماه به کار خود ادامه دادند و توانستند نقشه نسبتا کاملی از سیاره زهره را تهیه و به زمین بفرستند. در زمان خود، این نقشهها سهم ارزندهای در شناخت بیشتر سیاره زهره داشت و دانشمندان توانستند پس از قرنها انتظار چهره واقعی زهره را بیپرده ببینند.
ارسال نظر