گوناگون

زلزله دماوند را لرزاند + جزئیات

زلزله دماوند را لرزاند + جزئیات

پارسینه: بامداد دوشنبه یک زلزله ۴.۲ ریشتری دماوند در استان تهران را لرزاند.

زلزله دماوند را لرزاند + جزئیات به گزارش پارسینه ، ساعت ۲۲:۵۶ شامگاه یکشنبه زمین لرزه ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر حوالی شهر کیلان در شهرستان دماوند را لرزاند.طول جغرافیایی این زلزله ۵۲.۴۱ و عرض جغرافیایی آن ۳۵.۵۷ بوده و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است. مرکز این زمین لرزه در فاصله ۸۸ کیلومتری سمنان و ۹۲ کیلومتری تهران بوده است.

بر اساس گزارش های دریافتی، این زلزله در فیروزکوه نیز احساس شد. در همین حال، ایرج رئیسیان مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری که استان تهران ، حوالی کیلان را لرزاند ، در گرمسار هم احساس شده ولی خسارتی نداشته است.

در ادامه سخنگوی سازمان اورژانس کشور در پی وقوع این زلزله اعلام کرد: با توجه به ارزیابی به عمل آمده نیروهای اورژانس در مناطقی که زمین‌لرزه حس شده است، هیچ گونه خسارت جانی و مالی گزارش نشده است. معاون عملیات سازمان امداد و نجات نیز اعلام کرد، به‌محض وقوع زلزله ۴.۲ ریشتری استان تهران، تیم‌های ارزیاب اعزام شدند.

همچنین عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله در مورد زلزله اخیر شرق تهران با بزرگای ۴.۲ ریشتری، گفت: این زلزله در پهنه شمال گسله ایوانکی و پهنه گسله گرمسار و جنوب گسل مشا رخ داده است. زارع با اشاره به زلزله اخیر حوالی کیلان اظهار کرد: بیان قطعی مبنی بر بی‌اثر بودن لرزه‌خیزی در این محدوده تهران علمی و معتبر نیست.

وی افزود: زلزله کوچک با بزرگای ۴.۸ جمعه شب ۲۰ بهمن ماه ۹۶ در شمال گسل ایوانکی در جنوب شرق تهران نشانگر فعال بودن گسل ایوانکی بود. این گسل در تاریخ ۱۷ آبان ۸۸ و ۲ اسفندماه ۸۹ دو زلزله با بزرگای ۵ نشان داده است.

زارع خاطرنشان کرد: گسله ایوانکی که انتهای شمال غربی آن به منطقه ۲۶ تهران می‌رسد، توان لرزه‌زایی تا بزرگای ۸.۶ را داراست. گسل ایوانکی سابقه رخداد زمین‌لرزه‌های تاریخی را دارد و به احتمال زیاد زلزله‌های تاریخی ۸۵۴ میلادی و ۹۶۶ میلادی که ری را ویران کرده با جنبایی این گسل رخ داده‌اند.

وی یادآور شد: شبکه لرزه‌نگاری کشور در صورت توسعه و ساماندهی به صورت برخط و تجهیز با دستگاه‌های مدرن و برخط (سنجشگرهای باند پهن زلزله نگار و شتابنگاری، ژئوفیزیکی و ژئودتیک) می‌تواند به برآورد و پیش‌یابی زلزله‌های مهم بعدی و تعیین پهنه‌های پرتنش از نظر رخداد زلزله بعدی کمک کند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله تصریح کرد: سامانه‌های پایش میکروژئودزی میتواند میزان لغزش بر روی این پهنه جنوب البرز را مشخص کند و روند تغییرات تنش و تغییرشکل در پوسته را مشخص و در نهایت به پایش های پیشیابی زمین‌لرزه‌ها کمک کند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد