موافقان و مخالفان ظریف چه میگویند؟

پارسینه: با گذشت بیش از 10 روز از قدم زدن ظريف و كري در حاشيه مذاكرات ژنو، سوالی با امضای 20 نماینده از ظریف مطرح شده که این اقدام وزیر خارجه را خطای دیپلماتیک و رفتار خارج از عرف سفیر جمهوری اسلامی توصیف کرده و پیادهروی نمادین ظریف با وزیر امور خارجه آمریکا را شایسته شان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ندانسته است.

چهار دهم ژانویه 2015، وزیران خارجه ایران و آمریکا در وقت استراحت مذاکره از هتل محل مذاکره بیرون آمدند و بر روی پل «پنت لاماچین» رودخانه «رون» شهر ژنو پیادهروی کردند و رسانهها ضمن انتشار تصاویر مذاکرات ظریف و کری زیر سایهای از ابرهای تیره زمستان ژنو، آن را اقدامی شگفتانگیز توصیف کردند.
حالا با گذشت بیش از 10 روز از این اتفاق، سوالی با امضای 20 نماینده از ظریف مطرح شده که این اقدام وزیر خارجه را خطای دیپلماتیک و رفتار خارج از عرف سفیر جمهوری اسلامی توصیف کرده و پیادهروی نمادین ظریف با وزیر امور خارجه آمریکا را شایسته شان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ندانسته است.
سایت پارسینه در گفتوگوهای جداگانهای با نمایندگان مخالف و موافق این اقدام، دلایل آنها را در این زمینه جویا شده است:
او میافزاید: ما که از قطع رابطه خوشمان نمیآید، دوستان ما هم شاید از قطع رابطه و تیرگی مناسبات شاید خوششان نیاید بنابراین اگر به سمت نزدیک کردن روابط حرکت کردیم این یک موفقیت برای دیپلماسی ماست، اما اگر بخواهیم دست دیپلمات را از هر جهت ببندیم نمیتواند کار دیپلماتیک انجام دهد.
وی میافزاید: اصل مذاکره جزو شعارهای این دولت بوده و حل قضیه هستهیی مورد حمایت رهبری معظم انقلاب قرار گرفته و ایشان علی رغم اینکه گفتند بدبین هستند نسبت به مذاکره ولی چندین بار تیم مذاکره کننده را حمایت کردند. حالا در گرماگرم مذاکرهای که آیا منتج به نتیجه شود یا نه و خیلی از ابعادش را نمیشود برای مردم بگوییم، اینکه برخی نمایندگان فشار بیاورند که جزییات قضیه اعلام شود جای تعجب دارد. آیا در دوران دفاع مقدس امام(ره) اجازه چنین کاری میدادند؟ الان این فشارها هست و چارچوبی هم مشخص شده و بارها رهبری معظم از تیم مذاکره کننده تقدیر و تشکر کردند. اینکه اصل و محتوا را به خاطر وجود این حمایتها نتوانیم زیر سوال ببریم و به حواشی بچسبیم قدری دور از اخلاق و انصاف است.
تابش همچنین معتقد است: اینکه چرا قدم زدی، سوار ماشین نشدی یا در اتاق مذاکره نکردی قردی گیر و پیچ دادن است که افکار عمومی هم متوجه آن میشود و خدای نکرده این به عقدهگشایی سیاسی و پشتپا زدن و ضربه کردن حریف تعبیر نشود. اینها دور از اخلاق و مروت است و افکارعمومی آن را نمیپسندد.
او میافزاید: به هر حال رهبری اجازه مذاکره را دادهاند ولی خود وزیر خارجه و دستگاه دیپلماسی ما حداقل باید عزت نفس ما را در مذاکره حفظ کنند. قدم زدن در شرایط فعلی به نوعی اقتدار آنها و نقطه ضعف ما را نشان میدهد. من فکر میکنم آقای ظریف در شرایط عادی هم نباید به قدم زدن با کری میپرداخت.
حالا افکار عمومی در این باره قضاوت خواهد کرد و احتمالا اگر این سوال نمایندگان از وزیر خارجه به جریان بیفتد، محمد جواد ظریف دلایل توجیهی و ناگفتههایی از قدم زدن خود با همتای آمریکاییاش را برای مردم و نمایندگان مطرح خواهد کرد.
خاك وچوك!!!!!!! ظريف با كري قدم زد!!!!!!!!!
اين كفن من كو؟؟؟!!
ديپلماسي در شرايط فعلي يك هنر است و با هنر نمايي و خلاقيت بايد به دنبال منافع ملي بود
اقای ظریف مردم ایران پشتیبان شماست
قدم زدنی که نتیجش میشه تهدید کنگره برای تحریم بیشتر ...
اوباما تو سخنرانی سالیانه همونجا میگه همه گزینه ها روی میزه ...
گزارش اخیر آمانو رو هم بخونید بد نیست :|
دیپلم آسی دولت کلید ! :)
جالبه. بعداز سی و چند سال مرگ برامریکا باهاش مذاکره میکنیم و باهاش دست می دیم و روبوسی میکنیم.حالا به برخی کاسه داغ تر از آش برخورده که چرا باهاش قدم زدیم!!؟؟