باورهای غلط درباره نوشیدن آب: آیا واقعاً باید روزی ۸ لیوان آب بخوریم؟

بسیاری از ما شنیدهایم که برای حفظ سلامتی باید روزانه هشت لیوان آب بنوشیم و به همین دلیل، اغلب اوقات با یک بطری آب در دست این طرف و آن طرف میرویم. اما آیا این توصیه برای همه افراد و در همه شرایط صادق است؟
به گزارش پارسینه،واقعیت این است که بدن ما مکانیسمهای هوشمندانهای برای تنظیم میزان آب مورد نیاز خود دارد و عوامل مختلفی میتوانند بر این نیاز تأثیر بگذارند.
بدن هوشمند شما و نیاز به آب
بدن ما به طور طبیعی به ما علامت میدهد که چه زمانی به آب نیاز داریم. احساس تشنگی، واضحترین نشانه کمآبی است. با این حال، عوامل دیگری نیز در تعیین میزان آب مورد نیاز بدن نقش دارند:
رژیم غذایی: اگر رژیم غذایی شما سرشار از میوهها و سبزیجات باشد، بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز بدنتان از همین طریق تأمین میشود. این مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی آب هستند که به هیدراته ماندن بدن کمک میکنند.
مصرف نوشیدنیهای دیگر: مصرف نوشیدنیهایی مانند قهوه و چای میتواند اثر مدر داشته باشد و باعث دفع بیشتر آب از بدن شود. در این صورت، ممکن است نیاز به مصرف آب بیشتری داشته باشید تا این اثر جبران شود.
سطح استرس و خواب: در شرایط استرس یا کمبود خواب، سطح هورمون کورتیزول در بدن افزایش مییابد. این تغییرات هورمونی میتوانند منجر به کمآبی بیشتر در بدن شوند.
اشتباه در روش نوشیدن آب
یکی از اشتباهات رایج، نوشیدن مقدار زیادی آب به صورت یکجا برای تمام کردن سهمیه روزانه است. این کار نه تنها فایده چندانی ندارد، بلکه میتواند فشار زیادی به کلیهها وارد کند. بهتر است آب را به صورت جرعههای کوچک و در طول روز مصرف کنید تا بدن بتواند آن را به طور موثر جذب کند.
تعادل، کلید سلامتی
مهم است که دیدگاهی واقعبینانه و متعادل نسبت به نوشیدن آب داشته باشیم. نه باید به طور وسواسگونه به دنبال مصرف حتماً هشت لیوان آب باشیم و نه باید نسبت به نیاز بدنمان به آب بیتوجه باشیم. حفظ تعادل در تمام جنبههای زندگی، از جمله میزان آب مصرفی، برای حفظ سلامتی ضروری است. به بدن خود گوش دهید و بر اساس نیازهای فردیتان آب بنوشید.
۶ لیوان یعنی معادل ۱.۵ لیتر در روز لازم و حداقل مورد نیاز روزانه است.