گوناگون

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت از شیوع سرخک

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت از شیوع سرخک

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان می دهد بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۴ میلادی، مرگ و میر ناشی از سرخک در جهان ۸۸ درصد کاهش داشته و حدود ۵۸ میلیون نفر از مرگ بر اثر این ویروس نجات یافته اند.

به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، اما اکنون ویروس این بیماری دوباره در حال شیوع است؛ نشانه‌ای از اینکه بسیاری از کودکان اکنون واکسن‌های معمول خود را دریافت نمی‌کنند.

سال گذشته (۲۰۲۴)، ۵۹ کشور شیوع گسترده یا مختل‌کننده سرخک را گزارش کردند که تقریبا سه برابر تعداد مشاهده شده در سال ۲۰۲۱ است.

برخی از این شیوع‌ها در مکان‌هایی رخ داده که زمانی عاری از سرخک محسوب می‌شدند، مانند کانادا و ایالات متحده.

در این گزارش آمده است: ریشه‌کنی جهانی سرخک همچنان یک هدف دور از دسترس است.

این سازمان هشدار می‌دهد که سال‌ها پیشرفت در معرض خطر است، زیرا واکسن‌های معمول و سیستم‌های ردیابی بیماری از زمان همه‌گیری به طور کامل ارتقا نیافته‌اند.

ایالات متحده در سال ۲۰۰۰ به ریشه‌کنی سرخک دست یافت، به این معنی که ویروس دیگر به طور مداوم در کشور شیوع نداشت. اما امسال، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده تاکنون ۱۷۹۸ مورد تایید شده را گزارش کرده‌اند که بالاترین تعداد از زمان ریشه‌کنی است.

مقامات سازمان جهانی بهداشت می‌گویند که آنها از نزدیک ایالات متحده، کانادا و سایر کشورهایی را که قبلا سرخک را کنترل می‌کردند، اما اکنون شاهد افزایش عفونت‌ها هستند، زیر نظر دارند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: سرخک همچنان مسری‌ترین ویروس جهان است.

او گفت که حتی با وجود یک واکسن مؤثر و کم‌هزینه، این ویروس «از شکاف‌های موجود در پوشش واکسیناسیون سوءاستفاده می‌کند.»

«دیانا چانگ بلانک»، رئیس برنامه ضروری واکسیناسیون سازمان جهانی بهداشت به «سی‌ان‌ان» گفت در سطح جهان، بیش از ۳۰ میلیون کودک در سال ۲۰۲۴ در برابر سرخک محافظت کافی نداشتند. در سراسر دنیا، تنها ۸۴ درصد دز اول واکسن و تنها ۷۶ درصد دز دوم مهم که ایمنی را تا حدود ۹۵ درصد افزایش می‌دهد، دریافت کردند.

با وجود عقب‌ماندگی‌ها، چندین مکان به نقاط عطف بزرگی رسیده‌اند. «کیپ ورد»، «سیشل» و «موریس» اولین کشورهای آفریقایی بودند که امسال سرخک را ریشه‌کن کردند.

علاوه بر این، ۲۱ کشور جزیره‌ای اقیانوس آرام هم سرخک و هم سرخجه را ریشه‌کن کردند.

بلانک گفت: ما پیشرفت قابل توجهی در جهت ریشه‌کنی سرخک داشته‌ایم. اما او افزود: موارد ابتلا و مرگ و میر هنوز به طور غیرقابل قبولی بالا است.

او تأکید کرد که با واکسیناسیون روتین می‌توان از هر مرگ ناشی از سرخک جلوگیری کرد.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، عوامل متعددی باعث کاهش پوشش واکسیناسیون می‌شوند:

- از دست دادن واکسن‌های دوران کودکی در طول همه‌گیری

- اطلاعات نادرست در مورد واکسن‌ها

- مشکل در دسترسی به خانواده‌ها در مناطق درگیری

- کاهش بودجه

سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که کاهش‌های اخیر در بودجه بهداشت جهانی از جمله کاهش بودجه شبکه جهانی آزمایشگاه سرخک و سرخجه، می‌تواند شکاف‌های ایمنی را افزایش داده و باعث شیوع بیشتر این بیماری در سال‌های آینده شود.

افراد آلوده می‌توانند قبل از شروع علائم، سرخک را پخش کنند و از چهار روز قبل از بروز بثورات سرخک و چهار روز پس از شروع آن، قابلیت انتقال بیماری را دارند.

علائم اولیه سرخک قبل از شروع بثورات شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و قرمزی چشم است. پس از شروع بثورات، بثورات سرخک حدود پنج تا شش روز ادامه می‌یابد.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار