سواد رسانه ای و فضای مجازی

سواد رسانه ای و فضای مجازی

شناخت تکنیک های دشمن همراه با تجزیه و تحلیل درست از برآوردهای به دست آمده توسط کارشناسان اهل فن و متعهد به نظام، همواره یکی از دغدغه های رهبر فرزانه انقلاب بوده وهست که مکرر به مسئولان و فعالان مراکز سایبری و امنیتی یادآوری می کنند.

به گزارش پارسینه؛ شناخت تکنیک های دشمن همراه با تجزیه و تحلیل درست از برآوردهای به دست آمده توسط کارشناسان اهل فن و متعهد به نظام، همواره یکی از دغدغه های رهبر فرزانه انقلاب بوده و هست که مکرر به مسئولان و فعالان مراکز سایبری و امنیتی یادآوری می کنند. 

خبرگزاری پلیس - وقایع متعدد در قرن 21 ثابت کرد که پیشرفت های علمی و حتی اقتصادی و صنعتی به طور کامل در خدمت امور بشر دوستانه قرار نمی گیرد و کشورهایی نظیر آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس که با اتکا به پول و تسلیحات نظامی، خود را ابرقدرت می دانند با ابزارهایی از جنس تحریم و تهدید به دنبال استثمار دیگر کشورها و حکومت هایی هستند که در تاریخچه آن ها هیچ گونه سابقه ای از تعرض و تجاوز به همسایگان مشاهده نمی شودفضای مجازی و رسانه که رسالت اصلی آن ها تبادل اخبار و اطلاعات برای آگاهی بخشی است در اختیار کسانی قرار گرفته که علاوه بر کسب درآمدهای نجومی و غیر مشروع از فروش برخی مطالب طبقه بندی شده، آتش اولیه برخی فتنه های داخلی برای موضع گیری های عجولانه مردم در برابر حکومت را بر می افروزد. 

مقوله فرافکنی در کنار تولید شبهه و بدبینی همواره یکی از تاکتیک های شبکه های معاند در قبال مواضع جمهوری اسلامی بوده و هست از این رو سواد رسانه ای به معنای دانش اقدامات پیش دستانه و در عین حال هوشمندانه ای است که توسط "افسران جنگ نرم" برای مقابله به موقع و اثر گذار صورت می گیرد. 

شناخت تکنیک های دشمن همراه با تجزیه و تحلیل درست از برآوردهای به دست آمده توسط کارشناسان اهل فن و متعهد به نظام، همواره یکی از دغدغه های رهبر فرزانه انقلاب بوده وهست که مکرر به مسئولان و فعالان مراکز سایبری و امنیتی یادآوری می کنند. 

موضوع غلبه و چربش احساس بر عقل به واسطه عدم آگاهی و برخورداری از سواد رسانه ای به خصوص در بین نسل جوان، همواره مولد اقدامات عجولانه ای است که خواسته یا ناخواسته به ریل گذاری دشمن برای موفقیت در مراحل بعدی کمک می کند و در این میان رسانه ملی که تمامی خط مشی های آن بر اساس تدابیر ولی فقیه، صیانت از منافع و مواضع نظام و همچنین حفظ ارزش های معنوی انقلاب اسلامی تدوین و تبیین شده، رسالت بسیار خطیری را بر عهده دارد. 

در مراکز آموزش عالی و حتی مقاطع راهنمایی و متوسطه آن گونه که باید از مبحث بسیار مهم سواد رسانه ای سخن گفته نمی شود فضایی که اساتید و معلمان ساعت ها در کنار دانشجویان و محصلان خود حضور دارند و بهترین فرصت برای روشنگری و به تعبیر امام خامنه ای عزیز (مدظله العالی) جهاد تبیین است. 

ارتقاء و به روز رسانی سطح سواد رسانه ای والدین نیز یکی از ضروریات جامعه پر تنش امروزی است چرا که فرزندان در ساعت های غیر درسی و به ویژه ایام تعطیل و فراغت از تحصیل، بی محابا و بدون توقف در حال جستجو در فضای متلاطم مجازی و حواشی پیرامون خود هستند و در این میان سوالات و ابهاماتی پدیدار می شود که پاسخ های ناسالم و غیر موثق فراوانی برای آن وجود دارد. 

با فعالیت در حوزه های تولید محتوا، پایش خبر و اقدامات مقابله ای در برابر نشر اخبار خلاف واقع شبکه های معاند، بایستی تلاش کنیم تا جایگاه درست رسانه وفضای مجازی و نقش بی بدیل آن در تولید و تداوم نظم و امنیت عمومی کشوری که با اتکا به قدرت ایمانی و مکتبی مردم در حال رسیدن به افق های روشن پیش روست، حفظ شود. 

 به قلم؛ سرهنگ حمیدرضا براتی، رئیس اداره افکار عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس پایتخت.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار