گزارشی از بازار داغ خرید و فروش سوالات امتحانات نهایی در فضای مجازی

تتر بدهید، سوالات امتحانات نهایی بخرید!

تتر بدهید، سوالات امتحانات نهایی بخرید!

با شروع امتحانات نهایی بازار خرید و فروش سوالات در فضای مجازی داغ شده است. کلاهبرداران با درخواست تتر مدعی فروش این سوالات هستند.

تحریریه پارسینه: بازارشان این روزها گرم شده است و با کلاه بر سر گذاشتن نوجوانان و خانواده های آنها درآمدهای آنچنانی به جیب می زنند! کافی است یک جست و جوی اینترنتی بکنید تا با انبوهی از کانال های تلگرامی و ایتا روبه رو شوید که مدعی فروش سوالات امتحانات نهایی هستند. خرید و فروش این سوالات البته موضوع جدیدی نیست و در سال های گذشته نیز در آستانه آغاز این امتحانات، بازار دلالان و کلاهبرداران داغ بود. حالا، اما دوباره دلالان دست به کار شده اند تا با ادعاهای مختلف دانش آموزان را فریب دهند و جیب آنها را خالی کنند.

دانش آموزانی که به راحتی فریب می خورند

سرنوشت ساز بودن امتحانات نهایی و همچنین اهمیت آن و اضطراب دانش آموزان و توقع بالای والدین باعث شده تا برخی از دانش آموزان فریب این کانال ها را بخورند وبا عضویت در آنها و پرداخت پول، خواهان خرید سوالات امتحانات نهایی باشند. البته این در حالی است که پلیس فتا با قاطعیت اعلام کرده «امتحانات نهایی لو نرفته است» اما همچون سال‌های گذشته، کانال‌های کلاهبرداری مدعی‌اند از طریق رابط‌هایی با نفوذ بسیار زیاد به سؤالات دسترسی دارند و طی یک پروسه امنیتی ۵ تا ۷ ساعته پیش از برگزاری امتحان، سوالات را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهند. بر اساس ادعای یکی از این کانال‌های با سابقه، سوالات برای یک تیم مجرب کلیدزنی که متشکل از برترین اساتید ایران هستند ارسال شده و حدودا نیم ساعت بعد از پخش سوالات، پاسخنامه هم در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد. رسانه ها گزارش داده اند که در این بازار زیرزمینی، سوالات تک درس ، ۴ تا ۵ میلیون تومان و پکیج کامل دروس این پایه‌ها، از ۱۰ تا بیش از ۳۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد. همچنین برای متقاضیانی که با تتر و ارز دیجیتال پرداخت کنند، ۲۰ درصد تخفیف در نظر گرفته‌ شده است.

گوشی که شنوا نیست!

پلیس فتا بارها در این باره هشداره داده است  اما گوش کلاهبرداران شنوا نیست و آنها از هر ترفندی استفاده می کنند تا بتوانند پول خوبی به جیب بزنند. برای مثال در بیو یکی از پیچ های اینستاگرامی که مدعی فروش سوالات امتحانات نهایی است، آمده که برای خرید ابتدا صفحه را دنبال کنید و سپس به ادمین پیچ پیام بدهید. شرایط فروش سوالات از سوی این پیچ، اما جالب است. برای مثال دانش آموزان پایه دوازهم و سیزدهم، باید چیزی حدود50 دلار (تتر)  به صورت تک درس برای هر درس پرداخت کنند تا سوالات و پاسخنامه آن را یازده ساعت قبل از امتحان دریافت کنند. اما اگر دانش آموزان سوالات دروس مختلف را بخواهند، می توانند از تخفیفات این پیچ استفاده کنند: «اگر  سوالات بالای 4 درس را بخواهید، می توانید با پرداخت 30 دلار (تتر) برای هر کدام آن را دریافت کنید؛ یعنی هر 4 درس چیزی حدود 120 دلار (تتر) قیمت خواهد داشت. اگر سوالات بالای 8 درس را بخواهید، هر کدام پای شما چیزی حدود 25 دلار در می آید و در مجموع 200 دلار و اگر سوالات 10 درس به بالا را بخواهید، نیز باید بابت هر کدام 25 دلار بپردازید.» در این پیچ، اما قید شده که پرداخت ها حتما باید به تتر باشند و گرنه خبری از فروش آنها نخواهد بود! مساله جالب تر این است که این پیچ آموزش خرید تتر در صرافی را نیز گذاشته  و مدعی شده که سال گذشته نیز سوالات را به دانش آموزان مختلفی فروخته است! با این وجود اما پلیس فتا می گوید که پشت این صفحات کلاهبرداران نشسته اند.  اینگونه که رسانه ها گزارش داده اند سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا گفت: هر ساله در آستانه برگزاری امتحانات نهایی مدارس کشور، شاهد افزایش تبلیغات جعلی و کلاهبرداری در شبکه‌های اجتماعی، کانال‌های تلگرامی، صفحات اینستاگرامی و حتی برخی سایت‌های اینترنتی هستیم. عده‌ای سودجو با بهره‌گیری از حس نگرانی و استرس دانش‌آموزان و خانواده‌ها، اقدام به انتشار آگهی‌هایی تحت عنوان فروش سوالات یا کلید امتحانات نهایی می‌کنند تا از این طریق مبالغی قابل توجه را به صورت غیرقانونی و از راه کلاهبرداری دریافت کنند. این مقام انتظامی تاکید کرد: تمام وعده‌ها و تبلیغات مطرح شده در این حوزه، صرفاً تبلیغاتی دروغین هستند و هیچ‌گونه واقعیتی ندارند؛ اطلاعات مربوط به برگزاری امتحانات نهایی، کاملاً محرمانه است و انتشار یا فروش سوالات پیش از زمان برگزاری امتحان غیرممکن بوده و توسط مراجع ذیربط با جدیت پیگیری می‌شود. رئیس پلیس فتا فراجا در ادامه با اشاره به راه‌اندازی تیم‌های ویژه و افزایش گشت‌های سایبری پلیس فتا در این ایام گفت: تمامی کانال‌ها و صفحات مجازی به صورت مستمر پایش شده و به محض شناسایی تبلیغ‌کنندگان و عاملین این نوع جرایم، اقدامات قانونی و برخورد قاطع در دستور کار قرار می‌گیرد. این مقام مسئول تصریح کرد: تضمین امنیت امتحانات نهایی یکی از اولویت‌های پلیس فتا است و با هرگونه تلاش برای بر هم زدن آرامش خاطر دانش‌آموزان و خانواده‌ها قاطعانه برخورد خواهد شد.

وی با توصیه اکید به دانش‌آموزان و والدین خاطرنشان کرد: فریب افراد سودجو و تبلیغات وسوسه‌کننده مبنی بر فروش سوالات و پاسخنامه‌های امتحانات را نخورید؛ چرا که این اقدامات فقط برای سوءاستفاده و کلاهبرداری است و اعتماد به این تبلیغات علاوه بر ایجاد خسارت مالی، می‌تواند تبعات روحی و امنیتی برای خانواده‌ها به همراه داشته باشد.  سردار مجید ضمن تاکید مجدد بر اهمیت آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان و والدین بیان داشت: در صورت مشاهده یا برخورد با هرگونه تبلیغ یا پیشنهاد مشکوک در زمینه فروش سوالات یا کلید امتحانات نهایی، موضوع را در کوتاه‌ترین زمان ممکن از طریق سامانه فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا از طریق وب‌سایت رسمی پلیس فتا به نشانی fata.gov.ir اطلاع دهید تا از وقوع هرگونه سوءاستفاده و کلاهبرداری پیشگیری شود. به نظر می رسد حل این موضوع نیازمند فرهنگ سازی و همچنین کاهش حساسیت خانواده ها و اضطراب دانش آموزان در رابطه با امتحانات نهایی است.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار