جمعی از بیماران در گفت و گو با پارسینه از عدم پذیرش بیمه تکمیلی در مراکز درمانی گلایه می کنند

بازی بیمه تکمیلی با بیماران!

بازی بیمه تکمیلی با بیماران!

بسیاری از مراکز درمانی خدمات خود را به صورت آزاد ارائه می دهند و بیمه تکمیلی بیماران را نمی پذیرند.

تحریریه پارسینه: بیمارها سرگردان شده اند! خیلی از آنها می گویند علی رغم اینکه از ابتدای سال جاری حق بیمه تکمیلی آنها افزایش یافته و هر ماه حق بیمه پرداخت می کنند، اما بسیاری از مراکز درمانی و داروخانه ها و... حاضر به ارائه خدمات نیستند. آنها می گویند بارها به گمان اینکه بیمه شان با مراکز مختلف قرارداد دارد، راهی آنجا شده اند و اما هر بار با این جمله مواجه شده اند: «باید هزینه را نقد پرداخت کنیم؛ چون طرف قرارداد بیمه شما نیستیم. فقط می توانیم به شما فاکتور بدهیم.»عملکرد ناقص بیمه ها سال هاست که مورد نقد و انتقاد قرار دارد؛ بیمه هایی که نه تنها تمامی خدمات درمانی را تحت پوشش خود قرار نمی دهند بلکه حالا و علی رقم دریافت حق بیمه به طور ماهانه قراردادهای خود را با این مراکز لغو کرده اند و بیمار مجبور است از جیب خود هزینه کند و ماه ها برای پول کردن فاکتورش سرگردان باشد. زینب، زنی 55 ساله است که توسط پسرش بیمه شده است. خودش بیمه تامین اجتماعی دارد و حالا دو سالی می شود که پسرش او را بیمه تکمیلی کرده تا بتواند از خدمات مختلف استفاده کند و هزینه کمتری را بپردازد. او اما می گوید: «تا پیش از اینکه پسرم من و همسرم را بیمه کند، خودمان از بیمه آتیه سازان استفاده می کردیم؛ چون همسرم بازنشسته بود. اگرچه حق بیمه از ما کم می شد، ولی عملا فایده ای نداشت، چون به هرجا مراجعه می کردیم، می گفتند با آتیه سازان طرف قرارداد نیستند.» زینب می گوید این شرایط باعث شد تا بیمه آتیه سازان را قطع کنیم و پسرم که کارمند است، ما را بیمه کند: «پارسال همه چیز خوب بود و می توانستم با بیمه ای که دارم، به مراکز درمانی مختلف اعم از داروخانه و آزمایشگاه و... مراجعه کنم و چون طرف قرارداد بودند، تنها درصد اندکی از هزینه را دریافت می کردند.» او می گوید: «حالا اما اگرچه ماهانه حدود 700 هزار تومان حق بیمه پرداخت می کنم، اما به هر مرکزی که مراجعه می کنم، می گویند طرف قرارداد نیست و تنها می تواند فاکتور بدهند؛ درحالیکه پرداخت فاکتورها توسط بیمه نیز خودش پروسه ای زمانبر دارد و حداقل دو سه ماهی طول می کشد.»

بیمارانی که سرگردان شده اند!

 وضعیت بسیاری از بیماران دیگر نیز همانند زینب است. مینا که کارمند است و ماهانه حدود 650 هزار تومان حق بیمه پرداخت می کند نیز گلایه ای مشابه به او دارد: «دکتر برایم سونوگرافی نوشت که هزینه آن حدود 700 هزار تومان شد. اگرچه نام مرکزی که به آن مراجعه کردم، در لیست بیمه طرف قراردادم بود، اما وقتی مراجعه کردم گفتند باید هزینه را نقد بپردازی و فاکتور دریافت کنی!»

کارکرد نصف و نیمه برخی از بیمه ها سال هاست که مورد انتقاد قرار گرفته است؛ سازمان هایی که ماهانه حق بیمه دریافت می کنند اما حاضر به ارائه خدمات کامل و جامع نیستند. زهرا می گوید هر بار که برای گرفتن داروهایش به داروخانه های تحت قرارداد مراجعه می کند، آنها زیر بار نمی روند و هزینه را نقد می گیرند. آنها می گویند ما با هیچ بیمه ای طرف قراردارد نیستیم یا اینکه از کل نسخه ای که در دست دارم، تنها یکی دو دارو را با بیمه می دهند و مابقی را باید آزاد خریداری کنم.

داستان ناتمام بیمه های تکمیلی

داستان دردسرهای بیمه های تکمیلی سال هاست که ادامه دارد و حتی صدای مراکز درمانی دولتی را نیز در آورده است. بدهی میلیاردی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها خدمات‌دهی به مردم را تحت تاثیر قرار داده و شنیده می‌شود یک مرکز درمانی دفترچه بیمه یک سازمان بیمه‌گر را نپذیرفته یا اخطار داده که در صورت پرداخت نشدن بدهی‌ها، از پذیرش بیمه‌ای بیماران خودداری می‌کند. این درحالی است که سلامتی بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حق مردم بوده و دولت موظف‌ است‌ ‌از محل‌ درآمدهای‌ عمومی‌ و مشارکت‌های‌ مردمی‌، خدمات‌ سلامتی مورد نیاز مردم را تامین‌ کند. سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت در این باره به رسانه ها می گوید: درست است همه مردم کشور بیمه هستند ولی متأسفانه بیمه‌های ما کارآمد نیستند. وی با طرح این سوال که آیا می‌دانید بیمه‌ها در پرداخت‌ها چقدر تأخیر دارند، می افزاید: در بخش بستری دانشگاه‌ها مطالبات گسترده‌ای دارند و در پرداخت از جیب مردم خیلی از خدمات را بیمه‌ها نمی‌توانند پوشش بدهند. قرار است بیمه حمایت کند که مردم از جیب پرداخت نکنند اگر بیمه‌ها کارآمد نباشند بار آن روی دوش مردم، کادر درمان و مراکز درمانی قرار می‌گیرد و مطالبات آنها عقب می‌افتد و از آن طرف هم پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا می‌کند. علی محمد مصدق راد، استاد سیاست‌گذاری و مدیریت سلامت» در این باره به رسانه ها می‌گوید: تامین مالی پایدار خدمات سلامت مورد نیاز مردم، چالش مهم سیاست‌گذاران و مدیران ارشد نظام سلامت است. سیاستمداران و سیاست‌گذاران سلامت باید بدون ایجاد خللی در پایداری وضعیت مالی دولت، منابع مالی مورد نیاز برای دستیابی به اهداف نظام سلامت کشور را تامین کنند و تعادلی بین منابع و مخارج نظام سلامت ایجاد کنند.

وی ادامه می‌دهد: نظام تامین مالی سلامت ایران با چالش‌هایی مواجه است و از تاب‌آوری کافی برخوردار نیست. تامین مالی نزولی، پرداخت از جیب بالای مردم، تعدد صندوق‌های بیمه سلامت، عدم شفافیت در تعرفه‌گذاری خدمات سلامت، نظام پرداخت کارانه، تقاضای القایی، کارایی پایین مراکز بهداشتی و درمانی و افزایش هزینه‌های سلامت، مهم‌ترین چالش‌های نظام تامین مالی سلامت ایران است. مصدق راد می‌گوید: افزایش منابع مالی سلامت از طریق پیش‌پرداخت‌ها، یکسان‌سازی ساختاری و سیاستی بیمه‌های سلامت، اصلاح تعرفه خدمات سلامت، خرید راهبردی خدمات سلامت، افزایش کارایی نظام سلامت، استفاده از فناوری‌های پزشکی هزینه اثربخش، به کارگیری راهنماهای بالینی، بهبود کیفیت خدمات سلامت و نظارت سازمان‌های بیمه سلامت بر کیفیت خدمات سلامت، برای تقویت نظام تأمین مالی سلامت کشور ضروری هستند.

 

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار