Sony XPERIA Tipo vs. Samsung Galaxy Young S۶۳۱۰ ارزان‌ترین انتخاب

پارسینه: خرید یک اندرویدفون با...

خرید یک اندرویدفون با حداقل قیمت مطلوب بسیاری از کاربران با چندین خط موبایل است؛ در این رده کاربران برای خرید اسمارت‌فون پیشرفته‌تر قبل از این، هزینه گزافی را متحمل شده و این بار به دنبال تهیه یک گوشی ساده‌تر با حداقل امکانات هستند. البته این به معنای صرفنظر کردن از کلیه امکانات و خرید با چشم بسته نیست و در همین رده قیمتی نیز دقت در انتخاب حرف اول را می‌زند. حداقل رقمی که کاربران در حال حاضر باید برای خرید یک اندرویدفون ساده هزینه کنند حوالی ۴۵۰ هزار تومان است و پائین‌تر از این رقم امکانات در حد بسیار نازلی کاهش پیدا کرده و آرام آرام سر و کله گوشی‌های بی‌کیفیت چینی و به تازگی گوشی‌هایی که به اسم تولید داخل در چین تولید شده‌اند پیدا می‌شود. بدین‌ترتیب همانطور که گفته شد برای یک خرید مطمئن و تهیه اسمارت‌دیوایسی که حداقل تا یکی دو سال آینده نیازهای کاربران را به عنوان گوشی دوم تامین کنید نیاز به هزینه‌ای حوالی ۴۵۰ هزار تومان است. در این رده با نگاهی به مدل های حاضر در بازار با عناوین محدودی روبرو می‌شویم که امکانات نسبتا مشترکی را ارائه می‌کنند. دو نمونه از این مدل‌ها Galaxy Young از سامسونگ و XPERIA Tipo از سونی هستند که در ادامه مطلب به بررسی و مقایسه این دو با یکدیگر می‌پردازیم.


جعبه محتویات
از گوشی‌های ساده‌ای در این کلاس قیمت انتظار چندانی در رابطه با محتویات جعبه نمی‌توان و همانطور که در حال حاضر در مورد گوشی‌های گران‌قیمت نیز گه‌گاه به چشم می‌خورد در این مورد نیز نکته اضافه خاصی در جعبه محتویات هر دو مدل نمی‌توان یافت. Tipo در جعبه کوچک خود تنها حاوی شارژر و کابل USB است و حتی از هدست نیز در آن صرفنظر شده است در سوی دیگر در در مورد Young نیز شرایط چندان متفاوت نیست با این تفاوت که این بار علاوه بر شارژر و کابل USB یک هدست سیمی نیز همراه گوشی ارائه می‌شود.

طراحی ظاهری
شکل ظاهری و طراحی Tipo در بسیاری از جهات یادآور محصول سال های گذشته سونی‌اریکسون یعنی XPERIA Mini است جایی‌که از همان ابعاد کوچک، قطر نسبتا زیاد و فرم گرد گوشه‌ها استفاده شده است. قسمت رویی دستگاه در بالا به صفحه‌نمایش و کلیدهای زیر آن و در پائین به نوار براقی با شیب رو به پائین با نشان XPERIA ختم می‌شود. بخش پشتی گوشی که به کناره‌ها و بالا و پائین دستگاه امتداد یافته است اما بطور کامل مات و مقاوم در برابر اثر انگشت است و آلودگی به سختی در آن نفوذ می‌کند.

S6310 اما به یک مدل بسیار پیشرفته‌تر شبیه است؛ شباهت‌های این مدل با GS III در اکثر قسمت‌های رویی و پشتی دستگاه دیده می‌شود و از این لحاظ از جذابیت و کلاس کاری بالاتری نسبت به رقیب خود برخوردار است. جنس بدنه این مدل نیز پلاستیکی است و به نسبت Tipo با توجه به براق بودن بدنه، آلودگی و اثر انگشت بسیار بیشتری را به خود جلب می‌کند البته بدلیل سفید بودن بدنه این اثرات انگشت چندان مشهود نیستند. Young با مشاهده از کناره‌ها، حالتی محدب و کمانی شکل به خود می‌گیرد که این موضوع به علت فرم نوار کرومی پیرامونی که در کناره‌ها ضخیم‌تر و در بالا و پائین نازک‌تر است ایجاد می‌شود. هر دو مدل به دلیل ابعاد نچندان بزرگ خود بخوبی در دست جای می‌گیرد و استفاده از آن‌ها مشکلی را برای افراد ایجاد نمی‌کند در کل اما کیفیت ساخت و استحکام گوشی در Tipo اندکی بیشتر از رقیب خود است و در سوی دیگر نیز S6310 ظاهر جذاب‌تری را به نمایش می‌گذارد.

ابعاد و وزن
با کنار هم قرار دادن Tipo و Young بزرگ‌ترین تفاوت آن‌ها در همان نگاه اول مشخص می‌شود؛ ارتفاع S6310 بسیار بیشتر از رقیب خود است و از این لحاظ فضای بدون استفاده زیادی در بالا و پائین آن دیده می‌شود. ابعاد Tipo برابر ۱۳×۵۷×۱۰۳ میلیمتر و ابعاد Young برابر ۱۲.۵×۵۸.۶×۱۰۹.۴ میلیمتر اندازه‌گیری شده است نیم‌نگاهی به این اندازه‌ها اختلاف ۶.۴ میلیمتری در ارتفاع و ۱.۶ میلیمتر در عرض را نشان می‌دهد و بدین‌ترتیب نگفته پیداست که Tipo با ابعاد کوچک‌تر بهتر در کف دست قرار گرفته و استفاده از آن آسان‌تر است. قطر هر دو مدل بسیار بالاست و حتی با استانداردهای دو یا سه سال گذشته نیز هر دو کاملا ضخیم به حساب می‌آیند. در زمینه وزن نیز بار دیگر S6310 عدد بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد؛ وزن این مدل ۱۱۲ گرم است در حالی‌که Tipo تنها ۹۹ گرم وزن دارد.

صفحه‌ نمایش
هر دو مدل این رقابت از ابعاد و وضوح نسبتا یکسانی در صفحه‌نمایش بهره می‌برند.Tipo دارای صفحه‌نمایش ۳.۲ اینچی با وضوح HVGA یا ۴۸۰×۳۲۰ پیکسلی است و در Young نیز یک پنل HVGA با قطر ۳.۲۷ اینچ دیده می‌شود. دیگر نکته مشترک این دو پنل فناوری ساخت TFT LCD و پشتیبانی از نمایش ۲۵۶‌ هزار رنگ است که در هر دو تکرار شده است. روشنایی و کنتراست این دو پنل با اینکه در مقایسه با بهترین‌های این رده چندان مناسب نیست اما تقریبا هر دو اعداد یکسانی را ارائه داده و کفه ترازو در هر دو بخش روشنایی و کنتراست تا حدودی به سمت Tipo سنگین است. زاویه دید و عملکرد در نور مستقیم خورشید این دو صفحه‌نمایش نیز همانطور که به راحتی می‌توان حدس زد فوق العاده نیست و عملکرد متوسط رو به پائینی از آن‌ها دیده می‌شود. در این زمینه نیز Tipo تنها اندکی از حریف خود برتر است.

بالا و پائین صفحه‌ نمایش
۳ کلید اندرویدی back، Home و منو اعضای دائمی زیر صفحه‌نمایش هر دو مدل را تشکیل می‌دهند با این تفاوت که این کلیدها در Tipo همگی بصورت لمسی با حساسیتی در حد صفحه‌نمایش تعبیه شده‌اند و در Young طبق سنت چندین سال گذشته سامسونگ با کلید فیزیکی Home در مرکزو دو کلید لمسی back و منو در دو سوی آن پیاده سازی شده است. یک تفاوت بزرگ در این قسمت نبودن فیدبک لرزشی یا نور پس‌زمینه‌ برای کلیدهای لمسی Youngاست در حالی‌که هر دوی این گزینه‌ها (فیدبک لرزشی و بک‌لایت) در Tipo حضور دارند.

هر دو گوشی در بخش بالایی صفحه‌نمایش اثرات قیمت حداقلی خود را به نمایش می‌گذارد در هردوی این دو نمونه‌ها از دوربین دوم و حسگر تنظیم نور در بالای پنل خبری نیست و تنها حاضران این بخش را اسپیکر تماس و Proximity Sensor تشکیل می‌دهند. نبود دوربین دوم امکان تماس ویدئویی را علیرغم پشتیبانی از ۳G در هر دو مدل از کاربران می‌گیرد و غیبت حسگر تنظیم نور نیز چاره‌ای جز تنظیم دستی روشنایی پنل در موقعیت‌های مختلف باقی نمی‌گذارد.

کناره‌های دستگاه
سمت چپ Young مثل اکثر دیگر سامسونگ‌ها تنها حاوی Rocker تغییر صدا است که از ابعاد مناسبی بهره می‌برد و فیدبک راضی‌کننده‌ای را نیز ارائه می‌کند. در سمت چپ این مدل تنها کلید Power را می‌توان جست‌وجو کرد و مثل همیشه هیچ المان دیگری در این دو سمت حضور ندارند.

در سمت چپ Tipo در پائین‌ترین قسمت پورت Micro USB قرار دارد و در سمت راست نیز Rocker تنظیم صدا و محلی برای اتصال بند قرار دارد. ابعاد کلید دوگانه تنظیم صدا در Tipo بسیار کوچک‌تر از نمونه حاضر در Youngاست اما از لحاظ فیدبک و برجستگی عملکرد چندان بدی از خود برجای نمی‌گذارد. نبود شاتر دوربین در سمت راست Tipo در حالیکه تقریبا تمامی اندرویدفون‌های سونی به این امکان مجهزند یکی از نکات مرتبط با قیمت دستگاه است که البته با توجه به وضوح پائین و فیکس‌فوکوس بودن دوربین لزوم چندانی نیز به حضور آن نیست.

بخش بالایی Young به جک اتصال هدست تعلق دارد و در پائین نیز پورت Micro USBو میکروفون تماس را می‌توان مشاهده کرد. در Tipo بالای گوشی به کلید پاور و محل اتصال هدست تعلق دارد و در پائین نیز تنها عضو حاضر میکروفون تماس گوشی است.

پشت گوشی
در پشت هر دو مدل این رقابت اجزای یکسانی در چینش‌های مختلف قرار گرفته‌اند. لنز دوربین، اسپیکر اصلی و نشان‌های سامسونگ و اکسپریا اجزای مشترک این قسمت را تشکیل می‌دهند. از فلش در هیچ‌یک از دو مدل استفاده نشده است که این با توجه به دوربین‌های ساده و قیمت‌های پائین هر دو مدل چندان هم غیر طبیعی نیست.

دوربین
دوربین هر دو مدل ۳.۱۵ مگاپیکسلی است و هیچ‌یک نیز از فوکوس اتوماتیک پشتیبانی نمی‌کنند. ساختار منویی دوربین در Tipo کاملا ساده است در یک سو دکمه تعویض بین عکاسی و فیلم‌برداری همراه با دکمه شاتر و آخرین عکس گرفته شده قرار دارد و در سوی دیگر تنظیمات Scenes و نورگیری را می‌توان مشاهده کرد. با لمس دکمه Setting برخی دیگر از تنظیمات دوربین پدیدار می‌شود که از آن جمع می‌توان به White balance، Metering و تایمر سرخود اشاره کرد. در Youngظاهرا اجزا بیشتری در ساختار منویی دوربین دیده می‌شود و از این لحاظ شباهت نزدیکی با مدل‌های پیشرفته سامسونگ مثل GS III دارد در این ساختار نیز بار دیگر شاتر دوربین، سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلم‌برداری و آخرین عکس گرفته شده در سمت راست و تنظیمات در سمت چپ قرار دارند. کیفیت تصاویر هردوی این دوربین‌ها در مقایسه با نمونه‌های حرفه‌ای و حتی نیمه‌حرفه‌ای موبایلی در سطح مناسبی قرار ندارد و هر دو مشکلات فراوانی را از لحاظ سطح نویز و کیفیت رنگ‌ها تجربه می‌کنند. از بین این دو مدل عملکرد Young بهتر از Tipo بوده و جزئیات به نسبت فراوانی در تصاویر آن دیده می‌شود.

فیلم‌برداری هر دو دوربین این رقابت حداکثر با وضوح VGA انجام می‌شود. نرخ فریم در ثانیه در Tipo برابر ۲۵fps و در Young برابر ۲۴fps است. فرمت ویدئوها درهر دو مدلMP4 است و بیت‌ریت آن‌ها در Tipo برابر ۱.۶Mbps و در Young برابر ۲Mbps اندازه‌گیری می‌شود بنابراین روی کاغذ شرایط تا حدودی به نفع Young است و در دنیای واقعی نیز این شرایط تا حدود زیادی به واقعیت می‌پیوندد. ویدئوهای Young نسبت به Tipo تا حدودی روان‌تر و با جزئیات بیشتری هستند و بازتولید رنگ‌ها نیز در آن بهتر انجام می‌شود. برداشت صدا در هر دو مدل این رقابت با فرمت AAC و با بیت‌ریت ۱۲۸Kbps انجام می‌شود.

المان‌های زیر کاور
با کنار زدن کاور بخش پشتی در Young اسلات کارت حافظه در کناره دوربین پدیدار می‌شود که برای دسترسی به آن و تعویض کارت حافظه نیازی به خارج ساختن باتری نیست. اسلات حافظه در Young تا ۶۴ گیگابایت امکان ارتقا دارد. سیم‌‌کارت گوشی در زیر باتری قرار دارد. در مورد Tipo شرایط متفاوت است و هر دوی کارت‌حافظه و اسلات سیم‌کارت در زیر باتری قرار دارند و برای دسترسی به هر دو نیاز به درآوردن باتری است. کارت حافظه Tipo را می‌توان تا ۳۲ گیگابایت ارتقا داد. ظرفیت باتری در Galaxy Young برابر ۱۳۰۰mAh و در XPERIA Tipo برابر ۱۵۰۰mAh است. زمان‌های رسمی باتری Young در شبکه ۳G برابر ۲۵۰ ساعت در حالت Stand-by و بیش از ۶ ساعت مکالمه است این دو زمان در Tipo برابر ۵۴۵ ساعت و بیش از ۴ ساعت است تضاد این دو عدد بخصوص در زمان مکالمه و عدم هم‌خوانی آن‌ها با ظرفیت دو باتری نشان از تفاوت شرایط اندازه‌گیری در حالت ایده‌آل دارد و به همین علت از روی این اعداد نمی‌توان در مورد کیفیت عملکرد این دو باتری اظهار نظر درستی کرد. در دنیای واقعی بسته به نوع استفاده کاربران از ۱ تا ۲ روز دوام باتری برای هر دو مدل می‌توان متصور شد هرچند این دوام تا حدودی در مورد Tipo بیشتر از Young خواهد بود.

سیستم‌ عامل و رابط کاربری
یکی از برتری‌های اصلی Young نسبت به Tipo ورژن سیستم‌عامل دستگاه و ساختار منویی کامل آن است در این مدل از نسخه ۴.۱.۲ اندروید به نام Jelly Bean استفاده شده در حالی‌که Tipo از نسخه ۴.۰.۳ با نام ICS استفاده می‌‌کند و با توجه به رده قیمتی دستگاه انتظار چندانی برای آپدیت آن نمی‌توان داشت. برتری Young بر Tipo در این قسمت به این موضوع نیز محدود نمی‌شود و باآخرین نسخه پوسته نرم‌افزاری TouchWiz UI موسوم به Nature UX ظاهری بسیار حرفه‌ای نسبت به لانچر کلاسیک سونی دارد. البته امکانات این لانچر نسبت به نمونه مشابه حاضر در GS III کمتر است و بسیاری از قابلیت‌های مدل‌های پیشرفته در Young غایب است.

صفحه قفل در Tipo بسیار ساده و است و بجز اسلایدر گشودن صفحه‌نمایش تنها میانبری برای دسترسی به دوربین در نظر گرفته شده است. در صفحه‌ قفلYoung اما ۳ آیکون قابل سفارشی‌سازی حضور دارد که می‌توان به دلخواه آن‌ها را جایگزین کرد.

در Home Screen اکسپریا تیپو چهار آیکون و یک میانبر غیرقابل تغییر در پائین برای دسترسی به app drawer حضور دارد و تعداد دسک‌تاپ‌ها هم بدون امکان حذف و اضافه ۵ عدد است.

در صفحه Home مدل Young بجز میانبر دسترسی به اپلیکیشن‌ها تنها ۳ آیکون دیگر در پائین صفحه‌نمایش حضور دارد و تعداد دسک‌تاپ‌ها نیز حداکثر تا ۷ عدد قابل افزایش است.

یکی دیگر از برتری‌های رابط کاربری Young نسبت به Tipo قسمت قابل اسکرول بالای صفحه‌نمایش موسوم به Notification Area است که در Tipo بسیار ساده و بدون هیچ toggle جداگانه‌ای طراحی شده است در Young‌ اما این قسمت بسیار کامل با سوئیچ‌های فراوان و toggleهای گوناگون برای فعال کردن بلوتوث، وای‌فای، GPS، ویبره و چرخش خودکار صفحه‌نمایش در نظر گرفته شده است. تغییر روشنایی پنل و میانبر مستقیمی به منوی Setting دیگر موارد حاضر در این قسمت را تشکیل می‌دهند.

چیپ‌ست پردازشی و حافظه
هر دو مدل این رقابت از چیپ‌ست پردازشی Qualcomm MSM7227A با یک پردازنده ARM A5استفاده می‌کنند با این تفاوت که فرکانس پردازنده در Tipo برابر ۸۰۰ مگاهرتز و در Young یک پله بالاتر و ۱ گیگاهرتز است. Young علاوه بر فرکانس بالاتر در یکی دیگر از فاکتورهای مهم پردازش یعنی حافظه RAM نیز از Tipo موفق‌تر است. حافظه RAM در Young برابر ۷۶۸ مگابایت است در حالی‌که Tipo از ۵۱۲ مگابایت RAMاستفاده می‌کند. گرافیک هر دو مدل از نوع Adreno 200 است که کیفیت چندان بالایی نداشته و حساب چندانی روی آن در بازی‌های با گرافیک پیشرفته نمی‌توان کرد.Young از ۴ گیگابایت حافظه داخلی بهره می‌برد و این حافظه در Tipoنزدیک به ۲.۵ گیگابایت است.

ارتباطات
بدلیل یکسان بودن چیپ‌ست پردازشی هر دو مدل شرایط یکسانی در بخش ارتباطی این دو برقرار است و بجز یکی دو تغییر کوچک تفاوت خاصی مابین این دو نیست. چهار فرکانس GSM و ۳G ارتباطات تلفنی این مدل را تامین می‌کند و حداکثر سرعت ارتباطات تحت شبکه نیز ۷٫۲Mbps است. وای‌فای ۱۱.n با پشتیبانی از تشکیل هات‌اسپات و Wi-Fi Directدیگر نکته مشترک این دو مدل است. بلوتوث Young نسخه سوم است در حالیکه Tipo از ورژن ۲.۱ استفاده می‌کند.

منبع:گوشی شاپ

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار