عقب نشینی دوباره بورس و احتمال فعال شدن مارپیچ «دلار-بورس»

پارسینه: شاخص کل بورس تهران امروز با افتی در حدود ۴۳ هزار واحد، معادل ۲.۵۱ درصد، به کانال یک میلیون و ۷۱۴ هزار واحدی برگشت. رنگ قرمز بورس، اما امروز تقریباً بسیاری از نمادها را در بر گرفته بود، به گونهای که شاخص کل هم وزن هم با افتی در حدود ۱.۴ درصد رو به رو شد.
شاخص کل بورس تهران امروز با افتی در حدود ۴۳ هزار واحد، معادل ۲.۵۱ درصد، به کانال یک میلیون و ۷۱۴ هزار واحدی برگشت. رنگ قرمز بورس، اما امروز تقریباً بسیاری از نمادها را در بر گرفته بود، به گونهای که شاخص کل هم وزن هم با افتی در حدود ۱.۴ درصد رو به رو شد.
در پایان معاملات هفته گذشته، عمده پیش بینیها نشان میداد که بورس دوباره روند صعودی خود را شروع کرده و میتواند با قدرت، دوباره از مرز شاخص ۲ میلیون واحدی عبور کند. با این همه، این اتفاق رخ نداد و در مقابل، نرخ دلار به شکل کم سابقه رشد کرد. بر این اساس، نرخ دلار نیمایی به عنوان نرخ مرجع در تجارت خارجی کشور امروز از ۲۱ هزار تومان گذشت و برخی پیش بینیها از افزایش نرخ دلار در بازار آزاد طی روزهای آتی حکایت میکنند. میتوان حدس زد که خروج پول از بازار سرمایه به افزایش نرخ دلار دامن زده، اما مارپیچ دلار-بورس احتمالاً دوباره فعال خواهد شد و به این ترتیب، نرخ بالاتر دلار بازدهی بازار سرمایه را افزایش داده و به شکل متقابل، افزایش قیمت سهام موجب افزایش قیمت سایر داراییها در بازارهای موازی و از جمله بازار طلا خواهد شد.
مجموع ارزش معاملات در بورس امروز به حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات فرابورس نیز به حدود ۳ هزار میلیارد تومان میرسید. به این ترتیب، در جریان معاملات امروز در این دو بازار، در مجموع حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سهم معامله شد که افتی قابل توجه نسبت به مجموع ارزش معاملات در روز چهارشنبه هفته گذشته نشان میدهد.
دامنه نوسان افزایش مییابد؟
به این ترتیب، به نظر میرسد فرضیه کاهش مجموع ارزش معاملات در روزهای نزولی بورس مورد تایید قرار میگیرد. بر این اساس، افت ارزش معاملات طی روزهای قرمزپوشی بورس نشانهای است از اینکه معامله گران قصد خروج از بازار را ندارند و ترجیح میدهند سهامداری کنند.
امروز همچنین نمادهای «فارس»، «شستا» و «فملی» بیشترین تاثیر را بر تغییرات شاخص کل داشتند و این در حالی است که از میان این سه نماد، تنها «فملی» شاهد افزایش قیمت بود. بیشترین حجم عرضه هم در نمادهای «خودرو»، «خساپا» و «خگستر» رخ داد و به این ترتیب، سه نماد با طولانیترین صفوف فروش مربوط به گروه خودرویی بودند.
این در حالی است که زمزمههایی به گوش میرسد از افزایش احتمالی دامنه نوسان از ۵ درصد به ۱۰ درصد در مورد برخی نمادهای بزرگ در بازار. تا این لحظه این خبر هنوز تایید نشده و تنها برخی اعضای شورای عالی بورس به صورت جسته و گریخته به آن اشاره کرده اند. با این همه، ممکن است این موضوع در جلسه امروز شورای عالی بورس مورد بررسی قرار بگیرد. افزایش دامنه نوسان میتواند نقدشوندگی و تحرک بازار را بالا ببرد و این موضوعی است که مدتها است مورد درخواست فعالان بازار سرمایه بوده است.
بورس ایران هم باید مثل بورس های خارجی دامنه نوسان حذف بشه
بهترین کار اینه که آموزش ببینیم بریم بازار فارکس
تجربه چهار دهه نشان داده که در هر کاری نظام و دولت دخالت کردند اون کار بدتر و به ابتذال و در نهایت به ضرر مردم و جامعه تمام شده است.....!!!
بورس سالها و تا چند ماه قبل منطقی و آرام کار می کرد تا اینکه تبلیغات دولت و صدا و سیما و حاکمیت جهت سوق مردم به آن سو شروع شد....
و از آنجاکه دولت و حاکمیت هیچ برنامه بلند مدت و ریشه ای و کارشناسی شده برای هیچ کار به خصوص اقتصادی ندارد بدبختی و سردرگمی مردم شروع شد...