از ادعای ارتباط احمدی نژاد با جنگیرها تا عصبانیت امارات از خروج ناو «نیمیتز» از منطقه

پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث میشود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته که در جریان آنها هم قرار نگرفته اید، پارسینه تلاش میکند صبح هر روز مهمترین این رویدادها را که گاهی از نظرها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته میشود به اطلاع مخاطبانش برساند.
روایت جهانگیری از نامهاش به رهبر درباره بودجه
معاون اول رئیس جمهوری گفت: ششم بهمن ساعت ۱۰ و ۳۰ صبح یک نامه نوشتم به رهبری و مسائل بودجه را به ایشان گفتم و دو ساعت و نیم بعد، به ما زنگ زدند از دفتر که پاسخ را آقا دادهاند، که خطاب به آقای قالیباف بود که به مسائل توجه شود. اسحاق جهانگیری در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره رد کلیات بودجه گفت: مجلس شورای اسلامی یکی از مهمترین کارهایی که میکند بررسی لایحه بودجه است وقتی کلیات بودجه رد میشود معنایش این است که نتوانستند خوب مدیریت کنند که رد شده است. وی افزود: برج ۱۱ ساعت ۱۰ و ۳۰ صبح یک نامه نوشتم به رهبری و مسائل بودجه را به ایشان گفتم و دو ساعت و نیم بعد، به ما زنگ زدند از دفتر که پاسخ را آقا دادهاند، که خطاب به آقای قالیباف بود که به مسائل توجه شود. معاون اول رییسجمهور تاکید کرد: اگر اینها بعد از همان نامه یک جلسه با دولت گذاشته بودند مسائل حل میشد.
واکنش تند قالیباف به ماجرای حاشیه ساز اشتباه در رأی گیری کلیات بودجه۱۴۰۰
رئیس مجلس در صحن علنی گفت: بنده دیروز دقیقا گفتم که کلیات بودجه به رای گذاشته میشود، اگر رای بیاورد وارد جزییات میشویم و بر اساس کمیسیون تلفیق؛ اگر رای نیاورد در حقیقت رد لایحه بودجه است. این خیلی روشن و شفاف بود، لذا آقای نقدعلی در حق مجلس و نمایندگان ظلم کردند و گفتند که نمایندگان ندانستند به چه چیزی رای دادند.دیروز آقای نادران درخواست کردند که رای گیری با برگه باشد، من به آقای امیرآبادی عضو هیئت رئیسه گفتم که با آقای نادران صحبت کنید و قانعشان کنید، او با شما و کسانی که درخواست کرده بودند، صحبت کردند، هر ۱۰ نفر درخواست کننده قانع شده اید و نامه خود را پس گرفتید.
ادامه تحصیل برای نمایندگان مجلس ممنوع می شود؟
عضو کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس جزئیات مصوبات امروز اعضای این کمیسیون را تشریح کرد.حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه صبح امروز (چهارشنبه 15 بهم ماه) کمیسیون متبوعش، اظهار داشت: ادامه بررسی اصلاح قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در دستورکار اعضای کمیسیون تدوین آییننامه قرار داشت.وی در توضیح مصوبه امروز اعضای این کمیسیون، بیان داشت: طبق مصوبه امروز اعضای کمیسیون، نمایندگان از داشتن تابعیت و یا اقامت ممنوع شدند و اگر تابعیت و یا اقامت کشور دیگری را دارند نیز باید لغو شود.عضو کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس در تشریح مصوبه دیگر اعضای کمیسیون، اظهار داشت: همچنین با مصوبه اعضا، نمایندگان از تحصیل در مقاطع بالاتر ممنوع شدند.به گزارش تسنیم، بررسی طرح اصلاح قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در دستورکار جلسات کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس قرار دارد و تاکنون چند بند از آن اصلاح شده است. در صورت بررسی تمام مفاد و اصلاح آنها طرح مذکور برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس خواهد شد.
فولادگر: رئیسی گفته است برای انتخابات کاندیدا نمی شود
فعال سیاسی اصولگرا درباره کاندیداتوری رئیسی برای انتخابات 1400 گفت :رئیسی درخواستها برای کاندیداتوری را نپذیرفت و در قوه قضائیه میماند.حمیدرضا فولادگر درباره سناریوی انتخاباتی اصولگرایان به خبرنگار نامه نیوز گفت: شورای وحدت آغاز به کار کرد و دبیر اجرایی آن نیز آقای منوچهر متکی است. از آن طرف نیز شورای ائتلاف نیروهای انقلاب کار خود را بعد از انتخابات مجلس ادامه داده و آقای پرویز سروری دبیری آن مجموعه را بر عهده دارد.وی افزود: شورای وحدت این دوره با محوریت جامعه روحانیت به میدان آمده و شورای ائتلاف را نیز به عنوان یکی از بخش ها دعوت کرد تا نماینده معرفی کند، از آن طرف شورای ائتلاف می گوید «در انتخابات مجلس توانست با اکثریت تشکل های اصولگرا کار کند و نتیجه هم حاصل شد بنابراین پوشش رأی ما بیشتر است».
اظهارات قوچانی به خبر راهاندازی «دفتر حفظ و نشر آثار روحانی»
محمد قوچانی به خبر راهاندازی «دفتر حفظ و نشر آثار حسن روحانی» واکنش نشان داد.محمد قوچانی، دبیر شورای تدوین، گردآوری و مستند سازی آثار رئیس جمهور با اشاره به انتشار برخی اخبار مبنی بر راه اندازی «دفتر حفظ و نشر آثار روحانی» گفت: این شورا چیز جدیدی نیست و در دولت آقای خاتمی و آقای احمدی نژاد نیز بوده و مربوط به نهاد ریاست جمهوری است.وی ادامه داد: در این شورا اصلا نه نامی از آقای روحانی است و نه آیت الله، بلکه این شورا مربوط به نهاد ریاست جمهوری می باشد که بنده از سال ۹۶ تا امروز این مسئولیت را برعهده دارم.محمد قوچانی به انتشار کتابی در این راستا اشاره کرد و گفت: تدوین و انتشار کتابی که مطرح شده مربوط به شخص آقای روحانی نیست و درباره دولت یازدهم و دوازدهم می باشد.به گزارش مدارا، در روزهای اخیر خبری منتشر شد که دفتر حفظ و نشر آثار روحانی راه اندازی شده که دبیری این شورا برعهده محمد قوچانی است.همچنین در خبر منتشر شده آمده است که، اولین پروژهای که قوچانی به عنوان دبیر این شورا در دست اجرا دارد تدوین کتابی با عنوان (احیای امید) میباشد که قرار است بر اساس مصاحبه با چهرههای سیاسی مطرح، این کتاب در باب روحانی و خدمات وی تدوین شود.
گفته های جنجالی غرضی در مورد ارتباط احمدی نژاد با جنگیرها
غرضی با اشاره به اظهارات جنجالی توکلی درباره جن گیرها گفت: همان جن گیرهایی که توکلی به آن اشاره کرد در اطراف احمدی نژاد هم وجود دارد.سید محمد غرضی، فعال سیاسی و وزیر اسبق پست، تلگراف و تلفن در خصوص احتمال رقابتی شدنِ انتخابات ۱۴۰۰ گفت: جمهوری اسلامی متکی بر آرای عموم مردم است یعنی ۸۰ میلیون معتقد به جمهوری هستند؛ برخی به جمهوری اسلامی و برخی به جمهوری. نیروهای سیاسی همواره سعی کردهاند که با توسل به این قاعده، جامعه را تشویق به شرکت درانتخابات کنند.
سفر قریبالوقوع ماکرون به ریاض با محوریت برنامه هستهای ایران
برخی منابع دیپلماتیک غربی در عربستان سعودی از سفر قریبالوقوع رئیس جمهور فرانسه به ریاض خبر دادند.این منابع گفتند که ماکرون در این سفر با «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی و «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور دیدار میکند.به نوشته روزنامه «القدس العربی»، منابع مذکور همچنین گفتند که بررسی برنامه هستهای ایران، تقویت همکاری دوجانبه به ویژه در زمینه نظامی و اوضاع لبنان در اولویت گفتوگوهای ماکرون با مقامات سعودی قرار دارد.ماکرون روز جمعه گذشته خواستار پیوستن عربستان سعودی به برجام شده و گفته بود:«مذاکره با ایران واقعا سخت خواهد بود و از ایران خواسته میشود که شرکای ما در منطقه از جمله عربستان به توافق هستهای بپیوندد.»«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات اخیر ماکرون، او را به پرهیز از مواضع نسنجیده و شتاب زده دعوت کرد و خطاب به وی گفت: برجام به هیچ وجه قابل مذاکره مجدد نبوده و طرفهای آن هم مشخص و غیرقابل تغییر هستند.
واکنش ضرغامی به رد طرح شفافیت آرای نمایندگان
عزت الله ضرغامی در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: امروز طرح "شفافیت آرای نمایندگان" به تصویب مجلس نرسید.هرچند ادلهی مخالفین این طرح به نوبه خود قابل توجه و مسموع است ، ولی آثار زیانبار عدم تصویب آن به مراتب بیشتر خواهد بود. در دنیای شیشهای امروز چیزی مخفی نمی ماند، به استقبال شفافیت برویم.»
واکنش پناهیان به رد طرح شفافیت آرا توسط نمایندگان
حجت السلام علیرضا پناهیان، درباره عدم تصویب طرح شفافیت آراء نمایندگان در توییترش نوشت: می خواهند به عنوان مجلس انقلابی لطمه بزنند.گفتنی است این واعظ سال گذشته در انتقاد از عملکرد مجلس دهم گفته بود: «یکی از راههای استخفاف ملت این است که رأی مجلس را پنهان کنند! چرا اکثریت نمایندگان مجلس رأی میدهند به اینکه رأی نمایندهها نباید شفاف باشد؟ آیا ملت را خوار و بیمقدار میدانند؟ بعد هم برخی بهصورت بسیار جاهلانه و احمقانهای میگویند «مگر میخواهید تفتیش عقاید کنید؟!»مگر شما در مجلس به عقاید رأی میدهید؟ شما بیخود میکنید بر اساس عقاید رأی بدهید. شما باید بر اساس کارِ کارشناسی رأی بدهید نه بر اساس عقاید!مردم باید بتوانند بر وکلای خودشان مسلط باشند. مردم باید بدانند که نماینده آنها به چه چیزی رأی داده و برای چه رأی داده است؟ ما کاری به عقیده شما نداریم، میخواهیم شعور و درک کارشناسی شما را بفهمیم!آی مجلس شورای اسلامی، چه کسی به شما حق داده که شفاف رأی ندهید و شفاف رأی دادن را تفتیش عقاید بدانید؟ بگویید چه چیزی را دارید از ملت پنهان میکنید؟مردهایی که در مجلس هستند و نامرد نیستند، تا وقتی رأیها شفاف نشده، در هر رأیگیری رأی خودشان را صریحاً اعلام کنند و الا دارند از این فرصتِ پنهانکاری سیاسیون جَلَب، سوءاستفاده میکنند. البته اگر یک موضوع امنیتی مطرح بود، طبیعتاً باید پنهان باشد اما نه همه رأیگیریها!»
صادقی مجلس را به توپ بست
کلیات طرح شفافیت آرا نمایندگان، سرانجام و بعد از گذشت ۹ ماه از اعلام وصول از سوی نمایندگان مجلس انقلابی رد شد. مسئلهای که واکنشهای بسیاری را از سوی فعالین سیاسی و افکار عمومی به دنبال داشته است.محمود صادقی، نماینده پیشین مردم تهران و رئیس فراکسیون شفافسازی مجلس دهم در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به این مسئله، اظهار داشت: بحث شفافیت آرا نمایندگان، ریشه در یک مبانی داشته که آن مبانی از نظر من با چنین مجلسی، اصلا سازگرای ندارد. در واقع، نوع تفکر و دیدگاه نمایندگان این مجلس با آن مبانی بیگانه است.وی افزود: شفافیت آرا نمایندگان، ریشه در دموکراسی داشته و اینکه ما برای مردم، حق دسترسی آزاد به اطلاعات قائل باشیم. در حالی که، اساسا گفتمان این مجلس، گفتمان مردمسالاری، حقوق شهروندی و دموکراسی نیست. البته از پیش هم، مشخص بود که پرداختن این مجلس به طرح شفافیت آرا نمایندگان، بیشتر یک استفاده ابزاری و ادعا است.این عضو فراکسیون امید مجلس دهم، یادآور شد: اگر نگاهی به نطقهای امروز مجلس بیاندازید به عنوان نمونه، الیاس نادران در نطق خود، عنوان کرده که چرا شما، رفتار تناقض آمیز دارید؟ ایشان نقل کرده که دیروز ما درخواست داشتیم تا رای به کلیات بودجه، شفاف و علنی باشد، اما یکی از اعضای هیئت رئیسه گفت که آقای رئیس، مصلحت نمیدانند!صادقی ادامه داد: تازه بر اساس آئین نامه فعلی هم این امکان وجود دارد که رای به درخواست نمایندگان، علنی باشد. این آقایان حتی اجازه استفاده از ظرفیت آئین نامه فعلی را هم برای علنی شدن آرا ندادهاند و بعد، ما شاهد هستیم که مدام، شعار شفافیت آرا، آن هم برای تبلیغات سر میدهند.
واکنش ظریف به رأی صلاحیتی دیوان لاهه در پرونده مودت
وزیر امور خارجه با انتشار توئیتی به صدور رأی صلاحیتی دیوان بین المللی دادگستری در پرونده نقض های عهدنامه مودت ۱۹۵۵ در لاهه واکنش نشان داد.محمدجواد ظریف در توئیتی نوشت:دیوان بینالمللی دادگستری اکنون تمام موارد استدلالی مخالفت مقدماتی ایالات متحده در پرونده مطروحه از جانب ایران در خصوص تحریمهای غیرقانونی ایالات متحده را رد کرد.این یک پیروزی حقوقی دیگر برای ایران پس از حکم ۳ اکتبر ۲۰۱۸ است.ایران همواره و به صورت کامل قوانین بینالمللی را محترم شمرده است. زمان آن فرارسیده است که ایالات متحده به تعهدات بینالمللی خود پایبند شود.گفتنی است که دیوان بین المللی دادگستری به اتفاق آرا اعتراضات آمریکا مبنی بر اینکه این دادگاه صلاحیت رسیدگی به اختلاف بین واشنگتن و تهران را ندارد، رد کرد.دیوان بینالمللی دادگستری در جلسه امروز اعلام کرد که این دادگاه صلاحیت رسیدگی به پرونده شکایت ایران علیه ایالات متحده بر اساس پرونده مودت را دارد.دادگاه لاهه تاکید کرد: تحریم های آمریکا علیه ایران، تعهدات واشنگتن بر اساس توافقنامه مودت مربوط به سال ۱۹۵۵ بین دو کشور را نقض میکند
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به رای دیوان لاهه در رد اعتراض واشنگتن درباره عدم صلاحیت دیوان لاهه برای رسیدگی به شکایت ایران درخصوص تحریمها واکنش نشان داد.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بامداد پنج شنبه در نشستی خبری ضمن ابراز تأسف و سرخوردگی از رأی دیوان لاهه در این خصوص، در عین حال گفت که واشنگتن برای این نهاد قضایی بینالمللی «احترام زیادی» قائل است.
وی افزود: ما از اینکه دادگاه استدلالهای صحیح ما مبنی بر اینکه شکایت ایران خارج از صلاحیت دادگاه است را نپذیرفت، دچار یاس شدیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از اینکه ایران از این رأی دیوان لاهه به عنوان یک پیروزی یاد میکند، گفت: دادگاه فقط یک حکم اولیه صادر کرده و تصمیمگیری نهایی در خصوص صلاحیت نیست.
وی ادامه داد: ما در مرحله بعدی تشریح خواهیم کرد که چرا ادعای ایران سزاوار نیست، ما تصریح کردیم که خطرات ناشی از اقدامات مخرب ایران چیست و به همین دلیل است که متعهد به دیپلماسی و رایزنی در این زمینه هستیم.
دادگاه عالی سازمان ملل مستقر در لاهه هلند (دیوان بین المللی دادگستری) (ICJ) با رد مخالفت واشنگتن، رای خود را درباره اینکه آیا صلاحیت دارد به شکایت ایران از آمریکا در خصوص اقدام واشنگتن در اعمال تحریم علیه ایران، رسیدگی کند یا خیر را اعلام کرد.
بر این اساس، دیوان لاهه اعتراض آمریکا در خصوص اینکه این دادگاه صلاحیت ندارد تا به شکایت تهران از واشنگتن در پرونده نقض عهدنامه مودت رسیدگی کند را رد کرد.
این دادگاه در جلسه چهارشنبه ۱۱ مهر ماه ۱۳۹۷ خود دستور داد که آمریکا تحریم هایی که حمل و نقل هوایی غیر نظامی را برای ایران محدود می کند و همچنین تحریم هایی که دسترسی ایران به کالاهای بشر دوستانه از جمله محصولات کشاورزی، دارویی و … را محدود می کند؛ لغو شوند.
اقدام آمریکا در خارج کردن ناو هواپیمابر نیمیتز واکنش یک مقام سابق امارات عربی متحده را به همراه داشت.
«عبدالخالق عبدالله»، استاد دانشگاه، تحلیلگر و مشاور سابق، ولی عهد ابوظبی در توییتی چهارشنبهشب به این اقدام آمریکا واکنش نشان داد و دولت جدید این کشور را احمق دانست.
او در توییت خود ضمن استفاده از واژه جعلی برای خلیج فارس و متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم نوشت: «وزیر دفاع جدید آمریکا دستور داده ناو هواپیمابر نیمیتز آبهای "خلیج ... " را ترک کند. (وی برای خلیج فارس از نام مجعول استفاده کرده است.) اگر این اقدام نظامی از پیشبرنامهریزی شده برای کاهش تنش در منطقه باشد، فبها. ولی اگر این تصمیم، سیاسی و از نشانههای هروله کردن دولت بایدن به سمت ایران ِ حامی تروریسم در دنیا باشد، این تصمیم اشتباه و حماقت سیاسی است».
امارات و عربستان سعودی بعد از عملیات پهپادی موفق ارتش یمن به تأسیسات نفتی سعودی در شرق این کشور، از بیم تکرار حملات مشابه از آمریکا درخواست کمک کردند و خواستار حضور نظامیان بیشتر این کشور در منطقه خلیج فارس شدهاند.
هفته گذشته فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد که برای حمایت از عربستان سعودی و تأسیسات نفتی و حیاتی این کشور در غرب پایگاههای نظامی احداث خواهد کرد.
ارسال نظر