پیشروی پهپادهای رزمی در آلمان؛ Valkyrie انتخاب نهایی خواهد بود؟

پهپاد پنهانکار XQ‑58 Valkyrie با همکاری کراتوس و ایرباس وارد بازار اروپا میشود
به گزارش پارسینه، شرکتهای Airbus Defense and Space و Kratos Defense & Security اعلام کردند که در راستای تأمین نیازهای آیندهی نیروی هوایی آلمان، با همکاری مشترک، پهپاد پنهانکار XQ-58A Valkyrie را در اروپا معرفی خواهند کرد. این همکاری، امکان تجهیز Valkyrie به سامانه مأموریتی جدیدی از Airbus را فراهم میسازد که معماری آن «غیر وابسته به پلتفرم» بوده و قابلیت تطبیق با انواع هواگردها را دارد. هدف این برنامه، ارائه یک پهپاد رزمی مشارکتی (CCA) با هزینهی مناسب، ریسک پایین و توانمندیهای بالا برای مأموریتهای اروپایی است.
مدیرعامل Kratos، "اریک دمارکو"، نسخهی جدید Valkyrie را «سفارشیشده برای مأموریتهای اروپایی» خوانده و از تغییرات ویژه در طراحی این پهپاد برای رفع نیازهای عملیاتی منطقه خبر داده است. در همین حال، "مایک شولهورن"، مدیرعامل Airbus، تأکید کرد که مشتریان اروپایی به دنبال پهپادهای مشارکتی «قابل بازیافت و غیربازیافت» هستند. بر اساس برنامهی مشترک، نسخهی اروپایی Valkyrie تا سال ۲۰۲۹ آماده تحویل به آلمان خواهد شد.
هرچند هنوز مشخص نیست وزارت دفاع آلمان طرح رسمی برای خرید این پهپاد داشته باشد، اما نشانههایی وجود دارد مبنیبر علاقهمندی این کشور به استفاده از پلتفرمهایی از نوع «Wingman» برای همکاری با جنگندههای الکترونیکی آیندهاش، مانند Eurofighter EK. جالب اینکه نسخه جنگ الکترونیک Valkyrie توسط نیروی دریایی ایالات متحده به عنوان برنامهی رسمی در حال آزمایش است، اما تاکنون این پهپاد برای برنامه "Electronic Combat Wingman" آلمان پیشنهاد نشده است.
این پهپاد بهصورت ریلی و بدون نیاز به باند پرواز از پایگاههای پراکنده یا حتی کانتینرهای عملیاتی قابل پرتاب است؛ قابلیتهایی که برای عملیات نزدیک به مرزهای شرقی ناتو بسیار حیاتی خواهند بود. همچنین، Kratos اخیراً مدل جدیدی از Valkyrie با چرخهای فرود سهگانه معرفی کرده که گزینهی جذابی برای برخی کشورهای اروپایی به شمار میرود.
گذشته از Valkyrie، Kratos بر روی طراحی دو پهپاد دیگر با نامهای Apollo و Athena نیز کار میکند که بهصورت ماژولار قابل تجهیز به تسلیحات، سیستمهای جنگ الکترونیک و سنسورهای مختلف هستند، اما همکاری جدید با Airbus شامل این دو پهپاد نمیشود.
از سوی دیگر، Airbus نیز پیش از این مفهومی به نام Wingman را معرفی کرده که قرار است در دههی ۲۰۳۰ وارد خدمت شود و مکمل نسل جدید جنگندههای سرنشیندار برنامهی FCAS باشد. تجربهی Airbus از توسعه پهپادهای پیشرفته مانند Barracuda نیز بهعنوان پایهای برای پروژههای آینده همچون FCAS مورد استفاده قرار گرفته است.
با توجه به افزایش تهدیدات امنیتی در مرزهای ناتو و تمرکز کشورها بر افزایش ظرفیت رزمی با هزینهی کمتر، همکاری Airbus و Kratos میتواند فرصتی مناسب برای ورود Valkyrie به بازارهای اروپایی و تقویت توان هوایی مشترک باشد.
ارسال نظر