ترک سیگار؛ تدریجی یا ناگهانی؟

پارسینه: ترک سیگار به دلیل کاهش مضرات و خطرات جبران ناشدنی سلامتی افراد در هر زمانی که صورت گیرد فواید و تبعات شگفت انگیز خود را دارد. برای مثال دقیقا به دنبال ترک کردن سیگار در ۲۴ ساعت اول بیماریهای از جمله حملات و آسیبهای قلبی عروقی به شدت کاهش مییابد.

دو روش اصلی برای ترک سیگار وجود دارد؛ ۱- آنی ۲- تدریجی و نسبی
با ملاحظات و رعایت چند توصیه بسیار ساده میتوان به سادگی اقدام به ترک سیگار و کاهش عوارض ناشی از آن کرد. قبل از هر چیز اراده و نیت شرط است. برای ترک سیگار تصمیم بگیرید و سپس زمان خاصی را برای آغاز ترک انتخاب کرده و با اراده راسخ ادامه دهید.
روش اول: ترک آنی
در ابتدا باید در یک روز معین ترک سیگار را شروع کنید و دیگر سیگار نکشید و در این تصمیم خود محکم باشید و به قول معروف مردونه دیگر دم به سیگار نزنید. در این صورت یکباره سیگار را ترک خواهید کرد. اکثر ترک سیگارهای موفق به این روش صورت گرفته است.
روش دوم: ترک تدریجی و نسبی
برای تحقق ترک سیگار در این روش خاص تعهد به اجرای برنامهریزی فرد بسیار مهم است. نکات زیر برای تحقق این هدف بسیار مهم است: اول، سیگار را هرگاه نصفه شد خاموش کنید و میزان مصرف روزانه سیگار را به تدریج کم کنید. دوم، مکان همیشگی سیگار کشیدن را حتما تغییر داده و زمان همیشگی سیگار کشیدن را با تاخیر مرتب به تعویق بیندازید. سوم، اگر نیاز دارید دستهایتان مشغول شود و به فکر گرفتن سیگار نباشند؛ گرفتن قلم، کلید یا تسبیح در دست را امتحان کنید.
هرگاه هوس سیگار کشیدن کردید موارد زیرمی تواند به شما در خصوص مقابله با این وسوسه کمک کند:
تعدادی از اثرات شگفت انگیز ترک سیگار که در این مسیر میتواند شما را راغبتر کند:
۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار، فشار خون و ضربان قلب به حد طبیعی می رسد
۴۸ ساعت پس از ترک سیگار، قدرت چشایی و بویایی بهتر خواهد شد.
۷۲ ساعت پس از ترک سیگار، تنفس راحتتر میشود
۳ تا ۶ ماه پس از ترک سیگار، سرفه، خس خس و مشکلات تنفسی اکثرا خوب خواهند شد.
۵ سال پس از ترک سیگار، خطر حمله قلبی نصف یک فرد سیگاری میشود.
۱۰ سال پس از ترک سیگار، خطر سرطان ریه نصف یک فرد سیگاری میشود
ارسال نظر