خط تولید جنگنده پنهانکار J-۳۵ چین برای اولینبار در ویدیویی تلویزیونی لو رفت؛ حالا تحلیلگران درباره عمدی بودن این افشاگری گمانهزنی میکنند.
به گزارش پارسینه، تلویزیون دولتی چین بهطور غیرمنتظره، تصاویری از خط تولید جنگنده پنهانکار J-۳۵ را منتشر کرد. این نخستین بار است که فرآیند ساخت یک جنگنده نسل پنجم چینی بهصورت عمومی نمایش داده میشود.
افشای ناخواسته یا نمایش حسابشده؟
در این ویدیو که با هدف پوشش خبری تولید جنگنده J-۱۵T تهیه شده بود، بدنه چند فروند جنگنده J-۳۵ با قلابهای فرود و در مراحل مختلف ساخت در پسزمینه دیده میشدند. پیش از این، هیچگاه مراحل تولید هواپیماهای پنهانکار چینی مانند J-۲۰ در رسانههای رسمی نشان داده نشده بود.
با انتشار این تصاویر، کارشناسان نظامی نسبت به تصادفی بودن این نمایش ابراز تردید کردند. آندریاس روپرشت، پژوهشگر سرشناس حوزه هوافضای نظامی چین، با لحنی طعنهآمیز نوشت: «مهندسان در تصویر کاملاً اتفاقی و بیخیال در مقابل J-۳۵ ایستادهاند… چیزی برای دیدن نیست!»
ریک جو، تحلیلگر دفاعی دیگر، نیز در پستی در شبکه X نوشت: «ویدیویی درباره تولید J-۱۵T است که در پسزمینه، چند فروند J-۳۵ (و احتمالاً J-۳۵A) دیده میشوند، بدون اینکه هیچکس در برنامه به آنها اشاره کند.»
جنگنده جی-۳۵؛ رقیب پنهانکار F-۳۵ آمریکا
جنگنده J-۳۵ که با نام FC-۳۱ یا J-۳۵A نیز شناخته میشود، بهعنوان جنگنده پنهانکار ناوپایه نیروی دریایی چین در حال توسعه است. قلاب فرود نصبشده روی نمونههای دیدهشده نشان میدهد که استفاده ناوپایه، هدف اصلی طراحی این هواپیماست.
این جنگنده قرار است از ناوهای نسل جدید چین از جمله ناو فوژین عملیاتی شود. انتشار این تصاویر میتواند نشانهای از پیشرفت بیشتر از انتظار در فرآیند تولید J-۳۵ باشد؛ هرچند هنوز هیچ اظهار نظری رسمی از سوی مقامات چینی ارائه نشده است.
باز شدن پنجرهای به درون صنایع دفاعی چین
برخلاف سنت همیشگی ارتش چین در مخفی نگهداشتن مراحل ساخت تجهیزات نظامی، این ویدیو پنجرهای نادر به درون یکی از حساسترین پروژههای هوافضای نظامی این کشور گشود. کارشناسان معتقدند این افشاگری میتواند آغازگر سیاستی جدید برای شفافیت کنترلشده یا صرفاً ناشی از یک اشتباه رسانهای باشد.
جنگنده J-۳۵، پاسخ مستقیم چین به پلتفرمهای نسل پنجمی آمریکا مانند F-۳۵C و F-۲۲ محسوب میشود و تمرکز ویژهای بر پنهانکاری، عملیات دریایی و جنگ شبکهمحور دارد. هنوز زمانبندی ورود رسمی این جنگنده به خدمت اعلام نشده است.
منبع:گجت نیوز
ارسال نظر