همچنین موارد زیر باعث افزایش احتمال ابتلا به اعتیاد به پورنوگرافی میشود:
مشکلاتی در رابطه جنسی فرد: پورنوگرافی راهحلی نامناسب برای نارضایتی جنسی از شریک جنسی است.
ناهنجارهای فرهنگی ناسالم: ایدههایی در مورد نحوه ظاهر و رفتار افراد در حین رابطه جنسی، انواع رابطه و پوزیشنهای جنسی که افراد باید از آنها لذت ببرند و سایر ناهنجاریهای مشابه ممکن است برخی افراد را به سمت پورنوگرافی بکشاند.
علل بیولوژیکی: برخی از عوامل بیولوژیکی از جمله تغییراتی در شیمی مغز هنگام تماشای فیلمهای پورن، خطر اعتیاد به دیدن آنها افزایش میدهد بیشتر افراد زمانی متوجه میشوند که اعتیاد به پورنوگرافی دارند که به سادگی نمیتوانند آن را ترک کنند.
برای درمان اعتیاد به پورنوگرافی روشهای دیگری نیز وجود دارد که شامل:
۱. مراجعه به پزشک سلامت روان در صورتی که فکر میکنید دیدن فیلمهای پورن برای شما به اجبار یا اعتیاد تبدیل شده است، میتوانید به متخصص سلامت روان مراجعه کنید. این کار در مواردی که فرد دارای اضطراب، علائم افسردگی یا اختلال وسواس فکری - اجباری یا OCD (obsessive-compulsive disorder) است بسیار مفید خواهد بود. بسته به تاثیر پورن بر زندگی بیمار، درمانگر ممکن است مشاوره فردی، گروهی یا خانوادگی را توصیه کند. جلسات مشاوره به بیمار کمک خواهد کرد تا در وهله اول متوجه شود که چه چیزی باعث این اجبار شده است. همچنین درمانگر میتواند به بیمار کمک کند تا مکانیسمهای مقابلهای موثری را برای تغییر رابطه خود با موضوعات مستهجن ایجاد کند.
۲. استفاده از گروههای پشتیبانی بسیاری از بیماران و افرادی که مشکل خاصی دارند با صحبت کردن با افرادی که تجربه مشابه این مشکل را دارند یا آن را پشت سر گذاشتهاند، احساس قدرت پیدا میکنند. این موضوع برای افرادی که به مواد مخدر، پورن یا مسائل جنسی نامتعارف دیگر اعتیاد دارند بسیار مفید است.
۳. درمان اعتیاد به پورنوگرافی با داروهای مختلف درمان اعتیادهای رفتاری به طور کلی شامل مراجعه به روان درمانگر و استفاده از روش درمان شناختی رفتاری است؛ اما اگر اعتیادهای رفتاری با شرایطی مانند افسردگی یا اختلال وسواس فکری - اجباری همراه باشند، احتمال دارد که پزشک داروهایی را برای بیمار تجویز کند.
۴. تغییر سبک زندگی برای مقابله با اعتیاد به پورنوگرافی برخی افراد به دلیل کسالت یا خستگی تماشای پورنوگرافی را انتخاب میکنند. تغییر سبک زندگی و حرکت بهسوی زندگی سالمتر باعث میشود که افراد ساعات کمتری را در رایانهها و شبکههای اجتماعی بگذرانند. به همین دلیل پیشنهاد میشود که افراد موارد زیر را برای درمان اعتیاد به پورنوگرافی انجام دهند: انجام ورزش به صورت منظم وقتگذرانی با دوستان و خانواده رفتن به پیادهروی در دل طبیعت تنظیم ساعات بیکاری و برنامهریزی برای پرکردن آنها با فعالیتهای مفید خواندن کتابهای انگیزشی و دیدن سریالهای مناسب البته باید گفت که هر شخصی با توجه به نوع شخصیت و سبک زندگی خود میتواند فعالیتهایی را برای جلوگیری از تماشای پورن جایگزین کند.
ارسال نظر