نیویورک تایمز بسته پیشنهادی ایران به آمریکا را فاش کرد

نیویورک تایمز خبر داد ایران در مذاکرات با آمریکا پیشنهاد داده مرکز مشترک غنی سازی ایران با مشارکت آمریکا، عربستان سعودی و امارات ایجاد شود.
به گزارش پارسینه، نیویورک تایمز خبر داد ایران در مذاکرات با آمریکا پیشنهاد داده مرکز مشترک غنی سازی ایران با مشارکت آمریکا، عربستان سعودی و امارات ایجاد شود.
نیویورک تایمز خبر داد ایران در مذاکرات با آمریکا پیشنهاد داده مرکز مشترک غنی سازی ایران با مشارکت آمریکا، عربستان سعودی و امارات ایجاد شود.
گاردین اضافه کرد: ایده تشکیل یک کنسرسیوم متشکل از ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای غنی سازی اورانیوم مطرح شده است. این جدیدترین تلاش ایران برای غلبه بر مخالفت های آمریکا با ادامه غنی سازی اورانیوم توسط این کشور است.
دولت ایران بر این باور است که این پیشنهاد در نوع خود یک نوع امتیاز دهی محسوب می شود زیرا این امکان دسترسی کشورهای همسایه خود را به دانش فنی ایران می دهد و حتی می تواند آنها را سهام دار این کنسرسیوم بکند.
البته هنوز مشخص نیست عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در گفت و گوی چند ساعته اش با ویتکاف نماینده مذاکره کننده آمریکا در روز یکشنبه گذشته به این پیشنهاد اشاره کرده است یا خیر.
از قرار معلوم این کنسرسیوم از تجهیزات غنی سازی اورانیوم ایران استفاده خواهد کرد. طبق پیشنهاد ایران دوباره سطح غنی سازی اورانیوم این کشور به سطح 3.67 درصد ( طبق برجام) می رسد. توافقی که در سال 2015 بین ایران و 6 قدرت جهانی امضا شد.
اولین بار ایده تشکیل چنین کنسرسیومی توسط حسین موسویان دیپلمات سابق ایرانی و وان هیپل فیزیکدان دانشگاه امریکایی پرینستون در مقاله ای در بولتن ( دانشمندان اتمی) منتشر و با اقبال خوانندگان مواجه شد.
منبع: عصر ایران
ارسال نظر