اعلام آخرین پیشرفتهای تکنولوژیک در همایش بانکداری الکترونیک

پارسینه: معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت که اصلاح نظام کارمزد در مرحله تصمیم گیری است و بعد از تصویب آن، اعلام عمومی خواهد شد. ضمن اینکه آخرین پیشرفتهای تکنولوژیک در همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت رونمایی میشود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ، مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با بیان اینکه همایش بانکداری الکترونیک به مهمترین همایش بانکداری الکترونیکی در کشور تبدیل شده است، گفت: در این همایش به طور خاص آخرین پیشرفتهای تکنولوژیک در حوزه بانکداری الکترونیک، ابزارها و چالشها و مواردی که از نظر نظارتی مورد نظر تنظیم گر است، به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه، بانکداری الکترونیک به نحوی با سایر حوزههای بانکداری عجین شده که قابل تفکیک نیست، اظهار داشت: دیگر نمیتوان به بانکداری الکترونیک به عنوان یک ابزار نگریست و بخش لاینفکی از کسب و کار بانکی است. اگر بانکی به این حوزه توجه نکند، بخش بزرگی از بازار را از دست خواهد داد.
معاون بانک مرکزی با بیان اینکه این همایش در سه سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا برگزار نشد، تصریح کرد: با تلاش همکاران پژوهشکده پولی و بانکی، استقبال خوبی از همایش امسال توسط فعالان این حوزه، فین تکها و پیمانکاران شده است و مقالات خوبی را نیز در حوزههای مختلف دریافت کرده ایم.
محرمیان گفت: کلمه کلیدی همایش امسال ارزش آفرینی دیجیتال است و دلیل آن این است که دیجیتالی شدن به خودی خود ارزش نیست. شاید برخی اوقات این موضوع فراموش شود. هر پدیدهای زمانی ارزشمند است که برای کاربرانش ارزش آفرینی کند.
وی درباره اطلاع رسانی ناکافی در خصوص ریال دیجیتالی بانک مرکزی اظهار داشت: همایش امسال فضای مناسبی است تا مقداری درباره ریال دیجیتالی صحبت کنیم؛ کشورهای زیادی در حال کار بر روی این موضوع هستند و قرار است در همایش امسال هم یک کارگاه و یک نشست درباره ریال دیجیتالی برگزار شود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی درباره کند شدن سرعت دیجیتالی شدن بانکها خاطرنشان کرد: در حال حاضر زیست بوم بانکداری الکترونیک در حال تجربه چالشهای مختلفی است، ولی فعالان این حوزه به اندازهای به بلوغ رسیده اند که از این شرایط سخت عبور کنند. درباره فیلترینگ هم همواره تاکید ما بر این بوده که خدماتی که بانکها به مردم ارائه میدهند، تحت تاثیر این موضوع قرار نگیرد.
خبرهای خوش درباره اجرای رتبه بندی اعتباری مشتریان بانکها
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه ۹۰ درصد مردم رتبه اعتباری ندارند، گفت: درست است که از نظر اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری مشتریان جایگاه خوبی نداریم، اما رقم ۹۰ درصدی را هم قبول ندارم.
محرمیان با بیان اینکه اعتبارسنجی از پروژههای دارای اولویت بالا برای بانک مرکزی است، تصریح کرد: گره این کار در آنجاست که باید دیتا و اطلاعات لازم را از دیگران اخذ کنیم. اجماع خوبی در سازمانهای مختلف در این خصوص شکل گرفته که البته معنای آن این نیست که دیتا را از دیگران گرفته ایم.
معاون بانک مرکزی اظهار داشت: این مژده را میدهم که خبرهای خوبی در حوزه اعتبارسنجی خواهیم داشت. به صورت هفتگی در این خصوص در بانک مرکزی جلسه داریم.
این مقام مسئول درباره نحوه داوری جشنواره دکتر نوربخش در همایش بانکداری الکترونیک هم گفت: داوری در جشنواره دکتر نوربخش بسیار با دقت انجام میشود. داوران هم در این زمینه متنوع هستند و روال بررسی محصولات عادلانه است.
وی افزود: زمانی که فهرست برندگان دورههای گذشته جشنواره دکتر نوربخش را مشاهده میکنیم، میبینیم که برخی از این محصولات در جامعه فراگیر شده و برخی دیگر هم موفق نبوده اند.
شکایت انجمن فین تک از بانک مرکزی بیشتر جنبه حقوقی دارد
خبرنگاری از معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در خصوص شکایت انجمن فین تک درباره انحصار این بانک در اعطای مجوز به شرکتهای پی اس پی سوال کرد که وی پاسخ داد، این شکایت، ابعاد مختلفی دارد و بیشتر از جنبه حقوقی قابل بحث است.
محرمیان توضیح داد: مسالهای که وجود دارد این است که آیا صنعت پرداخت بانک محور باید باشد یا نه؟ فرآیندهای جدید با توجه به مصوبه هیات عامل بانک مرکزی در حال انجام است و تاکنون چهار درخواست معتبر در این زمینه داشته ایم. در خصوص حکم صادر شده نیز فرآیندهای حقوقی در حال انجام است.
ریال دیجیتال بتدریج اجرایی خواهد شد/ عجلهای در این زمینه نداریم
وی درباره اینکه ریال دیجیتال بانک مرکزی قرار بود شهریورماه امسال به بهره برداری برسد، گفت: فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به جای رمز ریال یا ریال دیجیتال، واژه رایاپول را پیشنهاد داده است. بحث این بود که باید ابعاد فنی و امنیتی ریال دیجیتال ابتدا بین همکاران خود ما در شبکه بانکی مورد ارزیابی قرار میگرفت و از تجربه کاربردی آن اطمینان حاصل میکردیم.
این مقام مسئول ادامه داد: مرحله پیش آزمایشی ریال دیجیتال در شهریورماه آغاز شد و حتی اولین تراکنشهای آن هم انجام شد و در مرحله جدید تعداد تراکنشهای بیشتری به تدریج با حضور پذیرندگان و افراد عادی بیشتر انجام خواهد شد.
وی توضیح داد که هیچ عجلهای در خصوص اجرایی کردن ریال دیجیتال در بین نیست و تمامی بانکهای مرکزی دنیا هم در این زمینه محافظه کارانه جلو میروند. خیلی از موارد به عمد در این زمینه عملیاتی نشده است.
محرمیان گفت: همایش بانکداری الکترونیک زمان مناسبی است تا وارد جزییات اجرایی شدن ریال دیجیتال بحث کنیم. اولین معامله با ریال دیجیتال انجام شده، ولی این معامله در فضای محدود انجام شده است. بتدریج بر تعداد این معاملات افزوده خواهد شد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در خصوص نبود اسکناس در خودپردازها هم گفت: تمامی حوزههای مربوطه در بانک مرکزی مشغول برنامه ریزی هستند تا مردم هیچ مشکلی در این زمینه نداشته باشند.
وی درباره اینکه آیا قرار نیست کارتهای بانکی مردم تجمیع شود، اظهار داشت: نمیتوانیم بانکها را متقاعد کنیم که از برند خود در این زمینه بگذرند. طبیعتا بانکها در رقابت با یکدیگر تلاش میکنند تا افراد بیشتری را جذب خود کنند. با این حال نمیتوانم تایید کنم که خدمات تمامی بانکها مشابه یکدیگر است و با یکدیگر تفاوتی ندارد، زیرا تجربه کاربر در اینجا بسیار مهم است.
اصلاح نظام کارمزد جزو اولویتهای بانک مرکزی است
محرمیان در ادامه این نشست خبری درباره اصلاح نظام کارمزد هم گفت: این موضوع جزو پروژههای اولویت اول برای بانک مرکزی است، ولی اینکه بحثهای مربوط به آن چه زمانی به سرانجام برسد، نمیتوانم اظهار نظر کنم.
وی افزود: درباره اصلاح نظام کارمزد در مرحله تصمیم گیری قرار داریم و هر زمان تصمیمات در این خصوص اخذ شد، اعلام خواهیم کرد.
این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگری درباره امکان رصد معاملات رمزارزها برای اخذ مالیات اظهار داشت: باید در جلسات فی مابین با سازمان مالیاتی این موضوع را بررسی کنیم و مطابق قانون اگر چیزی را باید به این سازمان ارائه کنیم، اطلاعات لازم را برای آن فراهم کنیم. معاملات رمزارزها در صنعت پرداخت مشخص و شفاف است هرچند که مقداری معاملات آن در فضای غیررسمی است.
ارسال نظر