اوقات فراغت بچهها را چگونه بچینیم؟

یک روانشناس معتقد است، برنامهریزی برای اوقات فراغت بچهها و دانشآموزان باید بگونهای باشد که نه آنها را به رهاشدگی عادت بدهد و نه آنقدر فشرده باشد که خسته شوند.
به گزارش پارسینه خدیدجه باقرآبادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اهمیت برنامهریزی مناسب برای اوقات فراغت دانشآموزان گفت: اواقات فراغت در حقیقت زمانی برای استراحت دانشآموزان است، اما چون این زمان بیش از سه ماه بوده و تقریبا طولانی است، باید به شیوهای درست از آن بهره برد.
وی با بیان اینکه نباید اوقات فراغت دانشآموزان را بدون برنامه سپری کرد، افزود: این امر باعث میشود دانشآموزان به تنبلی، پُرخوابی و رهاشدگی عادت کنند که در نهایت خود آنها و والدین را برای شروع سال تحصیلی جدید با مشکلات جدی مواجه میکند.
این روانشناس اظهار کرد: اگر دانشآموزان در تمام سه ماه تابستان به حال خود رها شوند و هیچ برنامه آموزشی نداشته باشند، دیگر والدین برای شروع مدرسه از پس آنها برنخواهند آمد.
باقرآبادی با تاکید بر اینکه افراط و تفریط برای چیدن برنامههای اوقات فراغت دانشآموزان مناسب نیست، یادآور شد: در حالیکه نباید بچهها را به حال خود رها کنیم، از سوی دیگر نیز نباید با چیدن فشرده برنامهها و در نظر گرفتن کلاسها و برنامههای متعدد آموزشی آنها را خسته کنیم.
وی تاکید کرد: اینکه دانشآموزان تمام اوقات فراغت خود را از این کلاس به کلاس دیگری بروند و وقت آزادی برای استراحت نداشته باشند، با مفهوم واقعی اوقات فراغت در تضاد است و باعث میشود آنها سال تحصیلی جدید را نیز با خستگی آغاز کنند.
این روانشناس نکته مهم دیگری که در پُرکردن اوقات فراغت دانشآموزان باید به آن توجه شود را توجه به سلایق و علاقه خود آنها برای انتخاب کلاسها دانست و خاطرنشان کرد: بهترین نوع کلاسها برای اوقات فراغت کلاسهایی است که مهارت یا حرفهای را مانند یک مهارت هنری، موسیقی، یک زبان خارجی خاص و ... را به دانشآموزان یاد بدهد.
به گفته باقرآبادی، بسیار مهم است که انتخاب نوع کلاسها متناسب با استعداد و توانمندی دانشآموز باشد و کلاسهایی که مورد علاقه و متناسب با توانمندی دانشآموز نیست به او تحمیل نشود. البته نباید فراموش کنیم برای دانشآموزانی که ممکن است در برخی از دروس خاص ضعیف باشند، تابستان فرصت مناسبی است تا خود را در آن درس تقویت کنند.
این روانشناس با بیان اینکه حتما باید در اوقات فراغت زمانی نیز برای با هم بودن در خانواده، دورهمی و مسافرت و خصوصا بازی با همسالان در نظر گرفته شود، گفت: مسافرتها و دورهمیهای خانوادگی معمولا بهترین خاطرات را در اوقات فراغت برای دانشآموزان رقم میزند.
باقرآبادی از اهمیت در نظر گرفتن فعالیتهای ورزشی و جسمی برای دانشآموزان در دوران اوقات فراغت نیز یاد کرد و افزود: بسیار توصیه میشود فعالیتهای ورزشی صرفا به تابستان محدود نشود و دانشآموزان در تمام ایام سال فعالیت جسمی داشته باشند.
ارسال نظر