گوناگون

رای کمیسیون اجتماعی برای تعطیلی پنجشنبه‌ها به دلیل ملاحظات مراجع بود

رای کمیسیون اجتماعی برای تعطیلی پنجشنبه‌ها به دلیل ملاحظات مراجع بود

مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: به دلیل ملاحظات و صحبت‌هایی که برخی از مراجع معظم تقلید داشتند، در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی به هرحال به کلیت تعطیلی پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلات آخر هفته به نوعی رأی داده شد. البته برخی از مسئولین و متولیان جامعه کارگری دغدغه‌ها، ایرادات و اشکالاتی را در آنجا مطرح کردند، تاکید ما هم همین است که یک تصمیمی بگیریم و قانونی را به تصویب برسانیم که شمولیت لازم را داشته باشد.

به گزارش پارسینه و به نقل از ایلنا؛ یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: به دلیل ملاحظات و صحبت‌هایی که برخی از مراجع معظم تقلید داشتند، در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی به هرحال به کلیت تعطیلی پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلات آخر هفته به نوعی رأی داده شد. البته برخی از مسئولین و متولیان جامعه کارگری دغدغه‌ها، ایرادات و اشکالاتی را در آنجا مطرح کردند، تاکید ما هم همین است که یک تصمیمی بگیریم و قانونی را به تصویب برسانیم که شمولیت لازم را داشته باشد.

مهدی اسماعیلی درباره تصویب تعطیلی روز پنجشنبه در کمیسیون اجتماعی و این‌که چرا گفته شده کارگران از این تعطیلی مستثنی شده‌اند، گفت: مجلس به عنوان مرکز قانون‌گذاری باید قوانینی تصویب کند که برای آحاد جامعه شمولیت داشته باشد. در راستای طرحی که برای تعطیلی غیر از جمعه داده شده است بحث‌های مختلفی انجام شد، برخی می‌گفتند شنبه را تعطیل کنید برخی هم پنجشنبه را می‌گفتند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که جمعه بر اساس قانون تعطیل است، ادامه داد: به دلیل ملاحظات و صحبت‌هایی که برخی از مراجع معظم تقلید داشتند، در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی به هرحال به کلیت تعطیلی پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلات آخر هفته به نوعی رأی داده شد. البته برخی از مسئولین و متولیان جامعه کارگری دغدغه‌ها، ایرادات و اشکالاتی را در آنجا مطرح کردند، تاکید ما هم همین است که یک تصمیمی بگیریم و قانونی را به تصویب برسانیم که شمولیت لازم را داشته باشد.

وی با بیان این‌که جامعه زحمت‌کش کارگری ما متحمل مشاغل عمدتاً سخت هستند و نباید مورد غفلت قرار گیرند، تاکید کرد: از همین رو مسئله به کمیسیون تخصصی کمیسیون اجتماعی موکول شده است، اگر این طرح به صحن کمیسیون اجتماعی و هم‌چنین به صحن مجلس بازگردد، حتما این ایرادات برطرف می‌شود و تصمیمی که بتواند جامعیت و شمولیت لازم را به ویژه برای جامعه کارگری داشته باشد، خواهیم گرفت.

اسماعیلی در پاسخ به این‌که در بحث تعطیلی روز شنبه مسائل اقتصادی مطرح بود که فاصله تعطیلات ما با جهان کمتر شود، عنوان کرد: کشور ما به هر حال یک ملاحظاتی دارد، از سوی دیگر با پیشرفت علم و فناوری، برخی از آن اقتضائاتی که مراودات اقتصادی در چندسال گذشته داشت و ما را با محدودیت مواجه می‌کرد را امروز می‌تواند مرتفع کرد.

وی تاکید کرد: با فناوری‌های جدید تقریبا بازار اقتصادی تعطیل نمی‌شود لذا احساسم بر این است که چیزی را به آن صورت از دست نخواهیم داد و مراودات اقتصادی ما با استفاده از فناوری‌های جدید طبیعتا انجام خواهد گرفت، حال اگر یک زمانی هم شاهد بودیم که مشکلاتی وجود دارد به طرق مختلف می‌توانیم، جبران کنیم.

 

ارسال نظر

  • مگه صاحب کشور مردم نیستن که مراجع درسیاست فضولی میکنن؟؟؟مامردم خواستارتعطیلات شنبه ویکشنبه هستیم.جمعه هام تاقبل نمازظهرروزکاری

    مگه صاحب کشور مردم نیستن که مراجع درسیاست فضولی میکنن؟؟؟مامردم خواستارتعطیلات شنبه ویکشنبه هستیم.جمعه هام تاقبل نمازظهرروزکاری

    • فریبرز

      عدالت جزء اصول مذهب و قانون اساسی هست. اگر تعطیلی پنجشنبه ها تصویب نشه باید تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی هم لغو بشه.

  • وطندار

    با عرض معذرت ظاهرا کمیسیون اجتماعی هدف از طرح ایم موضوع را اصلا نفهمیده اند
    هدف این بود که پنجشنبه که نیمه تعطیل لست روزکاری کامل بشه وبجای آن شنبه ها که اغلب کشورهای خارجی تعطیلند تعطیل اعلام بشنه تا از روز پنجشنبه برا مراودات تجاری با کشورها استفاده بشه هدف این نبود که یک روز تعطیل دیگر به تعطیلات بیشمار کشور اضافه بشه

  • زهرا

    قابل توجه دلواپسان تعطیلی پنجشنبه ها: 1- لاحیه دولت برای اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، مبتنی بر پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه ها است. اگر تعطیلی شنبه ها خواسته تجار بود چرا تشکل های اقتصادی، موضوع تعطیلی شنبه ها را به وزارت اقتصاد و دارایی، پیشنهاد ندادند تا بصورت لایحه از طرف دولت در مجلس مطرح شود؟ 2- چطور وقتی کارمندان دولتی مستقر در تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور، پانزده سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند مشکلی ایجاد نشده ولی حالا که قرار است کارمندان شهرستانی مشمول این تعطیلی شوند اینقدر به اقتصاد کشور صدمه وارد می شود؟ آیا این اظهارات به اصطلاح فعالان اقتصادی، شائبه برانگیز نیست؟ چرا تاکنون در مورد تعطیلی کارمندان تهرانی حتی یک بار اعتراض نکرده اند؟ با این وضع، مخالفان تعطیلی شنبه ها، حق دارند در مورد تعطیلی شنبه ها شک و شبهه داشته باشند. 3- دلواپسان کاهش روزهای کاری می داند که کشورهای پیشرفته به سوی سه و چهار روز تعطیلی در هفته می روند؟ چون دریافته اند که کیفیت کار، مهمتر از کمیت آن است و کار درست، باانگیزه و خلاقانه برای پیشرفت لازم است؛ درغیراینصورت، کار کردن معادل خرابکاری، کارنمایشی و اتلاف منابع می باشد. 4- کشوری که تحریم شده و مخصوصا به لحاظ سیستم بانکی بین المللی، دچار چالش است باید تحریم ها را دور بزند و تبعا از طریق روش های معمول تجارت، این امر میسر نیست لذا افزایش یک روز کاری مشترک با کشورهای دیگر، معجزه اقتصادی ایجاد نمی کند. 5-باظهور تجارت الکترونیک، موضوع زمان در مراودات تجاری، کمرنگ شده بنابراین مساله تعطیلی یا عدم تعطیلی فلان روز برای امور بازرگانی، چندان موضوعیت ندارد.6- تصمیم گردشگران خارجی برای بازدید از کشور دیگر، قاعدتا مبتنی بر برنامه ریزی است و قطعا خود را با مقتضیات اداری (تعطیلات) کشور مقصد هماهنگ می کنند.7- تقریبا اغلب بازرگانی ما، واردات از نوع زباله های چینی و صادارات از نوع خام فروشی است که آن هم چندان قابل افتخار نیست. 8- کارگران و کارمندان بخش خصوصی، تابع قانون کار می باشند و با قانون مدیریت خدمات کشوری ارتباطی ندارند همچنین نهادهای مرتبط با بازرگانی از قبیل گمرک، امور مالیاتی، بانک های ذیربط و غیره مشمول تعطیلی پنجشنبه ها نمی گردند. بنابراین، با تعطیلی پنجشنبه ها، کماکان برای بخش خصوصی و اقتصاد کشور، مسئله ای ایجاد نمی شود.

  • زهرا

    لطفا مخالفان تعطیلی پنجشنبه ها پاسخ دهند که1- اگر تعطیلی شنبه ها خواسته تجار بود چرا قبلا تعطیلی شنبه ها را به وزارت اقتصاد و دارایی، پیشنهاد ندادند تا بصورت لایحه در مجلس طرح شود؟ 2- چطور کارمندان بخش دولتی تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور و محل استقرار وزارتخانه ها ، 15سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند مشکلی ایجاد نشده ولی حالا که قرار است کارمندان شهرستانی مشمول این تعطیلی شوند اقتصاد کشور مختل می شود؟! 3-چرا تاکنون در مورد تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی و برای لغو آن، اعتراض نکرده اند؟ 4- با وجود اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک، تحریم اقتصادی و چالش های سیستم بانکی بین المللی، موضوع زمان در تجارت کشور، کمرنگ و کم اولویت شده، چرا میخواهید کارمندان دولت عذاب بکشند؟5- آیا میدانید رفع خستگی جسمی و ذهنی کارکنان موجب کاهش اشتباهات کاری، پیشگیری از اتلاف منابع و افزایش بهره وری می شود؟ 6-در استان ها، کمتر از 10درصد ادارات دولتی مربوط به تجارت هستند چرا میخواهند 90 درصد دیگر هم، پنجشنبه ها سرکار باشند؟ 7- طبق مصوبه مجلس، سازمان های مرتبط با تجارت تعطیل نیستند پس چرا مخالفید؟

  • فریبرز

    طبق مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس، سازمان هایی که مرتبط به صادرات و واردات هستند مثل گمرک، پنجشنبه ها تعطیل نمی باشند و در عوض، شنبه ها تعطیلی می گردند. آیا اصرار بعضی تجار برای عدم تعطیلی پنجشنبه ها، شک برانگیز نیست؟ آیا آنها واقعا اهداف اقتصادی را دنبال می کنند؟!!
    در هر استان از حدود 80 دستگاه اجرایی، کمتر از 8 دستگاه اجرایی بطور اورژانسی به تجارت مربوط می شوند. چرا بخاطر این بخش جزئی، بعضی تجار تقاضا دارند کل دستگاه های اجرایی استان، پنجشنبه ها تعطیل نشوند؟ اداره کانون پرورش فکری، اداره هواشناسی، اداره شهرسازی و غیره چه ارتباطی با تجارت دارند؟

  • کیمیا

    نتایج تعطیلی پنجشنبه ها: 1- افزایش کیفیت زندگی کاری و آمادگی کارمندان، مانع بروز اشتباهات کاری و اتلاف منابع میگردد. 2- استراحت کافی و نشاط کارکنان، موجب افزایش بهره وری آنها میشود. 3- به دلیل انجام کار فکری، کمیت و مدت زمان حضور کارمندان در اداره چندان مهم نیست؛ کیفیت کاری مهمتر و باعث پیشرفت امور میشود. 4-کارمندان تهرانی تاکنون از تعطیلی پنجشنبه ها برخوردار اما شهرستانی ها از آن محروم بوده اند این تبعیض، موجب نارضایتی شغلی میشود. 5- باعث وحدت رویه در تعطیلات و افزایش هماهنگی وزارتخانه ها با واحدهای استانی میگردد 6- باعث صرفه جویی در مصرف آب و برق می گردد. 7-باعث کاهش یک ششم از هزینه های تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی میشود 8- باعث حذف تشکیلات و هزینه های نهار کارمندان تهرانی میشود 9- تعاملات بیشتر اعضای خانواده و افزایش فرزندآوری را تسهیل میکند. 10- باعث افزایش اعتماد به مجلس و شرکت در انتخابات میگردد. 11- موجب امیدواری مردم به اصلاح امور کشور می شود. 12- عدالت اداری موجب افزایش سرمایه اجتماعی حاکمیت میشود.

  • داریوش

    سلام مصوبه تعطیلی شنبه ها توسط سه نهاد یعنی شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت و مرجعیت به دلیل شرعی، درست یا نادرست، رد شده و هرگز در آن تجدیدنظر نخواهد شد. درصورت عدم تصویب تعطیلی پنجشنبه ها، کسانی که هم اکنون پنجشنبه ها تعطیل اند مثل کارمندان تهرانی و شرکت ها، به دلیل وحدت رویه در تعطیلات کارکنان و برقراری عدالت اداری، تعطیلی پنجشنبه های آنان هم لغو خواهد شد. پس بجای انتقاد و پراکنده گویی، می بایست مطالبه همه کارمندان دولت، تعطیلی پنجشنبه ها باشد. شاید از این طریق، مصوبه افزایش سنوات بازنشستگی از 30 سال به 42 سال جبران شود.

  • ماندانا

    آیا موضوع افزایش تعطیلات آخر هفته های کارمندان، واقعیت دارد یا صرفا برای فریب و انحراف اذهان عمومی از وضعیت مشکلات اقتصادی کشور بوده است؟ اگر واقعیت دارد پس چرا در تصویب و اجرای آن اینقدر تعلل می شود؟ آیا می خواهند مشمول مرور زمان شود و خود به خود فراموش گردد؟ چطور مصوبه ظالمانه افزایش سنوات بازنشستگی کارمندان دولت از 30 به 42 سال، در اسرع وقت و کمتر از یک هفته انجام شد؟ وقتی تجار و کارکنان تشکل ها و دستگاه های اقتصادی در تهران، صبح های پنجشنبه خواب هستند در آن لحظه کارمندان شهرستانی، موقع حضور در محل کار با خود فکر می کنند چرا؟ چرا؟ چرا؟ پس این ظلم هرگز فراموش نمی شود.

  • علی

    عدالت جزء اصول مذهب و قانون اساسی هست. اگر تعطیلی پنجشنبه ها تصویب نشه باید تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی هم لغو بشه.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد