طرح برخورد با افراد بد حجاب در دوراهی توفیق و ناکامی

طرح برخورد با افراد بد حجاب در دوراهی توفیق و ناکامی

پارسینه: چند روز پیش ویدئویی منتشر شد که در آن خودروی ون گشت ارشاد بدون توجه به فریاد‌های یک مادر نگران که تاکید می‌کرد فرزندش بیمار است به مسیر خود ادامه داد که واکنش‌های بسیاری را به همراه داشت. اما آیا برخورد پلیسی و امنیتی با پدیده بی حجابی در یک نظام اسلامی صحیح است؟

علی علیزاد - تحریریه پارسینه| دو قطبی در هر حوزه‌ای برای امنیت و آرامش کشور خطرناک است و کلیه کارشناسان و صاحب‌نظران درعرصه مختلف تأکید دارند که بایستی از رفتار‌های تند و افراطی که باعث بروز ظهور چنین شرایطی می‌شود، فاصله گرفت و اجازه نداد تا دشمن بر روی آن موج سواری کند. یکی از این موارد افزایش برخی رفتار‌های تند در برخورد با مقوله حجاب زنان و افزایش عملیات گشت‌های ارشاد است. موضوعی که دریک سوی آن طرفداران حجاب حداکثری و در سوی دیگر طیف وسیعی از زنان جامعه که به گونه‌ای دیگر می‌اندیشند، قرار دارند.

اما تنها موضوع حجاب در این زمینه، مطرح نیست بلکه شاهد دو قطبی‌های مختلفی هستیم که از شرایط اقتصادی و تغییرات و تصمیمات ایجاد شده توسط دولت نشات می‌گیرد.

واکنشهای غیر علمی و غیر منطقی به زنانی که حجاب نامطلوبی از نگاه ناهیان از منکر دارند باعث شد تا صدای برخی عناصر و خواص تا حتی برخی علما هم به آسمان بلند شود. از جمله انتقاد آیت الله جوادی آملی نسبت به برخورد غیر منطقی با افراد بد حجاب در جامعه!
بد نیست در همین رابطه به نگاه رهبر انقلاب درباره افرادی که به درستی حجاب خود را رعایت نمی کنند پرداخت. رهبر انقلاب درباره نحوه برخورد با زنان بد حجاب می‌فرمایند: ما هم نقص داریم، او هم نقص دارد؛ با این نگاه و با این روحیه برخورد کنید. البته انسان نهی از منکر هم می‌کند؛ نهی از منکر با زبان خوش، نه با ایجاد نفرت.
چندی پیش هم رئیس قوه قضاییه درباره رعایت اعمال قانون در مقوله حجاب گفت: در مقوله حجاب و عفاف، همه بخش‌ها و مسئولان ذیربط اعم از دادستان، قاضی و ضابطین باید در چارچوب قانون گام بردارند؛ باید توجه داشت که در این زمینه نمی‌خواهیم کار هیجانی و زودگذر انجام دهیم بلکه اقدامات ما باید متقن، مدبرانه، قانونی و توأم با آرامش باشد.
قالیباف رئیس مجلس نیز در چند روز گذشته نسبت به ماجرای گشت های ارشاد و برخورد با بد حجابی گفته بود: در موضوع عفاف و حجاب باید همواره در نظر داشته باشیم که این ملت، در زمان رژیم طاغوت در مقابل کشف حجاب سینه سپر کرده و شهید داده است و هیچکسی، نسبت به موضوع حیا و حجاب و ارزش‌های خانواده، حساس‌تر از خود مردم ایران نیست. در زمینه حجاب، فصل الخطاب تمامی مجریان و ضابطان باید رعایت قانون و تامین حقوق اساسی مردم طبق قانون اساسی باشد، هر اقدامی خلاف موارد تعیین شده در قانون به هر شکلی، علیه اصل هدف ترویج حجاب و عفاف خواهد بود.
در ادامه حواشی های بسیار زیاد درباره عملیات پلیس امنیت اخلاقی برای برخورد با افراد بی حجاب یا بد حجاب، چند روز پیش ویدئویی در فضای مجازی توسط کاربران وایرال شد که در آن راننده خودروی ون گشت ارشاد بدون توجه به فریاد‌های یک مادر نگران که تاکید می‌کرد فرزندش بیمار است به مسیر خود ادامه داد که واکنش‌های بسیاری را در شبکه های اجتماعی و مطبوعات به همراه داشت.
شاید از این دست رفتارها در جامعه و بروز حوادثی از جمله برخورد مردم در کوچه و خیابان با این شکل، پسندیده نباشد و تبعات منفی ببار بیاورد و نه تنها مسئله امر به معروف به درستی اعمال نخواهد شد، بلکه خروجی آن بیشتر به میل اپوزسیون هایی شود که رواج بی حجابی را در دستور کار دارند.

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس پایتخت توضیحاتی را در اینباره ارائه کرد. در اطلاعیه پلیس پایتخت آمده است: در پی اطلاع از برخورد خارج از ضوابط یکی از گشت‌های پلیس با یکی از شهروندان موضوع به سرعت مورد رسیدگی قرار گرفته و با سرتیم این واحد انتظامی به دلیل سومدیریت برخورد انضباطی شد.



از واکنش پرویز پرستویی تا به تکاپو افتادن معاون زنان رئیس جمهور برای تلطیف افکار عمومی

جزئیات ماجرای برخورد گشت ارشاد با یک مادر و دختر و حواشی آن+ عکس و فیلم

پرویز پرستویی در متنی اعتراضی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: قدیما وقتی یه بچه مرتکب اشتباهی میشد که خوشایند پدر و مادر نبود، یواشکی در گوشش می‌گفتند بزار مهمونا برن، میدونم چکارت کنم، حالا بماند که خود مهمونا هم تو خونه خودشون همین و به بچه هاشون می‌گفتند!
حالا حکایت ماست ...
آقایان میهمان داریم اونم میهمان خارجی!

اگه ترس از خدا و پیامبر و مولا علی داری بس کن!

اینکارا کاردرستی نیست!

این مادره که داره فریاد ضجه میزنه دخترم مریضه!

این همون مادره که میگن بهشت زیر پای مادران است!

یاد مادر خودت بیافت که اگه خون از دماغت بیاد تاصبح خواب نداره!
چرا حرمت این مادر و در ملاعام زیر پا میگذاری

جواب خدارو چی میدی؟

اما پس از آن انسیه خزعلی ، معاون زنان ریاست جمهوری نیز به ویدئوی برخورد گشت ارشاد با یک مادر در قالب توییتی با لحنی خیلی آرامتر واکنش نشان داد و ابراز امیدواری کرد دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم!

خزعلی در صفحه توییتر خود عمل عذرخواهی فرماندهی پلیس را خیلی پر رنگ تر از حرکت نادرست سرباز وظیفه ای که رانندگی ون را بر عهده داشته تجسم کرده و نوشت: آنچه عامل جریحه دار شدن عواطف عمومی است؛ بحث کرامت زن و مادر در فرهنگ ایرانی اسلامی است.
بابت این جایگاه خداوند را هزاران بار شاکریم. مواخذه، عذرخواهی و دلجویی فوری نشان از آن دارد که نیروی انتظامی نیز به این جایگاه به خوبی واقف است.

جزئیات ماجرای برخورد گشت ارشاد با یک مادر و دختر و حواشی آن+ عکس و فیلم

شاید وجود رسانه و شهروند خبرنگاران به لطف وجود شبکه های اجتماعی است که می تواند در کمترین زمان ممکن، کارهای پسندیده و نا پسند را منتشر و باز نشر دهند و مطالب و موضعات را به دست متولیان با شواهدی انکار ناپذیر برسانند.
طرح برخورد با افراد بد حجاب در دوراهی توفیق و ناکامی
پیرو همین برخورد معاون اطلاع رسانی دفتر نشر و آثار رهبر انقلاب خبر از دلجویی فرمانده فراجا از مادر دختر دستگیر شده توسط گشت ارشاد داد.
همین ابزارهاست که شاید با شفاف سازی می تواند بازخورد عملکرد هر شخص، ارگان و یا سازمانی را به خوبی تجسم کند. بی شک در نتیجه چنین واکنش‌هایی بود که سرانجام پلیس از مادر و دختری که توسط گشت ارشاد بازداشت شده بود، عذرخواهی کرد و بازرسی نیروی انتظامی تهران به دنبال برخورد خارج از ضوابط یکی از گشت‌های انتظامی با دعوت از زن میانسال از وی به صورت حضوری دلجویی کرد.
البته نه اینکه پلیس با عوامل خاطی خود در صورت عدم افشای خطای آنها در فضای رسانه برخورد نمی کند، بلکه می گوییم فضای رسانه و همرسانی و به اشتراک گذاری عملکرد کارکنان هر دستگاهی، به ارزیابی عملکرد کارکنان در هر سمتی کمک شایان توجهی خواهد کرد.

حال باید دید با این حوادث پیش آمده و واکنش‌های مردم در فضای مجازی به این گونه اتفاقات، طرح برخورد با بد حجابی به نتایج دلخواه متولیان خواهد رسید یا باعث ایجاد دو قطبی‌های بیشتر در جامعه خواهد شد. آیا در نظام اسلامی که پایه آن بر اساس تأمین آسایش و آرامش بشر بنا نهاده شده، در دنیای امروز و با توجه به پیشرفت جوامع، سطح آگاهی های اجتماعی، تنوع نژاد و قومیتها، عقاید گوناگون روش قهری و احیاناً خشونت می تواند در مقوله امر به معروف و نهی از منکر جوابگو باشد؟

آیا مطالعات دقیق جامعه شناسانه و بررسی همه جانبه عوامل ظهور و بروز بی حجابی، بد حجابی و سایر منکرات از نگاه اسلام انجام شده و سپس نسبت به انجام عملیاتی با این وسعت برای مقابله با هر پدیده غیر اسلامی صورت می گیرد؟ تبعات آن در موقعیت فعلی جامعه ایران که از تنوع های بسیار زیاد مردم و اصالتهای گوناگون شکل گرفته سنجیده شده است؟
با این دست فرمان و چنین ایده هایی که برخی جریانها برای برخورد با بد حجابی تا سایر پدیده های اجتماعی نامطلوب از نظر همین جریانها در پیش گرفته اند، شاید یک عقب گرد شوکه کننده ای به رفتار نیروهای تندرو در جامعه دهه شصت داشته باشیم، اما اینبار مردم و مخصوصاً نسل کنونی، تفاوت فاحشی با نسل دهه پنجاه و شصت دارند و به همین قاعده نوع واکنشها بسیار متفاوت تر خواهد بود.

ارسال نظر

  • ناشناس

    خود آمران به معروف نیاز به تربیت دارند فحشهای ناموسی و کتک زدنهاشون مشخص می‌کنه از چه قماشی هستند

  • ناشناس

    والله وتالله و بالله بجز ناکامی و لجاجت هیچ نتیجه دیگری نخواهد داشت. آخر این چه رسم امر به معروف است. این چه مدل نهی از منکر است. کدام منکری از این طریق به راه شریعت و دین بازگشته است.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار