نگاهی به برلیانس h۳۳۰ و مشخصات فنی این خودرو

نگاهی به برلیانس h۳۳۰ و مشخصات فنی این خودرو

پارسینه: برلیانس h330 در عمل مدل صندوق‌دار خودروی برلیانس h320 به شمار می‌رود. در واقع این دو خودرو علاوه بر شباهت‌های ظاهری فراوان با یکدیگر، کم و بیش از مشخصات فنی و امکانات مشابهی هم بهره می‌برند. به طور کل می‌توان دو مدل یاد شده از خودروهای برلیانس را موفق‌ترین و پرطرفدارترین نمونه‌های عرضه شده از این برند چینی در بازار خودروی ایران قلمداد کرد.

برلیانس h330 به عنوان یک خودروی سواری مجهز به صندوق، بیش از همه برای آن دسته از خودرو دوستان ایرانی مناسب جلوه می‌کند که از یک سو تمایل چندانی به خرید خودروهای ساخت داخل ندارند و از سوی دیگر بودجه‌ای که در اختیار دارند، کفاف خرید خودروهای خارجی با کیفیت از برندهای مطرح جهان را نمی‌دهد. در واقع برلیانس h330 نیز همانند بسیاری از خودروهای هموطن خود بیشتر به کار آن دسته از هموطنان ایرانی می‌آید که توان خرید خودروهای کره‌ای را ندارند اما در عین حال ترجیح می‌دهند که به سراغ خودروهای ساخت داخل نروند.

برلیانس h330 در عمل مدل صندوق‌دار خودروی برلیانس h320 به شمار می‌رود. در واقع این دو خودرو علاوه بر شباهت‌های ظاهری فراوان با یکدیگر، کم و بیش از مشخصات فنی و امکانات مشابهی هم بهره می‌برند. به طور کل می‌توان دو مدل یاد شده از خودروهای برلیانس را موفق‌ترین و پرطرفدارترین نمونه‌های عرضه شده از این برند چینی در بازار خودروی ایران قلمداد کرد.

خودروی برلیانس h330 در قالب دو نسخه‌ی دستی و اتوماتیک در ایران مونتاژ شده است که جز در مشخصات مربوط به جعبه دنده، تفاوت چندانی به لحاظ برخورداری از مشخصات فنی با یکدیگر ندارند. البته به لحاظ بهره‌مندی از برخی امکانات، بین این دو نسخه تفاوت‌هایی وجود دارد. در مجموع مدل اتوماتیک خودروی برلیانس h330 از قابلیت‌های بیشتری نسبت به همتای دنده دستی خود برخوردار است. حال بد نیست نگاه دقیق‌تری به خودروی برلیانس h330 بیاندازیم تا با مشخصات فنی و ظاهری این خودرو آشنایی بیشتری بیابیم.


مشخصات فنی خودروی برلیانس h330

همان گونه که به آن اشاره شد خودروی برلیانس h330 در بازار خودروی ایران در قالب دو مدل متفاوت مبتنی بر جعبه دنده‌ی دستی و جعبه دنده‌ی خودکار مونتاژ و عرضه شده است. در مدل دستی این خودرو جعبه دنده‌ در حالت پنج سرعته‌ی دستی طراحی شده است و در مدل اتوماتیک آن نیز شاهد وجود جعبه دنده‌ی خودکار چهار سرعته هستیم. با این حال به غیر از نوع جعبه دنده، سایر مشخصات فنی در این دو مدل از خودروی برلیانس اچ 330 کم و بیش یکسان هستند و تفاوت قابل توجهی با یکدیگر ندارند.

البته به جز نوع جعبه دنده می‌توان اندک تفاوت‌هایی را نیز میان برخی دیگر از مشخصات فنی دو مدل یاد شده از خودروی برلیانس h330 مشاهده کرد. به عنوان مثال اگرچه در هر دو مدل دستی و اتوماتیک این خودرو، ترمزهای جلو به شکل دیسکی قابل تهویه طراحی شده‌اند، اما در نوع طراحی ترمزهای عقب این دو مدل شاهد وجود تفاوت‌هایی هستیم. به این معنی که ترمزهای عقب مدل دستی به شکل کاسه‌ای و ترمزهای عقب مدل اتوماتیک این خودرو نیز به شکل دیسکی طراحی شده‌اند. در مجموع به جز موارد یاد شده شاید نتوان تفاوت مهم و قابل ذکر دیگری را میان مشخصات فنی مدل دستی و اتوماتیک این خودرو مشاهده کرد.

خودروی برلیانس h330 به یک موتور بنزینی مدل BM15L که مبتنی بر آرایش خطی طراحی شده است مجهز بوده و از وجود 4 سیلندر و 16 سوپاپ بهره می‌برد.


اگرچه این خودرو در بازار ایران در قالب موتور 1.5 لیتری نیز وجود دارد، اما به طور عمده شاهد عرضه شدن آن در قالب موتور بنزینی با بهره‌مندی از گنجایش 1654 سی‌سی هستیم.

وجود موتور 1.6 لیتری برلیانس h330 امکان تولید حداکثر توانی معادل 114 اسب بخار (با احتساب 6000 دور در دقیقه) را برای این خودرو به ارمغان می‌آورد و سبب‌ساز ایجاد حداکثر گشتاوری در حدود 154 نیوتن‌متر با احتساب 4000 دور در دقیقه برای آن می‌گردد. این در حالی است که گنجایش دقیق موتور 1.5 لیتری این خودرو رقمی معادل 1498 سی‌سی است. به موجب برخورداری از موتور 1.5 لیتری، خودروی برلیانس h330 قادر است حداکثر توانی معادل 103 اسب بخار (با احتساب 5800 دور در دقیقه) ایجاد کند و حداکثر گشتاوری در حدود 138 نیوتن‌متر را با احتساب 3800 دور در دقیقه تولید نماید.

حداکثر سرعت قابل دست‌یابی توسط موتور 1.6 لیتری، رقمی معادل 170 کیلومتر در ساعت است و شتاب صفر تا صد آن نیز حول و حوش رقم 13 ثانیه براورد می‌شود. به این ترتیب می‌توان این خودرو را یک خودروی متوسط شهری موسوم به سدان نامید و قدرت و توان آن را در قیاس با محصولات هم رده‌ سنجید. به بیان بهتر نباید از این خودرو انتظارات بیش از اندازه‌ داشت و بهتر است آن را در قامت یک خودروی سواری معمولی مشاهده کرد. خودرویی که می‌تواند نیازهای مرسوم یک خانواده‌ی متوسط شهری را برآورده کند. سایر مشخصات فنی مربوط به این خودرو نیز در جدول زیر به طور کامل مشخص شده است.
مشخصات فنی خودروی برلیانس h330
طول خودرو 4510 میلی متر
عرض خودرو 1758 میلی متر
ارتفاع خودرو 1460 میلی متر
فاصله موجود میان دو محور خودرو 2580 میلی متر
وزن خودرو 1240 کیلوگرم در مدل دستی و 1250 کیلوگرم در مدل اتوماتیک
نوع و مدل موتور خودرو بنزينی خطی مدل BM15L
گنجایش موتور خودرو 1654 سی سی
تعداد سيلندر چهار سيلندر
تعداد سوپاپ شانزده سوپاپ
حداكثر توان موتور 114 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه
حداکثر گشتاور موتور 154 نيوتن متر در 4000 دور در دقيقه
نوع جعبه دنده خودرو پنج سرعته دستی و چهار سرعته خودکار
نوع فرمان خودرو تقويت شده برقی و دنده شانه‌ای قابل تنظيم
نوع سيستم تعليق جلو سيستم مستقل مك فرسون
نوع سيستم تعليق عقب سيستم نيمه مستقل ميل پيچشی
استاندارد آلايندگی يورو 5
گنجایش مخزن سوخت 55 لیتر
میزان مصرف سوخت در حالت سيكل تركيبی 6.4 لیتر در هر 100 کیلومتر برای مدل دستی و 6.7 لیتر در هر 100 کیلومتر برای مدل اتوماتیک
مشخصات رينگ خودرو J 15 در 6.5 آلومينيومی
مشخصات لاستیک خودرو 195/65R15


نگاهی به برلیانس h330 و مشخصات فنی این خودرو

امکانات و قابلیت‌ های خودروی برلیانس h330

بر اساس آن چه در سطور پیشین متن پیش رو به آن اشاره شد، مدل اتوماتیک مونتاژ شده از این خودرو در ایران از قابلیت‌ها و امکانات بیشتری نسبت به مدل دستی آن بهره می‌برد. به عنوان مثال می‌توان به وجود سان‌روف برقی در این مدل از خودروی برلیانس اچ 330 اشاره کرد. همچنین در مدل اتوماتیک این خودرو امکان بسته شدن پنجره‌های خودرو با استفاده از ريموت كنترل نیز وجود دارد. قابلیتی که در مدل دستی این خودرو قابل مشاهده نیست.

علاوه بر مواردی که به آن اشاره شد، قابليت تنظيم صندلی راننده در هشت جهت مختلف به همراه امکان تنظيم گودی كمر و سيستم ورود و استارت بدون كليد نیز از جمله امکاناتی است که تنها در مدل اتوماتیک این خودرو وجود دارد.

در این میان بد نیست به متفاوت بودن سیستم صوتی به کار رفته در دو مدل دستی و اتوماتیک برلیانس h330 نیز اشاره کرد. در نسخه‌ی دستی این خودرو از وجود سيستم صوتی مبتنی بر دو بلندگو استفاده شده که علاوه بر امکان پخش فایل‌های ام پی تری و راديو به درگاه یو اس بی نیز مجهز است. این در حالی است که در نسخه‌ی اتوماتیک، شاهد وجود یک سیستم چند رسانه‌ای که از وجود چهار بلندگو بهره می‌برد هستیم.

علاوه بر تمام مواردی که به آن اشاره شد، غربيلک فرمان هم در مدل اتوماتیک این خودرو از حالت چرمی برخوردار بوده و مجهز به دكمه‌ی تنظيم صدا است. به جز موارد مذکور سایر امکانات و قابلیت‌هایی که در ادامه‌ی این متن لیست شده‌اند، در هر دو مدل دستی و اتوماتیک، مشترک هستند و در هر دوی آنها یافت می‌شوند.



بهره‌مندی از كيسه هوای ایمنی برای راننده و سرنشين صندلی جلو
برخورداری از سيستم کمکی ترمز ABS و EBD
مجهز به سيستم تهويه مطبوع
برخورداری از سيستم تنظيم هوای ورودی که در مدل دستی این خودرو به شکل مكانيكی بوده و در مدل اتوماتیک آن به صورت الكتريكی است
بهره‌مندی از سنسور دنده عقب
برخورداری از امکان تنظيم الكتريكی آينه‌های جانبی خودرو
مجهز به شيشه بالابرهای برقی برای شيشه‌های جلو و عقب
بهره‌مندی از قفل مركزی که در نسخه‌ی اتوماتیک این خودرو با سیستم كنترل از راه دور ارائه می‌شود
برخورداری از امکان تنظيم ارتفاع نور چراغ‌های جلو
مجهز به چراغ مه شكن جلو
بهره‌مندی از سيستم تاشو برای صندلی عقب
برخورداری از ميله‌ی ضربه گير برای درها
مجهز به ميله‌ی فرمان جمع شونده که از قابلیت مستهلک كننده‌ی ضربه برخوردار است
امکان قفل شدن خودکار درهای خودرو هنگام رسيدن سرعت آن به رقم بیست کیلومتر در ساعت
بهره‌مندی از سيستم ضد سرقت موتور یا سیستم ايموبیلايزر ای سی يو
امکان باز شدن خودكار درهای خودرو هنگام وقوع تصادف
مجهز به سيستم هشدار روشن بودن چراغ
برخورداری از قابلیت يادآوری صوتی باز بودن كمربندهای ايمنی
بهره‌مندی صندلی عقب از قابليت پشتيبانی ايزوفيكس
مجهز به سيستم الكترو مغناطيسی باز كردن در صندوق عقب
وجود تودوزی داخلی با رنگ سیاه
مجهز به كامپيوتر سفری
برخورداری از امکان تنظيم نور صفحه كيلومتر شمار

در مجموع می‌توان ادعا کرد که خودروی برلیانس h330، به خصوص در قالب مدل اتوماتیک خود، از امکانات و قابلیت‌های بیشتری نسبت به بسیاری از خودروهای ساخت داخل برخوردار بوده و آپشن‌های مشتری پسندتری را در قیاس با آنها در اختیار خودرو دوستان قرار می‌دهد. موضوعی که می‌تواند در جذب مشتری برای این خودرو و تحت‌الشعاع قرار دادن محصولات ساخت داخل بسیار تاثیرگذار باشد.

نگاهی به برلیانس h330 و مشخصات فنی این خودرو

مشخصات ظاهری خودروی برلیانس h330

خودروی برلیانس h330 در حالت کلی چه از نظر طراحی فضای داخلی و چه از دیدگاه طراحی فضای بیرونی قدرت تاثیرگذاری قابل توجهی بر مخاطب دارد. اگرچه نوع طراحی ظاهری این خودرو از ظرافت و تاثیرگذاری خودروهای ژاپنی و کره‌ای برخوردار نیست، اما نسبت به خودروهای ساخت داخل بسیار موفق عمل کرده و از این منظر یک سر و گردن بالاتر از آنها قرار می‌گیرد.

در نمای جلو شاهد استفاده‌ی بسیار مناسبی از خطوط حجم دهنده هستیم و نوع طراحی بخش‌هایی نظیر جلو پنجره و چراغ‌های جلو نیز به خوبی انجام گرفته است.

استفاده‌ی مناسب و به جا از خطوط حجم دهنده در نمای کناری خودروی برلیانس h330 نیز به وضوح قابل مشاهده است. اگرچه در این نما از خطوط حجم دهنده‌ی فراوانی استفاده نشده است، اما همان یک مورد موجود در بخش پایین این خودرو نیز از شمایل مناسبی بهره می‌برد.

در بخش عقب خودروی برلیانس h330 بخشی که برای قرار گرفتن پلاک در نظر گرفته شده است، بیش از همه جلب توجه می‌کند و چراغ‌های کوچک عقب تقریبا به حاشیه رانده شده‌اند. هرچند که زیبایی این نما در حد نمای جلوی این خودرو نیست، اما باز هم نسبت به نمونه‌های مشابه و تکراری ساخت داخل بسیار بهتر جلوه می‌کند. خصوصا آن که در رنگ سفید این خودرو عیب و ایرادهای نمای عقب آن چندان به چشم نمی‌آید.

در فضای داخل کابین نیز نوع رنگ‌بندی صندلی‌ها و هماهنگی آن با بخش پایینی فضای داشبورد و کناره‌ درهای خودرو از نکات قابل توجه این فضا به شمار می‌رود. ضمن آن که متفاوت بودن نسبی شکل دسته دنده با مورد مشابه در خودروهای ساخت داخل نیز می‌تواند در نوع خود جلب توجه کند.

در مجموع شکل و شمایل خودروی برلیانس h330 به گونه‌ای طراحی شده که قادر است نظر مثبت مشتریان را به سوی خود جلب کند.

نگاهی به برلیانس h330 و مشخصات فنی این خودرو
منبع: مجله ستاره

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار