دره خزینه لرستان بلندترین و زیباترین پل معلق ایران
پارسینه: یکی از دره های زیبای استان لرستان که جایگاه بلدترین پل معلق خاورمیانه هم هست، دره خزینه لرستان پلدختر نام دارد که در شهر پلدختر این استان قرار گرفته است.
یکی از استانهای کشورمان که مناظر طبیعی و بکر و مجموعهای از صدها گنجینهی تاریخی را در خود جای داده است استان لرستان است. لرستان استانی کوهستانی است که در غرب ایران واقع شده و کوههای مخملی، آبشارهای متعدد، تنگههای متعدد و جنگلهای بلوطش باعث شهرت آن شده است و یکی از فوق العادهترین مقاصد گردشگری برای توریستهای داخلی و هم خارجی است. علیرغم پتانسیل بالایی که این استان در جذب گردشگر دارد، اما به خاطر تبلیغات کم آنقدر که باید موفق نشده تا گردشگران را به خود جذب کند و به جایگاه واقعی اش برسد.
دره خزینه لرستان
قدمت این استان به ۴۰ هزار سال پیش برمی گردد و طبیعی است که جذابیتهای دیدنی زیادی را در خود جای داده باشد، اما نمیخواهیم دربارهی یکی از جاذبههای تاریخی آن صحبت کنیم بلکه یکی از شگفتیهای طبیعی آن را به شما معرفی میکنیم جایی به نام دره خزینه پلدختر که در شهر پلدختر قرار گرفته و به خاطر طبیعت باور نکردنی اش مشهور است.
یکی از درههای زیبای استان لرستان که جایگاه بلدترین پل معلق خاورمیانه هم هست، دره خزینه لرستان پلدختر نام دارد که در شهر پلدختر این استان قرار گرفته است. این درهی حیرت آور بر اثر فرسایش آن هم در طی سالیان طولانی به وجود آمده است و به خاطر شباهت عجیب و بسیار زیادی که به دره شگفت انگیز گرند کانیون در آمریکا دارد به گرند کانیون ایران ملقب شده است و جالب این که رودخانهی کرخه هم از همین دره میگذرد و چشم انداز آن را چندین برابر میکند.
یکی از دیدنیترین بخشهای دره خزینه پلدختر پل معلق آن است که بلندترین پل معلق نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه است، این پل طولی برابر ۱۱۲ متر و ارتفاعی ۸۵ متری دارد و پل معلق مشگین شهر با اختلاف ۵ متر، دومین پل مرتفع معلق ایران محسوب میشود.
دره خزینه پلدختر
پل معلق درست بر روی دره قرار گرفته است و آب رود کرخه از زیر آن میگذرد. ایستادن روی این پل حس ایستادن بر بام بلندترین آسمانخراش دنیا را دارد جایی که در زیر پایتان دره است آبی که از میان دره میگذرد… با وجود این همه ارتفاع باز هم در لحظاتی صدای رد شدن آب کاملا مشهود است و لذت فراوانی دارد، ایستادن بر بالای این پل واقعا هیجان انگیز و ماجراجویانه است.
یکی دیگر از کارهای هیجان انگیزی که در بازدید از این منطقهی چشم نواز میتوانید بکنید، کوهنوردی است، به خاطر ارتفاعات و پستی و بلندیهایی که در اثر فرسایش در صخرههای این منطقه به وجود آمده است فرصت عالیای برای کوهنوردی در دل یکی از زیباترین طبیعتهای ایران رقم خورده است.
همان طور که در بالا هم گفتیم این دره به خاطر شباهت زیادی که به گرند کانیون در آمریکا دارد به گرند کانیون ایران معروف شده است، اما این شباهت در قسمتی از دره آن قدر شدت گرفته است که حتی ممکن است در تصاویر تشخیص بین این دو کار سختی باشد، همین موضوع باعث جلب توجه همگان شده است. به این قسمت از دره خزینه پلدختر پیچ نعل اسبی میگویند که در آن صخره در وسط منطقه قرار دارد و دور تا دور آن را آب فرا گرفته است.
چگونگی ساخت پل معلق دره خزینه
قرار شده بود سد کرخه دو، در جریان مطالعات و جانمایی اولیه بر روی رودخانه کرخه احداث شود، ولی در سال ۸۱ به علت شناسایی یک گسل در منطقه، ساخت و ساز تعطیل شد
پیچ نعل اسبی
قبلا هم گفتیم دره خزینه لرستان به گرندکانیون آمریکا شبیه است، ولی در یکی از قسمتهای دره، این شباهت بسیار شدید شده و تصویری که به پیچ نعل اسبی در گرند کانیون بسیار شبیه است، توجه همه را به خود جلب میکند. صخرهای در وسط این بخش وجود دارد که با آب احاطه شده و فرسایش، شکلی خاص به آن داده است.
دره خزینه لرستان به گرندکانیون آمریکا شبیه است
با ایستادن بر روی پل معلق دره خزینه، چنین تصور میشود که بر بالای یک ساختمان ۲۹ طبقه ایستادهاید و رودخانهای زیر پای شما قرار دارد که صدای آبهایش به گوش میرسد و لحظاتی هیجانانگیز و دلنشین برای شما به وجود میآورد. از طرف دیگر وزش بادها باعث تکان خوردن پل میشود که نتیجه آن احساس هرچه بیشتر شما به معلق بودن پل شده و هیجانی خاص را به ارمغان میآورد.
بهترین زمان برای دیدار از دره خزینه
استان لرستان منطقهای کوهستانی است که در فصل بهار و تابستان آب و هوای معتدل دارد. از طرفی، دره خزینه در منطقهای قرار دارد که در معرض تابش خورشید است. به همین خاطر بهار و اوایل پاییز بهترین زمان برای بازدید است.
مسیر دسترسی
ابتدا به شهرستان پلدختر رفته و از آنجا وارد جاده اندیمشک شوید. پس از سپری کردن مسافت ۴۷ کیلومتر وارد روستای دره خزینه شده و از آنجا نیز پس از دو کیلومتر مسیر، به محل کارگاه سدسازی کرخه ۲ برسید. از این محل عبور کرده و پس از ۳ کیلومتر مسیر به بالای پل معلق میرسید.
منابع: الی گشت و کجارو
ارسال نظر