از هشدار سناتور روس درخصوص وقوع فاجعه هستهای تا تکذیب ادعای توقف صادرات گاز به اروپا / اولین رئیس جمهور اوکراین درگذشت + فیلم

پارسینه: وزیر خزانهداری آمریکا در حالیکه کشورش بی سابقه ترین رکود اقتصادی را در ۴۰ سال اخیر تجربه می کند، مدعی شد اقتصاد روسیه آشکارا در رکود است و تورم در آن کشور به ۲۰ درصد خواهد رسید.
به گزارش پارسینه ؛ با رسیدن درگیریهای نظامی روسیه و اوکراین به روز هفتادوهفتم معاون «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نوشت اگر فنلاند و سوئد بخواهند به ناتو بپیوندند، به گرمی و به سرعت از آنها استقبال میشود. روز گذشته (سهشنبه) نیز «آوریل هاینس» مدیر آژانس اطلاعات ملی آمریکا مدعی تشدید تنشها در هفتههای آتی شد و گفت که واشنگتن خواستار جنگ جهانی سوم نیست.
این در حالی است که کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد بایدن از کنگره خواست هرچه سریعتر لایحه کمک ۳۳ میلیارد دلاری به کییف را تصویب کند در غیر این صورت کمکهای آمریکا به کییف در عرض ۱۰ روز متوقف میشود.
«یوری بوریسوف» معاون نخستوزیر روسیه روز دوشنبه از آزمایش نسل جدیدی از موشکهای مافوق صوت در این کشور خبر داد و اعلام کرد که مسکو موشکها و مهمات مدرن با دقت بالا برای تکمیل عملیات نظامی در اوکراین دارد.
«کلمنت بون» وزیر امور اروپای فرانسه میگوید احتمال دارد اعضای اتحادیه اروپا تا آخر این هفته در مورد طرح پیشنهادی ممنوعیت واردات نفت روسیه به توافق برسند. پایگاه اینترنتی بلومبرگ اما برنامههای غرب به منظور توقف صادرات نفت از روسیه را خودکشی اقتصادی دانست.
نشریه فایننشال تایمز نیز روز دوشنبه گزارش داده بود اتحادیه اروپا از طرح ممنوعیت حملونقل نفت خام روسیه، به دلیل حجم بالای مخالفتها عقبنشینی کرده است. این در حالی است که واردات انرژی و کالای چین از روسیه در ماه آوریل رکورد زد و پیشبینی میشود این میزان واردات به دلیل افزایش قیمت جهانی انرژی باشد.
در بحبوحه تلاش غرب برای کاهش وابستگی به گاز روسیه «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه این کشور روز سهشنبه به الجزایر سفر کرد؛ الجزایر متحد کلیدی مسکو و صادرکننده مهم گاز مورد نیاز اروپاییها است.
انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا روز گذشته (سهشنبه) روسیه را به حمله سایبری علیه یک شبکه ارتباطی ماهوارهای اوکراینی متهم کردند. پیش از این نیز بر اساس گزارش پایگاه خبری «بیزنس اینسایدر»، تحلیلگر سابق مسائل روسیه در سازمان سیا روز دوشنبه مدعی شد روسیه علاوه بر عملیات نظامی در اوکراین در صدد استفاده از ابزار سایبری برای پیشبرد اهداف خود است.
گروهی از هکرهای ناشناس به نام «پوک آرکس» (PuckArks) روز گذشته مدعی شدند که کد منبع جایگزین روسی یوتیوب به نام «روتیوب» (Rutube) را حذف کردهاند و این نرمافزار قابلیت بازیابی ویدئوها را ندارد.
اخبار لحظه به لحظه تحولات در اوکراین را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه گفت: ساکنان منطقه خرسون خودشان باید تصمیم بگیرند که آیا این منطقه بخشی از روسیه خواهد شد یا خیر.
او گفت: رویه تصمیم گیری درباره ورود منطقه خرسون به روسیه، همانطور که در مورد کریمه انجام شد، باید از نظر قانونی کاملاً واضح و مشروع باشد.
پسکوف درباره ادعاها در خصوص برنامه های غرب برای کودتا در روسیه گفت: وضعیت سیاسی داخلی باثبات است، من نمی دانم چنین اظهاراتی بر چه اساسی است. هیچ برنامه ای برای برقراری حکومت نظامی در روسیه وجود ندارد.
او درباره احتمال پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو تاکید کرده: این موضوع مورد تحلیل دقیق است.
وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد روسیه به جز غرب خریداران دیگری نیز برای انرژی خود دارد.
به گزارش رویترز، سرگیی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اظهار داشت روسیه به جز کشورهای غربی خریداران کافی برای انرژی خود دارد. لاوروف که در سفرش به مسقط، پایتخت عمان در نشست خبری شرکت کرده بود، گفت، بگذارید غرب برای انرژی بهای بیشتری از آن چه قبلا به روسیه میپرداخت بپردازد تا مردم شان بدانند چرا هر روز فقیرتر میشوند. لاروف همچنین گفت، مسکو نمیخواهد در اروپا جنگ وجود داشته باشد، اما کشورهای غربی میخواهند روسیه در عملیات نظامی خود در اوکراین شکست بخورد.
هیئت سازمان ملل از وجود اسناد و مدارکی دال بر بدرفتاری نظامیان اوکراینی با اسرای جنگی روس خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، سازمان ملل از دستیابی به اطلاعات موثقی خبر داد که از شکنجه اسرای روس به دست نیروهای اوکراینی حکایت می کند. رئیس هیئت نظارت بر حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد این هیئت اطلاعات موثقی درباره شکنجه و بدرفتاری با اسرای روس و قطع ارتباط آنها با دنیای خارج به دست آورده است.
وی افزود سازمان ملل به بررسی تصاویری که رفتارهای غیرانسانی با اسرای جنگی را که نقض قوانین بین المللی است ادامه می دهد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، لئونید کراوچوک، اولین رئیس جمهور اوکراین پس از استقلال این کشور و جدا شدن از جماهیر شوری در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
کراوچوک سیاستمداری بود که به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی کمک زیادی کرد.
بر اساس گزارش ها، این سیاستمدار کهنه کار بر اثر ابتلا به یک بیماری طولانی مدت نامشخص درگذشت. پیش از این گفته شده بود که کراوچوک تابستان گذشته تحت عمل جراحی قلب قرار گرفت و مدتی در کما و پس از آن در مراقبتهای ویژه به سر میبرد.
آندری یرماک رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور فعلی اوکراین در کانال تلگرام خود به نقل از زلنسکی در باره مرگ کراوچوک نوشت: «او شخصیتی تاریخی در زمینه استقلال کشور است».
کراوچوک یک هفته پس از مرگ همتای خود استانیسلاو شوشکویچ، اولین رئیس شورای عالی بلاروس پس از فروپاشی شوروی درگذشت.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه روسیا الیوم، «آلبرتو فرناندز» رئیس جمهور آرژانتین گفت: تحریمهای غرب علیه روسیه همه کشورهای جهان را تهدید میکند.
فرناندز با اشاره به اینکه تحریمهای غرب علیه روسیه، سایر کشورهای جهان را تهدید میکند، افزود: اوضاع در اوکراین تهدیدی برای امنیت انرژی و مواد غذایی جهان است.
فرناندز که به اسپانیا سفر کرده است در مصاحبه با شبکه اسپانیایی (RTVE) گفت: کشورهای زیادی در قاره ما هستند که به علت شرایط فعلی با تهدیدها و خطرهای زیادی مواجه هستند.
پایگاه اینترنتی «بیزنس اینسایدر» در مقالهای به نام کمبود بی سابقه روغن خوراکی در جهان بر اثر جنگ اوکراین، به بررسی وضعیت شش کشور از جمله آمریکا، انگلیس، هلند و آلمان در این زمینه پرداخت.
در این مقاله آمده است: به علت جنگ اوکراین و قطع (ارتباط با) یکی از تامین کنندگان مهم، میزان اندوخته روغن خوراکی در جهان با کمبود بی سابقه رو به رو شده است.
جنگ اوکراین سبب اختلال در زنجیره تامین جهانی شده است. تامین جهانی روغن خوراکی به علت جنگ در اوکراین آسیب دیده است، و اثر آن در سراسر جهان از بازارهای اندونزی گرفته تا فروشگاههای ماهی و چیپس در انگلیس، احساس میشود.
روسیه و اوکراین بر روی هم، نزدیک به دو سوم روغن آفتابگردان جهان را که ماده اصلی بسیاری از غذاها و خوراکیهای بسته بندی و آماده به شمار میرود، صادر میکنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، شرکت گازپروم روسیه در مورد ادعاهای طرف اوکراینی درباره مجبور شدن به توقف عبور گاز روسیه ابراز تردید کرد.
گازپروم افزود: روز گذشته هشدار رسمی از شرکت انتقال گاز در اوکراین دریافت کردیم که این کشور مجبور شد عبور گاز در استان لوهانسک را از روز چهارشنبه (امروز) متوقف کند. از نظر ما هیچ مانعی بر ادامه شرایط گذشته وجود ندارد و گازپروم به همه تعهداتش در برابر مصرف کنندگان در اروپا مطابق قراردادها عمل و هزینه انتقال را به طور کامل پرداخت میکند.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، «الکسی پوشکوف» سناتور روس گفت: چه بسا ناتوانی غرب در پذیرفتن جهان چند قطبی به وقوع فاجعه هستهای منجر شود. وی افزود: جلوگیری از وقوع این فاجعه امکان پذیر است.
پوشکوف تاکید کرد بشریت در دهههای آینده شاهد هیچ انسجام و رقابت متمدنانهای نخواهد بود. وی افزود: با توجه به اینکه نخبگان غربی نمیتوانند جهان چند قطبی واقعی و دیگر نمونههای نظام اجتماعی را که به «دموکراسی لیبرال» موسوم است، بپذیرند، خودداری غرب از پذیرفتن این واقعیتها با درگیریهای شدیدی همراه خوهد بود که در آن اقتصاد بارها و بارها قربانی تصمیمهای سیاسی خواهد شد.
سناتور روس تصریح کرد: تنها اقدام مثبت در چنین درگیری هایی، جلوگیری از وقوع یک فاجعه هستهای است. وی همچنین گفت مطمئن است که در نیمه نخست قرن بیست و یکم میلادی، نقشه سیاسی جهان با نبرد سختی میان مراکز اصلی قدرت برای غلبه بر یکدیگر رو به رو خواهد شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، «لیندسی گرام» و «ریچارد بلومنتال» از وزارت خارجه آمریکا خواستند نام روسیه را در فهرست کشورهای حامی تروریسم این کشور درج کند.
گراهام گفت: با وجودی که پول اهمیت باورنکردنی دارد، اما اگر بتوان در کنار آن نام روسیه را در فهرست کشورهای حامی تروریسم مطابق با قانون آمریکا درج کرد ضربه مضاعف به روسیه وارد کرده ایم.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، شورای امنیت سازمان ملل فردا پنج شنبه درباره اوضاع انسانی در اوکراین تشکیل جلسه میدهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از سی ان ان، معاون دبیرکل ناتو گفت: اگر سوئد و فنلاند درخواست پیوستن به ناتو را مطرح کنند به سرعت و به گرمی از آن استقبال خواهیم کرد. وی افزود: پوتین از طرح اصلی خود برای اشغال اوکراین و سرنگون کردن نظام حاکم بر آن دست نکشیده، ولی در اجرای این طرح شکست خورده است.به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رسانه های فنلاند به نقل از منابع آگاه اعلام کردند احتمالا فنلاند و سوئد اوایل هفته آینده درخواست پیوستن به ناتو را مطرح خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مینسک، ارتش بلاروس اعلام کرد نیروهای ویژه خود را در سه منطقه در مرزهای جنوبی خود با اوکراین مستقر خواهد کرد. بلاروس همچنین از برگزاری رزمایش نظامی با حضور نیروی هوایی و واحدهای توپخانه در غرب کشور خبر داد.
اودیل رنو-باسو رئیس بانک اروپایی بازسازی و توسعه (EBRD) اعلام کرد این بانک سال ۲۰۲۲ یک میلیارد یورو (۱.۱ میلیارد دلار) در اوکراین هزینه خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مراکش (مغرب) , رنو-باسو در اظهاراتی در حاشیه نشست سالانه این بانک در مغرب اعلام کرد هدف از این بسته کمک به اقتصاد اوکراین است.
وی افزود این بانک آماده است کمک بیشتری ارائه کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: تاکنون ۵۵۰۰ فروند موشک "جاولین" و ۱۵۰۰ فروند موشک "استینگر" به اوکراین فرستاده شده است.
وزیر خزانهداری آمریکا در حالیکه کشورش بی سابقه ترین رکود اقتصادی را در ۴۰ سال اخیر تجربه می کند، مدعی شد اقتصاد روسیه آشکارا در رکود است و تورم در آن کشور به ۲۰ درصد خواهد رسید.
جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشست استماع گزارش سالانه شورای نظارت بر ثبات مالی به کنگره به قانونگذاران ادعا کرد که تورم در روسیه احتمالاً در سال جاری به ۲۰ درصد خواهد رسید و این بیش از دو برابر جهش سالانه ۸.۵ درصدی تورم در آمریکا در ماه مارس است.
این مقام اقتصادی دولت بایدن مدعی شد تحریمهای غرب علیه روسیه پس از حمله آن به اوکراین، ضربه محکمی به اقتصاد روسیه وارد کرده است.
یلن ادعا کرد که اقتصاد روسیه آشکارا در رکود است و پیش بینی ها نشان می دهند که اقتصاد روسیه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کوچک خواهد شد.
وزیر خزانه داری آمریکا ادامه داد دسترسی به کالاها و خدمات مورد نیازدر بازارهای جهانی برای شرکتهای روس تحریم شده تقریبا غیر ممکن شده است.
وی همچنین افزود که این محدودیت ها شرکتهای دفاعی بزرگ روسیه را برای تامین تراشههای کامپیوتری و سایر اجزای مورد نیاز برای ساخت تجهیزات دفاعی با مشکل مواجه کرده اند.
وزارت کار ایالات متحده آمریکا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است که نرخ تورم در این کشور در یک سال گذشته ۸.۵ درصد افزایش یافت که این بالاترین افزایش تورم در امریکا در ۴۰ سال گذشته است.
گزارش دولت آمریکا همچنین نشان می دهد که تورم در ماه های فوریه تا مارس ۱.۲ درصد افزایش یافته است در حالی که این تورم در ماه های ژانویه تا فوریه ۰.۸ درصد افزایش داشته است.
برای نخستین بار نرخ تورم در آمریکا شامل افزایش قیمت بنزین در این کشور میشود که پس از وقوع جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه روند افزایشی را از خود نشان داده است.
بر اساس گزارش انجمن خودرو آمریکا، میانگین قیمت هر گالن(حدود ۳.۸ لیتر) بنزین در آمریکا ۴.۱۰ دلار است که نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد افزایش یافته است. اگرچه قیمت سوخت در آمریکا در چند هفته گذشته کاهش یافته است.
افزایش قیمت انرژی منجر به افزایش هزینه های حمل و نقل کالاها و قطعات در سراسر آمریکا شده است که به نوبه خود به رشد قیمت ها برای مصرف کنندگان کمک کرده است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در حالیکه کشورش با تورمی بی سابقه در ۴۰ اخیر مواجه است، مدعی شد مساله تورم در اولویت های سیاست داخلی او قرار دارد.
وی روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی افزود: می خواهم همه آمریکایی ها بدانند که مساله تورم برای من بسیار جدی است و در اولویت سیاست داخلی من است.
بایدن ضمن اذعان به اینکه تورم بی سابقه در چهل سال گذشته برای مردم این کشور سختی هایی ایجاد کرده است، مدعی شد که کنترل تورم " در اولویت سیاست داخلی" وی است و بانک مرکزی آمریکا درحال رسیدگی به این موضوع است.
شبکه خبری فاکس نیوز همزمان با اعلام جو بایدن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا مبنی بر عزم او برای مبارزه با تورم گزارش داد قیمت بنزین در آمریکا به بالاترین حد خود در تاریخ این کشور رسید.
شبکه خبری فاکس نیوز وابسته به جمهوریخواهان آمریکا در گزارشی اعلام کرد بر اساس آمار انجمن خودروی آمریکا، میانگین قیمت بنزین در جایگاه های سوخت این کشور در روز سه شنبه به وقت محلی به ۴.۳۷ دلار به ازای هر گالن (۳.۸۸لیتر) رسید و این قیمت از آخرین رکورد ۴.۳۳ دلاری قیمت بنزین که در ۱۱ مارس ثبت شده بود، فراتر رفت.
میانگین قیمت هر گالن بنزین در سال گذشته ۲.۹۷ دلار بود.
بایدن روز سه شنبه به وقت محلی، جنگ اوکراین و همهگیری کرونا را عامل تورم و افزایش قیمت بنزین در کشورش اعلام کرد.
رئیس جمهوری آمریکا ضمن اذعان به اینکه تورم بی سابقه در چهل سال گذشته برای مردم این کشور سختی هایی ایجاد کرده است، مدعی شد که کنترل تورم " در اولویت سیاست داخلی" وی است و بانک مرکزی آمریکا درحال رسیدگی به این موضوع است.
گابریلیوس لندسبرگیس وزیر امورخارجه لیتوانی، گفت که نه تنها برکناری ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از قدرت، بلکه کل حکومتی که از او حمایت میکند برای توقف "جنگ افروزی" روسیه ضروری است.
لندسبرگیس سه شنبه شب در مصاحبه با سیانان گفت، کشورش خواستار حضور دائمی نیروهای آمریکایی در خاک لیتوانی است و آن را «بزرگترین عامل بازدارنده در مقابل روسیه» میداند.
لیتوانی از زمان آغاز جنگ در اوکراین بیش از ۲ ماه پیش، به یک حامی فعال کییف تبدیل شده و اولین کشور در اتحادیه اروپا بوده که واردات گاز از روسیه را متوقف کرده است.
وزیر خارجه لیتوانی ادعا کرد: تا زمانی که پوتین و حامیان آن حضور دارند، جهان باید آماده وقوع جنگ دیگری باشد و این جنگ کشورهای اروپایی را نیز درگیر خواهد کرد.
مجلس نمایندگان آمریکا پیش نویس قطعنامه ارسال بسته جدید کمکها به اوکراین به ارزش ۴۰ میلیارد دلار را تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بایدن ۱۰ روز پیش از کنگره خواست با ۳۳ میلیارد دلار کمک دیگر به اوکراین موافقت کند، ولی قانونگذاران تصمیم گرفتند این مبلغ را به حدود ۴۰ میلیارد دلار افزایش دهند و کمکهای نظامی و به اصطلاح بشر دوستانه بیشتری به درخواست بایدن بیفزایند.
هم دموکراتهای هم حزبی بایدن، که با اختلاف اندکی مجلس نمایندگان و سنا را کنترل میکنند و هم جمهوریخواهان اعلام کرده اند از کمک به اوکراین حمایت میکنند.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد از زمان آغاز جنگ اوکراین بیش از 5 هزار و 500 موشک جاولین و 1500 موشک استینگر به این کشور ارسال کرده ایم. حملات هوایی روسیه نمی تواند باعث اختلال در روند ارسال تسلیحات به اوکراین شود و ما اطمینان داریم کی یف می تواند با این تسلیحات به خوبی از خود دفاع کند.
وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد نیروهای اوکراینی از 3 مدرسه در مناطق اشغالی به عنوان پایگاه نظامی برای حمله به نیروهای روس استفاده می کند. این نیروها روز سه شنبه 6 خودروی غیرنظامی را هدف قرار دادند.
خبرگزاری سیانان به نقل از معاون «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نوشت اگر فنلاند و سوئد بخواهند به ناتو بپیوندند، به گرمی و به سرعت از آنها استقبال میشود.
معاون دبیرکل ناتو مدعی شد: پوتین طرح اولیه خود برای اشغال اوکراین یا سرنگونی آن را رها نکرد، اما شکست خورد. اختلاف زیادی بین سطح جاهطلبیهای سیاسی پوتین و تواناییهای نظامی روسیه وجود دارد.
پیش از این نیز «هلسینگین سانومات» به نقل از منابع نوشت فنلاند و سوئد قصد دارند در اوایل هفته آینده همزمان برای پیوستن در ناتو درخواست دهند.
به گزارش الجزیره، دبیر کمیته امور خارجی مجلس عالی اوکراین گفت: ما همچنان امیدواریم که اتحادیه اروپا با الحاق ما موافقت کند.
به گزارش ریانووستی مهمترین تحولات هفتادوششمین روز از درگیریها در اوکراین در زیر آمده اس:
نیروهای جمهوری لوهانسک با حمایت نیروهای مسلح روسیه از دفاع اوکراین عبور کردند و به مرز جمهوری رسیدند.
سامانههای پدافند هوایی روسیه روز سهشنبه یک فروند هواپیمای تهاجمی سوخو ۲۵ اوکراینی، یک فروند هلیکوپتر Mi-۸ و ۴ پهپاد را سرنگون کردند.
هوانوردی روسیه ۷۴ مورد از تأسیسات نظامی اوکراین را هدف قرار داد.
در جریان تلاش برای تصرف جزیره «مار»، نیروهای اوکراینی ۱۴ هواپیما و هلیکوپتر و همچنین ۳۰ پهپاد و ۵۰ پرسنل را از دست دادند.
یک منبع در یکی از سازمانهای مجری قانون روسیه گفت که حمله کییف به زمینی توسط مستشاران انگلیسی طراحی شده بود و زلنسکی شخصا دستور داد و خواستار نتیجه گیری تا ۹ مه شد در حالی که ستاد کل مخالفت کرد.
وزیر امور خارجه آلمان در سفری اعلام نشده به اوکراین، با رهبری کییف دیدار کرد، از بوچا بازدید کرد و اعلام کرد که آلمان تانکها و هویتزرهای مدرن را به اوکراین عرضه میکند و همچنین آموزش پرسنل نظامی اوکراینی را آغاز خواهد کرد.
«اپراتور GTS اوکراین» (OGTS) از پایان ترانزیت گاز به اروپا از طریق ایستگاه سوخرانیوکا از ۱۱ می به دلایل اضطراری خبر داد.
گازپروم گفت که آنها هیچ مانعی برای کار در حالت قبلی نمیبینند، آنها به تعهدات خود در قبال مصرف کنندگان اروپایی عمل میکنند، شرکت گاز را برای ترانزیت از طریق اوکراین مطابق با قرارداد تامین میکند.
سفارتخانههای یونان و آلمان در کییف کار خود را از سر گرفتند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه گفت: ساکنان منطقه خرسون خودشان باید تصمیم بگیرند که آیا این منطقه بخشی از روسیه خواهد شد یا خیر.
او گفت: رویه تصمیم گیری درباره ورود منطقه خرسون به روسیه، همانطور که در مورد کریمه انجام شد، باید از نظر قانونی کاملاً واضح و مشروع باشد.
پسکوف درباره ادعاها در خصوص برنامه های غرب برای کودتا در روسیه گفت: وضعیت سیاسی داخلی باثبات است، من نمی دانم چنین اظهاراتی بر چه اساسی است. هیچ برنامه ای برای برقراری حکومت نظامی در روسیه وجود ندارد.
او درباره احتمال پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو تاکید کرده: این موضوع مورد تحلیل دقیق است.
وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد روسیه به جز غرب خریداران دیگری نیز برای انرژی خود دارد.
به گزارش رویترز، سرگیی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اظهار داشت روسیه به جز کشورهای غربی خریداران کافی برای انرژی خود دارد. لاوروف که در سفرش به مسقط، پایتخت عمان در نشست خبری شرکت کرده بود، گفت، بگذارید غرب برای انرژی بهای بیشتری از آن چه قبلا به روسیه میپرداخت بپردازد تا مردم شان بدانند چرا هر روز فقیرتر میشوند. لاروف همچنین گفت، مسکو نمیخواهد در اروپا جنگ وجود داشته باشد، اما کشورهای غربی میخواهند روسیه در عملیات نظامی خود در اوکراین شکست بخورد.
هیئت سازمان ملل از وجود اسناد و مدارکی دال بر بدرفتاری نظامیان اوکراینی با اسرای جنگی روس خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، سازمان ملل از دستیابی به اطلاعات موثقی خبر داد که از شکنجه اسرای روس به دست نیروهای اوکراینی حکایت می کند. رئیس هیئت نظارت بر حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد این هیئت اطلاعات موثقی درباره شکنجه و بدرفتاری با اسرای روس و قطع ارتباط آنها با دنیای خارج به دست آورده است.
وی افزود سازمان ملل به بررسی تصاویری که رفتارهای غیرانسانی با اسرای جنگی را که نقض قوانین بین المللی است ادامه می دهد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، لئونید کراوچوک، اولین رئیس جمهور اوکراین پس از استقلال این کشور و جدا شدن از جماهیر شوری در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
کراوچوک سیاستمداری بود که به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی کمک زیادی کرد.
بر اساس گزارش ها، این سیاستمدار کهنه کار بر اثر ابتلا به یک بیماری طولانی مدت نامشخص درگذشت. پیش از این گفته شده بود که کراوچوک تابستان گذشته تحت عمل جراحی قلب قرار گرفت و مدتی در کما و پس از آن در مراقبتهای ویژه به سر میبرد.
آندری یرماک رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور فعلی اوکراین در کانال تلگرام خود به نقل از زلنسکی در باره مرگ کراوچوک نوشت: «او شخصیتی تاریخی در زمینه استقلال کشور است».
کراوچوک یک هفته پس از مرگ همتای خود استانیسلاو شوشکویچ، اولین رئیس شورای عالی بلاروس پس از فروپاشی شوروی درگذشت.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه روسیا الیوم، «آلبرتو فرناندز» رئیس جمهور آرژانتین گفت: تحریمهای غرب علیه روسیه همه کشورهای جهان را تهدید میکند.
فرناندز با اشاره به اینکه تحریمهای غرب علیه روسیه، سایر کشورهای جهان را تهدید میکند، افزود: اوضاع در اوکراین تهدیدی برای امنیت انرژی و مواد غذایی جهان است.
فرناندز که به اسپانیا سفر کرده است در مصاحبه با شبکه اسپانیایی (RTVE) گفت: کشورهای زیادی در قاره ما هستند که به علت شرایط فعلی با تهدیدها و خطرهای زیادی مواجه هستند.
پایگاه اینترنتی «بیزنس اینسایدر» در مقالهای به نام کمبود بی سابقه روغن خوراکی در جهان بر اثر جنگ اوکراین، به بررسی وضعیت شش کشور از جمله آمریکا، انگلیس، هلند و آلمان در این زمینه پرداخت.
در این مقاله آمده است: به علت جنگ اوکراین و قطع (ارتباط با) یکی از تامین کنندگان مهم، میزان اندوخته روغن خوراکی در جهان با کمبود بی سابقه رو به رو شده است.
جنگ اوکراین سبب اختلال در زنجیره تامین جهانی شده است. تامین جهانی روغن خوراکی به علت جنگ در اوکراین آسیب دیده است، و اثر آن در سراسر جهان از بازارهای اندونزی گرفته تا فروشگاههای ماهی و چیپس در انگلیس، احساس میشود.
روسیه و اوکراین بر روی هم، نزدیک به دو سوم روغن آفتابگردان جهان را که ماده اصلی بسیاری از غذاها و خوراکیهای بسته بندی و آماده به شمار میرود، صادر میکنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، شرکت گازپروم روسیه در مورد ادعاهای طرف اوکراینی درباره مجبور شدن به توقف عبور گاز روسیه ابراز تردید کرد.
گازپروم افزود: روز گذشته هشدار رسمی از شرکت انتقال گاز در اوکراین دریافت کردیم که این کشور مجبور شد عبور گاز در استان لوهانسک را از روز چهارشنبه (امروز) متوقف کند. از نظر ما هیچ مانعی بر ادامه شرایط گذشته وجود ندارد و گازپروم به همه تعهداتش در برابر مصرف کنندگان در اروپا مطابق قراردادها عمل و هزینه انتقال را به طور کامل پرداخت میکند.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، «الکسی پوشکوف» سناتور روس گفت: چه بسا ناتوانی غرب در پذیرفتن جهان چند قطبی به وقوع فاجعه هستهای منجر شود. وی افزود: جلوگیری از وقوع این فاجعه امکان پذیر است.
پوشکوف تاکید کرد بشریت در دهههای آینده شاهد هیچ انسجام و رقابت متمدنانهای نخواهد بود. وی افزود: با توجه به اینکه نخبگان غربی نمیتوانند جهان چند قطبی واقعی و دیگر نمونههای نظام اجتماعی را که به «دموکراسی لیبرال» موسوم است، بپذیرند، خودداری غرب از پذیرفتن این واقعیتها با درگیریهای شدیدی همراه خوهد بود که در آن اقتصاد بارها و بارها قربانی تصمیمهای سیاسی خواهد شد.
سناتور روس تصریح کرد: تنها اقدام مثبت در چنین درگیری هایی، جلوگیری از وقوع یک فاجعه هستهای است. وی همچنین گفت مطمئن است که در نیمه نخست قرن بیست و یکم میلادی، نقشه سیاسی جهان با نبرد سختی میان مراکز اصلی قدرت برای غلبه بر یکدیگر رو به رو خواهد شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، «لیندسی گرام» و «ریچارد بلومنتال» از وزارت خارجه آمریکا خواستند نام روسیه را در فهرست کشورهای حامی تروریسم این کشور درج کند.
گراهام گفت: با وجودی که پول اهمیت باورنکردنی دارد، اما اگر بتوان در کنار آن نام روسیه را در فهرست کشورهای حامی تروریسم مطابق با قانون آمریکا درج کرد ضربه مضاعف به روسیه وارد کرده ایم.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، شورای امنیت سازمان ملل فردا پنج شنبه درباره اوضاع انسانی در اوکراین تشکیل جلسه میدهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از سی ان ان، معاون دبیرکل ناتو گفت: اگر سوئد و فنلاند درخواست پیوستن به ناتو را مطرح کنند به سرعت و به گرمی از آن استقبال خواهیم کرد. وی افزود: پوتین از طرح اصلی خود برای اشغال اوکراین و سرنگون کردن نظام حاکم بر آن دست نکشیده، ولی در اجرای این طرح شکست خورده است.به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رسانه های فنلاند به نقل از منابع آگاه اعلام کردند احتمالا فنلاند و سوئد اوایل هفته آینده درخواست پیوستن به ناتو را مطرح خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مینسک، ارتش بلاروس اعلام کرد نیروهای ویژه خود را در سه منطقه در مرزهای جنوبی خود با اوکراین مستقر خواهد کرد. بلاروس همچنین از برگزاری رزمایش نظامی با حضور نیروی هوایی و واحدهای توپخانه در غرب کشور خبر داد.
اودیل رنو-باسو رئیس بانک اروپایی بازسازی و توسعه (EBRD) اعلام کرد این بانک سال ۲۰۲۲ یک میلیارد یورو (۱.۱ میلیارد دلار) در اوکراین هزینه خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مراکش (مغرب) , رنو-باسو در اظهاراتی در حاشیه نشست سالانه این بانک در مغرب اعلام کرد هدف از این بسته کمک به اقتصاد اوکراین است.
وی افزود این بانک آماده است کمک بیشتری ارائه کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: تاکنون ۵۵۰۰ فروند موشک "جاولین" و ۱۵۰۰ فروند موشک "استینگر" به اوکراین فرستاده شده است.
وزیر خزانهداری آمریکا در حالیکه کشورش بی سابقه ترین رکود اقتصادی را در ۴۰ سال اخیر تجربه می کند، مدعی شد اقتصاد روسیه آشکارا در رکود است و تورم در آن کشور به ۲۰ درصد خواهد رسید.
جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشست استماع گزارش سالانه شورای نظارت بر ثبات مالی به کنگره به قانونگذاران ادعا کرد که تورم در روسیه احتمالاً در سال جاری به ۲۰ درصد خواهد رسید و این بیش از دو برابر جهش سالانه ۸.۵ درصدی تورم در آمریکا در ماه مارس است.
این مقام اقتصادی دولت بایدن مدعی شد تحریمهای غرب علیه روسیه پس از حمله آن به اوکراین، ضربه محکمی به اقتصاد روسیه وارد کرده است.
یلن ادعا کرد که اقتصاد روسیه آشکارا در رکود است و پیش بینی ها نشان می دهند که اقتصاد روسیه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کوچک خواهد شد.
وزیر خزانه داری آمریکا ادامه داد دسترسی به کالاها و خدمات مورد نیازدر بازارهای جهانی برای شرکتهای روس تحریم شده تقریبا غیر ممکن شده است.
وی همچنین افزود که این محدودیت ها شرکتهای دفاعی بزرگ روسیه را برای تامین تراشههای کامپیوتری و سایر اجزای مورد نیاز برای ساخت تجهیزات دفاعی با مشکل مواجه کرده اند.
وزارت کار ایالات متحده آمریکا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است که نرخ تورم در این کشور در یک سال گذشته ۸.۵ درصد افزایش یافت که این بالاترین افزایش تورم در امریکا در ۴۰ سال گذشته است.
گزارش دولت آمریکا همچنین نشان می دهد که تورم در ماه های فوریه تا مارس ۱.۲ درصد افزایش یافته است در حالی که این تورم در ماه های ژانویه تا فوریه ۰.۸ درصد افزایش داشته است.
برای نخستین بار نرخ تورم در آمریکا شامل افزایش قیمت بنزین در این کشور میشود که پس از وقوع جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه روند افزایشی را از خود نشان داده است.
بر اساس گزارش انجمن خودرو آمریکا، میانگین قیمت هر گالن(حدود ۳.۸ لیتر) بنزین در آمریکا ۴.۱۰ دلار است که نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد افزایش یافته است. اگرچه قیمت سوخت در آمریکا در چند هفته گذشته کاهش یافته است.
افزایش قیمت انرژی منجر به افزایش هزینه های حمل و نقل کالاها و قطعات در سراسر آمریکا شده است که به نوبه خود به رشد قیمت ها برای مصرف کنندگان کمک کرده است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در حالیکه کشورش با تورمی بی سابقه در ۴۰ اخیر مواجه است، مدعی شد مساله تورم در اولویت های سیاست داخلی او قرار دارد.
وی روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی افزود: می خواهم همه آمریکایی ها بدانند که مساله تورم برای من بسیار جدی است و در اولویت سیاست داخلی من است.
بایدن ضمن اذعان به اینکه تورم بی سابقه در چهل سال گذشته برای مردم این کشور سختی هایی ایجاد کرده است، مدعی شد که کنترل تورم " در اولویت سیاست داخلی" وی است و بانک مرکزی آمریکا درحال رسیدگی به این موضوع است.
شبکه خبری فاکس نیوز همزمان با اعلام جو بایدن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا مبنی بر عزم او برای مبارزه با تورم گزارش داد قیمت بنزین در آمریکا به بالاترین حد خود در تاریخ این کشور رسید.
شبکه خبری فاکس نیوز وابسته به جمهوریخواهان آمریکا در گزارشی اعلام کرد بر اساس آمار انجمن خودروی آمریکا، میانگین قیمت بنزین در جایگاه های سوخت این کشور در روز سه شنبه به وقت محلی به ۴.۳۷ دلار به ازای هر گالن (۳.۸۸لیتر) رسید و این قیمت از آخرین رکورد ۴.۳۳ دلاری قیمت بنزین که در ۱۱ مارس ثبت شده بود، فراتر رفت.
میانگین قیمت هر گالن بنزین در سال گذشته ۲.۹۷ دلار بود.
بایدن روز سه شنبه به وقت محلی، جنگ اوکراین و همهگیری کرونا را عامل تورم و افزایش قیمت بنزین در کشورش اعلام کرد.
رئیس جمهوری آمریکا ضمن اذعان به اینکه تورم بی سابقه در چهل سال گذشته برای مردم این کشور سختی هایی ایجاد کرده است، مدعی شد که کنترل تورم " در اولویت سیاست داخلی" وی است و بانک مرکزی آمریکا درحال رسیدگی به این موضوع است.
گابریلیوس لندسبرگیس وزیر امورخارجه لیتوانی، گفت که نه تنها برکناری ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از قدرت، بلکه کل حکومتی که از او حمایت میکند برای توقف "جنگ افروزی" روسیه ضروری است.
لندسبرگیس سه شنبه شب در مصاحبه با سیانان گفت، کشورش خواستار حضور دائمی نیروهای آمریکایی در خاک لیتوانی است و آن را «بزرگترین عامل بازدارنده در مقابل روسیه» میداند.
لیتوانی از زمان آغاز جنگ در اوکراین بیش از ۲ ماه پیش، به یک حامی فعال کییف تبدیل شده و اولین کشور در اتحادیه اروپا بوده که واردات گاز از روسیه را متوقف کرده است.
وزیر خارجه لیتوانی ادعا کرد: تا زمانی که پوتین و حامیان آن حضور دارند، جهان باید آماده وقوع جنگ دیگری باشد و این جنگ کشورهای اروپایی را نیز درگیر خواهد کرد.
مجلس نمایندگان آمریکا پیش نویس قطعنامه ارسال بسته جدید کمکها به اوکراین به ارزش ۴۰ میلیارد دلار را تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بایدن ۱۰ روز پیش از کنگره خواست با ۳۳ میلیارد دلار کمک دیگر به اوکراین موافقت کند، ولی قانونگذاران تصمیم گرفتند این مبلغ را به حدود ۴۰ میلیارد دلار افزایش دهند و کمکهای نظامی و به اصطلاح بشر دوستانه بیشتری به درخواست بایدن بیفزایند.
هم دموکراتهای هم حزبی بایدن، که با اختلاف اندکی مجلس نمایندگان و سنا را کنترل میکنند و هم جمهوریخواهان اعلام کرده اند از کمک به اوکراین حمایت میکنند.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد از زمان آغاز جنگ اوکراین بیش از 5 هزار و 500 موشک جاولین و 1500 موشک استینگر به این کشور ارسال کرده ایم. حملات هوایی روسیه نمی تواند باعث اختلال در روند ارسال تسلیحات به اوکراین شود و ما اطمینان داریم کی یف می تواند با این تسلیحات به خوبی از خود دفاع کند.
وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد نیروهای اوکراینی از 3 مدرسه در مناطق اشغالی به عنوان پایگاه نظامی برای حمله به نیروهای روس استفاده می کند. این نیروها روز سه شنبه 6 خودروی غیرنظامی را هدف قرار دادند.
خبرگزاری سیانان به نقل از معاون «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نوشت اگر فنلاند و سوئد بخواهند به ناتو بپیوندند، به گرمی و به سرعت از آنها استقبال میشود.
معاون دبیرکل ناتو مدعی شد: پوتین طرح اولیه خود برای اشغال اوکراین یا سرنگونی آن را رها نکرد، اما شکست خورد. اختلاف زیادی بین سطح جاهطلبیهای سیاسی پوتین و تواناییهای نظامی روسیه وجود دارد.
پیش از این نیز «هلسینگین سانومات» به نقل از منابع نوشت فنلاند و سوئد قصد دارند در اوایل هفته آینده همزمان برای پیوستن در ناتو درخواست دهند.
به گزارش الجزیره، دبیر کمیته امور خارجی مجلس عالی اوکراین گفت: ما همچنان امیدواریم که اتحادیه اروپا با الحاق ما موافقت کند.
به گزارش ریانووستی مهمترین تحولات هفتادوششمین روز از درگیریها در اوکراین در زیر آمده اس:
نیروهای جمهوری لوهانسک با حمایت نیروهای مسلح روسیه از دفاع اوکراین عبور کردند و به مرز جمهوری رسیدند.
سامانههای پدافند هوایی روسیه روز سهشنبه یک فروند هواپیمای تهاجمی سوخو ۲۵ اوکراینی، یک فروند هلیکوپتر Mi-۸ و ۴ پهپاد را سرنگون کردند.
هوانوردی روسیه ۷۴ مورد از تأسیسات نظامی اوکراین را هدف قرار داد.
در جریان تلاش برای تصرف جزیره «مار»، نیروهای اوکراینی ۱۴ هواپیما و هلیکوپتر و همچنین ۳۰ پهپاد و ۵۰ پرسنل را از دست دادند.
یک منبع در یکی از سازمانهای مجری قانون روسیه گفت که حمله کییف به زمینی توسط مستشاران انگلیسی طراحی شده بود و زلنسکی شخصا دستور داد و خواستار نتیجه گیری تا ۹ مه شد در حالی که ستاد کل مخالفت کرد.
وزیر امور خارجه آلمان در سفری اعلام نشده به اوکراین، با رهبری کییف دیدار کرد، از بوچا بازدید کرد و اعلام کرد که آلمان تانکها و هویتزرهای مدرن را به اوکراین عرضه میکند و همچنین آموزش پرسنل نظامی اوکراینی را آغاز خواهد کرد.
«اپراتور GTS اوکراین» (OGTS) از پایان ترانزیت گاز به اروپا از طریق ایستگاه سوخرانیوکا از ۱۱ می به دلایل اضطراری خبر داد.
گازپروم گفت که آنها هیچ مانعی برای کار در حالت قبلی نمیبینند، آنها به تعهدات خود در قبال مصرف کنندگان اروپایی عمل میکنند، شرکت گاز را برای ترانزیت از طریق اوکراین مطابق با قرارداد تامین میکند.
سفارتخانههای یونان و آلمان در کییف کار خود را از سر گرفتند.
نبست قیمتها در کشور ما رکورد نزده !!!!!!! اونمهزار درصدی !!!