ترامپ: واشنگتن تا ۹ جولای تعرفههای جدید را به کشورهای هدف اعلام میکند

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد واشنگتن در روزهای آینده به نهایی کردن چندین پیمان تجاری نزدیک میشود و تا ۹ جولای به کشورهای دیگر درباره نرخ تعرفههای بالاتر اطلاع خواهد داد.
به گزارش پارسینه به نقل از تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد واشنگتن در روزهای آینده به نهایی کردن چندین پیمان تجاری نزدیک می شود و تا 9 جولای(18 تیر) به کشورهای دیگر درباره نرخ تعرفه های بالاتر اطلاع خواهد داد، تعرفه هایی که قرار است از اول اوت اجرایی شود.
ترامپ از زمان راه یابی به کاخ سفید، با اعمال سیاست های جدید تعرفه ای یک جنگ جهانی تجاری را آغاز کرده است و باعث بی نظمی های گسترده تجاری در سطح جهانی شده و بازارهای مالی را دستخوش تحولات فوق العاده ای کرده است.
وی در ماه آوریل، از نرخ تعرفه ی مبنای 10 درصدی بر اغلب کشورها و تعرفه های بیشتر تا 50 درصد بر برخی کشورها خبر داد اما اندکی بعد اعلام تاریخی برای اجرایی شدن این تعرفه های فزاینده را به تاخیر انداخت اما اعلام کرد که تعرفه 10 درصدی از تاریخ 9 جولای اجرایی می شود.
براساس گزارش رویترز، در همین حال هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی آمریکا برای شفاف شدن هر چه بیشتر موضوع در جمع خبرنگاران گفت: تعرفه های بیشتر از تاریخ اول اوت اجرایی می شود اما در حال حاضر رئیس جمهور ترامپ تعیین کننده نرخ ها و توافقات است.
ترامپ اندکی بعد در پستی در شبکه اجتماعی تروث گفت: ایالات متحده ارسال نامه های تعرفه را از روز دوشنبه 7 جولای ساعت 12 ظهر به وقت محلی، به کشورهای دیگر آغاز خواهد کرد.
وی در این پست نوشت: بسیار خرسندم که اعلام کنم نامه های تعرفه ای ایالات متحده و یا پیمان های تجاری با کشورهای دیگر از سراسر دنیا از ساعت 12 امروز دوشنبه 7 جولای به وقت محلی به کشورهای دیگر ارسال خواهد شد. از توجه شما به این موضوع بسیار سپاسگزارم.
ترامپ همچنین در پست دیگری هشدار داد که واشنگتن برای کشورهایی که از سیاستهای "ضدآمریکایی" گروه بریکس حمایت کنند، 10 درصد تعرفه اعمال خواهد کرد.
وی تصریح کرد هر کشوری که از سیاستهای ضد آمریکایی گروه بریکس حمایت کند، مشمول 10 درصد تعرفه اضافی خواهد شد. هیچ استثنایی برای اجرای این سیاست وجود نخواهد داشت.»
ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید، شروع به تشدید سیاستهای تجاری کرد، از جمله اعمال تعرفه بر واردات از مکزیک و کانادا، افزایش تعرفه برای کالاهای چینی و همین اقدامات را بر واردات فولاد، آلومینیوم و خودرو نیز اعلام کرد. نقطه اوج این اقدامات در تاریخ دوم آوریل بود، زمانی که واشنگتن تعرفههای متقابل بر واردات اعمال کرد. نرخ پایه ده درصد بود، اما برای 57 کشور حتی بیشتر بود. با این حال، یک هفته بعد، افزایش تعرفهها متوقف شد و ایالات متحده مذاکره با بسیاری از شرکای تجاری خود را آغاز کرده و با آنها در این زمینه به توافقاتی رسید.
یک روز قبل خبرگزاری بلومبرگ با استناد به منابع خود گزارش داد که رهبران کشورهای عضو بریکس قصد دارند در پایان اجلاس ریودوژانیرو، بیانیهای منفی در مورد اقدامات اقتصادی قهرآمیز یکجانبه صادر کنند. مشخص شد که این مسئله به احتمال زیاد مربوط به تعرفههای اعمال شده توسط ترامپ است، اما پیشنویس بیانیه تهیه شده برای جلسه در برزیل به کشورهای خاص اشاره نمیکند.
شب گذشته در پایان نشست سران کشورهای عضو بریکس در ریودوژانیرو، بیانیه مشترکی به تصویب رسید. شرکتکنندگان در این اجلاس حملات اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم کرده و همچنین تأیید کردند که نوار غزه باید توسط مقامات فلسطینی اداره شود. آنها همچنین حملات اخیر به خطوط راهآهن و پلهای ارتباطی در مناطق مختلف روسیه را محکوم و ابراز امیدواری کردند که تلاشهای مداوم برای حل و فصل اوضاع در اوکراین به توافق صلح منجر شود.
ارسال نظر