ترکیه خواستار عدم بازگشت سفیر هلند به آنکارا شد

پارسینه: به دنبال جلوگیری از فعالیت انتخاباتی دو وزیر ترکیه در هلند برای حمایت همه پرسی، تنش بین دو کشور بالا گرفته است. ترکیه اعلام کرده گفت و گو های سیاسی بین دو کشور را تعلیق می کند و به سفیر هلند اجازه ورود به آنکارا را نمی دهد.

نعمان کورتولموس، معاون نخستوزیر ترکیه امروز ضمن اعلام این تصمیم گفت: "ما دقیقا همان کاری را میکنیم که آنها با ما کردند. به هواپیمای حامل مقامهای هلندی اجازه فرود در آنکارا را نخواهیم داد و هواپیماهای آنها هم اجازه استفاده از آسمان ترکیه را ندارند."
در همین حال، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان حمایت قاطع خود از هلند را به آمستردام اعلام کرده است.ممانعت از برگزاری تظاهرات و تجمعهای حامیان دولت رجب طیب اردوغان در شهرهای بزرگ اروپایی به دور جدیدی از تنشها میان آنکارا و کشورهای غرب اروپا منجر شده است.
شایان ذکر است روز شنبه دولت هلند از صدور اجازه فرود به هواپیمای حامل مولد چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه خودداری کرد. وی قصد داشت در جمع ترک تباران هلند در کنسولگری آن کشور در رتردام در دفاع از تغییر قانون اساسی سخنرانی کند.
همزمان مقامات هلندی از ورود فاطمه بتول سایان کایا ، وزیر خانواده ترکیه که از مرز زمینی وارد آن کشور شده بود به ساختمان کنسولگری جلوگیری کرده و او را از طریق مرز زمینی به آلمان برگرداندند.
دولت هلند دلیل این اقدام خود را نگرانی های امنیتی ذکر کرده بود.در واکنش به این اقدام ،رجب طیب اردوغان ،رئیس جمهوری ترکیه هلند را بقایای فاشیسم نامید و گفت وقایع اخیر «نشانه افزایش نژادپرستی، فاشیسم و اسلامهراسی» در قاره اروپا است.
همزمان با این اظهارات تند آقای اردغان صدهاتن از طرفدران او در استانبول و رتردام دست به تظاهرات علیه دولت هلند زدند.روز دوشنبه هم کاردار سفارت هلند به وزارت خارجه ترکیه احضار شد. آنکارا تهدید کرده است که هلند را تحریم خواهد کرد.
چند روز پیش از آغاز تنش بین هلند و ترکیه ،رجب طیب اردوغان واژه فاشسیم را برای رهبران آلمان نیر بکار برده بود.تا کنون کشورهای آلمان ، هلند ، اتریش ، دانمارک و سوئیس به دلایل امنیتی از برگزاری تجمعات انتخاباتی با حضور وزرای کابینه ترکیه جلوگیری کرده اند.
بیش از سه میلیون ترک تبار در کشورهای مختلف اروپا از جمله آلمان و هلند زندگی می کنند که حدود یک میلیون و چهار صد هزار نفر آنها واجد شرایط رای دادن هستند.رجب طیب اردوغان و حزب حاکم عدالت و توسعه در صدند با جلب آرای این عده از ترک تباران ساکن اروپا پیروزی خود در همه پرسی ماه آینده را تضمین کنند.
همه پرسی قانون اساسی که اختیارات رئیس جمهور را افزایش داده و او را به قدرتمندترین شخصیت سیاسی و اجراییکشور تبدیل می کند قرار است روز ۲۷ فروردین برگزار شود.نظر سنجی های اخیر در ترکیه حاکی از آنست که رقابت بین احزاب مخالف و موافق بسیار شدید است و احتمال پیشی گرفتن آرای منفی دور از انتظار نیست.
هلند وآلمان کار صحیحی انجام داده اند اردوغان فکر می کند ترکیه ارثیه پدرش است می خواهد نظام پارلمانی را به دیکتاتوری تبدیل کند