گوناگون

وقتی خودروسازان پا در کفش صنایع دیگر می کنند + تصاویر

وقتی خودروسازان پا در کفش صنایع دیگر می کنند + تصاویر

پارسینه: خودروسازان همواره وسوسه می‌شوند تا از صنعت اتومبیل خارج شوند و دستاوردهای خود را در دیگر صنایع به نمایش بگذارند. دستاوردهای خودروسازان بزرگ در زمینه‌هایی به غیر از ساخت اتومبیل، سایر شرکت‌های خودروسازی را نیز ...

دیجیاتو نوشت: خودروسازان همواره وسوسه می‌شوند تا از صنعت اتومبیل خارج شده و دستاورد‌های خود را در دیگر صنایع به نمایش بگذارند. دستاورد‌های خودروسازان بزرگ در زمینه‌هایی به غیر از ساخت اتومبیل، سایر شرکت‌های خودروسازی را نیز تحریک می‌کند تا محصولاتی عجیب‌و‌غریب روانه بازار کنند.

محصولات عجیب‌و‌غریب خودروسازان در دوره‌های رکود اقتصادی بیشتر از دوره‌های دیگر مشاهده می‌شوند. در‌واقع خودروسازان ناچار هستند تا کاهش فروش خودرو را از طریق عرضه محصولات دیگری به بازار جبران نمایند. در این مقاله با ما همراه باشید تا نگاهی به دستاورد‌های خودروسازان در زمینه‌هایی به‌جز خودرو داشته باشیم؛ دستاورد‌هایی که برخی به‌صورت تصادفی و بعضی دیگر به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده پدید آمده‌اند.

شماره ۱: روزنامه فیات

یکی از محصولات عجیب‌و‌غریب خودروسازان ایتالیایی، روزنامه لا استامپا است. فیات این روزنامه تورینی را در سال ۱۹۲۶ خریداری کرد. لا استامپا تحت مدیریت فیات از یک روزنامه محلی به یکی از نشریات معتبر در سراسر ایتالیا تبدیل شد.

روزنامه فیات

نکته جالب در‌خصوص لا استامپا، حواشی مختلف پیرامون این روزنامه است. لا استامپا در سال ۱۹۷۸ مجموعه مقالاتی طنزآمیز درباره معمر قذافی رهبر سابق لیبی نوشت. قذافی تهدید کرد که اگر فیات سردبیر لااستامپا را اخراج نکند، ورود خودرو‌های این برند به لیبی را تحریم خواهد کرد. با این حال فیات و لااستامپا بر موضع خود پافشاری کردند و هیچ تحریمی انجام نشد. گروه فیات کرایسلر در سال ۲۰۱۷، سهام خود در لااستامپا را فروخت.

شماره ۲: موشک‌های سایدوایندر فورد

یکی از دستاورد‌های خودروسازان آمریکایی در زمینه‌هایی به‌جز تولید اتومبیل، قرارداد‌های مرتبط با تجهیزات نظامی بوده است. فورد زیرشاخه‌ای به نام فورد ایراسپیس داشت که در سال ۱۹۵۱ قراردادی را با نیروی هوایی آمریکا منعقد کرد. هدف از این قرارداد مهندسی و ساخت قطعات مورد‌نیاز برای ساخت سری موشک‌های هوا به هوا AIM-۹ Sidewinder بود. فورد برای مدتی بخش‌های هدایت و کنترل این موشک را نیز تولید می‌کرد.

موشک‌ های سایدوایندر فورد

موشک AIM-۹ به‌طور گسترده در جنگ ویتنام و جنگ ایران و عراق مورد استفاده قرار گرفت و هنوز در نیروی هوایی تعدادی از کشور‌ها فعال است. فورد در سال ۱۹۹۰ زیرشاخه ایراسپیس را به شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین فروخت.

شماره ۳: قطار هیوندای و دستاورد‌های خودروسازان کره‌ای

یکی از عجیب‌ترین محصولات خودروسازان کره‌ای، قطار هیوندای است. بسیاری از علاقمندان صنعت خودرو می‌دانند که هیوندای یک هلدینگ است و در بخش‌های مختلفی نیز فعالیت دارد. یکی از زیرشاخه‌های این شرکت به نام Rotem، بر تولید و طراحی قطار‌های دیزلی و واگن‌های مترو تمرکز دارد. دیگر تولیدات هیوندای شامل ابزار، ماشین‌آلات خطوط مونتاژ، توپخانه، قطعات هواپیما و ربات‌ها هستند.

قطار هیوندا

شماره ۴: محصولات متنوع میتسوبیشی

دستاورد‌های خودروسازان ژاپنی در زمینه‌هایی به‌جز اتومبیل‌سازی متنوع و پرتعداد هستند. میتسوبیشی یکی از خودروسازان ژاپنی است که محصولات متنوعی را در زمینه‌های غیرخودرویی تولید می‌کند. استخراج معادن، ساخت کشتی‌های کروز، فروش املاک، ساخت سیستم‌های جمع‌آوری الکترونیکی عوارض، طراحی قطار‌های پرسرعت، پالایش نفت و بانکداری برخی از حوزه‌های کاری میتسوبیشی هستند.

هواپیمای جنگی میتسوبیشی

با این حال عجیب‌ترین و جذاب‌ترین ساخته میتسوبیشی، هواپیما‌های جنگی بوده است. میتسوبیشی زیرو یکی از جنگنده‌های ترسناک حاضر در جنگ جهانی دوم بود که توسط این شرکت ژاپنی ساخته شد. در حال حاضر نیز میتسوبیشی F-۲ به‌عنوان نسخه ژاپنی جنگنده آمریکایی F-۱۶ توسط این شرکت به تولید می‌رسد.

شماره ۵: هتل‌های تاتا

تاتاموتورز یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان جهان در حال حاضر است که شرکت‌های مختلفی را تحت سلطه خود دارد. تاتاموتورز به‌تن‌هایی دستاورد‌های خودروسازان هندی را به چند برابر افزایش داده است، چرا که این هلدینگ بیش از ۱۰۰ شرکت را در تسلط خود دارد.

تاتاموتورز و هتل های تاتا
تاتا از سال ۱۹۰۳ با خرید یک ملک پنج‌ستاره در بمبئی، وارد صنعت هتل‌داری شد و همچنان به این کسب‌و‌کار ادامه می‌دهد. تاتا علاوه بر صنعت هتل‌داری در صنایع قهوه و چای، خطوط هوایی تجاری و سیستم‌های کامپیوتری نیز فعالیت دارد.

شماره ۶: قهوه و شکلات لامبورگینی

دستاورد‌های خودروسازان ایتالیایی در حوزه‌هایی غیر از خودرو، خاص و منحصر‌به‌فرد هستند. لامبورگینی یکی از عجیب‌ترین دستاورد‌ها را در این بین دارد. فروچیو لامبورگینی در سال ۱۹۷۴ کسب‌و‌کار خود را فروخت و باقی عمر خود را به شکار و تفریح گذراند. خودروسازی لامبورگینی در‌نهایت به فولکس واگن رسید، اما فرزندان فروچیو لامبورگینی این برند را در صنایع دیگر همچنان استفاده می‌کنند.

برند قهوه لامبورگینی

برند تونینو لامبورگینی نشان تجاری فعال در حوزه اکسسوری لامبورگینی است که روی عینک آفتابی، ساعت، کراوات، کیف پول، قهوه، شکلات و نوشیدنی‌های انرژی‌زا درج می‌شود.

شماره ۷: ابزار‌های برقی پژو

اگر یک شرکت در تولید محصولات عجیب‌و‌غریب خودرو‌سازان تبحر داشته باشد، این شرکت پژو است. پژو در طول حیات خود دوچرخه، لباس و تجهیزات آشپزخانه تولید کرده است، اما محصول کمتر شناخته‌شده آن ابزار‌های کارگاهی هستند.

ابزار برقی پژو

خودروساز مشهور فرانسوی مدت‌ها پیش از شروع به کار صنعت خودروسازی، نخستین ابزار‌های دستی خود را در سال ۱۸۱۰ روانه بازار کرد. پژو این تجارت را از حدود دو قرن قبل تا به امروز ادامه می‌دهد و ابزار‌های همچون مته، پیچ‌گوشتی برقی و ماشین‌های برش سنگ را تولید می‌کند. البته پژو حقوق بخش ابزار خود را در سال ۲۰۱۲ به شرکت فرانسوی MPO فروخت.

شماره ۸: هلیکوپتر سیتروئن

تنها پژو نیست که محصولات عجیب‌و غریب روانه بازار می‌کند، بلکه شریک پژو، یعنی سیتروئن نیز در این زمینه فعال است. سیتروئن یک سرمایه‌گذاری مشترک به نام کوموتور را با همکاری NSU آلمان راه‌اندازی کرد که هدف آن تولید وسایل هوانوردی سبک بود.

هلیکوپتر سیتروئن

تنها محصول این جوینت ونچر هلیکوپتر RE-۲ بود که از موتور وانکل GS Birotor مجهز به روتور‌های بزرگ‌تر و سیستم تزریق سوخت داخلی بهره می‌برد. البته این هلیکوپتر موفق به دریافت گواهی پرواز نشد، چرا که موتور آن بیش از حد گرم می‌شد. در‌نهایت مشکلات مالی پروژه تولید هلیکوپتر سیتروئن را متوقف کردند.

شماره ۹: جت شخصی هوندا

خودروسازان کره‌ای و ژاپنی علاقه شدیدی به فعالیت در حوزه‌های صنعتی مختلف دارند و هوندا نیز یکی از آن‌ها است. هوندا علاوه بر خودرو محصولات دیگری همچون برف‌روب، خودروی همه‌جارو یا ATV، موتورسیکلت و هواپیما‌های شخصی نیز تولید می‌کند.

جت شخصی هوندا

هوندا جت یکی از محصولات عجیب‌و‌غریب خودروسازان ژاپنی است. در حالی که اکثر اتومبیل‌های ژاپن برای مشتریان متوسط ساخته می‌شوند، هوندا جت با هدف جلب رضایت یک درصد از کل مشتریان بازار که میلیاردر‌ها هستند، طراحی شده است. این جت ظرفیت شش سرنشین و دو خدمه را دارد. هوندا جت شش میلیون دلار قیمت دارد و در کارخانه هوندا در گرینزبورو، کارولینای شمالی ساخته می‌شود.

شماره ۱۰: دستاورد‌های خودروسازان زیر‌مجموعه جنرال موتورز

جنرال موتورز یکی از ارباب‌های بازار خودرو جهان است که از سال‌ها پیش تاکنون در صنعت اتومبیل فعالیت دارد. با این حال دستاورد‌های خودروسازان آمریکایی همچون جنرال موتورز تنها به اتومبیل محدود نمی‌شود. جنرال موتورز در طول دوره حیات خود محصولات عجیب‌و‌غریب گوناگونی همچون یخچال، ماشین لباسشویی، ماه‌نورد و ابزار‌های پزشکی را ساخته است.

تانک و جنرال موتورز

شرکت‌های تحت هدایت جنرال موتورز طی جنگ جهانی دوم در دو سوی اقیانوس، ماشین‌های زرهی سنگین تولید می‌کردند. در آمریکا بیوک یک تانک‌شکن به نام M۱۸ Hellcat ساخت که هدف آن نابود‌کردن تانک‌های سنگین آلمانی بود. همچنین کادیلاک برای چند دهه یکی از تولیدکنندگان تانک در آمریکا بود. شرکت بریتانیایی واکسهال که آن زمان در تملک جنرال موتورز قرار داشت، طی دوره جنگ جهانی دوم تمام خط تولید خود را متوقف کرد و به‌جای آن تانک‌های سبک و سنگین به تولید رساند.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نمای روز

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار