اپل علیه غولهای تراشه: آغاز انقلابی بیسابقه در دل آیفونها

در سال ۲۰۲۰، اپل از گذار مک به تراشههای سیلیکونی ساخت خود خبر داد. جایگزینی پردازندههای اینتل کار بزرگی بود، اما با موفقیت انجام شد. اپل توانست تراشههایی بسازد که هم سریعتر و هم کارآمدتر از پردازندههای اینتل بودند و این تغییر تنها طی کمتر از سه سال انجام شد.
به گزارش پارسینه و به نقل از 9to5mac ، اکنون اپل در تلاش است تا جایگزین کوالکام شود. این مسیر با مودم جدید C1 در آیفون ۱۶e آغاز شده است که گام اول در یک برنامهریزی بلندمدتتر به شمار میرود. در نهایت، اپل میخواهد تمام امور مربوط به شبکه را درون شرکت خود انجام دهد.
مودمهای آینده C2 و C3
مودم نخست C1 که اوایل امسال در آیفون ۱۶e عرضه شد، بیشتر بر بهرهوری انرژی متمرکز است. این مودم از فناوری 5G موج میلیمتری (mmWave) پشتیبانی نمیکند و همه باندهای فرکانسی مورد استفاده در مودمهای کوالکام را نیز ندارد. با این حال، طبق آزمایشها عملکرد قابل قبولی دارد، هرچند بهترین در نوع خود نیست.
به همین دلیل، مودم C1 احتمالاً در بیشتر مدلهای آیفون ۱۷ استفاده نخواهد شد، هرچند انتظار میرود در مدل آیفون ۱۷ Air دیده شود؛ جایی که بهرهوری انرژی برای طراحی نازک اهمیت بالایی دارد. اپل مودم C1 را «بهرهورترین مودم از نظر مصرف انرژی در آیفون» توصیف کرده که «اتصال سریع و قابل اعتماد 5G را ارائه میدهد.»
جای تعجب نیست که اپل هماکنون روی نسلهای بعدی مودمهای 5G کار میکند. به گفته مارک گورمن از بلومبرگ، اپل قصد دارد ظرف دو نسل آینده، کوالکام را بهطور کامل کنار بگذارد.
مودم C2 که با نام رمز «گانیمید» (Ganymede) شناخته میشود، در سال ۲۰۲۶ با سری آیفون ۱۸ معرفی خواهد شد و در مدلهای آینده آیپد نیز در سال ۲۰۲۷ مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بنا به گزارش گورمن، این مودمها همسطح مودمهای کنونی کوالکام خواهند بود:
تفاوت اصلی این است که گانیمید با پشتیبانی از mmWave، سرعت دانلود ۶ گیگابیت بر ثانیه، تجمیع شش حامل در باند Sub-6 و تجمیع هشت حامل در mmWave، به سطح مودمهای کنونی کوالکام خواهد رسید.
در ادامه، اپل در سال ۲۰۲۷ مودم C3 را معرفی خواهد کرد که با نام رمز «پرومته» (Prometheus) شناخته میشود و همراه با سری آیفون ۱۹ عرضه خواهد شد. این مودم از نظر عملکرد، کاملاً فراتر از کوالکام خواهد بود:
اپل امیدوار است در سال ۲۰۲۷ با مودم سوم خود، پرومته، از نظر عملکرد و ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی از کوالکام پیشی بگیرد. همچنین این مودم از شبکههای ماهوارهای نسل بعدی پشتیبانی خواهد کرد.
در کنار همه این برنامهها، اپل در حال بررسی افزودن قابلیت سلولار به مکبوکها نیز هست که ممکن است از سال ۲۰۲۶ آغاز شود. این قابلیت نیز به لطف مودمهای ساخت خود اپل خواهد بود.
تراشه جدید Wi-Fi و بلوتوث
علاوه بر جایگزینی مودمهای سلولار کوالکام، اپل میخواهد تراشههای شبکهای Broadcom را نیز کنار بگذارد. این خبر اگرچه جدید است، اما طبق گزارشها این تراشه شبکهای ممکن است همین امسال معرفی شود.
این تراشه جدید با نام رمز «پروکسیما» (Proxima)، طبق گزارش گورمن، ابتدا در نسخههای بهروزشده HomePod mini و Apple TV در اواخر امسال عرضه خواهد شد. این تراشه از استاندارد Wi-Fi 6E پشتیبانی میکند و از نظر تئوری قابلیت عملکرد بهعنوان یک روتر Wi-Fi را دارد. گورمن همچنین میگوید این تراشه امسال در برخی مدلهای آیفون معرفی میشود و در سال ۲۰۲۶ در برخی مدلهای آیپد و مک نیز استفاده خواهد شد.
تحلیلگر مینگ-چی کو این موضوع را یک گام جلوتر برده و اعلام کرده است که این تراشه شبکهای اپل در تمام مدلهای آیفون ۱۷ عرضه خواهد شد، نه فقط آیفون ۱۷ Air. او میگوید این موضوع موجب «افزایش یکپارچگی بین دستگاههای اپل» و همچنین کاهش هزینه خواهد شد.
ادغام مودم با تراشه اصلی
پس از پایان یافتن فرآیند جایگزینی مودمها، اپل در حال بررسی امکان ادغام مودمهای سلولار با تراشه اصلی Apple Silicon است. بهجای داشتن یک تراشه A18 و یک تراشه جداگانه C1، همه چیز میتواند در یک بسته یکپارچه قرار گیرد.
به گفته گورمن، این اتفاق زودتر از سال ۲۰۲۸ رخ نخواهد داد. با این حال، این موضوع در برنامه اپل قرار دارد و مزایای زیادی از نظر هزینه و بهرهوری خواهد داشت.
ارسال نظر