گوناگون

مقصر خسارات سنگین سیل کیست؟

جزئیات سیل مرگبار خراسان و ادامه بحران بارشها در روزهای آتی

جزئیات سیل مرگبار خراسان و ادامه بحران بارشها در روزهای آتی

در روز بحرانی مشهد دو نقطه بیش از پیش خبرساز شده بود؛ میدان انقلاب و انتهای بلوار سیدی. زیرا اکثر قربانیان سیل در این دو نقطه اتفاق افتاد.همزمان رئیس سازمان امداد و نجات از تشدید فعالیت سامانه بارشی و احتمال وقوع سیل در هفت استان شمالی و شمال شرقی کشور خبر داد.

تحریریه پارسینه| رسانه ها و برخی خبرگزاریها در روز جمعه خبر دادند که با دستور استاندار و رییس ستاد مدیریت بحران استان خراسان رضوی به شهردار مشهد، مدیر بحران این شهرداری در پی آنچه «ایجاد حواشی اخیر» نامیده شد «عزل» شده است. پیشتر فایلی صوتی به نقل از حسن کلیدری، رئیس گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری مشهد، در گفتگو با روزنامه «خراسان» منتشر شده بود که او وقوع سیل در مشهد را تکذیب کرده بود.

این مقام شهرداری مشهد مدعی شده بود: «نه، نه، نه. سیلی در کار نیست. آب‌گرفتگیِ جزئی است.» او در پاسخ به سخنان خبرنگار خراسان در مورد انتشار فیلم ها در مورد سیل در رساانه ها گفته بود: «نه بابا، این‌جوریا نیست. ماشین‌های کارتنی را آب برده، نه ماشین آهنی مردم.»

خبر آنلاین نیز نوشته:  شنیده‌ها حاکی از آن است در میدان انقلاب، شهرداری اهمال داشته و در بلوار سیدی نیز قصور یک نهاد مهم شهر مشهد قطعی است. طبق اخبار رسیده از مشهد، عدم آماده باش کامل شهرداری و آتش نشانی علی رغم هشدار هواشناسی در روز حادثه بسیار مشهود بوده است. گفته می‌شود در میدان انقلاب نکات ایمنی و پیش‌بینی‌های لازم جهت پیشگیری از بحران لحاظ نشده و با مسدود شدن مسیل قدیمی در آن محدوده، سیلاب وارد میدان شده و موجب فوت دو نفر شده است.

1285783_124

برهمین اساس دبیریان عضو شورای شهر مشهد گفته که: ما از شهردار مشهد انتظار داشتیم که قبل از وقوع سیل در صحنه حاضر باشند. متأسفانه دوستان بعد از وقوع سیل خود را به منطقه رساندند. این گلایه وجود دارد و پیگیری لازم را انجام خواهیم داد که آیا شهردار مشهد ترک فعل کرده است یا خیر! باید گزارشات را کامل تهیه کنیم.

آنچه درخصوص میدان انقلاب تا حدودی قطعی است سرعت عمل ضغیف شهرداری مشهد در آن محدوده و عدم رعایت پیش‌بینی‌های لازم است که در نهایت موجب فوت شهروندان شده است.

در همین حال، زینب رحیمی، خبرنگار محیط زیست، روز جمعه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «فرماندار تربت حیدریه مردم رو تهدید کرده که اگر کسی درباره سیل رعب و وحشت ایجاد کنه، باهاش برخورد می‌شه!»

در این حال، آخرین گزارش ها حاکی از افزایش قربانیان سیل در استان خراسان رضوی به ۸ تن است. رضا عباسی نیشابوری، سرپرست مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، به سیمای جمهوری اسلامی گفت: پیکر پیرمرد ۷۰ ساله اهل روستای «سرغایه» که روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، گرفتار سیلاب شده بود، در حوالی روستای حسن آباد از میان گل و لای بیرون کشیده شد.

بر اساس این گزارش، ۵ تن در جریان وقوع سیل در شهر مشهد جان باخته اند.

6cfc4eb1-e478-4abb-a5f2-c03e27d365ce_690

همچنین گزارش‌ها  حاکی است که شمار تلفات سیل در استان خراسان رضوی به «هشت نفر» افزایش یافته است. همزمان رئیس سازمان امداد و نجات از تشدید فعالیت سامانه بارشی و احتمال وقوع سیل در هفت استان شمالی و شمال شرقی کشور خبر داد. به‌ دنبال بارش شدید باران در استان خراسان رضوی که از روز سه‌شنبه آغاز شد، چند منطقه در شهر مشهد و برخی دیگر از شهرهای این استان دچار سیل‌ شدند، که به گفته سرپرست مدیران بحران استانداری خراسان رضوی تاکنون هشت کشته برجای گذاشته است.

رضا عباسی نیشابوری گفت از این تعداد پنج نفر مربوط به مشهد، دو نفر از روستاهای فریمان و یک نفر از روستای «سرغایه» بخش مرکزی مشهد هستند.

از سوی دیگر مجید دبیریان، عضو شورای شهر مشهد، نیز درباره سیل مشهد به سایت «انتخاب» گفته که این شهر در یک بازه زمانی ۴۰ دقیقه‌ای شاهد ۳۸ میلی‌متر بارش باران بود، در حالی که میزان بارش سالانه شهر مشهد ۲۰۰ میلی‌متر است.

او تعداد مفقودی‌ها در مشهد را «۱۲ نفر» اعلام کرد و گفت: «برخی از مفقودی‌ها بچه‌هایی هستند که مدارس‌شان تعطیل شده بود».

اداره هواشناسی خراسان رضوی هشدار داده که سامانه بارشی فعال در این استان تا اوایل هفته آینده بارش‌های رگباری همراه با رعد و برق و صاعقه، بارش تگرگ توام با وزش باد شدید و آبگرفتگی، رواناب و سیلاب را به همراه دارد.

در همین رابطه، موسی‌الرضا حاجی بیگلو، عضو شورای شهر مشهد، دلیل وقوع سیل در مرکز استان خراسان رضوی را «ساخت‌وسازهای غیرمجاز و ساخت کمربند جنوبی در کوهشاد» عنوان کرده است.

کاربران شبکه‌های اجتماعی ویدیویی از فرماندار و فایل صوتی مصاحبه‌ای از رئیس گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری این شهر را بازنشر کرده و آنها را نمادی از سوءمدیریت در بحران‌ها می‌دانند.

فایل صوتی گفتگوی مصطفی کلیدری، رئیس گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری مشهد هم که سیل را به «آبگرفتگی» تقلیل می‌دهد و می‌گوید ماشین‌هایی که آب برده «کارتنی بوده و آهنی نبوده» هم با انتقادهای بسیاری همراه بوده است.

روزنامه خراسان روز ۲۷ اردیبهشت در گزارشی با عنوان «سیل سومدیریت جان گرفت» به پیگیری دیروز خبرنگارش از مسئولان استان درباره سیل و انکار آنها درباره ابعاد تخریب‌ها اشاره کرد.

در این گزارش، سیل اخیر چنین توصیف شد: «سیلی که می‌توان ردپای ضعف در مدیریت بحران، بسته نشدن معابر در معرض سیل و اصلاح نشدن نقاط مستعد آب گرفتگی در شهر را در آن دید».

در همین حال، رئیس سازمان امداد و نجات کشور از تشدید فعالیت سامانه بارشی خبر داده و گفته که در هفت استان شمالی و شمال شرقی کشور احتمال وقوع سیل می‌رود.

محمودی افزوده که احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، تگرگ و احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی هفت استان اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی و مناطق مرکزی و شرقی استان فارس برای روزهای جمعه و شنبه وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر

  • ایرانی

    سیل کجا بود به قول مسئول پدافند غیر عامل مشهد یک آب گرفتگی ساده بود خداوکیلی ببین مملکت دست کیا افتاده

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد