از ماجرای نامه ضدبرجامی عجیب یک وزیر اقتصادی به رئیسی تا جزییات نخستین نشست دستمزد کارگران

پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث میشود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته که در جریان آنها هم قرار نگرفته اید، ما تلاش میکنیم صبح هر روز مهمترین این رویدادها را که گاهی از نظرها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته میشود به اطلاع مخاطبانمان برسانیم.
نماینده مجلس: تندروهای مجلس به نام ساماندهی به دنبال محدودیت اینترنت هستند
وزارت صنعت، خودروسازان را در موضوع باز نشدن ایربگها مقصر ندانست
افزایش تردد شناورهای جنگی آمریکا در تنگه تایوان
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، ناوگان هفتم ارتش آمریکا اعلام کرد شناور مخرب موشکی «یو اس اس رالف جانسون» ترددی عادی را در آبهای بین المللی انجام داده است.

«نیکولاس لینگو» سخنگوی ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: «تردد کشتی آمریکایی در تنگه تایوان نشانگر تعهد آمریکا به منطقه آزاد هند-اقیانوسیه میباشد. ارتش آمریکا چه از طریق هوایی چه از راه دریایی، عملیاتش را در هرکجا که قوانین بین المللی اجازه دهد انجام میدهد.»
وزارت دفاع چین در این خصوص تاکنون به صورت رسمی اظهارنظری نکرده است.
وزارت دفاع تایوان نیز اعلام کرد که کشتی آمریکایی در مسیر شمالی از تنگه تایوان عبور کرده است و نیروهایش عبور این شناور را رصد کرده و متوجه مسئله غیرعادی نشدند.
تایوان در حال حاضر و پس از حمله روسیه به اوکراین در شرایط هشدار قرار گرفته و نگران اقدامات چین میباشد. با این وجود هیچگونه اقدام مشکوکی از سوی چین رصد نشده است.
سال گذشته میلادی شناورهای جنگی آمریکایی ماهانه از تنگه تایوان تردد میکردند. عبور امروز شناور آمریکایی اولین تردد شناورهای این کشور از ماه نوامبر میباشد.
چین همواره معتقد است تایوان بخشی از قلمرو این کشور است و طی دو سال گذشته عملیات نیروی هوایی در منطقه شناخته شده نیروی هوایی تایوان (ADIZ) را افزایش داده که این موضوع موجب خشم «تایپه» شده است.
پکن مسئله تایوان را حساسترین و مهمترین موضوع در روابطش با واشنگتن قلمداد میکند.
از سوی دیگر آمریکا نیز مانند سایر کشورها، روابط رسمی دیپلماتیک با تایوان ندارد، اما مهمترین پشتیبان و حامی و تامین کننده نظامی تایپه میباشد.
نبویان: آمریکا اصلا تضمین نداده که از برجام خارج نشود
عضو کمیسیون امنیت ملی: اخبار خوبی از مذاکرات به گوش نمیرسد
سفره مردم را به مذاکرات گره نزدهایم
هشدار سازمان ملل به توقف کمکهای غذایی در یمن
«استفان دوجاریک» در نشست مطبوعاتی در مقر سازمان ملل متحدد در نیویورک اظهار کرد که درگیریها در یمن از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۲۳ هزار نفر را در این کشور آواره کرده است که بیشتر آنان را اهالی استانهای حدیده (در غرب)، مارب، شبوه (در شرق) و تعز (در جنوب غربی) تشکیل میدهند.

وی افزود که «این افراد به بیش از ۴ میلیون مرد، زن و کودکی میپیوندند که از زمان آغاز درگیریهای در سال ۲۰۱۵ در سراسر یمن آواره شدهاند.»
دوجاریک هشدار داد که کمبود شدید بودجه، جریان کمکهای بشردوستانه به آوارگان را تهدید میکند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد یادآور شد که این نهاد از آغاز سال جاری میلادی، به دلیل کمبود منابع مالی ناچار شده است که نزدیک به دو سوم برنامههای کمک به یمن را کاهش دهد یا تعطیل کند.
دوجاریک هشدار داد که در صورت دریافت نکردن بودجه، کاهش بیشتری در انتظار کمک به یمن است.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل افزود که «ما عمیقاً در مورد وضعیت وخیم یمن، از جمله تأثیر درگیریهای جاری بر جان شهروندان و تلفات غیرنظامیان نگران هستیم.»
وی توضیح داد که سهمیه غذا که پیش از این ۸ میلیون نفر را شامل میشد به نصف کاهش یافته و با توجه به شرایط مالی به احتمال بخش عمدهای از کمکهای غذایی سازمان ملل در یمن متوقف شود.
سازمان ملل متحد ماه گذشته میلادی نیز اعلام کرد که میلیونها یمنی در بحبوحه کمبود کمکهای غذایی، گرسنگی فزایندهای را تجربه میکنند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در این باره در توییتر نوشته بود که گرسنگی خانوادههای آواره در یمن به دلیل قطع کمکهای غذایی و جلوگیری از رسیدن محمولهها به منطقه است.
این نهاد ضمن هشدار نسبت به این که بودجه سازمانهای امدادی و کمک رسانی سازمان ملل در یمن با کمبود روبه رو شده، هشدار داد که در ماه جاری میلادی جیره غذایی میلیونها یمنی کاهش یافته است.
عربستان به همراه امارات و بحرین با کمک آمریکا و رژیم صهیونیستی در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ ائتلافی را برای حمله به یمن تشکیل داد و تلاش کرد که «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور را به قدرت بازگرداند، اما در طول حدود هفت ساله گذشته و با وجود حملات همه جانبه و محاصره زمینی، دریایی و هوایی یمن به هیچ یک از اهداف تجاوزکارانه خود دست نیافته است.
حمله ائتلاف سعودی به یمن در این مدت جان بیش از ۲۳۳ هزار نفر را گرفته است.
این جنگ همچنین سبب شد ۸۰ درصد جمعیت ۳۰ میلیون نفری یمن در بدترین بحران انسانی جهان به حمایت و کمک سازمان ملل متحد وابسته باشند.
آمادگی چین برای گسترش روابط با کره شمالی
وی در این پیام نسبت به گسترش روابط دوستانه با کره شمالی ابراز آمادگی کرد.
لازم به ذکر است که پکن از زمان جنگ کره در دهه پنجاه قرن گذشته میلادی، مهمترین متحد اقتصادی پیونگ یانگ بوده است.
چین در بیش از ۹۰ درصد از تجارتهای دو جانبه کره شمالی نقش دارد و این درحالی است که کره شمالی به دلیل بستن مرزهایش در سال ۲۰۲۰ میلادی و در شرایط همه گیری کرونا، گرفتار تحریمهای اقتصادی بین المللی شده است.
«توماس اوجا کینتانا» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در اواخر فوریه سال گذشته اعلام کرده بود که اقدامات سختگیرانه پیونگ یانگ برای مقابله با کرونا، منجر به تشدید بحران غذایی شده است.
کدام یک از سران جهان بیشترین گفتوگوی تلفنی را با رئیسی داشته است؟
ادعای مجری شبکه افق در مورد نامه ضد برجامی یک وزیر به رئیسی
شعارنویسی رویِ دیوار سفارت روسیه در تهران
جزییات نخستین نشست دستمزد کارگران
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به دلیل دیدار با معاون اول رئیس جمهور موفق به حضور در جلسه نشد هرچند که قبل از شروع نشست دستمزد، دیدار کوتاهی با نمایندگان دو گروه کارفرمایی و کارگری داشت و با آنها گفتگو کرد.
در این نشست، طرفین دیدگاهها و نقطه نظرات خود را در خصوص دستمزد سال آینده وشرایط بنگاهها مطرح کردند.
گروه کارفرمایی معتقد بود برخی از هزینهها مثل مسکن، هزینههای اجتماعی و برای عموم مردم است و تاکید داشتند که دولت طبق قانون اساسی موظف به تامین و پرداخت این هزینهها و حمایت از بنگاههای اقتصادی است.
نمایندگان گروه کارگری نیز توجه به تبصره یک و دو ماده ۴۱ قانون کار را خواستار شده و بر نزدیک شدن رقم دستمزد کارگران به هزینه ۹ میلیون تومانی سبد معیشت تاکید داشتند.
هادی ابوی نماینده کارگران در شورای عالی کار جزئیات بیشتری از نخستین نشست شورای عالی کار در اختیار قرارداد و گفت: پنجمین نشست شورای عالی کار با حضور معاون روابط کار، نماینده وزارت صمت، نماینده موسسه استاندارد و نمایندگان کارگری و کارفرمایی تشکیل شد. گروه کارگری در بیان نقطه نظرات مزدی خود بر لزوم توجه به بند ۱ و ۲ ماده ۴۱ قانون کار که به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و سبد معیشت خانوار اشاره دارد، تاکید کردند. با توجه به آنکه رقم ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری در نشست قبلی شورای عالی کار ۸ میلیون و ۹۷۲ هزار تومان تعیین شد، نمایندگان کارگری نزدیک شدن رقم دستمزد سال آینده به سبد معیشت را خواستار شدند.
ابوی در خصوص مطرح شدن موضوع مزد منطقهای نیز گفت: مقرر شد تا این طرح به صورت آزمایشی در پنج نقطه کشور و از سال آینده به اجرا درآید و پس از به دست آمدن نتایج آن، در خصوص اجرای آن تصمیم گیری شود لذا دستمزد ۱۴۰۱ همچون روال سالهای گذشته تعیین خواهد شد.
دومین نشست دستمزد شورای عالی کار در تاریخ چهاردهم اسفند ماه و شنبه هفته آینده برگزار میشود. /ایسنا
ارسال نظر