گوناگون

یک کتاب: نهم ربیع، جهالت‌ها، خسارت‌ها

پارسینه: معرفی کتاب

روزنامهٔ جمهوری اسلامی نوشت:

"نهم ربيع، جهالت‌ها و خسارت‌ها" نام كتابي است كه توسط مهدي مسائلي تدوين و نگارش يافته و نشر وثوق به طبع و توزيع آن اهتمام ورزيده است. محور اصلي اين اثر، آسيب‌شناسي وحدت و انسجام اسلامي مي‌باشد و نهم ربيع آفات و آسيب‌هاي آن به اتحاد اسلامي مورد توجه و بررسي قرار گرفته است. مولف كتاب در مقدمه، توضيحاتي در اين باره دارد كه مرور مي‌كنيم:



واژگان "تولي و تبري" در فرهنگ ديني ما شيعيان از اهميتي خاص برخوردار مي‌باشند به گونه‌اي كه مي‌توان تعريف شيعه را تركيبي از اين دو گزاره يافت كه بدون يكي از آنها شيعه بودن ديگر معنايي نخواهد داشت.
دوستي و دشمني‌هاي مقدس، در سه بعد قلب، زبان و عمل مطرح است اما آن‌گاه كه به آنها عمل پوشيده و ترتيب اثر داده شود، به "تولي و تبري" خوانده مي‌شوند.
از اين نگاه درستي و كامل بودن اعتقاد افراد هنگامي نمايان خواهد شد كه آنها علاوه بر اعتقاد به اهل بيت، عليهم‌السلام، از اشخاص و افعالي كه مورد تاييد آن بزرگواران نبوده و نيست، نيز فاصله گرفته و عملا تبعيت از آنها را رها سازند.
اما متاسفانه اين اصل اساسي كه پايه‌گذار نگرش صحيح نسبت به شيعه واقعي است در گذران تاريخ مورد بي‌مهري قرار گرفته و با عدول از آن، گزاره‌هائي به عنوان تولي و تبري برگزيده شده‌اند كه نه تنها نمي‌توانند بيان‌گر درستي اعتقاد كسي باشند بلكه گاه نشان از ضعف اعتقاد اشخاص نيز خواهند داشت.
امروز تولي را فقط به ادعاي دوستي و محبت به اهل‌بيت، عليهم‌السلام، مي‌شناسند حتي اگر چنين شخصي فردي فاسق و فاجر باشد و بدتر آن كه، تبري را نيز در فحش و لعن، آن هم فقط به افرادي خاص، محصور ساخته‌اند. اين گونه است كه ادعاي دوستي، بجاي دوستي نمودن نشسته و فحش و لعن، بجاي بيزاري و جدائي.
دامن زدن به خرافات، بدعت‌ها. گسترش اعمال ناشايست و توهين به مقدسات ديگر مذاهب اسلامي به عنوان "دوستي و دشمني" از ديگر ثمره‌هاي اين گونه دوستي و دشمني‌ها است كه امروز به معضلي براي جامعه اسلامي ما تبديل شده است. متاسفانه گسترش اين گونه نگاه‌ها به "تولي و تبري" باعث گرديده تا واژه تبري در فرهنگ عامه امروز با واژگاني هم چون فحش، توهين و... برابر بوده و شخص تبري‌كننده نيز به عنوان فردي فحاش و گزافه‌گو شناخته شود.
آذين‌بندي اعتقادات عوام با اين بدعت‌ها و اعمال ناشايست به عنوان تبري نيز باعث گرديده تا هرگونه مخالفت صريح با اين اعمال ناشايست، مخالفت با اهل‌بيت، عليهم‌السلام، به شمار آمده و موجب برخورد شديد عوام متعصب با آن شود.
از جمله اين انحرافات، كه آسيب‌هاي بسياري نيز بر جامعه مسلمين داشته است، تعيين روز خاصي به نام روز تبري است كه علاوه بر آن كه از هر جهت بي‌معني و غيرواقعي است، به روزي براي شكل گرفتن اعمال ناهنجار و ناشايست با نام تبري از دشمنان اهل‌بيت، عليهم‌السلام، نيز تبديل گرديده است.
متاسفانه هر ساله روز نهم ربيع‌الاول، در فاصله‌اي اندك از هفته‌ا‌ي كه نام وحدت اسلامي را بردوش مي‌كشد، به فرصتي براي دشمنان امت اسلامي تبديل مي‌شود تا به وسيله جهالت عده‌اي خاص، وحدت و انسجام مسلمين را هدف قرار داده و با ايجاد تفرقه ميان آنان. به اهداف شوم خود نزديك‌تر شوند.
از آن جا كه توصيه ائمه اطهار، عليهم السلام، همواره بر احترام به مقدسات ديگر مذاهب اسلامي و حتي ساير اديان الهي بوده است و اصول تعليمات آن بزرگواران نيز براساس تزكيه و پاكسازي مردم از پليدي‌ها پايه‌گذاري شده است، انجام چنين منكرات و بدعت‌هايي، آن هم با نام پيروي از مكتب اهل بيت‌، عليهم‌السلام، نه تنها انحراف از خط و روش آن بزرگواران است بلكه ظلم و خيانتي بزرگ به اين مكتب حقه مي‌باشد كه موجبات اضمحلال و تخريب وجهه آن را در پي خواهد داشت.
از اين رو در اين نوشتار سعي بر آن داريم تا با بررسي علمي و تاريخي پيرامون اين روز، خرافي و بي‌اساس بودن نسبت‌هايي را كه به آن مي‌دهند مشخص ساخته و گوشه‌هايي از خسارت‌هاي شكل گرفته از جهالت‌هاي اين روز را به تصوير كشيم."
بخشي از موضوعات فهرست اين كتاب را از نظر مي‌گذرانيم:
- بررسي عنوان دشنام و لعن مخالفان
- جهالت‌ها، خسارت‌ها
- اتحاد و انسجام اسلامي از نگاه اهل‌بيت(ع)
- عنايت آيت‌الله بروجردي به اتحاد اسلامي
- فتوايي تاريخي
- حضرت امام خميني: حفظ وحدت تكليف حتمي شرعي است
- ديدگاه آيت‌الله العظمي فاضل لنكراني
- ديدگاه آيت‌الله موسوي اردبيلي
- ضرورت برخورد با فتنه‌انگيزان
- رهبر معظم انقلاب: شاد كردن دشمنان فاطمه‌زهرا(س) به نام شاد كردن دل فاطمه‌زهرا(س)
- آيت‌الله مكارم شيرازي: جشن‌هاي نهم ربيع خرافي است
- استفتاء از آيت‌الله العظمي وحيد خراساني درباره شيعه و سني
- نسبت‌هاي نادرست
- توضيحي پيرامون مساله لعن
- فرمايشات مقام معظم رهبري پيرامون غدير و وحدت اسلامي

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار