از رد شایعه بیماری سید حسن نصرالله تا ابلاغ اصلاح قانون مبارزه با پولشویی توسط روحانی

پارسینه: درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته، پارسینه تلاش میکند هر بامداد مهمترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا سفیر کشورش در چین را در پی اظهارنظر پیرامون احتمال استرداد منگ وانژو، مدیرارشد شرکت هوآوی از کانادا به آمریکا، اخراج کرده است. جان مککالم، سفیر کانادا در چین موضوع بازداشت خانم منگ و درخواست استرداد آن از سوی آمریکا را از نظر وجاهت قانونی "مسالهدار" خوانده و گفته بود به ابراز امیدواری کرده بود که آمریکا پیگیر استرداد خانم منگ نشود.
ترودو در بیانیهای که در همین رابطه منتشر کرده نوشته از آقای مککالم خواسته استعفایش را تسلیم کند؛ هرچند نخست وزیر کانادا در این بیانیه علت تصمیم خود را اعلام نکرده است."شب گذشته من از جان مک کالم، سفیر کشور در چین خواستم که استعفا دهد و سپس استعفای او را پذیرفتم. "
بازداشت منگ وانژو، مدیرمالی ابرگروه مخابراتی و فناوری هوآوی چین که ماه گذشته در شهر ونکوور صورت گرفت، روابط دیپلماتیک کانادا و چین را وارد بحرانی کم سابقه کرده است. کانادا میگوید خانم منگ را به درخواست واشنگتن بازداشت کرده، اما چین خواستار آزادی فوری اوست و میگوید کانادا و آمریکا از قوانین بینالمللی بازداشت و استرداد مظنونان به نفع مقاصد خود سود جستهاند.
آقای مککالم روز سهشنبه گذشته در یک اظهارنظر عمومی گفته بود که بازداشت و موضوع استرداد خانم منگ از سوی آمریکا از نظر وجاهت قانونی بسیار متزلزل است.
مقامهای برزیل مرگ دست کم ۴۰ نفر را در جریان شکستن یک سد در جنوبشرقی این کشور تایید کردهاند. همزمان امیدها برای زنده پیدا کردن حدود ۴۰۰ نفر دیگر از زیر گل و لای با گذشت زمان کمرنگتر شده است.با گذشت بیش از یک روز از شکسته شدن این سد که در کنار یک معدن سنگ آهن قرار داشت، امدادگران همچنان در جستجوی مفقودشدگانی هستند که در محدوده شهر برومادینهو طعمه گلرود سرخرنگ وسیعی شدند که علاوه بر هزاران تن گل و لای، رسوبات معدن را هم به همراه خود آورده بود.
علت شکستن این سد که در کنار معدن سنگ آهنی که به بزرگترین شرکت استخراج معدن برزیل، واله، تعلق دارد معلوم نشده است.دولت برزیل حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از داراییهای این ابرشرکت را فعلا مسکوت کرده تا از آن برای تامین منابع مالی عملیات نجات و کمک به ساکنان مناطق فرودست پشت سد هزینه کند.
این سد در حالی که کارگران معدن دیروز (جمعه) در زمان ناهار و صرف ناهار بودند شکست و اول از همه هم رستوران خود معدن را زیر گل و لای مدفون کرد.در ۲۴ ساعت گذشته، هلیکوپترهای متعدد با پرواز بروی مناطق مدفون شده و گاه با جابجا کردن ماشین آلان معدن تلاش کردهاند صدها نفری که ناپدید شدهاند را نجات دهند.
آنها توانستهاند تاکنون ۵۰ نفر را از گل و لای بیرون بکشند که ۲۳ نفر به علت جراحات وارده راهی بیمارستان شدهاند، اما رمئو زیما، فرماندار ایالت میناس جرایس گفته با گذشت زمان شانس زنده بیرون آوردن مابقی ناپدیدشدگان کم فروغتر شده است.آقای زیما گفته: "ما احتمالا (از این به بعد) بیشتر جسد بیرون خواهیم کشید". او تاکید کرده که "مسببان این تراژدی باید مجازات شوند. "
در همین حال، خانواده مفقودشدگان مقامها را تحت فشار قرار دادهاند که هرچه زودتر درباره سرنوشت عزیزانشان اطلاعرسانی کنند.
وزیر خارجه و نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان میگویند در تازهترین دور از مذاکرات با طالبان «پیشرفتهای چشمگیری» شکل گرفته است.مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا شـشم بهمن ماه گفته است، زلمای خلیلزاد نماینده ویژه کشورش در امور افغانستان، «از پیشرفت چشمگیر در مذاکرات با طالبان برای مصالحه در افغانستان خبر داده است».
پومپئو افزوده است واشینگتن «برای پیشبرد صلح، جلوگیری از تبدیلشدن افغانستان به فضایی برای تروریسم، و باز گشت نیروها (ی آمریکایی) به خانه جدیست».وزیر خارجه آمریکا افزوده است که آمریکا با دولت افغانستان «و همه طرفهای ذینفع» در حال همکاریست تا «استقلال، رفاه و تمامیت ارضی افغانستان قوام یابد».
این سخنان پس از آن بیان شده که خلیلزاد در چند پست در حساب کاربری خود در توئیتر از «پیشرفتهای مهم» در جریان مذاکرات با طالبان خبر داد.دور تازه مذاکرات میان نماینده ویژه آمریکا و طالبان از نخستین روز بهمن آغاز شدهاست. همان روز طالبان با حمله به نیروهای امنیتی افغانستان در یک پایگاه نظامی در میدان وردک، دهها تن از نیروهای امنیتی افغان را کشتند.
خلیلزاد روز شنبه در توئیتر خود نوشت پس از شـش روز گفتگو در دوحه، پایتخت قطر، او برای رایزنی راهی افغانستان شدهاست. این مقام آمریکایی دیدارهای تازه را «بهمراتب موثرتر از گذشته» توصیف کرده و گفته است: «ما بر سر مسائل حیاتی پیشرفت چشمگیری داشتهایم».نماینده آمریکا در عین حال افزوده است «تا زمانی که بر سر همه چیزی به توافق نرسیم، توافق بر سر هیچچیز حاصل نشده و «همه چیز» باید بر اساس مذاکرات بین افغانها و آتشبسی فراگیر شکل گیرد».
همزمان منابع طالبان به خبرگزاری رویترز گفتهاند مذاکرات دو طرف «نهایی شده» و طرفها به توافقاتی رسیدهاند که از جمله «خروج نیروهای آمریکایی طی ۱۸ ماه از افغانستان است».
روسیه و چین روز شنبه جلو طرح و تصویب قطعنامه ایالات متحده برای حمایت از رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا یعنی خوآن گوآیدو را گرفتند.به گزارش خبرگزاری رویترز، دو کشور دیگر، آفریقای جنوبی و گینه استوایی، نیز از آنها پیروی کردند.
پیشتر دیپلماتهای حاضر در سازمان ملل متحد از تلاشهای آمریکا برای تدوین پیشنویس قطعنامهای در شورای امنیت این سازمان در حمایت کامل از «مجلس ملی ونزوئلا» خبر داده بودند.
خورخه آرهآزا مونتسرات، وزیر خارجه ونزوئلا، گفته است: «هیچکس نمیتواند برای ما مهلت تعیین کند و بگوید انتخابات وجود داشته باشد یا نه.» او این سخنان را در یک جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد و خطاب به کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیان داشت.
چهار کشور عضو اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه، اسپانیا و بریتانیا، برای دولت ونزوئلا یک ضربالاجل هشت روزه تعیین کرده بودند. در صورتی که نیکلاس مادورو طی هشت روز آینده زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری را تعیین نکند، این چهار کشور عضو اتحادیه اروپا خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون و رئیس پارلمان ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهوری موقت به رسمیت خواهند شناخت.آمریکا مجمع ملی ونزوئلا را «تنها نهاد انتخابی دموکراتیک» در این کشور توصیف میکند.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه میگوید، مقامات اسرائیل و آمریکا به خوبی از تعهد روسیه در قبال امنیت اسرائیل آگاه هستند و این مهم را دیگران "ازجمله حکومت ایران، رهبران ترکیه و حکومت دمشق خوب میدانند".ریابکوف که با شبکه سیانان گفتگو میکرد، افزود که «امنیت اسرائیل جزو عالیترین اولویتهای روسیه است».
در جریان حمله اخیر اسرائیل به مواضع سپاه پاسداران در خاک سوریه، سامانه پدافندی «اس۳۰۰» سوریه که زیر نظارت ارتش روسیه است، از کار افتاده بود. در پی آن حشمتالله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، روسیه را به دلیل عدم استفاده از موشکهای «اس٣۰۰» در جریان حملات اخیر اسرائیل علیه سپاه پاسداران در سوریه مورد انتقاد قرار داد.معاون وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرده است که ایران و روسیه متحد یکدیگر نیستند، بلکه در سوریه فقط با یکدیگر همکاری دارند.
منابع خبری غربی، از جمله خبرگزاریهای فرانسه و آلمان روز شنبه، ششم بهمن ماه به نقل از دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن گزارش دادهاند که ائتلاف بینالمللی ضد گروه تروریستی (داعش) آخرین منطقه تحت کنترل اسلامگرایان افراطی در شرق سوریه را موشکباران کردهاند.
در این حمله که در منطقهای نزدیک مرز عراق رخ داده دستکم ۴۲ نفر کشته شدهاند. دیدهبان حقوق بشر میگوید ۱۳ نفر از قربانیان غیرنظامی بودهاند. این سازمان این خبر را در صفحه توئیتری خود منتشر کرده است.
حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، تلویحا از احتمال جنگ با اسرائیل خبر داد.به گزارش شبکه العربیه، دبیر کل حزب الله این اظهارات را پس از چند ماه توقف سخنرانی هایش، در مصاحبه با کانال المیادین مطرح کرد.
نصرالله از امکان جنگ با اسرائیل سخن گفت که در صورت حمله اسرائیل به فعالان حزب الله در لبنان و سوریه شعلهور خواهد شد.گفتنی است که اسرائیل ترورهای متعددی را در لبنان انجام داده است، از جمله ترور جهاد عماد مغنیه، سمیر قنطار و دیگران، حزب الله در آن هنگام واکنشی در پاسخ به آن ترورها نشان نداد.
نصرالله کشف تونلهایی بین جنوب لبنان و شمال اسرائیل را کم اهمیت قلمداد کرد و بیان کرد که برخی از آنها بیش از ۱۳ سال عمر دارد.
وی با بیان اینکه «هیچ مشکل جسمی ندارم و تمام آنچه که گفته شد، دروغپردازی بود»، بیان کرد: آنچه درباره بیماری و یا مرگ من منتشر شده، مضحک است.دبیرکل حزبالله لبنان گفت: عدم سخنرانی من در این مدت ارتباطی به وضعیت سلامت من ندارد. من و برادرانم در حزبالله تصمیم گرفتیم که درباره عملیات سپر شمال تا زمانی که به پایان برسد، اظهار نظر نکنیم.
سیدحسن نصرالله افزود: رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر از پایان عملیات سپر شمال سخن گفت، اما عملیات هنوز تمام نشده است.دبیرکل حزب الله لبنان گفت: دیروز گزارشی به من دادند و گفتند که عملیات تا جمعه ادامه داشته و امروز شنبه تعطیل بوده است، اما آیزنکوت پایان عملیات را اعلام کرده بود. من به همه دوستداران و حتی به اسرائیل میگویم که ما در خصوص زمان واکنش نشان دادن، پایبند به دشمن نیستیم.
وی خاطرنشان کرد: شایعهپراکنی درباره وضعیت سلامت من در واقع تلاشی برای کشاندن من به سخنرانی است و آن چیزی بود که ما نمیخواستیم.
سینه چاکهای فیلم در هندوستان، با درخواست یک هنرپیشه برای پاشیدن شیر روی پوسترش، ۱۰ هزار لیتر شیر طی دو روز دزدیدند تا خواسته او را انجام دهند. مطابق آیین هندوها این عمل باعث خوش شانسی میشود!
بر اساس گزارش اسکای نیوز، شنبه ۲۶ ژانویه ۲۰۱۹، یک هنرپیشه هندی از هوادارانش درخواست کرد روی پوستر فیلمش چندین بشکه شیر بپاشند تا برایش خوش شانسی بیاورد. این خواسته او موجب سرقت ۱۰ هزار بطری شیر از مغازهها شد، طوری که شرکت تولیدکننده شیر به منظور حمایت از فروشندگانش از نیروی پلیس درخواست کرد وارد کار شوند.
پس از این اتفاق، شرکتهای تولیدکننده شیر از نیروی پلیس خواستند زمانی که فیلم در اول فوریه ۲۰۱۹ اکران میشود از فروشندگان شیر حمایت کند.عمل پاشیدن شیر از آیینهای هندوها است که معمولا روی خدایان و بتها پاشیده میشود، اما پاشیدن آن روی پوسترهای ستارهها و بیلبوردها خصوصا در ایالت تامیل نادو هم مرسوم است.
طی یک پیام ویدیویی منتشر شده توسط سیلام باراسان، وی هوادارانش را ترغیب کرد تا نه فقط چند کارتن بلکه چندین بشکه شیر روی پوستر فیلمش بپاشند. این کار وی موجب شد تاجران شیر گزارش دهند تنها طی دو روز، ۱۰ هزار لیتر (۲۶۰۰ بشکه) در این ایالت حیف و میل شود.
رییس ایالت تامیل نادو گفت: چنین عملکردهایی موجب انحراف جوانان میشود و ترویج آنها موجب بروز مشکلاتی خواهد شد که به تولیدکنندگان و کارکنان شیر ضربه مالی وارد میکند.هم اکنون، سازمان شیر برای حمایت از فروشندگانش، از پلیس درخواست کرده وارد عمل شود تا در روز اکران فیلم وانتا راجاوانتانواروون که اول فوریه است از عرضه کنندگان شیر حمایت کند.
گروهی از معترضان پس از تاریک شدن هوا برای ادامه تظاهرات و برگزاری «شب زرد» تجمع خود را ادامه دادند. پلیس یا حمله به این گروه، تظاهرکنندگان را متفرق کرد.به گزارش رسانههای فرانسوی دهها نفر در جریان یازدهمین تظاهرات جلیقه زردها بازداشت شده اند.
ژروم رودریگز، یکی از نمایندگان شناخته شده جلیقه زردها روز شنبه و زمانی که در حال فیلمبرداری از تظاهرات بود، به شدت مجروح شد. پلیس به صورت وی تیر پلاستیکی شلیک کرد. آقای رودریگز پس از انتقال به بیمارستان با انتشار یک پیام فیسبوکی اعلام کرد چشمش را از دست خواهد داد.
رییسجمهوری کشورمان قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به قوه قضائیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.بر این اساس، در اجرای اصل یکصدوبیستوسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی «قانون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» را جهت اجرا به قوه قضائیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.
جقدر هم من یکی نگران این سید حسن بودم وااااااای اگه یه اتفاقی برای ایشان بیفته جیب ما پول ما نان ما واسه کی خرج بشه یهویی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!