از ششمین روز نمایشگاه کتاب چه خبر؟

از ششمین روز نمایشگاه کتاب چه خبر؟

عمده برنامه‌های ششمین روز سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را می‌توان در سه حوزه اصلی ادبی، ابتکارات صنعت نشر و دیپلماسی فرهنگی دسته‌بندی کرد.

به گزارش پارسینه، یکی از برنامه‌های برجسته امروز، جایزه «بخوانیم برای ایران» بود که با هدف حمایت از مخاطبان و ناشران طراحی شده است. مظاهر بابایی، معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران، اعلام کرد که هر روز 500 میلیون تومان بن خرید کتاب به 500 بازدیدکننده اهدا می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق اپلیکیشن vaka.ir ثبت‌نام کنند و در قرعه‌کشی روزانه که ساعت 19 در سالن فناوری‌های نشر برگزار می‌شود، شرکت کنند. این ابتکار نه تنها انگیزه‌ای برای خرید کتاب است، بلکه به پویایی بازار نشر نیز کمک می‌کند.

برگزاری اولین فلوشیپ صنعت نشر ایران

امروز شاهد آغاز اولین فلوشیپ صنعت نشر ایران در رواق غربی شبستان مصلی بودیم. محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این رویداد را نمادی از هویت فرهنگی ایران دانست و بر تمرکز آن بر ادبیات کودک و نوجوان تأکید کرد. علیرضا نوری‌زاده، مدیرکل دفتر مجامع و تشکل‌های فرهنگی، نیز از حضور 32 ناشر داخلی و 32 ناشر بین‌المللی از 20 کشور خبر داد. این برنامه با هدف معرفی آثار ایرانی به بازارهای جهانی برگزار شد و آثار منتخب از حمایت طرح گرنت برخوردار خواهند شد.

رضا شهرابی، معاون کتابخانه ملی، از تلاش‌های این نهاد برای جذب جوانان سخن گفت. دیجیتال‌سازی نسخه‌های قدیمی، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع کتاب‌شناسی، و میزبانی روزانه 1500 تا 2000 نفر از برنامه‌های فرهنگی، بخشی از این تلاش‌هاست. ناشران نیز موظفند پیش از چاپ، کتاب‌های خود را برای فهرست‌نویسی به این مرکز ارائه دهند.

تجربه‌ خرید آنلاین کتاب

نمایشگاه امسال امکان سفارش آنلاین از سامانه book.icfi.ir و دریافت کتاب مستقیماً از غرفه‌های ناشران را فراهم کرده است. این طرح، که با کد پیگیری سفارشات عملی می‌شود، خرید را برای بازدیدکنندگان آسان‌تر کرده است.

رونمایی از آثار فرهنگی

در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی، کتاب «از تاریخ شفاهی تا خاطره‌نگاری» نوشته محمدمهدی بهداروند با حضور حبیب احمدزاده رونمایی شد. این اثر، که به گفته احمدزاده ترکیبی از علم و تجربه است، بر اهمیت ثبت خاطرات برای نسل جوان تأکید دارد. همچنین، در سرای گفت‌وگوی نمایشگاه، نشست «آداب و رسوم تاریخی حرم مطهر رضوی» برگزار شد و رضا نقدی کتاب «آیین‌های حرم مطهر رضوی» را معرفی کرد.

تازه‌های ناشران دفاع مقدس

23  ناشر استانی تخصصی دفاع مقدس با 2720 عنوان کتاب، فرهنگ ایثار و مقاومت را ترویج کردند. غرفه‌های این ناشران با نام‌هایی مانند «چشم و چراغ» یزد و «لاله‌های سرخ» همدان، هویت فرهنگی مناطق مختلف را به نمایش گذاشتند. سردار عبدالرضا آزادی از برنامه‌های این سازمان برای انتشار 300 عنوان کتاب فاخر و برگزاری کنگره‌های ملی شهدا خبر داد.

استقبال مخاطبان ترک زبان از کتب فارسی

امروز ترجمه 6 کتاب فارسی به ترکی استانبولی، از جمله «فارابی» و «احکام حقوق کودک در اسلام»، رونمایی شد. حسن دیدبان، رایزن فرهنگی ایران در استانبول، از ترجمه بیش از 160 عنوان کتاب ایرانی و استقبال مخاطبان ترک‌زبان از ادبیات کلاسیک و معارف اسلامی خبر داد. همچنین، نشست تعامل مروجان و ناشران کتاب کودک برگزار شد که در آن سیدعلی کاشفی خوانساری پیشنهاد تشکیل انجمنی برای مروجان کتاب کودک را مطرح کرد.

بر اساس این گزارش، سیدمحمدامین آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی در بازدید از نمایشگاه کتاب از آمادگی این مرکز برای همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توسعه کتابخوانی دیجیتال سخن گفت.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) برپا است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری، بخش مجازی نمایشگاه کتاب هم در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار