گوناگون

اظهارات تازه گروسی درباره دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات هسته ای ایران

اظهارات تازه گروسی درباره دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات هسته ای ایران

رافائل گروسی اعلام کرد که بازرسان این آژانس هنوز موفق به بازگشت و دسترسی به تاسیسات هسته‌ای ایران نشده‌اند.

به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره دسترسی بازرسان به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: «در مورد دسترسی که سوال کردید، ما هنوز نتوانسته‌ایم به این سایت‌ها بازگردیم. ما درخواست این دسترسی را ارائه کرده‌ایم اما تاکنون این امکان فراهم نشده است.»

پیش از این «کاظم غریب آبادی» معاون وزارت امور خارجه تاکید کرده است که « هیچ برنامه‌ای برای دسترسی به تاسیسات مورد حمله واقع شده و مواد هسته‌ای ایران وجود ندارد» و این مباحث صرفا در چارچوب توافق نهایی و در نتیجه اقدام عملی طرف مقابل در خاتمه تمامی تحریم ها و موضوعات دیگر بررسی و تعیین تکلیف خواهند شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به یادداشت تفاهم خاتمه جنگ خاطرنشان کرده بود طبق بند ۸ این سند، مذاکره درباره موضوع هسته‌ای در بازه زمانی ۶۰ روزه انجام می‌شود و البته این امر مستلزم تحقق پیش‌زمینه‌های شروع مذاکرات وفق بند ۱۳ خواهد بود.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین مدعی شد که این آژانس بر این باور است که ذخایر اورانیوم غنی‌شده همچنان در تاسیسات هسته‌ای ایران نگهداری می‌شود.

وی ادعا کرد: «برداشت کلی ما این است که این مواد همچنان در همان محل قرار دارند. البته از دیدگاه آژانس، برای اینکه بتوانیم این موضوع را به‌طور قطعی تایید کنیم، باید دوباره به این تاسیسات دسترسی پیدا کنیم، بازرسی انجام دهیم و اطمینان حاصل کنیم که همه مواد همچنان در آنجا هستند. تاکنون موفق به انجام این کار نشده‌ایم اما دلایل منطقی وجود دارد که نشان می‌دهد این مواد در حال حاضر همچنان در همان مکان‌ها قرار دارند.»

گروسی ادعا کرد که ارزیابی آژانس بر پایه آخرین بازرسی‌های معمول این نهاد است که پیش از جنگ ۱۲ روزه تابستان گذشته انجام شده بود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار