گوناگون

توضیحات غریب‌آبادی درباره تفاهم با آمریکا؛ دو اقدام فوری از همین لحظه

توضیحات غریب‌آبادی درباره تفاهم با آمریکا؛ دو اقدام فوری از همین لحظه

دو اتفاق فوری از بامداد امروز رخ می‌دهد؛ اول پایان جنگ در تمام جبهه‌ها از جمله لبنان و دوم، رفع محاصره دریایی.

به گزارش پارسینه به نقل از خبرگزاری تسنیم،‌کاظم غریب‌آبادی معاون وزیر خارجه در گفت‌وگو با رسانه ملی گفت: فرآیند مذاکراتی که زمان طولانی برای آن طی شد و میانجیگیری پاکستان و قطر را به دنبال داشت و از دیروز هم هیئتی قطری به ایران آمد و گفت‌وگویی طولانی و حدود 15 ساعت انجام شد. 

وی ادامه داد: این فعلا متن یادداشت تفاهم نهایی شده و امضای نهایی روز جمعه بین طرفین اصلی در کشور سوئیس انجام می‌شود. دو اتفاق فوری از بامداد امروز رخ می‌دهد؛ اول پایان جنگ و عملیات نظامی در جبهه‌های مختلف ازجمله لبنان خواهد بود که در متن نخست وزیر پاکستان هم بود. اتفاق دوم هم که رئیس جمهور آمریکا به آن اذعان کرد، رفع و پایان محاصره دریایی خواهد بود.

غریب‌آبادی درباره تعهدات ایران در این زمینه گفت: طبیعتا از روز جمعه و پس از امضای رسمی تفاهمنامه صورت خواهد گرفت. 

معاون وزیر خارجه گفت: این تفاهم فقط نتیجه رایزنی دیپلماتیک نبود بلکه مرهون خون‌ پاک شهدا، اقدامات سلحشوران نظامی و ایستادگی مردم غیور ما در خیابان‌ها و حمایت از نیروهای مسلح و مقابله با دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران و مرهون خون امام شهید و تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است. 

غریب‌آبادی تأکید کرد به زودی به صورت شفاف درباره دستاوردهای این تفاهمنامه به مردم گزارش خواهیم داد.

معاون وزیر خارجه گفت: دشمنی که حمله کرده بود تا اهداف شومش را عملیاتی کند، در تمامی اهدافش متحمل شکست شد و جمهوری اسلامی ایران پیروزیهای بزرگی در جنگ کسب کرد. در پیش نویس تفاهم، تمامی مواضع مهم خود را گنجانده‌ایم. پس از امضای رسمی، متن تفاهم‌نامه منتشر خواهد شد. قبل از امضا نیز از طریق رسانه‌های عمومی، ابعاد مختلف یادداشت تفاهم را تشریح خواهیم کرد و دستاوردها را خواهیم گفت.

غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه ادامه داد: این یادداشت تفاهم به معنای اعتماد به دشمن نیست و در عین بی‌اعتمادی نوشته شده است. بر اجرای تعهدات آمریکا نظارت خواهیم کرد. 

وی افزود: برخی اصلاحات مدنظر در تفاهم را با اتفاقاتی که در لبنان افتاد و با بیانیه‌های نیروهای مسلح، پیشبرد کار مذاکراتی را تسهیل کرد. نیروهای مسلح آماده پاسخ قاطع بودند. ترامپ هم مواضعی اتخاذ کرد و نسبت به رژیم صهیونیستی انتقاد کرد. و حزب‌الله نیز پاسخهای محکم و قاطعی به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی داد. اقتدار نظامی و تهدیداتی که صورت گرفت کمک کرد به فرآیند نهایی کردن متن و پیشبرد برخی موضوعات که برای نهایی کردن متن داشتیم.

تعهدات ایران نسبت به دستاوردهایمان قابل قیاس نیست

معاون وزیر خارجه گفت: به زودی متن تفاهم نامه منتشر می‌شود و مردم می‌توانند دستاوردها و تعهدات ایران را ببینید. تعهدات ما نسبت به دستاوردهایمان قابل قیاس نیست.

غریب‌آبادی تأکید کرد: نیروهای مسلح ایران همواره دستشان روی ماشه خواهد بود برای مقابله با توطئه‌های دشمنان. همواره برای مقابله با هر توطئه‌ای آماده خواهیم بود.

مذاکرات 60 روزه پس از راستی آزمایی اجرای تعهدات آمریکایی آغاز می‌شود

معاون وزیر خارجه گفت: روز جمعه یک امضای رسمی خواهیم داشت و گفتگوهایی روسای دو هیئت برای تعیین ترتیبات آتی مذاکرات خواهند داشت. تا آن موقع موضوع تعهدات طرف آمریکایی درباره خاتمه جنگ و رفع محاصره و آزادسازی اموال، راستی آزمایی خواهد شد.

به گفته غریب‌آبادی، ورود به مذاکرات 60 روزه منوط به اجرای این تعهدات آمریکاست.

درباره چه موضوعاتی در بازه 60 روزه مذاکره می‌شود؟

غریب‌آبادی گفت: خاتمه تمام تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران، چه تحریمهای اولیه و چه ثانویه و خاتمه قطعنامه‌های شورای امنیت و شورای حکام، جزو موضوعات مورد مذاکره در بازه 60 روزه خواهد بود. تمامی تحریم‌ها در صورت توافق نهایی رفع خواهد شد.

وی با بیان اینکه موضوع دوم مورد مذاکره در 60 روز، موضوع هسته‌ای است ادامه داد: موضوع بازسازی و توسعه اقتصادی نیز در این 60 روز مذاکره می‌شود و سازوکار آن نهایی خواهد شد. موضوع دیگر، تعیین سازوکار اجرایی برای نظارت بر حسن اجرای تعهدات طرفین است.

غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه تأکید کرد که آمریکا را در جنگ نظامی مغلوب کردیم و آنها در این تفاهم‌نامه تعهد به پایان جنگ دادند

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار