پزشکیان غرب را به بستن تنگه هرمز تهدید کرد

پزشکیان غرب را به بستن تنگه هرمز تهدید کرد

رئیس‌جمهور گفت: همین الان اگر منابع انرژی از خلیج‌فارس به آنجا منتقل نشود، آنها فلج خواهند شد.

به گزارش پارسینه، کیهان نوشت: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در«مجمع گفت‌وگوی تهران ۱۴۰۴» با بیان اینکه امیدوارم حضور شما در این نشست باعث شود که به زبان و نگاه مشترکی برسیم، اظهار داشت: باور بنده این است که همه ما انسان‌ها روی یک کره خاکی در یک کهکشان به سوی مقصدی که نمی‌دانیم کجاست، رهسپاریم. این کره خاکی در این کهکشان و این کهکشان در برابر کلیت هستی، ذره کوچکی بیش نیستند، اما این‌جا خانه ماست.

 

وی با بیان اینکه این کره خاکی خانه همه ساکنان آن است، افزود: همه ساکنان زمین به یک اندازه حق حیات و زندگی دارند و باید این حق محترم شمرده شود. همه ما یک خانواده و از یک ریشه هستیم و اگر این نگاه را داشته باشیم، دیگر دعوا و تجاوز به حقوق یکدیگر معنایی ندارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دعوا زمانی شکل می‌گیرد که نخواهیم به حقوق دیگران احترام بگذاریم یا حدود خود را رعایت کنیم، تصریح کرد: این کاری است که امروز صهیونیست‌ها انجام می‌دهند؛ عده‌ای را از خانه‌هایشان بیرون کرده‌اند و هر روز علیه آنها جنایت می‌کنند.

پزشکیان با اشاره به اینکه اگر حکومت‌های قدرتمند در فکر تجاوز و تعدی به حقوق دیگران نباشند، دعوایی پیش نمی‌آید، گفت: ما انسان‌ها باید با همکاری و کمک به یکدیگر و تبادل تجربیات و دستاوردهای خود، تلاش کنیم زندگی جمعی بهتری داشته باشیم. حتی گیاهان و حیوانات نیز در جهان حقوقی دارند که اگر رعایت نشود، آثار آن به خود ما بازمی‌گردد و چرخه حیات و محیط زیست آسیب می‌بینند.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم این گردهمایی باعث شود به این تفاهم برسیم که باید در این خانه مشترک، با برادری، صمیمیت و دوستی برای استقرار حق و عدالت و انصاف عمل کنیم تا جهانی بهتر برای همه بسازیم؛ این نگاهی است که ما بر اساس آن به دنبال تعامل با همسایگان و دیگر کشورهای دنیا هستیم.

در ادامه این نشست رئیس‌جمهور به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.

رئیس‌جمهور در پاسخ به یکی از سؤال‌های مجری ابراز کرد: ما در مدت سپری شده از دولت چهاردهم با عموم سران کشورهای همسایه و منطقه دیدار و گفت‌وگو و برادری و صمیمیت خود را در چارچوب روابط فیمابین و بر بستر اشتراکات تاریخی و فرهنگی، تحکیم و تقویت کرده‌ایم.

وی اظهار داشت: ایران ۱۵ همسایه دارد که در تمام آنها مردم دو سوی مرز فراتر از همسایگی صرف، با یکدیگر قرابت و خویشاوندی هزاران ساله دارند، آذربایجان، کردستان و بصره عراق، افغانستان، پاکستان و همه دیگر همسایگان، برادران و خویشاوندان ما هستند. ما دلیلی برای دعوا با یکدیگر نداریم، بلکه به دنبال آن هستیم تا با کمک هم منطقه‌ای مملو از صلح و آرامش برای همه بسازیم. تجارت و همکاری‌های علمی را با یکدیگر گسترش داده و دستاوردهای خود در عرصه‌های سلامت و تکنولوژی را با یکدیگر مبادله کنیم تا منطقه‌ای بسازیم که همه از زندگی در آن لذت ببرند، اما آنها نمی‌خواهند ما این کار را بکنیم!

مجری در ادامه با اشاره به سفر رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه از پزشکیان پرسید: آقای ترامپ در سفر به منطقه یک‌سری ادعا مطرح کرد، اولا به نظر شما چرا باید وی این ادعاها را در منطقه مطرح کند و چرا باید یک‌سری سیاست‌ها برای منطقه ما دیکته کند؟ دوما اینکه پیام‌های متناقضی از مقامات آمریکایی منتشر می‌شود که به هر حال باعث یک سردرگمی میان حتی خود سیاستمداران آمریکایی شده، پاسخ شما به این مسائل چیست؟

رئیس‌جمهور در پاسخ این سؤال گفت: زمانی که من دانشجو بودم، در سال‌های قبل از انقلاب، یک آمریکایی به نام «میشل کلر» کتابی نوشته بود به اسم «جنگ بی‌ پایان». این فرد آمریکایی در این کتاب نوشته بود که دولت ایالات متحده در ویتنام جنگی بی‌پایان به راه انداخته تا بتواند به اقتصاد خود رونق ببخشد و منابع مورد نیازش را از گاز و نفت تا نیروی انسانی، از کشورهای دیگر با قیمت ارزان تامین کند.

پزشکیان افزود: این‌جا یک تضاد بین ساکنان مناطقی که منابع آنها غارت می‌شود و کسانی غارت این منابع را حق خود می‌دانند، پیش می‌آید. کتاب می‌گوید جنگی که راه انداخته شده برای این است که اگر کسی بگوید این منابع متعلق به من است و تو نباید به آن دست‌اندازی کنی، این برای دستیابی به آن، جنگ راه می‌اندازد. همین الان اگر منابع انرژی از خلیج‌فارس به آنجا منتقل نشود، آنها فلج خواهند شد.

وی ادامه داد: لذا باید کاری کنند که ما با هم دعوا کنیم، تا آنها بتوانند راحت منابع ما را غارت کنند و ما برای یکدیگر تهدید باشیم تا آنها نفت ما را ببرند و در عوض به ما اسلحه بفروشند تا با هم بجنگیم. بعد بگویند که بیایید سرمایه‌هایتان را نیز در کشور ما سرمایه‌گذاری کنید و بعد مدعی شوند که اینها منابع‌شان را در کشور ما سرمایه‌گذاری می‌کنند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه نتیجه این وضعیت آن می‌شود که منطقه ما از نظر رشد و توسعه عقب بماند، تصریح کرد: کسانی که این منابع حق آنهاست و باید با استفاده از آنها در رفاه باشند و از لحاظ آموزشی و علمی توسعه پیدا کنند، اجازه نمی‌یابند توسعه پیدا کنند. آن افراد به منطقه می‌آیند و به دنبال این است که ما را با همدیگر دعوا بیاندازد؛ ما را تهدید معرفی می‌کند تا به دیگران اسلحه بفروشد. یعنی از یکسو منابع ما را می‌برد و از سوی دیگر هر چه باقی می‌ماند را نیز با فروش اسلحه می‌گیرد تا دیگر چیزی در منطقه باقی نماند و ما در جنگی که آنها راه انداخته‌اند با هم بجنگیم.

پزشکیان در پاسخ سؤال مجری درباره جنایات رژیم صهیونیستی گفت: اگر ما مسلمانان با الگوگیری از سیره رسول گرامی اسلام در زمان فتح مکه، همه در مقابل تجاوزات، بی‌عدالتی‌ها، ظلم‌ها و حق‌کشی‌هایی که دارد اتفاق می‌افتد، یکصدا شویم، اگر کشورهای اسلامی یکصدا در قبال این جنایت‌ها موضع‌گیری کنند، تصور نمی‌کنم اینها به راحتی بتوانند از این کارها که دارند انجام می‌دهند، مرتکب شوند.

قدردانی نخست‌وزیر پاکستان از ابتکار صلح‌آفرین رئیس‌جمهور ایران

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان در تماس تلفنی با مسعود پزشکیان، از تلاش‌های خیرخواهانه، دلسوزانه و برادرانه جمهوری اسلامی ایران در زمینه رفع سوءتفاهمات و زمینه‌سازی برای برقراری آتش‌بس میان پاکستان و هند، صمیمانه قدردانی کرد.

نخست‌وزیر پاکستان با تمجید از سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به اسلام‌آباد و ابتکار ایران در ارائه پیشنهاد آتش‌بس، این اقدام را گامی مؤثر و سازنده در مسیر کاهش تنش‌ها ارزیابی کرد.

شهباز شریف با مروری بر تحولات اخیر در روابط دوجانبه پاکستان و هند از تبادل آتش تا استقرار آتش‌بس تصریح کرد: در طول دهه‌های گذشته، سه جنگ میان دو کشور روی داده است، اما هیچ‌یک از این درگیری‌ها نتوانسته‌اند مشکلات و مسایل اصلی میان دو ملت را برطرف سازند و ما معتقدیم بحران‌هایی نظیر مسئله کشمیر، پدیده تروریسم و دیگر موارد اختلافی میان پاکستان و هند، صرفاً از طریق گفت‌وگو و راه‌حل‌های سیاسی قابل حل‌وفصل هستند.

نخست‌وزیر پاکستان ضمن استقبال از کاهش تنش‌ها، استمرار آتش‌بس و برقراری صلح پایدار میان پاکستان و هند، بار دیگر از اهتمام و نقش فعال پزشکیان در ایجاد این روند مثبت قدردانی و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک با سفر به تهران، در دیداری صمیمانه با رئیس‌جمهور کشورمان درباره موضوعات مورد علاقه مشترک و دیگر مسایل منطقه‌ای به گفت‌وگو و تبادل نظر بپردازد.

مسعود پزشکیان نیز در این تماس تلفنی با ابراز خرسندی از توقف درگیری‌ها و آغاز روند آتش‌بس میان پاکستان و هند، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر این باور است که جنگ و خشونت نه‌تنها گرهی از مسایل نمی‌گشاید، بلکه درد و رنج ملت‌ها را مضاعف می‌کند و راه‌حل پایدار اختلافات، گفت‌وگو و تعامل است، نه درگیری و خونریزی.

رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از استقرار صلح، ثبات و امنیت در منطقه، آمادگی تهران را برای هرگونه همکاری در راستای تقویت گفت‌وگوها و تحکیم تعاملات میان پاکستان و هند، و همچنین میان ایران و پاکستان اعلام کرد.

پزشکیان با تأکید بر اینکه پدیده تروریسم یکی از چالش‌های اساسی منطقه به‌شمار می‌رود، تصریح کرد: مبارزه با این تهدید مشترک، نیازمند هم‌افزایی، هماهنگی و برادری میان کشورهای منطقه است.

وی در پایان ضمن استقبال از سفر آتی نخست‌وزیر پاکستان به تهران، ابراز امیدواری کرد که این دیدار موجب تعمیق روابط دوجانبه و افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های مورد علاقه مشترک شود.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار