"اما و اگرهای یک دعوت خودخواسته"
پارسینه: موضوع قابل تامل درباره حضور رئیسجمهور در مجلس، سکوت نمایندگان حامی دولت است. هر چه نمایندگان اصرار میکنند که رئیسجمهور باید پاسخگوی سوالات آنها باشد، حامیان پاستور برخلاف گذشته که به بیان هر اظهارنظری برخلاف نظر رئیسجمهور در مجلس، ایراد میگرفتند، این بار سکوت اختیار کردند و هیچ نمیگویند.
در حالی که جزئیات حضور احمدینژاد براساس نامه فروزنده (معاون پارلمانی رئیسجمهور) به علی لاریجانی (رئیس مجلس) از سوی دولت اینگونه اعلام شده بود که احمدینژاد با استناد به تبصره ماده 110 آییننامه داخلی مجلس چهارشنبه 27 دی ماه به مدت یک ساعت و نیم از ساعت 10:30 تا 12 در صحن علنی برای نمایندگان سخنرانی خواهد کرد و پس از پایان سخنرانی مجلس را ترک میکند اما عبدالرضا مصری خبر داد هیات رئیسه پس از بررسی موضوع حضور رئیسجمهور در مجلس، زمان حضور وی را به ساعت 8:30 تا 10 صبح تغییر داد.
شاید رئیسجمهور نیاید
در دیگر سو نمایندگان و هیات رئیسه از رئیسجمهور درخواست کردهاند که پس از پایان سخنرانی در مجلس حضور داشته باشد تا سخنان نمایندگان را استماع کند. درخواستی که با توجه به اینکه احمدینژاد قصد ندارد بعد از پایان سخنرانی در مجلس بماند، این گمانهزنی را تقویت کرده که بهرغم ارسال درخواست کتبی توسط معاون پارلمانی دولت دهم، احتمال دارد رئیس دولت در جلسه روز چهارشنبه حضور نداشته باشد.
بهتر است رئیسجمهور در مجلس بماند
علی مطهری نماینده تهران درباره حضور یک ساعت و نیمه احمدینژاد در جلسه روز چهارشنبه گفت: بهتر بود که رئیسجمهور بعد از سخنرانی خود در مجلس میماند و میان وی با نمایندگان مجلس گفتوگو میشد. حتی اگر لازم بود مجلس جلسه غیرعلنی تشکیل میداد. حالا که رئیسجمهور اصرار دارد خود حرف بزند و جلسه هم علنی باشد، باز هم این بد نیست؛ وی صحبت میکند و میرود و بعد هم نمایندگان نظر خود را اعلام میکنند. ما با خوشبینی به حضور رئیسجمهور در مجلس مینگریم و عنادی هم با وی نداریم بنابراین اگر واقعا حرفهای وی مستدل باشد، میپذیریم. آنطور که از شواهد و قرائن پیداست محور اصلی سخنان رئیس دولت دهم در ارتباط با فاز دوم هدفمندی یارانههاست؛ مطهری در ارتباط با این موضوع اینگونه اظهارنظر کرد: رئیسجمهور باید ضرورت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها را برای مجلس بیان کند و مجلس را قانع کند؛ چرا که مجلس بر اساس قانون باید ابتدا طرح احمدینژاد را تایید و تصویب کند و دولت بدون داشتن مجوز مجلس، قادر به اجرای طرح خود نیست. مطهری در پاسخ به این سوال که اگر احمدینژاد طرح خود را بدون کسب مجوز از مجلس اجرا کند، واکنش مجلس چه خواهد بود؟ گفت: مجلس در این صورت از ابزارهای قانونی خود استفاده میکند. در واقع مجلس از ابزار سوال عبور میکند و به فکر مراحل بعدی خواهد بود. اگر واقعا احمدینژاد بدون مجوز مجلس اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها را اجرایی کند، مجلس نمیتواند سکوت کند و عکسالعمل نشان خواهد داد.
احتمال جلوگیری از ورود احمدینژاد!
منادی سفیدان، عضو هیات رئیسه مجلس درباره سوال نمایندگان از رئیسجمهور گفت: هدف احمدینژاد اجرای فاز دوم هدفمندی یارانههاست و میخواهد از تریبون مجلس نیز در این خصوص استفاده کند. احمدینژاد گفته است که برای حضور در مجلس هیچ قید و شرطی را نخواهد پذیرفت و اگر مجلس شرایطی برای وی تعیین کند به مجلس نخواهد رفت. نماینده مردم تبریز تاکید کرد: بنا بر آییننامه رئیسجمهور باید پس از سخنرانی خود به سخنان نمایندگان گوش بدهد. امروز هیات رئیسه مجلس نشستی را برای بررسی این موضوع ترتیب داده و گمان نمیکنم هیات رئیسه از آییننامه داخلی که به تایید شورای نگهبان رسیده، عدول کند. چنانچه احمدینژاد اصرار داشته باشد که پس از سخنرانی جلسه را ترک کند و به سخنان نمایندگان گوش نکند، از ورود وی جلوگیری خواهد شد.
احمدینژاد اگر تاب شنیدن حرف نمایندگان را ندارد مجلس تسلیم میشود
محدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس در ارتباط با حضور رئیسجمهور در جلسه علنی مجلس گفت: رئیسجمهور توسط معاون پارلمانی خود نامهای نوشتند و درخواست کردند که وقتی داده شود تا در مجلس حضور یابند، هیات رئیسه نیز مطابق قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس این درخواست را پذیرفت. ما نیز از رئیسجمهور درخواست کردیم که بعد از سخنرانی خود به صحبتها یا سوالهای نمایندگان گوش دهد؛ تا جلسه مفیدتری باشد. باهنر با بیان اینکه استماع سخنان نمایندگان توسط رئیسجمهور شرط هیات رئیسه برای حضور رئیسجمهور در مجلس نیست، تاکید کرد: ما شرطی برای حضور رئیسجمهور نداریم؛ اما به ایشان اطلاع دادیم که نمایندگان هم قصد دارند در این جلسه صحبت کنند؛ خوب اگر احمدینژاد بگوید من تاب تحمل شنیدن صحبتهای نمایندگان را ندارم ما تسلیم میشویم.
احتمالا احمدینژاد به مجلس نمیرود
پس از ارسال نامه فروزنده و متعاقبا اظهارنظرهای مطهری و باهنر؛ یکی دیگر از نمایندگان مجلس گفت با توجه به سخنان احمدینژاد در جلسه با مجمع نمایندگان آذربایجان احتمال دارد وی در جلسه روز چهارشنبه حاضر نشود. محمد باقری نماینده بناب گفت: در جلسه شب گذشته (یکشنبه) رئیسجمهور مطالبی را درخصوص ارتباط و تعامل دولت و مجلس مطرح کردند و معتقد بودند که تقریبا ارتباطی بین نمایندگان و بدنه دولت وجود ندارد؛ در حالی که این ارتباط باید تقویت شود. موضوع حضور رئیسجمهور در جلسه روز چهارشنبه مجلس هم مطرح شد و رئیسجمهور گفتند طبق قانون اساسی، نباید اینگونه باشد که برای حضور رئیسجمهور در مجلس شرطی تعیین شود. در مقابل آقای فرهنگی، نماینده تبریز و عضو هیات رئیسه هم گفتند که اداره مجلس بر اساس آییننامهای است که به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسیده و بر این اساس هیات رئیسه تنظیمات جلسه را بر عهده دارد، البته ایشان این موضوع را قبول نمیکردند و من فکر میکنم با توجه به صحبتهایی که مطرح کردند، این احتمال وجود دارد که ایشان به مجلس نیایند. وی افزود: رئیسجمهور بنا دارد در جلسه مجلس به صورت یکطرفه صحبت کند و بعد جلسه را ترک کند؛ این در حالی است که برنامهریزی هیات رئیسه این است که نمایندگان هم در این جلسه صحبت کنند. رئیسجمهور در این رابطه خطاب به نمایندگان گفتند رادیو باز است و ما همیشه صحبتهای شما را میشنویم، در مقابل بعضی نمایندگان هم گفتند ما هم سخنان شما را در صداوسیما میشنویم، اما برای تعامل بیشتر میخواهیم این ارتباطات البته با سعه صدر تقویت شود.
ساعت حضور 8:30 تا 10صبح
حجتالاسلام حسین سبحانینیا سخنگوی هیات رئیسه مجلس نیز درباره نامه ارسالی فروزنده به هیات رئیسه گفت: طبق اصل 70 قانون اساسی و تبصره ماده 110 آییننامه داخلی مجلس و همچنین نظریه شماره 8826 مورخ 8 مهرماه 1366 در رابطه با برداشت از اصل 70 قانون اساسی، در این جلسه بحث و مقرر شد آقای احمدینژاد روز چهارشنبه از ساعت 8:30 تا 10 صبح در جلسه علنی حضور یابد و به سخنرانی بپردازد. وی همچنین افزود: مجلس طی نامهای به آقای فروزنده معاون پارلمانی رئیسجمهور این مطلب را اعلام کرد، همچنین در این نامه تاکید شد انتظار این است که آقای رئیسجمهور بعد از اتمام سخنرانیاش، در مجلس حضور داشته باشد تا مطالبی که توسط نمایندگان مطرح میشود را استماع کند.
در نهایت...
موضوع قابل تامل درباره حضور رئیسجمهور در مجلس، سکوت نمایندگان حامی دولت است. هر چه نمایندگان اصرار میکنند که رئیسجمهور باید پاسخگوی سوالات آنها باشد، حامیان پاستور برخلاف گذشته که به بیان هر اظهارنظری برخلاف نظر رئیسجمهور در مجلس، ایراد میگرفتند، این بار سکوت اختیار کردند و هیچ نمیگویند. در نهایت باید منتظر آغاز به کار مجلس باشیم و ببینیم آیا رئیسجمهور حاضر است در جلسهای که به درخواست خود قصد حضور در آن را دارد حاضر شود یا با علم به اینکه نمایندگان سوالاتی را از او خواهند پرسید، عطای حضور در بهارستان را به لقای آن میبخشد.
منبع: آرمان
ارسال نظر