تیم مذاکراتی ایران به تهران بازگشت/ توقف مذاکرات هسته ای
پارسینه: همچنین یک مقام تیم مذاکرهکننده ایران با 1+5 گفت: مذاکرات نزدیک و فشردهیی در جریان بود وهیچ پیشرفت خاصی نداشتیم.
هیات مذاکره کننده ایران به سرپرستی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان وین را به مقصد تهران ترک کردند.
به گزارش خبرنگار انرژی هستهیی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، چهارمین دور از مذاکرات ایران و ۱+5 که قرار بود در آن نگارش متن پیشنویس توافق آغاز شود بدون نتیجه و پیشرفت محسوس پایان یافت.
مذاکرات هستهیی ایران و ۱+5 از روز سهشنبه ۲۴ اردیبهشت با نشست افتتاحیه در مقر سازمان ملل در وین آغاز شد.
در این نشست وزیر خارجه کشورمان ایدههای ایران درباره متن پیشنویس توافق جامع را ارایه کرد.
یک منبع نزدیک به مذاکرات به ایسنا گفته بود که ایران به طرق مختلف ایدههایش را ارایه کرده است.
در سه روز مذاکره ظریف چهار بار با کاترین اشتون دیدار کرد که یک دور آن بدون حضور معاونانشان و پشت درهای بسته بود.
همچنین دیدار آخر ظریف و اشتون که عصر روز جمعه انجام شد به طور سهجانبه با حضور وندی شرمن نماینده آمریکا بود.
در مذاکرات "وین ۴" همچنین دیدارهای دوجانبه میان معاونان وزیران ۱+5 و ایران برگزار شد.
در این دور از مذاکرات تیم مشاوران حقوقی هیات مذاکره کننده را همراهی میکردند.
مذاکرات از روز پنجشنبه وارد فاز جدی و سخت خود شد و زمزمههایی درباره این که دو طرف در کلیات و جزییات به اختلافات عمیق برخوردند که مانع شروع نگارش توافق است شنیده شد. با این حال دو طرف سعی داشتند که فضای مذاکرات را آرام و بدون تنش نگه دارند.
چهارمین دور مذاکرات وین که به نوعی اولین دور مذاکرات برای شروع نگارش توافق است در حالی عصر روز جمعه پایان یافت که به طور غیرمنتظره اعلام شد که کنفرانس خبری ظریف و اشتون به طور مشترک یا حتی جداگانه برگزار نمیشود.
دو طرف حتی بر سر زمان مذاکرات بعدی و اعلام آن به توافق نرسیدند.
در عین حال عراقچی، معاون وزیر خارجه پس از پایان مذاکرات به میان خبرنگاران ایرانی آمد و به تشریح سه روز مذاکره پرداخت.
او در عین حال که مذاکرات را جدی خواند اما اعلام کرد که پیشرفت محسوسی نداشتیم.
معاون وزیر خارجه در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر این که به نظر میآید دو طرف حتی درباره چارچوب، عنوان و چشمانداز توافق جامع تفاهم نداشتند؟ اظهار کرد: درباره چارچوب و چشمانداز کلی و اصول توافق در برنامه اقدام مشترک تفاهم شده است و مذاکرات بر همان اساس خواهد بود اما موضوعاتی الان در حال مذاکره است که در سه مذاکره اول درباره آنها به صورت کلی بحث کردیم و با دیدگاههای یکدیگر آشنا شدیم و قرار بود در این مذاکرات از کلیات خارج و وارد جزییات شویم و شروع به نوشتن متن توافق کنیم که میتوانم بگویم این هدف چندان موفق نشد.
همچنین یک مقام تیم مذاکرهکننده ایران با 1+5 گفت: مذاکرات نزدیک و فشردهیی در جریان بود وهیچ پیشرفت خاصی نداشتیم.
این مقام ایرانی درباره اختلافنظرها میان دو طرف اظهار کرد: خواستههای طرف مقابل از حد و مرز یک خواسته معقول که صرفا یک نگرانی باشد فراتر رفته است. نمیشود هر کسی به هر دلیل واهی ادعایی داشته باشد و از ما بخواهد که آن را رفع کنیم.
وی گفت که در این دور از مذاکرات به نقطه شروع نگارش توافقنامه جامع نرسیدیم.
اين مذاكرات به نتيجه اي نخواهد رسيد.
واقعيت اين است كه طرف مقابل به كمتر از معامله اي كه با ليبي شد رضايت نخواهد داد. از اين طرف هم سرنگوني قذافي چندين سال بعد از تسليم هسته اي درس عبرتي است.
بنابراين نهايتا توافق ژنو شايد براي شش ماه بعد تمديد بشود تا فرصت بيشتري به ديپلماسي داده شود. ولي تحريم كامل نفتي و ساير موارد پيشنهادي كنگره بعد از آن اعمال خواهد شد. وضعيت مشابه عراق و يا كره شمالي با توجه به اتفاقات و تصميم گيريهاي آينده را مي توان حدس زد.
کار تیم مذاکره کننده واقعا مشکل و پیچیدست.تندرویها و تصمیمات نابخردانه و جاهلانه ۸سال گذشته غرب رو پر ادعاتر و بی اعتمادتر کرده ودر این فضا دنبال امتیاز بیشتر هستند.جمع کردن این شرایط در کوتاه مدت واقعا سخته.
قرار هم نيست برسه ...(...يه كمي تعقل : مذاكرات مكعب روبيك است نه چك ليست !!! ) مذاكرات اسب تروواي غربه كه با كمك آژانس ! كليه مراكز نظامي و اتمي و استراتژيك ايران مكانيابي شود ... تهاجم نظامي برق آسا در راه است بهوش باشيد ... ( هر آنچه را تا كنون گرا داده شده سريعا مجهز و يا منتقل كنيد )...
مبارک آقای شریعتمداری و دوستانش باشه! ایضا کسانی که از بی ثباتی بازار ارز بهره می برند!
قابل توجه بایک زنجانی هاو ...