اوضاع و احوال خودکشی کودکان در آمریکا، روسیه و انگلیس

پارسینه: آمارهای رسمی اعلام شده از سه کشور آمریکا، روسیه و انگلیس نشان میدهد که مرگ خودخواسته در کودکان بسیار شایعتر از آن است که مردم تصور میکنند، چراکه تصور چنین بحرانی بسیار دردناک است و به همین علت کمتر به آن اهمیت داده میشود.

به همین خاطر برای بررسی بیشتر میزان خودکشی در میان کودکان و نوجوانان ۳ کشور آمریکا، روسیه و انگلیس را زیر ذره بین قرار دادیم تا اختلاف آنچه که مردم فکر میکنند و چیزی که حقیقت دارد، مشخص شود.


با این حال اقدام به خودکشی در کودکان قبل از سنین نوجوانی در مقایسه با گروههای سنی دیگر کمتر دیده میشد.
خودکشی در کودکان با بالا رفتن سن آنها شایع تر میشود اما باز هم از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۵ دو مورد در سن ۵ سالگی، چهار مورد در سن ۶ سالگی و ۸ مورد در سن ۷ سالگی گزارش شده است.
کارشناسان، عامل این اتفاق را در کودکان ۵ تا ۱۱ سال، مشکلات خانوادگی و روابط دوستی میدانند. البته اختلالات روانی نیز در این گروه (حدود ۳۳ درصد) به ثبت رسیده است. همچنین اختلال کم توجهی، بیش فعالی و افسردگی از شایعترین آنهاست.
تاکنون توجهی که باید به خودکشی کودکان زیر ۱۳ سال در آمریکا نشده است. به این علت که تصور آن که کودکان کم سن و سال درصدد گرفتن جان خود هستند، بسیار مشکل است اما اکنون با توجه به اهمیت موضوع و افزیش وقوع آن، تیمهای تحقیقاتی درخصوص علت وقوع و راههای جلوگیری از آن مشغول به فعالیت هستند.
در ۲۰ سال گذشته، تعداد خودکشیها در روسیه به نصف رسیده است به طوری که در سال ۱۹۹۳ بیش از ۵۶۰۰۰ نفر خودکشی کردند و این آمار در سال ۲۰۱۳ به ۲۸۰۰۰ نفر رسید. با این حال این کشور بالاترین آمار خودکشی در میان کودکان و نوجوانان در را اروپا دارد.
در این میان، روانشناسان دو دلیل اصلی را اختلافات با والدین و کمبود محبت شناسایی کردهاند و همچنین باور دارند که اقدام به خودکشی در ۹۰ درصد مواقع تنها بهانهای برای جلب توجه اطرافیان بوده است.
باید توجه داشته باشیم که بسیاری از این مشکلات اقتضای سنین نوجوانی است. هر اتفاق بسیار کوچکی که در نظر بزرگسالان بیاهمیت است، میتواند برای یک نوجوان یا کودک بسیار قابل توجه و آزاردهنده باشد. در آوریل سال ۲۰۱۴ پسری ۱۲ ساله به خاطر گرفتن نمره پایینی در مدرسه، خود را حلق آویز کرد.
انگلیس
همچنین انگلیس نیز در سال گذشته برای اولین بار آمار خودکشی کودکان ۱۰ تا ۱۴ سال را محاسبه کرد که بر این اساس در دهه اخیر، قریب به ۱۰۰ کودک در این سن جان خود را در اثر خودکشی از دست دادهاند.
به طور کلی خودکشی یک مسئله اجتماعی ناگوار بوده که در کودکان به طرز عمیقی رنجآور است، چراکه به گفته روانشناسان، بسیاری از کودکانی که اینگونه جان خود را از دست میدهند، به هیچ وجه تصور درستی از مرگ ندارند و ابدی بودن مرگ را درک نمیکنند. بنابراین وظیفه مسئولان هر کشور است که دلایل اصلی این بحران اجتماعی را شناسایی کرده و برای کاهش این اتفاقات ناخوشایند تلاش کنند.
ارسال نظر