با این خوراکیها آهن بدنتان را افزایش دهید

پارسینه: فقر آهن یکی از شایعترین اختلالات تغذیهای در افراد و مهمترین علت کمخونی تغذیهای در کودکان و زنان در سنین باروری است که سبب کاهش توان جسمی و روانی فرد و حتی افزایش میزان مرگومیر و ابتلا به انواع بیماریها میشود. در این بخش برایتان به معرفی خوراکیهای غنی از آهن میپردازیم با ما همراه باشید.

دل و جگر و قلوه بزرگترین یکی از بهترین و قطعی ترین تأمین کنندههای آهن بدن محسوب میشوندو به خوبیو سرعت میتوانند این کمبود را جبران میکنند . در هر ۱۰۰ گرم آنها ۵ میلی گرم آهن وجود دارد.
توصیه متخصصین تغذیه این است که جگر را تازه میل نمایید. ۲۴ساعت بعد از ذبح حیوان بهترین زمان مصرف جگر است. میتوانید در هفته به جای گوشت قرمز چند گرم جگر میل کنید. این مادهی غذایی خوشمزه به انواع مختلف آماده میشود. میتوانید جگرها را به سیخ بکشید و یا اینکه ماهی تابه را داغ کنید مقدار کمی نمک به ته ظرف بپاشید و تکه های جگر را در آن قرار دهید تا مغز پخت شوند.
اگر از مشکلاتی قلبی عروقی رنج میبرید توصیه میشود در مصرف دل و جگر و قلوه حد تعادل را رعایت کنید، زیرا حاوی میزان زیادی کلسترول میباشند. در واقع جگر گوساله حاوی چهارصد میلی گرم کلسترول است. همچنین مصرف جگر برای افرادی که نقرس دارند و یا مادران باردار به علت بالابودن دوز ویتامینAای که دارد و به جنین آسیب میرساند، منع شده است .

اگر احساس خستگی، کسالت یا افسردگی میکنید کافی است مقداری شکلات تلخ مصرف کنید. به خصوص شکلاتهایی که حاوی هفتاد درصد کاکائو باشند بسیار مفیدتر هستند.

سلامت نیوز : 7 ماده غذایی که بیشتر از گوشت قرمز آهن دارند
سلامت نیوز : 7 ماده غذایی که بیشتر از گوشت قرمز آهن دارند
کلم بروکلی

کلم بروکلیدر کنار اینکه سرشار از از آنتی اکسیدان های ضروری، الیاف، ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن افراداست، یک منبع غنی از آهن نیز می باشد. مصرف کلم بروکلی در حفظ جریان خون مناسب و تامین سطح اکسیژن لازم در بدن مفید است، همچنین مصرف آن به رشد سالم مغز و عملکرد مناسب آن در کودکان کمک می کند. نتیجه تلاش محققان نشان می دهد که مصرف نیم کاسه کلم بروکلی در روز آهن مورد نیاز در رژیم غذای کودک شما را تامین خواهد کرد.
عدس
عدس و همچنین لوبیاهای خشک و نخود آهن خیلی زیادی دارند . در واقع در هر صد گرم این حبوبات 1.5 و 3 میلی گرم آهن وجود دارد. به علاوه باید بدانید که این مواد غذایی سرشار از آهن، قندهای پیچیده و فیبر هستند که برای حفظ سلامتی بدن فوقالعادهاند. یادتان باشد که عدس، لوبیا و نخود چربی ندارد و این یک مزیت بزرگ است تا بتوانید با خیال راحت از آنها استفاده کنید.
توصیه میکنیم که عدس، نخود و لوبیاها را قبل از پخت، یک شب بخیسانید. برای اینکه میزان جذب آهن موجود در آنها را بالا ببرید از مواد غذایی حاوی ویتامی C استفاده کنید. به عنوان مثال از لیموترش و جعفری استفاده کنید. اگر آنها را سرد میل میکنید با فلفل دلمهای، بروکلی یا کلم برگ مصرف کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که بلافاصله بعد از غذا چای ننوشید. به خاطر این که تانین چای مانع از جذب آهن حاصل از مواد غذایی گیاهی میشود.

تخم کدو

تخم کدو از جمله مواد خوراکی است که آهن زیادی دارند. هر 100 گرم تخم کدو حاوی 12 و نیم میلیگرم آهن است. ویتامینهای آ، ب، ث، ای و همچنین اسیدهای چرب اشباعنشده از دیگر خواص مهم تخم کدو هستند که مصرف آن را سودمند و جذاب میسازند.
گوشت قرمز

گوشت قرمز نیز یکی دیگر از منبع غنی از آهن است، آهن موجود در گوشت قرمز به راحتی توسط خون جذب شده و توزیع بیشتری در بدن شما دارد. گوشت بره، گوشت گاو و غیره، حاوی سطح بسیار بالایی از آهن هستند و از این رو، باید در رژیم غذای کودکان گنجانده شوند. نتیجه تحقیقات پزشکان تغذیه بیان می کند که مصرف دو وعده گوشت قرمز، با حتی یک وعده، حاوی حدود 5/3 میلی گرم آهن بوده و این مقدار آهن برای افراد علی الخصوص کودکان، ایده آل است.
کنجد

هر یکصد گرم کنجد حاوی ده میلیگرم آهن است و از این رو میتوان از آن بهعنوان یکی از مواد سرشار آهن یاد کرد. منیزیم، کلسیم، ویتامین ب، پروتئین و همچنین مقادیر زیادی از اسیدهای چرب اشباعنشده از دیگر خواص مهم کنجد هستند.
میوه ها و دانه های خشک

بسیاری از کودکان میل و علاقه ی فراوانی به میوه ها و دانه های خشک شده دارند. میوه ها و دانه هایی مانند زردآلو، دانه کدو تنبل، آلو، و غیره به صورت خشک شده منابع غنی از آهن برای کودکان هستند. مصرف روزانه نصف فنجان از میوه های خشک شده یا دانه ها، سالم بودن رژیم غذای کودک شما را تضمین خواهد کرد.

من نمیدونستم زیتون هم آهن داره