توصیههای روانشناسی به داوطلبان کنکور ارشد

پارسینه: یک روانشناس با اشاره به برگزاری کنکور کارشناسی ارشد از امروز تا جمعه هفته جاری و با تاکید بر اهمیت آرامش داوطلبان در جلسه آزمون، خطاب به داوطلبان توصیه کرد: از روز قبل آزمون و در جلسه آزمون دائما خودگویه مثبت داشته باشید و اگر استرس جلسه امتحان بر شما غلبه کرد با تکنیکهایی نظیر بستن چشمان و تنفس عمیق آرامش خود را بازیابید.
این روانشناس با تاکید بر اینکه وجود مقداری استرس در هنگام انجام هر فعالیتی و در تمام مراحل حساس زندگی از جمله شرکت در آزمونها و جلسات کنکور لازم است، افزود که بنابراین نباید همیشه نگاه بدبینانهای به "استرس" داشته باشیم.
وی در عین حال این را هم گفت که در بسیاری از مواقع ترس و استرسی که فرد برای کنکور تجربه میکند به سبک زندگی خاص او و خانوادهاش باز میگردد، به این معنا که بعضا خود شخص و یا خانواده از افراد انتظاراتی دارند که خارج از توان اوست و نهایتا این استرس از حالت نرمال تبدیل به صفر و یا صد درصد شده است.
لزوم حفظ آرامش نسبی داوطلبان قبل از شروع آزمون+تکنیکها
قبل از شروع آزمون از خودگویههای مثبت استفاده کنید چراکه گفتمان شما با خودتان به شدت بر روی عزت نفس شما اثر گذار است. برای مثال جملات منفی نظیر "من هیچ چیزی نخواهم شد" خودگویههایی هستند که تمام عزت نفس شما را ویران میکنند. در این راستا باید از جملههای مثبت جایگزین نظیر "تمام تلاش خود را کردهام و امیدوارم نتیجه خوبی بگیرم" استفاده کنید.
داشتن خود پنداره "کاذب" نیز سَمی برای روان افراد محسوب میشود. عموم مردم تصور می کنند وقتی خود پنداره به صورت کاذب و به شدت بالا باشد پیشرفت مضاعفی برای فرد حاصل میشود در حالی که بر خلاف تصور عموم خودپنداره کاذب و توقع اینکه افراد در تمام زمینهها عالی هستند و باید به موفقیت صد در صدی دست یابند؛ نهایتا به شدت گرفتن استرس فرد میانجامد.
وی در بخش دیگر سخان خود درباره تاثیر منفی فشار خانوادهها بر روی افراد برای گرفتن نتیجه مثبت در کنکور نیز توضیح داد: لازم است هم خود فرد و هم خانواده او بدانند موفقیت افراد در زندگی به گرفتن نتیجه مثبت در کنکور خلاصه نمیشود و فردی که عزت نفس و خود پنداره واقعی دارد نهایتا مسیرش را پیدا خواد کرد و موفق خواهد شد.
بهتر است داوطلبان در روز کنکور از پوشش راحت و از تکنیکهایی نظیر "ریلکسیشن" و تنفس عمیق برای بازیابی آرامش مقطعی خود استفاده کنند.
اگر استرس جلسه امتحان بر شما غلبه کرد به اندازه پنج دقیقه مداد را بر روی میز بگذارید، چشمان خود را ببندید و نفس عمیقی بکشید تا اینگونه بتوانید آرامش نسبی خود را بیابید و آزمون را با آرامش ادامه دهید.
داوطلبان باید بدانند که ماحصل واقعی مطالعات چند ماهه خود را خواهند دید، بنابراین در جلسه آزمون تمام تلاش خود را برای حفظ تمرکز قرار دهند تا آرامش آنها بهم نخورد. بعد از اعلام نتایج نیز مسلما افرادی که هدفمند هستند به دنبال برنامه ریزی می روند، کسانی که قبول شدهاند برای ادامه تحصیل و پذیرش اقدام میکنند و افرادی که قبول نشدهاند نیز برای مطالعه مجدد برنامه ریزی میکنند. نداشتن انرژی برای آزمون مجدد درسال بعد نشان از بیهدفی داوطلب دارد و این افراد باید بر روی هدف گذاری خود کار کنند.
طلوعی در پایان سخنان خود افزود: هدف گذاری برای آزمونی نظیر کنکور علاوه بر نیاز به انگیزه که موتور اصلی حرکت فرد محسوب میشود؛ نیازمند پشتیبانی است تا افراد بتوانند مسیر حرکت خود را رصد و بازنگری کرده و در صورت لزوم مسیر مطالعه خود را تغییر دهند تا در کنکور سال بعد موفقیت حاصل شود. بنابراین حمایت خانودهها از داوطلبان کنکور بسیار مهم است.
ارسال نظر