مطالعه «پلی پیل» محققان ایرانی بر صدر رسانه‌های اجتماعی جهان در «اقبال عمومی به کل مقالات ۲۰۱۹ لنست»

مطالعه «پلی پیل» محققان ایرانی بر صدر رسانه‌های اجتماعی جهان در «اقبال عمومی به کل مقالات ۲۰۱۹ لنست»

پارسینه: مطالعه تاریخی «پلی پیل» محققان ایرانی به رهبری دکتر رضا ملک زاده، دانشمند علوم پزشکی کشورمان، پربازدیدترین مقاله در بین کل مقالات منتشره سال ۲۰۱۹ مجله معتبر بین المللی «لنست» از سوی رسانه‌های اجتماعی جهان شد.

به گزارش پارسینه، با گذشت تنها چهار ماه از انتشار نتایج مطالعه محققان ایرانی تحت عنوان «پلی ایران» در مجله معتبر بین المللی لنست، داده‌های پایگاه PlumX Metrics نشان از توجه خیره کننده کاربران در رسانه‌های اجتماعی جهان به نتایج این مقاله دارد.

مطالعه «پلی پیل» که به رهبری دکتر رضا ملک زاده، مجری مطالعه بزرگ کوهورت گلستان و با همکاری محققانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، گلستان، اصفهان و موسسات بین المللی تحقیقاتی در آمریکا و انگلیس، انجام و در قالب مقاله‌ای تحت عنوان Effectiveness of polypill for primary and secondary prevention of cardiovascular diseases (PolyIran): a. pragmatic, cluster-randomised trial ۲۴ آگوست در مجله معتبر بین المللی لنست منتشر شد، نشان داد که مصرف منظم و مستمر قرص «پلی پیل» موجب کاهش بیش از ۵۰ درصدی مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

فاصله مطالعه پلی پیل از سایر مقالات ۲۰۱۹ لنست در شاخص‌های مختلف

بر اساس تحلیل PlumX Metrics، مقاله «پلی پیل» طی سال ۲۰۱۹ در شاخص Usage / طریقه استفاده، از ۸۹ درصد، شاخص Captures/ ضبط، از ۹۰ درصد، شاخص Citation / استناد، از ۹۲ درصد، شاخص Media / رسانه‌های اجتماعی از ۹۷ درصد و در شاخص Mentions / اشارات اینترنتی از ۹۹ درصد مقالات منتشر شده در مجله لنست طی یک سال اخیر پیشی گرفته و این در حالی است که تنها حدود چهارماه از انتشار این مقاله می‌گذرد و حتی نسبت به بسیاری از مقالات یک سال اخیر مجله لنست جدیدتر است.
رکورد‌های کسب شده مطالعه پلی پیل

بر پایه نتایج این تحلیل، مقاله پلی پیل محققان ایرانی، از زمان انتشار تا پایان سال ۲۰۱۹، رکورد ۱۷۰ در شاخص طریقه استفاده، ۷۰ در شاخص ضبط، ۹ در شاخص استناد، ۶۶ در شاخص اشارات اینترنتی و ۱۱۱۶ را در شاخص رسانه‌های اجتماعی بر جای گذاشته است.

تحلیل لنست درباره «پلی ایران»: مطالعه‌ای بر پایه یک زیرساخت تحقیقاتی قدرتمند

مجله معتبر بین المللی لنست، پیش از این، در تحلیلی از مطالعه «پلی ایران»، آن را بیانگر کوشش بی سابقه یک تیم تحقیقاتی برای درک ارزش پلی پیل در مبارزه با مرگ‌های زودرس به عنوان مشکل عمده بهداشت جهانی توصیف کرده که بر پایه یک زیرساخت تحقیقاتی قدرتمند در انجام کارآزمایی بالینی طولانی مدت حاصل شده است.
این مجله معتبر بین المللی «یافته‌های محققان ایرانی در مطالعه «پلی ایران» را بویژه برای کشور‌های دارای درآمد متوسط و پایین که ۸۰ درصد بار جهانی بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی را متحمل می‌شوند و برای سایر کشور‌ها در زمینه پیشگیری از حوادث قلبی و عروقی بسیار مفید دانسته است.

مطالعه پلی پیل، طی ۵ سال بر روی حدود ۷ هزار فرد بالای ۵۰ سال شرکت کننده در مطالعه ۵۰ هزار نفری کوهورت گلستان انجام شد.

قرص «پلی پیل» تجویز شده در این مطالعه که ساخت آن در سال ۱۳۸۹، حاصل مطالعه تیم تحقیقاتی محققان ایرانی بوده است، شامل ترکیبی از آسپرین ۸۱ میلی گرم، انالاپریل ۵ میلی گرم (والسارتان ۴۰ میلی گرم برای کسانی که با مصرف انالاپریل دچار سرفه می‌شدند)، آتورواستاتین ۲۰ میلی گرم و هیدروکاروتیازید ۱۲ میلی گرم است که از مهمترین دارو‌های اساسی مورد نیاز بیماران قلبی عروقی برای کنترل فشار خون، چربی خون و ضد انعقاد خون به شمار می‌روند.

آنچه مطالعه «پلی ایران» را در جهان پیشرو کرده است، برخورداری از ویژگی «طولانی‌ترین و بزرگترین کارآزمایی بالینی جامعه محور» است که برای نخستین بار، با ارائه قوی‌ترین شواهد علمی اثبات کرد با پایبندی مستمر بیماران به مصرف پلی پیل، بار بیماری‌های قلبی عروقی کاهش قابل توجهی خواهد کرد؛ به طوری که با پایبندی ۷۰ درصدی شرکت کنندگان در مطالعه به مصرف پلی پیل، میزان تاثیر آن بر پیشگیری اولیه از سکته‌های قلبی و مغزی به ۵۷ درصد در فرد مصرف کننده رسیده است.

PlumX Metrics که از زیرمجموعه‌های پایگاه Plum Analytics انتشارات الزویر است، برای سنجش مقالات در پایگاه از چند شاخص استفاده می‌کند

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار