آیا لبها به لایهبرداری احتیاج دارند؟

پارسینه: لبهای شما نیز همچون پوستتان نیاز دارند به صورت روزانه از شر سلولهای مرده خلاص شوند. راههای زیادی برای این کار وجود دارد، شاید بتوان گفت یکی از ارزانترین و تاثیرگذارترین راهها استفاده از شکر است، البته نمک نیز همان کار را میکند به شرط اینکه جراحت خاصی روی لبهایتان نباشد.
لبهای شما نیز همچون پوستتان نیاز دارند به صورت روزانه از شر سلولهای مرده خلاص شوند. راههای زیادی برای این کار وجود دارد، شاید بتوان گفت یکی از ارزانترین و تاثیرگذارترین راهها استفاده از شکر است، البته نمک نیز همان کار را میکند به شرط اینکه جراحت خاصی روی لبهایتان نباشد. ابتدا لبهایتان را با وازلین یا روغن زیتون چرب کنید، سپس با انگشت حلقه خود مقداری شکر را آرام روی لبهایتان بمالید تا ذرات ریز شکر روی لبها حرکت کنند، سلولهای پوستی شکلی شبیه الماس دارند بنابراین اگر فقط مقداری شکر روی لبها بگذارید و لبها را به هم بمالید هیچ فایدهای ندارد. یک راه دیگر هم این است که کمی وازلین را با شکر مخلوط کنید و با مسواک روی لبهایتان بمالید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید
نکتهای که گفتن آن ضروری به نظر میرسد این است که گاهی خشکی لبها به خودی خود میتواند علامتی از بیماریهای جدی و گسترده پوستی از قبیل پسوریازیس یا لیکن پلان یا اگزما یا علامتی از بیماریهای داخلی مانند کمکاری تیروئید یا کمبود ویتامینها یا کلسیم باشد و در صورتی که این حالت با استفاده از مرطوبکنندهها و ضدآفتابها برطرف نشد، بهتر است با پزشک متخصص پوست در مورد رویکرد صحیح تشخیصی و درمانی مشاوره شود. یکروش دیگر این است که خیلی آرام بنشینید، دهانتان را باز کنید و لبها را به سمت بیرون جمع کنید، بعد سعی کنید لب بالایی را به بینیتان برسانید، حالا تا ۱۰ بشمارید و سپس استراحت کنید. این کار را ۵ بار انجام دهید.
از حجمدهندهها استفاده نکنید
استفاده مکرر از صابون و مواد شیمیایی دیگر مثل محصولات آرایشی غیر استاندارد و رژلب میتواند موجب حساسیت پوست لب شود. البته پوسته شدن لب در بیماریهایی مانند حساسیت و اگزما شایعتر است و میتواند حتی به علت تماس موادی نظیر لیموترش و پرتقال به وجود آید.
بهتر است مراقب حجمدهندههای لب باشید چون در آنها اغلب موادی بهکار رفته که عمدا باعث تحریک و التهاب لب شده و آن را بزرگتر و پرتر نشان میدهد. از طرف دیگر برخی متخصصان معتقدند تماس لب با خمیردندان و استفاده از پروتزهای دندان هم میتواند باعث خشکیهای شدید و خارش لب شود بنابراین سعی کنید مارکهای مختلف خمیر دندان را امتحان کنید. شاید به خمیر دندان خود حساسیت داشته باشید.
قارچها هم مقصرند شما می دانستید؟
اگر خشکیای در گوشههای لب باشد و سبب ترک خوردن، قرمز شدن و سوزش شدید شود ناشی از عفونتهای قارچی است و در برخی مواقع نیز ترکخوردگیهای مزمن در خط میانی لب تحتانی به وجود میآید که در کودکان شایعتر است و با چرب کردن برطرف نمیشود؛ یعنی باید از پمادهای آنتیبیوتیک استفاده شود.
ارسال نظر