پوتین: پیوستن فنلاند به ناتو اشتباه است / روسیه ادعای اوکراین در خصوص حمله و آسیب به کشتی خود را رد کرد + فیلم

پارسینه: در حالی که انتظار می رود در روزهای آینده فنلاند و سوئد درخواست رسمی عضویت خود در ناتو را ارائه کنند، واکنشها به مخالفت ترکیه با این موضوع ادامه دارد.
به گزارش پارسینه؛ در حالی که انتظار می رود در روزهای آینده فنلاند و سوئد درخواست رسمی عضویت خود در ناتو را ارائه کنند، واکنشها به مخالفت ترکیه با این موضوع ادامه دارد. وزیر خارجه فنلاند می گوید، وزرای خارجه فنلاند و ترکیه، در برلین دیدار خواهند کرد تا اختلافات بر سر برنامه فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو را حل و فصل کنند.
اخبار لحظه به لحظه تحولات در اوکراین را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
اسلواکی بر این عقیده است که تمامی کشورهای ناتو از طرح های سوئد و فنلاند برای پیوستن به این ائتلاف حمایت خواهند کرد. "ایوان کورکوک"، وزیر امور خارجه اسلواکی در نشست ویژه ناتو در برلین این سخنان را ایراد کرده و گفت: اسلواکی کاملاً آماده بررسی درخواست ها و حمایت از عضویت این دو کشور است. کورکوک همچنین از کمک های نظامی بیشتر به اوکراین حمایت کرد.
وقتی از او پرسیده شد که متحدان ناتو تا چه زمانی می توانند از اوکراین حمایت کنند، او گفت: تا زمانی که این کشور پیروز شود. به گفته وی روسیه جنگ را از نظر سیاسی باخته است.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: هند، دومین تولید کننده مهم گندم در جهان، صادرات غلات را به استثنای برخی موارد ممنوع کرده است، اقدامی که میتواند کمبود جهانی را که با جنگ در اوکراین بدتر شده وخیمتر کند و نیز موجب تشدید پیش بینی وحشتناک گرسنگی در سراسر جهان شود.
این روزنامه میافزاید: این جنگ، تولید گندم را در اوکراین و روسیه که تامین کنندگان اصلی این محصول هستند، متوقف کرده است. جنگ و محاصره در دریای سیاه، حمل و نقل غلات را مختل کرده است. برداشت نامناسب محصول در چین، همراه با موج گرما در هند و خشکسالی در سایر کشورها، عرضه جهانی را بیشتر تحت تاثیر قرار داده است.
بر اساس دادههای وزارت کشاورزی امریکا، هند حدود ۱۰ درصد از ذخایر غلات جهان را در اختیار دارد. مازاد محصول هند ناشی از پرداخت یارانههای زیاد به کشاورزان است. هند ماههاست کشوری در نظر گرفته میشود که میتواند کمبود عرضه جهانی غلات را جبران کند. وزارت بازرگانی هند اعلام کرد صادرات گندم به استثنای برخی استثناها فوراً ممنوع است، زیرا افزایش ناگهانی قیمت گندم، امنیت غذایی هند را تهدید میکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، «دمیتری پسکوف» با اشاره به پیشنهاد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، تاکید کرد نیروهای اوکراینی اگر سلاحهای خودشان را کنار بگذارند، میتوانند مجتمع صنعتی آزوفاستال را ترک کنند.
این در حالی است که حملات ارتش روسیه به آزوفاستال ادامه دارد و طرف اوکراینی میگوید نیمی از نیروهای ارتش این کشور در داخل این مجتمع، زخمی هستند و به درمان نیاز دارند. اوکراین خواهان تخلیه این نیروها با مشارکت صلیب سرخ جهانی است. گفته میشود همه غیرنظامیان در اواخر هفته گذشته از گذرگاه انسانی از آزوف استال خارج شدند، اما همچنان حدود هزار نظامی اوکراینی در آن حضور دارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، پیوستن احتمالی فنلاند و سوئد به ناتو با مخالفت یکی از اعضای اصلی این سازمان (ترکیه) روبرو شده است.
خبرنگار این شبکه گزارش داد: اساساً حمایت یکپارچه از اوکراین موضوع اصلی نشست وزیران خارجه ناتو در برلین است و موضوع مهمی که درباره اش بحث خواهد شد، عضویت فنلاند و سوئد در ناتو خواهد بود. انتظار میرود تقاضای عضویت این دو کشور در ناتو در چند روز آینده ارائه شود. هم اکنون لحظه تاریخی بزرگی برای هر دو کشور است که مدتهای طولانی بی طرف بوده اند. اما این دو کشور اکنون میگویند اقدامات پوتین در اوکراین آنها را به سوی ناتو سوق داده است. پوتین گفته است پیوستن این دو کشور به ناتو اشتباهی بزرگ است. همچنین کرملین هشدار داده است به این امر واکنش نشان خواهد داد. برقی که روسیه به فنلاند صادر میکند قطع شده است.
«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه نیز گفته است نمیتواند به عضویت فنلاند و سوئد در ناتو پاسخ مثبت دهد، به ویژه سوئد که به گفته وی میزبان سازمانهای تروریستی بوده است. منظور وی پ ک ک بود.
مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت: به همین دلیل بیشتر مردم ترکیه با عضویت آن کشورها که از سازمانهای تروریستی "پ ک ک" و "وای پی جی" حمایت میکنند، مخالفند و از ما میخواهند مانع از عضویت آنها (در ناتو) شویم. اما مسلماً اینها مسائلی است که باید درباره اش با متحدانمان در ناتو گفتگو کنیم.
همه ۳۰ کشور عضو ناتو باید با تقاضای عضویت فنلاند و سوئد در این سازمان موافقت کنند و این روند به احتمال زیاد چند ماه طول خواهد کشید. فنلاند و سوئد بیشتر نگران این دوره خطیر هستند که از حفاظت ماده ۵ (معاهده ناتو) برخوردار نیستند؛ مادهای که میگوید حمله به یک عضو (ناتو) به معنای حمله به همه (اعضا) است.
بخش فرانسوی زبان خبرگزاری آناتولی ترکیه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه با همتایان سوئدی و فنلاندی خود در برلین نشستی سه جانبه داشت.
به گزارش آسوشیتدپرس، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه نشست غیررسمی وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در برلین وارد آلمان شد.
در این نشست موضوع اقدامات فنلاند و سوئد برای پیوستن به این ائتلاف نظامی و همچنین راههایی که ناتو میتواند از اوکراین بدون اینکه وارد درگیری با روسیه شود، حمایت کند مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نیروهای اوکراینی به نبرد شدید در مناطق لوهانسک و دونتسک ادامه می دهند. همانطور که ارتش اوکراین در یک به روز رسانی در فیس بوک اعلام کرد، وضعیت همچنان دشوار اما تحت کنترل است.
تا اواخر عصر شنبه، سربازان دوازده حمله را در منطقه دونباس دفع کردند و هشت تانک، پنج سامانه توپخانه، 9 خودروی زرهی جنگی و شش پهپاد را منهدم کردند.
کاخ الیزه فرانسه اعلام کرد، امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه برخلاف یک سری اظهارات اخیر ولودیمیر زلنسکی، "هرگز" از این رهبر اوکراین نخواسته که برای پایان دادن به درگیریهای جاری در کشورش به روسیه امتیازات ارضی بدهد.
به گزارش پایگاه راشا تودی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین طی مصاحبهای که اخیرا با یک شبکه ایتالیایی انجام داد ماکرون را متهم کرد به اینکه به او پیشنهاد کرده باید در جهت "جستجوی راهی برای خروج روسیه" تلاش شده تا نبرد در اوکراین متوقف شود.
رئیس جمهور اوکراین در این مصاحبه در قبال هشدار همتای فرانسویاش نسبت به اینکه اروپا باید از تحقیر ولادیمیر پوتین اجتناب کند، خاطر نشان کرد: طرح این پیشنهاد به ما مبنی بر صرفنظر از بخشی از حق حاکمیت خود برای نجات چهره پوتین از سوی برخی رهبران کار درستی به نظر نمیرسد. این اتلاف وقت است.
کاخ ریاست جمهوری فرانسه به این ادعاها پاسخ داد و تاکید کرد که ماکرون "هرگز از زلنسکی امتیاز نخواسته است. او همیشه گفته است که تصمیمگیری در مورد شرایط مذاکره با روسها به عهده اوکراینیهاست."
کاخ الیزه افزود: رئیسجمهور فرانسه هیچوقت با ولادیمیر پوتین بدون موافقت زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، صحبت نکرده است.
ماکرون یکی از معدود رهبران غربی است که در بحبوحه درگیری در اوکراین به گفتگوی مستقیم با پوتین ادامه داده است. با این حال، او همچنین بر تشدید تحریمها علیه مسکو، از جمله اعمال محدودیتهای شدیدتر در قبال بخش انرژی روسیه، تاکید و اجازه ارسال محمولههای تسلیحاتی به کییف را صادر کرده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در یک سخنرانی در ویدئویی افزود: "وارد هشتادمین روز جنگ تمار عیار روسیه که به نظر بسیار دیوانهوار به نظر میرسد، شدیم و آنها(روسیه) همچنان تلاشهای خود را متوقف نمیکنند."
وی ضمن دشوار توصیف کردن اوضاع منطقه دونباس گفت: نیروهای روسیه در تلاش هستند تا نوعی پیروزی را نشان دهند.
زلنسکی همچنین به دیدار روز شنبه خود با سناتورهای آمریکایی اشاره کرده و گفت در این دیدار درخواست کرده روسیه رسما به عنوان یک "کشور تروریستی" شناخته شود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفت وگو با «سالی نینیستو» همتای فنلاندی خود اعلام کرد، پیوستن (این کشور) به ناتو یک "اشتباه" است.
به گزارش "اسپوتنیک" کاخ کرملین شنبهشب در بیانیهای تصریح کرد: پوتین در این گفت وگو تاکید کرد که پایان دادن به سیاست سنتی بیطرفی نظامی یک اشتباه است زیرا هیچ تهدیدی برای امنیت فنلاند وجود ندارد.
در ادامه بیانیه آمده است: چنین تغییری در جهت گیری سیاسی میتواند تأثیر منفی بر روابط روسیه و فنلاند که طی سالها با روحیه مثبت همجواری و همکاری توسعه یافته است، داشته باشد.
از سوی دیگر سالی نینیستو رئیس جمهور فنلاند روز شنبه در تماسی تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت که حمله مسکو به اوکراین، فضای امنیتی را برای این کشور اسکاندیناوی تغییر داده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین روز شنبه با هیاتی از سناتورهای آمریکایی دیدار کرد و از آنها خواست روسیه را رسما به عنوان یک "دولت تروریستی" معرفی کنند.
به گزارش "سی ان ان"، رئیس جمهور اوکراین در باره این دیدار گفت: امروز با هیاتی از سناتورهای آمریکایی به رهبری میچل مک کانل سناتور جمهوریخواه اقلیت سنا در کییف گفت وگو کردم. من معتقدم که این دیدار بار دیگر حمایت جمهوری خواهان و دموکراتها از دولت ما و قدرت روابط میان اوکراین و آمریکا را نشان میدهد.
به گفته زلنسکی، در این دیدار درباره حمایت آمریکا از اوکراین و تشدید تحریمها علیه روسیه نیز بحث شده است.
وی افزود: در دیدار با قانونگذاران آمریکایی خواستار معرفی رسمی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم شدم.
دفتر ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور این کشور با یک هیئت پارلمانی آمریکایی به رهبری «میچ مک کانل» , رهبر اقلیت جمهوری خواه مجلس سنای آمریکا در کی یف، پایتخت اوکراین دیدار کرده است. علاوه بر میچ مک کانل، بسیاری از سناتورهای جمهوری خواه آمریکا در این هیئت آمریکایی حضور داشتند. «نانسی پلوسی» نیز پیشتر به دیداری سرزده از کی یف در پایان ماه آوریل اقدام کرده بود.
روسیه ادعای اوکراین مبنی بر اینکه نیروهای اوکراینی به یک کشتی مدرن تدارکاتی نیروی دریایی آنها در دریای سیاه آسیب رساندهاند را رد کرد.
به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه تصاویری از این کشتی که در بندر سواستوپول در کریمه پهلو گرفته است را منتشر کرد.
این وزارت خانه در بیانیهای گفت: در تصاویر مشخص است که این کشتی هیچ آسیبی ندیده است.
سرهی براتچوک سخنگوی اداره نظامی منطقهای شهر اودسا روز پنجشنبه گفته بود که یک کشتی پشتیبانی به نام "وسوولو بابروف" پس از آنکه در منطقه جزیره مار دچار آتش سوزی شد، به منطقه سواستپول منتقل شده است.
به گزارش ایرنا، روسیه ماه گذشته اعلام کرده بود که رزم ناو پیشرفته این کشور به نام "مسکوا" که دچار آتش سوزی شده بود، در دریای سیاه غرق شده است.
به گفته روسیه، در حادثه غرق شدن رزم ناو مسکوا در دریای سیاه، یک خدمه این ناو کشته و ۲۷ خدمه دیگر مفقود شدند.
وزارت دفاع روسیه در بیانیهای در این باره تصریح کرد: این کشتی درحالی که به سمت بندر مقصد در حال حرکت بود، به دلیل آسیب رسیدن به بدنه در جریان آتشسوزی ناشی از انفجار مهمات، تعادل خود را از دست داد و در دریای طوفانی غرق شد.
مقامات اوکراین اعلام کرده بودند که موشکهای هدایت شونده ضد کشتی مستقر در ساحل، به مسکوا که از مقر ناوگان دریای سیاه در سواستوپل کریمه مشغول عملیات بود، اصابت کردهاند.
ماکسیم مارچنکو فرماندار اودسا در پیام تلگرامی گفت: تایید شده است که رزمناو موشکی مسکوا دقیقاً به همان جایی که نیروهای مرزبانی ما به جزیره مار فرستاده شده بودند، رفته بود. موشکهای نپتون اوکراین آسیب بسیار جدی به کشتی روسی وارد کردهاند.
وزیر خارجه ترکیه گفت: فنلاند و سوئد علنا از سازمان تروریستی پ ک ک حمایت میکنند و ترکیه باید پیش از هرگونه تلاش این دو کشور برای پیوستن به ناتو، با متحدان خود در این سازمان گفتگو کند.
وزیر خارجه نروژ گفت کشورش مقصود واقعی ترکیه را (از نگرانیهای امنیتی درباره پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو) درک نمیکند، اما از برنامه سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو صد در صد حمایت میکند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: «پکا هاوستو» وزیر خارجه فنلاند گفت وزرای خارجه فنلاند و ترکیه، در برلین دیدار خواهند کرد تا اختلافات بر سر برنامه فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو را حل و فصل کنند.
وی این اظهارات را بعد از ورود به برلین برای شرکت در نشست وزرای خارجه ناتو در این شهر عنوان کرد. وزیر خارجه فنلاند گفت: «مطمئنم راه حلی پیدا خواهیم کرد.» وی افزود: تلفنی با «همتای خوب» خود مولود چاووش اوغلو سخن گفته است.
اسلواکی بر این عقیده است که تمامی کشورهای ناتو از طرح های سوئد و فنلاند برای پیوستن به این ائتلاف حمایت خواهند کرد. "ایوان کورکوک"، وزیر امور خارجه اسلواکی در نشست ویژه ناتو در برلین این سخنان را ایراد کرده و گفت: اسلواکی کاملاً آماده بررسی درخواست ها و حمایت از عضویت این دو کشور است. کورکوک همچنین از کمک های نظامی بیشتر به اوکراین حمایت کرد.
وقتی از او پرسیده شد که متحدان ناتو تا چه زمانی می توانند از اوکراین حمایت کنند، او گفت: تا زمانی که این کشور پیروز شود. به گفته وی روسیه جنگ را از نظر سیاسی باخته است.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: هند، دومین تولید کننده مهم گندم در جهان، صادرات غلات را به استثنای برخی موارد ممنوع کرده است، اقدامی که میتواند کمبود جهانی را که با جنگ در اوکراین بدتر شده وخیمتر کند و نیز موجب تشدید پیش بینی وحشتناک گرسنگی در سراسر جهان شود.
این روزنامه میافزاید: این جنگ، تولید گندم را در اوکراین و روسیه که تامین کنندگان اصلی این محصول هستند، متوقف کرده است. جنگ و محاصره در دریای سیاه، حمل و نقل غلات را مختل کرده است. برداشت نامناسب محصول در چین، همراه با موج گرما در هند و خشکسالی در سایر کشورها، عرضه جهانی را بیشتر تحت تاثیر قرار داده است.
بر اساس دادههای وزارت کشاورزی امریکا، هند حدود ۱۰ درصد از ذخایر غلات جهان را در اختیار دارد. مازاد محصول هند ناشی از پرداخت یارانههای زیاد به کشاورزان است. هند ماههاست کشوری در نظر گرفته میشود که میتواند کمبود عرضه جهانی غلات را جبران کند. وزارت بازرگانی هند اعلام کرد صادرات گندم به استثنای برخی استثناها فوراً ممنوع است، زیرا افزایش ناگهانی قیمت گندم، امنیت غذایی هند را تهدید میکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، «دمیتری پسکوف» با اشاره به پیشنهاد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، تاکید کرد نیروهای اوکراینی اگر سلاحهای خودشان را کنار بگذارند، میتوانند مجتمع صنعتی آزوفاستال را ترک کنند.
این در حالی است که حملات ارتش روسیه به آزوفاستال ادامه دارد و طرف اوکراینی میگوید نیمی از نیروهای ارتش این کشور در داخل این مجتمع، زخمی هستند و به درمان نیاز دارند. اوکراین خواهان تخلیه این نیروها با مشارکت صلیب سرخ جهانی است. گفته میشود همه غیرنظامیان در اواخر هفته گذشته از گذرگاه انسانی از آزوف استال خارج شدند، اما همچنان حدود هزار نظامی اوکراینی در آن حضور دارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، پیوستن احتمالی فنلاند و سوئد به ناتو با مخالفت یکی از اعضای اصلی این سازمان (ترکیه) روبرو شده است.
خبرنگار این شبکه گزارش داد: اساساً حمایت یکپارچه از اوکراین موضوع اصلی نشست وزیران خارجه ناتو در برلین است و موضوع مهمی که درباره اش بحث خواهد شد، عضویت فنلاند و سوئد در ناتو خواهد بود. انتظار میرود تقاضای عضویت این دو کشور در ناتو در چند روز آینده ارائه شود. هم اکنون لحظه تاریخی بزرگی برای هر دو کشور است که مدتهای طولانی بی طرف بوده اند. اما این دو کشور اکنون میگویند اقدامات پوتین در اوکراین آنها را به سوی ناتو سوق داده است. پوتین گفته است پیوستن این دو کشور به ناتو اشتباهی بزرگ است. همچنین کرملین هشدار داده است به این امر واکنش نشان خواهد داد. برقی که روسیه به فنلاند صادر میکند قطع شده است.
«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه نیز گفته است نمیتواند به عضویت فنلاند و سوئد در ناتو پاسخ مثبت دهد، به ویژه سوئد که به گفته وی میزبان سازمانهای تروریستی بوده است. منظور وی پ ک ک بود.
مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت: به همین دلیل بیشتر مردم ترکیه با عضویت آن کشورها که از سازمانهای تروریستی "پ ک ک" و "وای پی جی" حمایت میکنند، مخالفند و از ما میخواهند مانع از عضویت آنها (در ناتو) شویم. اما مسلماً اینها مسائلی است که باید درباره اش با متحدانمان در ناتو گفتگو کنیم.
همه ۳۰ کشور عضو ناتو باید با تقاضای عضویت فنلاند و سوئد در این سازمان موافقت کنند و این روند به احتمال زیاد چند ماه طول خواهد کشید. فنلاند و سوئد بیشتر نگران این دوره خطیر هستند که از حفاظت ماده ۵ (معاهده ناتو) برخوردار نیستند؛ مادهای که میگوید حمله به یک عضو (ناتو) به معنای حمله به همه (اعضا) است.
بخش فرانسوی زبان خبرگزاری آناتولی ترکیه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه با همتایان سوئدی و فنلاندی خود در برلین نشستی سه جانبه داشت.
به گزارش آسوشیتدپرس، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه نشست غیررسمی وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در برلین وارد آلمان شد.
در این نشست موضوع اقدامات فنلاند و سوئد برای پیوستن به این ائتلاف نظامی و همچنین راههایی که ناتو میتواند از اوکراین بدون اینکه وارد درگیری با روسیه شود، حمایت کند مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نیروهای اوکراینی به نبرد شدید در مناطق لوهانسک و دونتسک ادامه می دهند. همانطور که ارتش اوکراین در یک به روز رسانی در فیس بوک اعلام کرد، وضعیت همچنان دشوار اما تحت کنترل است.
تا اواخر عصر شنبه، سربازان دوازده حمله را در منطقه دونباس دفع کردند و هشت تانک، پنج سامانه توپخانه، 9 خودروی زرهی جنگی و شش پهپاد را منهدم کردند.
کاخ الیزه فرانسه اعلام کرد، امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه برخلاف یک سری اظهارات اخیر ولودیمیر زلنسکی، "هرگز" از این رهبر اوکراین نخواسته که برای پایان دادن به درگیریهای جاری در کشورش به روسیه امتیازات ارضی بدهد.
به گزارش پایگاه راشا تودی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین طی مصاحبهای که اخیرا با یک شبکه ایتالیایی انجام داد ماکرون را متهم کرد به اینکه به او پیشنهاد کرده باید در جهت "جستجوی راهی برای خروج روسیه" تلاش شده تا نبرد در اوکراین متوقف شود.
رئیس جمهور اوکراین در این مصاحبه در قبال هشدار همتای فرانسویاش نسبت به اینکه اروپا باید از تحقیر ولادیمیر پوتین اجتناب کند، خاطر نشان کرد: طرح این پیشنهاد به ما مبنی بر صرفنظر از بخشی از حق حاکمیت خود برای نجات چهره پوتین از سوی برخی رهبران کار درستی به نظر نمیرسد. این اتلاف وقت است.
کاخ ریاست جمهوری فرانسه به این ادعاها پاسخ داد و تاکید کرد که ماکرون "هرگز از زلنسکی امتیاز نخواسته است. او همیشه گفته است که تصمیمگیری در مورد شرایط مذاکره با روسها به عهده اوکراینیهاست."
کاخ الیزه افزود: رئیسجمهور فرانسه هیچوقت با ولادیمیر پوتین بدون موافقت زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، صحبت نکرده است.
ماکرون یکی از معدود رهبران غربی است که در بحبوحه درگیری در اوکراین به گفتگوی مستقیم با پوتین ادامه داده است. با این حال، او همچنین بر تشدید تحریمها علیه مسکو، از جمله اعمال محدودیتهای شدیدتر در قبال بخش انرژی روسیه، تاکید و اجازه ارسال محمولههای تسلیحاتی به کییف را صادر کرده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در یک سخنرانی در ویدئویی افزود: "وارد هشتادمین روز جنگ تمار عیار روسیه که به نظر بسیار دیوانهوار به نظر میرسد، شدیم و آنها(روسیه) همچنان تلاشهای خود را متوقف نمیکنند."
وی ضمن دشوار توصیف کردن اوضاع منطقه دونباس گفت: نیروهای روسیه در تلاش هستند تا نوعی پیروزی را نشان دهند.
زلنسکی همچنین به دیدار روز شنبه خود با سناتورهای آمریکایی اشاره کرده و گفت در این دیدار درخواست کرده روسیه رسما به عنوان یک "کشور تروریستی" شناخته شود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفت وگو با «سالی نینیستو» همتای فنلاندی خود اعلام کرد، پیوستن (این کشور) به ناتو یک "اشتباه" است.
به گزارش "اسپوتنیک" کاخ کرملین شنبهشب در بیانیهای تصریح کرد: پوتین در این گفت وگو تاکید کرد که پایان دادن به سیاست سنتی بیطرفی نظامی یک اشتباه است زیرا هیچ تهدیدی برای امنیت فنلاند وجود ندارد.
در ادامه بیانیه آمده است: چنین تغییری در جهت گیری سیاسی میتواند تأثیر منفی بر روابط روسیه و فنلاند که طی سالها با روحیه مثبت همجواری و همکاری توسعه یافته است، داشته باشد.
از سوی دیگر سالی نینیستو رئیس جمهور فنلاند روز شنبه در تماسی تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت که حمله مسکو به اوکراین، فضای امنیتی را برای این کشور اسکاندیناوی تغییر داده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین روز شنبه با هیاتی از سناتورهای آمریکایی دیدار کرد و از آنها خواست روسیه را رسما به عنوان یک "دولت تروریستی" معرفی کنند.
به گزارش "سی ان ان"، رئیس جمهور اوکراین در باره این دیدار گفت: امروز با هیاتی از سناتورهای آمریکایی به رهبری میچل مک کانل سناتور جمهوریخواه اقلیت سنا در کییف گفت وگو کردم. من معتقدم که این دیدار بار دیگر حمایت جمهوری خواهان و دموکراتها از دولت ما و قدرت روابط میان اوکراین و آمریکا را نشان میدهد.
به گفته زلنسکی، در این دیدار درباره حمایت آمریکا از اوکراین و تشدید تحریمها علیه روسیه نیز بحث شده است.
وی افزود: در دیدار با قانونگذاران آمریکایی خواستار معرفی رسمی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم شدم.
دفتر ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور این کشور با یک هیئت پارلمانی آمریکایی به رهبری «میچ مک کانل» , رهبر اقلیت جمهوری خواه مجلس سنای آمریکا در کی یف، پایتخت اوکراین دیدار کرده است. علاوه بر میچ مک کانل، بسیاری از سناتورهای جمهوری خواه آمریکا در این هیئت آمریکایی حضور داشتند. «نانسی پلوسی» نیز پیشتر به دیداری سرزده از کی یف در پایان ماه آوریل اقدام کرده بود.
روسیه ادعای اوکراین مبنی بر اینکه نیروهای اوکراینی به یک کشتی مدرن تدارکاتی نیروی دریایی آنها در دریای سیاه آسیب رساندهاند را رد کرد.
به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه تصاویری از این کشتی که در بندر سواستوپول در کریمه پهلو گرفته است را منتشر کرد.
این وزارت خانه در بیانیهای گفت: در تصاویر مشخص است که این کشتی هیچ آسیبی ندیده است.
سرهی براتچوک سخنگوی اداره نظامی منطقهای شهر اودسا روز پنجشنبه گفته بود که یک کشتی پشتیبانی به نام "وسوولو بابروف" پس از آنکه در منطقه جزیره مار دچار آتش سوزی شد، به منطقه سواستپول منتقل شده است.
به گزارش ایرنا، روسیه ماه گذشته اعلام کرده بود که رزم ناو پیشرفته این کشور به نام "مسکوا" که دچار آتش سوزی شده بود، در دریای سیاه غرق شده است.
به گفته روسیه، در حادثه غرق شدن رزم ناو مسکوا در دریای سیاه، یک خدمه این ناو کشته و ۲۷ خدمه دیگر مفقود شدند.
وزارت دفاع روسیه در بیانیهای در این باره تصریح کرد: این کشتی درحالی که به سمت بندر مقصد در حال حرکت بود، به دلیل آسیب رسیدن به بدنه در جریان آتشسوزی ناشی از انفجار مهمات، تعادل خود را از دست داد و در دریای طوفانی غرق شد.
مقامات اوکراین اعلام کرده بودند که موشکهای هدایت شونده ضد کشتی مستقر در ساحل، به مسکوا که از مقر ناوگان دریای سیاه در سواستوپل کریمه مشغول عملیات بود، اصابت کردهاند.
ماکسیم مارچنکو فرماندار اودسا در پیام تلگرامی گفت: تایید شده است که رزمناو موشکی مسکوا دقیقاً به همان جایی که نیروهای مرزبانی ما به جزیره مار فرستاده شده بودند، رفته بود. موشکهای نپتون اوکراین آسیب بسیار جدی به کشتی روسی وارد کردهاند.
وزیر خارجه ترکیه گفت: فنلاند و سوئد علنا از سازمان تروریستی پ ک ک حمایت میکنند و ترکیه باید پیش از هرگونه تلاش این دو کشور برای پیوستن به ناتو، با متحدان خود در این سازمان گفتگو کند.
وزیر خارجه نروژ گفت کشورش مقصود واقعی ترکیه را (از نگرانیهای امنیتی درباره پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو) درک نمیکند، اما از برنامه سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو صد در صد حمایت میکند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: «پکا هاوستو» وزیر خارجه فنلاند گفت وزرای خارجه فنلاند و ترکیه، در برلین دیدار خواهند کرد تا اختلافات بر سر برنامه فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو را حل و فصل کنند.
وی این اظهارات را بعد از ورود به برلین برای شرکت در نشست وزرای خارجه ناتو در این شهر عنوان کرد. وزیر خارجه فنلاند گفت: «مطمئنم راه حلی پیدا خواهیم کرد.» وی افزود: تلفنی با «همتای خوب» خود مولود چاووش اوغلو سخن گفته است.
ارسال نظر