جزئیات تکاپوی دوباره نمایندگان مجلس برای کنترل تردد کاربران ایرانی در فضای آزاد اینترنت

پارسینه: کمیسیون مشترک «طرح صیانت از کاربران فضای مجازی» در جلسه روز سهشنبه سوم اسفند خود به کلیات طرحی رای دادند که در آن ظاهراً کاربران ایرانی فضای مجازی باید ترددشان قانونمند و شناسنامه دار شود.
به گزارش پارسینه ، با تمام وعده و انکارهایی که قبل از انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری درباره ماجرای محدود کردن دسترسی مردم ایران به اینترنت جهانی شد، با نزدیک شدن آغاز بکار دولت رئیس جمهور منتخب در تابستان سال جاری، نمایندگان مجلس هم طرح صیانت از فضای مجازی را در دستور کار قرار دادند.
اما پس از ماهها گمانه زنی، انکار و تأییدهای متفاوت درباره جزئیات این طرح و مسکوت ماندن آن، در روزهای گذشته و مخصوصاً روز سه شنبه سوم اسفندماه، دوباره این طرح جنجال بپا کرد.
نمایندگان کمیسیون مشترک کلیات طرح فوق که با عنوان "طرح صیانت از فضای مجازی" شناخته میشود را با ۱۸ رای موافق و یک رای مخالف تصویب کردهاند.
او روز سهشنبه در نشست خبری خود گفت: «اصلیترین دلیل سرعت کندی اینترنت به ویژه در اینترنت ثابت، مربوط به پیک کروناست؛ چون شاهد افزایش مصرف اینترنت در این مدت و به تبع آن شاهد اختلال بودهایم.»
این روزنامه نوشت: «اگرچه كه برخی نمايندگان از مطرح نبودن محدوديت و مسدوديتی در طرح ضد اينترنتی مجلس گفته بودند اما به نظر میرسد اتفاقی كه برای پيامرسان وايبر در سال ۹۴ افتاد قرار است برای اينستاگرام نيز رخ دهد و پهنای باند آن به قدری كاهش يابد كه عملا كاربران فراموش كنند كه شبكه اجتماعی به نام اينستاگرام وجود داشته است.»
با این حال عيسی زارعپور، وزير ارتباطات، كاهش پهنای باند را «فيک نيوز» دانسته و نوشته است: «تصوير دست به دست شده نمودار ترافيک سايت ساز گوگل است كه در دو هفته گذشته افت كرده و به هيچوجه نشاندهنده ترافيک كل گوگل نيست اما در فضای مجازی برای حقيقت نشان دادن يك دروغ، از آن به عنوان نمودار ترافيک كل سرويسهای گوگل در ايران و وضعيت پهنای باند بينالملل كشور استفاده شده است.»
کمیسیون مشترک چیست؟
کمیسیون مشترک مجلس شورای اسلامی در مواردی ایجاد میشود که طرح یا لایحهای از حیطه کار یک کمیسیون فراتر باشد. در این موارد به تشخیص هیات رئیسه کمیسیونی مشترک از اعضای کمیسیونهای مرتبط و تخصصی تشکیل میدهد.
در این مورد نیز کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه را تشکیل داده است.
علی ایحال، بسیاری از مجریان این طرح در دفاع از این بسته محدودیتی مدعی شده اند بازخورد اجرایی شدن طرح صیانت از فضای مجازی چیزی جز صیانت از فضای امن کسب و کار و خانواده و جامعه نیست و حتی منکر آن شدند که سطح دسترسی مردم به اینترنت جهانی مختل خواهد شد.
همانطور که پارسینه قبلاً گزارش داده بود شاید تنها امید مردم دخالت ابراهیم رئیسی درباره کلیات این ماجرا به نفع مردم باشد که بعید نیست همین ماجرا، دخالت در عملکرد قوه مقننه تلقی شود و رئیس جمهور هم نتواند در نخالفت با این تصمیم نمایندگان اثر گذار باشد.
رئیسی شخصی است که عملاً ماجرای ایجاد و اعمال محدودیت در شبکه های اجتماعی را در دوران تبلیغات انتخاباتی رد و بر تبادل آزاد اطلاعات و دسترسی عادلانه به اینترنت تأکید داشته است.
باید منتظر ماند و عملاً دید که آیا رئیسی قدرت صیانت از حقوق شهروندان را در این زمینه دارد و یا مصلحت در نهایت چیز دیگری است که از دایره حدس گمان مردم خارج است!
ارسال نظر