رمزگشایی از تغییر شگفت انگیز در جنگ های الکترونیک با پهپادهای رادارگریز آپولو و آتنا+ تصاویر

پهپادهای آپولو و آتنا بر عملکرد در برد بالا تمرکز خواهند داشت و میتوانند در ترکیب با جنگندههای نسل سوم و چهارم بسیار ارزشمند باشند.
آذین گودرزی
به گزارش پارسینه به نقل از twz.com، طرح جدید پهپادهای آپولو و آتنا، در کراتوس در حال توسعه هستند که تمرکز ویژهای بر عملیات مشترک با سایر هواپیماهای سرنشیندار و بدون سرنشین دارند. طرحهای ماژولار آپولو و آتنا از XQ-58 Valkyrie این شرکت کوچکتر هستند و میتوانند برای حمل سلاح، سیستمهای جنگ الکترونیکی یا حسگرهای اضافی پیکربندی شوند.
استیو فندلی، رئیس بخش سیستمهای بدون سرنشین کراتوس، در مصاحبهای، جزئیاتی در مورد پهپادهای آپولو و آتنا به اشتراک گذاشت. در دسامبر ۲۰۲۴، کراتوس تایید کرد که قراردادهایی برای هر دو پهپاد منعقد کرده است، اما گفت که نمیتواند اطلاعات بیشتری ارائه دهد.این شرکت هنوز تصاویری از هیچ یک از طرحها منتشر نکرده است.
فندلی به TWZ گفت: «نمیتوانم زیاد بگویم، اما آنها سیستمهای مافوق صوت با سرعت بالا هستند. آنها بسیار کوچکتر از [XQ-58] Valkyrie هستند. بنابراین، فضای بسیار کمتری اشغال میکنند.»
وی ادامه داد: کراتوس قیمت هر واحد پهپادهای آپولو و آتنا را زیر ۵ میلیون دلار هدف قرار داده است، که دارای طراحیهای بسیار ماژولار هستند که به آنها امکان پیکربندی برای مجموعههای ماموریتی متعدد را میدهد.
مشخصات پهپاد والکری
طبق وبسایت کراتوس، این شرکت میگوید والکری ۹ متر طول، ۲۷ فوت طول بال، ۲۵۰۰ پوند وزن و حداکثر وزن برخاستن ۶۰۰۰ پوندی دارد. این پهپاد همچنین دارای سرعت کروز اعلام شده ۰.۷۲ ماخ، حداکثر سرعت ۰.۸۵ ماخ و حداکثر برد ۳۰۰۰ مایل دریایی است.
کراتوس همچنین در گذشته گفته بود که هدفش کاهش نهایی هزینه هر واحد والکری به حدود ۲ میلیون دلار است. با این حال، سال گذشته، این شرکت به TWZ گفت که قیمت یک XQ-58 بسته به پیکربندی دقیق، همچنان بین ۴ تا ۶ میلیون دلار است.
به طور کلی، کراتوس از نظر تاریخی بر روی طرحهای کمهزینهتر و طرحهایی که میتوانند نسبتاً سریع تولید شوند، تمرکز داشته است.
فندلی افزود آپولو و آتنا «به گونهای طراحی شدهاند که شناسایی آنها دشوار باشد».
وی توضیح داد: «تمرکز اصلی» هر دو پهپاد جدید «همکاری تعاملی چندین هواپیما به طور همزمان است.»
او ادامه داد: «بنابراین با پیوستن آن پهپادهای [آپولو و آتنا] یا حتی والکری، به یک جنگنده نسل پنجم، شما تا حدودی توانایی پیشروی دارید.
«اما نکته واقعاً جالب این است که وقتی آن را با یک سیستم [غیر رادارگریز] نسل چهارم یا حتی نسل سوم ترکیب میکنید - که البته ایالات متحده دیگر زیاد این اقدام را انجام نمی دهد، اما مشتریان بینالمللی انجام میدهند - سبب می شود، توانایی آن سیستم نسل سوم یا چهارم به میزان قابل توجهی افزایش یابد».
او افزود: «پس بیایید یک اف-۱۶ انتخاب کنیم. اف-۱۶ میتواند یک والکری یا یک آتنا یا آپولو را برای انجام بخشی از مأموریتی که معمولاً انجام میدهد، داشته باشد، اما باید در یک منطقه پرخطر باشد تا بتواند آن را انجام دهد.»
تغییرات جدید جنگ با پهپادهای آپولو و آتنا
فندلی گفت: با قابلیتهایی که انتظار میرود آتنا و آپولو ارائه دهند، «یکی از موارد استفاده، سیستمی است که تشخیص آن دشوار است... مثلاً از دیدگاه جنگ الکترونیک، تهدیدات بالقوه یا اهداف بالقوه مورد نظر را بدون اینکه خودش شناسایی شود، شناسایی کند، که باز هم قابلیتی را به ارمغان میآورد که با یک سیستم جنگنده نسل سوم یا چهارم نمیتوانید انجام دهید.» «مورد استفاده دیگر این است که اگر گروهی از آنها [پهپادها] را داشته باشید و تعداد انگشتشماری از آنها برای جنگ الکترونیک پیکربندی شده باشند و تعداد انگشتشماری از آنها سلاحهای واقعی - چه هوا به سطح، هوا به زمین یا هوا به هوا - حمل کنند، سیستم حسگر میتواند هدف را شناسایی کند، هدف را نشان دهد، اساساً مختصات را منتقل کند و سپس هواپیمای حامل سلاح میتواند ماموریت نابودی را انجام دهد.»
او ادامه داد: «یکی دیگر از چیزهایی که به ما اجازه میدهد از نظر هزینه نسبت به دیگر شرکت ها، مقرونبهصرفهتر باشیم این است که همه اینها را روی یک هواپیما قرار نمیدهیم. این کار باعث میشود هر پهپاد بسیار ارزانتر باشد. همچنین به شما این امکان را میدهد که در یک ماموریت بزرگ، میزان ریسک تقسیم شود و تصمیم گیری در مورد اینکه میخواهم یک هواپیمای حسگر یا یک هواپیمای تسلیحاتی را سرنگون کنم؟ را برای دشمن بسیار دشوار کنید.»
سالهاست که TWZ بر مزایای ذاتی توزیع سیستمها و نقشهای مرتبط بین پهپادهای منفرد در یک شبکه کاملاً گروهی یا سایر محیطهای مشارکتی تأکید میکند. این امر علاوه بر کمک به کاهش هزینه هر هواپیمای بدون سرنشین، از جمله با اجازه دادن به آنها برای کوچکتر و سادهتر شدن، انعطافپذیری عملیاتی ارزشمندی را نیز ارائه میدهد زیرا پهپادهای مختلف میتوانند چندین کار را همزمان انجام دهند.
همچنین بیانگر آن است که از دست دادن تعدادی پهپاد، احتمال کمتری ایجاد می کند که بلافاصله کل گروه بیاثر شود.
بازار اروپا، مقصد پهپادهای آپولو و آتنا
فندلی در مصاحبه با TWZ همچنین در مورد اینکه چگونه ماژولار بودن پهپادهای آپولو و آتنا میتواند به آنها اجازه دهد تا از منظر منطقهای، بهتر با نیازهای خاص مشتری تطبیق داده شوند، صحبت کرد.
او توضیح داد: «بازار اروپا با بازارهای اقیانوس آرام بسیار متفاوت است. بازار اروپا بیشتر به قابلیت حسگر و قابلیت تسلیحات علاقهمند است، مثلاً بتوانید آن هواپیما را با سلاحهای بیشتری نسبت به هواپیمایی که به اقیانوس آرام میرود اما باید مسافت طولانی را پرواز کند، بارگیری کنید»
او افزود: در حال حاضر، کراتوس روی پیکربندیهای آپولو و آتنا کار میکند تا «بیشتر روی بازار اروپا تمرکز کنند».
اگر کراتوس بتواند گزینهای کمهزینه و به راحتی قابل تطبیق با مجموعه ماموریتهای متعدد ارائه دهد، میتواند برای نیروهای هوایی کوچکتر که به دنبال تقویت قابلیتهای نیروی هوایی و ظرفیت کلی خود هستند و توانایی خرید پلتفرمهای با سرنشین یا بدون سرنشین نفیستر را ندارند، بسیار جذاب باشد.
ویژگیهای اصلی آپولو و آتنا میتواند مورد توجه تسلیحات هوایی بزرگتر نیز قرار گیرد. نیروی هوایی ایالات متحده اعلام کرده است که اکنون ممکن است از برنامه هواپیماهای رزمی مشترک (CCA) خود، به سمت طرحهای ارزانتر و سادهتر متمایل شود.
سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده نیز به طور جداگانه اعلام کرده است که در حال بررسی این موضوع است که آیا نقشها و مأموریتهای خاصی که معمولاً با پهپادهای بزرگتر و پیشرفتهتر مرتبط هستند، میتوانند حداقل تا حدی توسط طرحهای کوچکتر انجام شوند یا خیر.
نیروی دریایی ایالات متحده همچنین چشماندازی را برای پهپادهای آینده از نوع CCA با قابلیت حمل بر روی ناو هواپیمابر ترسیم کرده است که به اندازه کافی کمهزینه باشند تا «قابل استفاده» باشند و سپس در پایان عمر نسبتاً کوتاه خدمت، به عنوان مهمات حمله یکطرفه یا به عنوان هدف در آموزش استفاده شوند.
با توجه به اینکه کراتوس اکنون قراردادهایی را برای آپولو و آتنا منعقد کرده است، ممکن است جزئیات بیشتری در مورد هر دو طرح خاص منتشر شود.
ارسال نظر