آیا اسرائیل در حمله به یمن از سلاح اتمی استفاده کرد؟

آیا اسرائیل در حمله به یمن از سلاح اتمی استفاده کرد؟

«تنها اندکی پس از حمله اخیر صهیونیست ها به بندر الحدیده یمن، برخی با توجه به شدت انفجارها در این بندر به این مساله اشاره داشته اند که احتمالا اسرائیل در این حمله از سلاح اتمی تاکتیکی استفاده کرده است. تسلیحاتی که سلاح اتمی در مقیاس کوچک هستند و از قدرت تخریب بالایی برخوردارند.»

به گزارش پارسینه؛ مدت زمان زیادی از حملات گسترده رژیم اسرائیل به بندر الحدیده یمن نمی گذرد. منابع آگاه از وارد آمدن خسارات جدی به این بندر مهم یمنی خبر می دهند. با این همه، یکی از نکاتی که از همان نخستین ساعات پس از حمله اخیر رژیم اشغالگر قدس به بندر مذکور از سوی برخی تحلیلگران در رسانه ها مورد اشاره قرار گرفته، احتمال استفاده صهیونیست ها از سلاح اتمی تاکتیکی است.

موضوعی که در شبکه های اجتماعی نیز بازتاب های گسترده ای پیدا کرده است. اگرچه هنوز سند متقن و دقیقی در مورد استفاده از سلاح های مذکور از سوی اسرائیل در حمله به یمن ارائه نشده با این حال، شدت انفجارها و تخریب در بندر الحدیده یمن، عده ای را واداشته تا تاکید کنند که تل آویو در حمله مذکور از سلاح اتمی تاکتیکی استفاده کرده است.

سلاح اتمی تاکتیکی/TNW چیست؟

سلاح اتمی تاکتیکی را باید نوعی از سلاح های اتمی در مقیاس کوچک دانست. این نوع از تسلیحات بسیار بزرگتر از بمب های معمولی هستند و باعث ریزش رادیواکتیو و سایر اثرات مرگبار فراتر از خود انفجار می شوند. برخی کارشناسان مسائل نظامی معتقدند که سلاح های تاکتیکی اتمی برای دستیابی به اهداف نظامی محدود و فوری طراحی شده اند.

این تسلیحات قابلیت استفاده روی موشک ها، بمب ها و حتی گلوله های توپخانه را دارند. نکته قابل تامل اینکه این قبیل تسلیحات حتی از قابلیت استفاده در نزدیکی نیروهای خودی نیز برخوردارند. قدرت تخریب بالا از جمله ویژگی های مهم این قبیل تسلیحات است.

انگیزه اسرائیل برای استفاده از سلاح اتمی تاکتیکی علیه یمن چیست؟

برخی بر این باورند که هیچ بعید نیست رژیم صهیونیستی با استفاده از سلاح اتمی تاکتیکی علیه یمن به نوعی قصد داشته باشد یک موازنه قدرت تازه را در سطح منطقه تعریف کند. مقاومت یمن با حمله موشکی موفق اخیر خود به فرودگاه بن گوریون که از منظر حفاظتی، اهمیتی به اندازه حراست از کاخ سفید برای دولت آمریکا دارد، تا حد زیادی این پیام را به بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای رساند که ادعاهای دور و دراز رژیم اشغالگر قدس در مورد توان پدافندی‌اش توهمی بیش نیست و هیچ نقطه ای در فلسطین اشغالی امن نیست.

در عین حال، از یاد نبریم که انصارالله یمن در حمله به فرودگاه بن گوریون فقط از یک موشک استفاده کرد. حال اگر این جنبش بخواهد در حمله ای جدید با چند موشک به طور همزمان به این فرودگاه حمله کند، بدون تردید سناریوهای تلخی انتظار اسرائیل را می شکند.

از این رو، تل آویو که به نوعی موقعیتش را در خطر دیده، با استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی سعی داشته این پیام را به یمن و محور مقاومت در منطقه برساند که هنوز کارت های بازی موثری را برای حراست از توان بازدارندگی خود دارد. آنچه واضح است، عملیات اخیر یمنی ها علیه فرودگاه بن گوریون، از منظر راهبردی خسارتی محض برای اسرائیل بود. رویدادی که تایید می کرد اسرائیل از هیچ توان بازدارندگی موثر و همه جانبه ای به ویژه در برابر کشوری نظیر ایران که زرادخانه تسلیحاتی به مراتب پیشرفته‌تری در قیاس با مقاومت یمن دارد، برخوردار نیست.

یک گزاره راهبردی در مورد استفاده احتمالی اسرائیل از سلاح اتمی تاکتیکی

یکی از سوالانی که در مورد استفاده احتمالی اسرائیل از سلاح های اتمی تاکتیکی در حمله به بندر الحدیده مطرح می شود این است که آیا این مساله می تواند برای این رژیم امنیت‌ساز باشد؟ در پاسخ باید گفت خیر. دلیل آن هم روشن است زیرا وقتی این رژیم در میدان عمل از این قبیل تسلیحات استفاده می کند، این پیام را به طرف‌های مقابل خود می رساند که آنها نیز باید از منظر تسلیحاتی خود را ارتقا دهند.

این موضوع از نگاه بین‌المللی برای این دسته از بازیگران ایجاد مشروعیت می کند تا بسترهای لازم برای دفاع از خود در برابر اسرائیل را فراهم سازند. ورای همه این ها، معادله آسیب پذیری اسرائیل در برابر توان موشکی جریان مقاومت در منطقه، تثبیت شده و تصویر آسیب ناپذیر اسرائیل در این حوزه تا حد زیادی مخدوش شده است. از این رو، حتی اگر به طور قطعی اثبات شود که صهیونیست ها از سلاح اتمی تاکتیکی در حمله به بندر الحدیده استفاده کرده اند، این مساله برای آن ها امنیت‌ساز نخواهد بود.

 

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار